Te Snel Klaarkomen Verbannen

Te snel klaarkomen oplossen?

Van mannen die voor het eerst seksueel actief worden in hun leven, tot mannen die al met tientallen partners het bed hebben gedeeld.
Zo goed als geen enkele man gaat zijn leven door zonder ook maar 1x last te hebben van te snel klaarkomen.

Te snel klaarkomen, ofwel vroegtijdige ejaculatie, is een vervelend probleem wat naast de nodige twijfel bij de man zelf, ook lastig kan zijn voor de partner van de man die het ondervindt.

De afgelopen tien jaar heb ik mij gespecialiseerd in dit onderwerp en hielp ik honderden mannen bij het oplossen van dit probleem. Nu heb ik voor het eerst mijn meest krachtige 'korte termijn technieken' opgenomen in een speciale gratis video cursus

Lees verder voor een uitgebreid artikel over het probleem van te snel klaarkomen. Hierin geef ik je alvast wat handige informatie over hoe vroegtijdige ejaculatie ontstaat en wat je hier tegen kunt doen.

Onder aan de pagina vindt je een overzicht met informatieve artikelen vol tips en technieken tegen het te snel klaarkomen.
Ik hoop dat je met deze informatie geholpen bent!

In dit artikel behandelen we waarom we te snel klaarkomen. Om dit uit te kunnen leggen moeten een aantal zaken worden aangestipt.

te snel klaarkomen
  1. Hoe werkt het orgasme
  2. Welke vormen van te snel klaarkomen bestaan er?
  3. Wat gebeurd er precies wanneer we te snel klaarkomen?
  4. Wat hebben externe factoren voor invloed op te snel klaarkomen?
  5. Wat vinden vrouwen precies lastig aan een man die te snel klaarkomt?
  6. Wat kunnen we doen om het te snel klaarkomen tegen te gaan?

Begrijpen hoe het orgasme precies werkt is erg belangrijk bij het begrijpen waar te snel klaarkomen vandaan komt.

Hoe werkt het mannelijke orgasme?

Het mannelijk orgasme is benaming voor niet één maar een aantal processen die zich na elkaar afspelen in het mannelijk lichaam. Het zijn zowel fysieke als mentale processen die samen zorgen dat een man gaat van seksuele opwinding, naar het hebben van een zaadlozing.

Het proces “klaarkomen” begint niet meteen zodra een man seks heeft. Er moeten aan een aantal voorwaarden worden voldaan voordat het daadwerkelijke klaarkomen in werking treedt, maar vergis je niet. Het proces waardoor een man klaarkomt, is niet alleen de laatste paar seconden waarbij hij zijn sperma uitdrijft.

De eerste voorwaarde waaraan moet worden voldaan om het proces tot klaarkomen in werking te stellen is seksuele opwinding. Zonder seksuele opwinding kunnen 2 dingen namelijk niet gebeuren.

  1. Het krijgen van een erectie
  2. Het krijgen van een zaadlozing

Zodra een man seksueel geprikkeld raakt, bijvoorbeeld door het zien van seksueel stimulerende beelden, dan stijgt het niveau van testosteron in zijn bloed.
Als een bepaalde hoogte van seksuele stimulering is bereikt, dan treedt een erectie op.

Als seksuele stimulering aanhoudt door bijvoorbeeld een seksuele handeling (dit kan daadwerkelijke seks, maar ook masturbatie zijn), dan wordt een volgend niveau van opwinding bereikt.
Dit nieuw behaalde niveau is wat lastiger uit te leggen.
Mannen zullen het zeker herkennen. Het is het gevoel dat je niet meer zomaar opgewonden bent geraakt, maar het gevoel hebt dat je echt midden in de seks zit.

Het plezier hormoon dopamine wordt in hogere mate aangemaakt in de hersenen en een spanning begint zich op te bouwen.

Deze spanning heeft als uiteindelijk doel, het brengen tot een zaadlozing van de man. Maar de reden dat deze spanning eerst moet worden opgebouwd, voordat we klaarkomen, heeft een evolutionaire oorsprong.
Voordat ons sperma het lichaam verlaat, maken wij ons er onbewust zeker van dat de omstandigheden hiervoor ideaal zijn.

Het opbouwen van de spanning zonder onderbreking, verteld ons lichaam dat we daadwerkelijk seks hebben met een partner, en dat zich een kans voordoet tot voortplanten (Bij masturbatie houden we onszelf eigenlijk voor de gek op dit punt).
Ons lichaam laat ons een tijdje doorgaan om er zeker van te zijn dat ook de partner de juiste is, en er toe in staat is ons gedurende een langere periode opgewonden te houden.

In deze fase reageert ons lichaam fysiek op de omstandigheden. Het maakt zich als het ware klaar om tot ejaculatie te kunnen komen.

te snel klaarkomen anatomie

Dit klinkt misschien overbodig, maar de realiteit is dat sperma ons lichaam niet zomaar kan verlaten.
Ons geslachtsorgaan moet zich hier voor klaarmaken.
De huid rondom het scrotum trekt zich strak en de testikels komen dichter tegen ons lichaam te zitten.
De spier welke verantwoordelijk is voor de uitdrijving van het sperma, de bekkenbodemspier, spant zich langzaam steeds meer aan. Ook de prostaat komt in actie. Deze zorgt er voor dat urine en sperma niet vermengt raken, en dat tijdens het ejaculatie proces, alleen sperma langs de urinebuis naar buiten kan.

Stijgt de opwinding na deze periode nog altijd, dan wordt de laatste barrière overschreden. Ons lichaam krijgt het signaal dat de kans op voorplanten zich heeft voorgedaan en dat het tijd is om in actie te komen.

Het ejaculeren, waarmee het volledige proces van klaarkomen eindigt, komt op gang. De bekkenbodemspier spant en ontspant zich, en tegelijkertijd worden de in de bijballen opgeslagen gerijpte zaadcellen via de urinebuis naar buiten gewerkt. Hier wordt prostaatvloeistof aan toegevoegd. Het zijn overigens de zaadcellen die uit de bijbal in het mengsel terecht komen, die het zijn herkenbare wittige kleur geven.

Welke vormen van te snel klaarkomen zijn er?

Te snel klaarkomen kan vanwege een aantal redenen voorkomen.
Als een man sporadische een keer te snel klaarkomt dan is er over het algemeen niets aan de hand. Dit betekend niet dat er iets mis is, het kan dan gewoon liggen aan overmatige opwinding, of een enkel onoplettend moment waarop hij de teugels iets te veel laat vieren.

Echt te snel klaarkomen waarbij we spreken van structurele vroegtijdige ejaculaties, zijn een aandoening waarbij er wel degelijk iets aan de hand is.

De eerste grove scheiding in manieren van te snel klaarkomen maken we in een medische en niet-medische indeling.

De medische vorm, ookwel premature ejaculatie of ejaculatio praecox genoemd, is een fysiek probleem bij de man.
De niet-medische vorm komt echter veel vaker voor. Deze kan met een aantal redenen voorkomen. De meest gebruikelijke is een gewenningsproces waarbij de man een lange periode regelmatig snel naar een hoogtepunt is gebracht.

Laten we beginnen bij de ernstigere vormen van te snel klaarkomen.

Te snel klaarkomen door de aandoening Ejaculatio Praecox

In dit geval gaat het niet om een gewenningsverschijnsel, maar om een hardnekkige vorm van te snel klaarkomen waarbij de man structureel klaarkomt kort na aanvang (meestal binnen 1 minuut) van seksuele handelingen.

Het is niet gelimiteerd aan seks met een partner, waar dit bij de andere vormen van premature ejaculatie vaak wel zo is.

Deze vorm van te snel klaarkomen kent zijn oorsprong in de hormonale balans in onze hersenen, welke zorgen voor de hiervoor beschreven signalen aan het lichaam, waardoor het lichaam “klaar is om tot ejaculatie te komen”.

Deze signalen worden geregeld door onder anderen testosteron en oxytocine en dopamine. Deze stofjes zorgen er voor dat het proces van komen tot een orgasme geleidelijk verloopt.
Wanneer in deze hormonen een onbalans in de hersenen ontstaat, dan kan het zo zijn, dat de seksuele signalen tijdens de opbouw fase, harder binnenkomen in ons “seksueel centrum” in de hersenen. De hormonale onbalans zorgt er als het ware voor dat ons lichaam niet meer kritisch kijkt of het moment om klaar te komen voor voortplanting wel daar is.

Het probleem is herkenbaar aan het feit dat een man bijna zonder uitzondering te snel klaarkomt en geen soms geen enkele vorm van controle op zijn orgasme kan uitoefenen.

Omdat de hormonen zoals oxytocine en dopamine ook een rol spelen in onze gemoedstoestand, zien we wel dat artsen medicatie voorschrijven die er om bekend staan de gemoederen te beïnvloeden. De zogenaamde anti-depressiva.
Anti-depressiva kunnen remmend werken op de prikkels die in onze hersenen binnenkomen. Dit zorgt er bij mensen met een aanleg voor depressies voor dat zij niet de negatieve kant op schieten, maar dit kan er bij mensen met de medische vorm van te snel klaarkomen dus voor zorgen dan zij ook wat minder snel de controle verliezen.

De niet-medische vorm van te snel klaarkomen

Te snel klaarkomen wat zijn oorsprong niet heeft in een hormonale/chemische onbalans in onze hersenen, is in te delen in 3 categorieën.

Te snel klaarkomen in de eerste categorie

Mannen komen soms te snel klaar. Het orgasme overvalt ze dan. Ze gaan voorbij het mentale point of no return en kunnen hierna het ejaculatieproces niet meer tegenhouden. Het gebeurd echter niet altijd. Ongeveer 1 op de 3 seksuele activiteiten eindigt bij hen met te snel klaarkomen.

Te snel klaarkomen in de tweede categorie

In de tweede categorie gaan de meeste mannen het te snel klaarkomen als een zorgelijk probleem beschouwen. Ze komen vaker (4 van de 5 keer) te snel klaar, en zijn zich hier al tijdens de seks van bewust. Ondanks dit bewustzijn komen zij toch te snel klaar, wat voor een gevoel van onmacht zorgt.
Deze onmacht kan op den duur gevolgen hebben voor het welzijn van deze mannen, omdat zij zich zorgen gaan maken over hun seksuele relaties, hun rol als partner, en fysieke gezondheid en hun seksuele toekomst.

altijd te snel klaarkomen

Te snel klaarkomen in de derde categorie

Deze vorm kan ontstaan wanneer te snel klaarkomen in de tweede categorie onbehandeld blijft.
De man ontwikkeld een negatieve associatie met seks, omdat hij structureel te snel klaarkomt. Schaamte tegenover zijn seksuele partner(s) zorgen er voor dat hij seks uit de weg gaat, of niet langer als plezierig ervaart. De bijkomende spanningen en stress hebben op diverse aspecten in het leven hun invloed, één hiervan is de vicieuze cirkel dat het klaarkomen door deze spanning en door het verwachtingspatroon nog moeilijker te controleren is.

Wat gebeurd er tijdens deze vormen van te snel klaarkomen?

In de hiervoor beschreven niet-medische vormen van premature ejaculatie, is in 90% van de gevallen sprake van een gewenningspatroon bij de man.
De meeste mannen worden in hun vroege pubertijd seksueel volwassen. Ze raken in staat een orgasme te krijgen, en krijgen voor het eerst erecties. Dit gebeurd bij de meeste jongens tussen het 13e en 17e levensjaar.

De eerste seksuele gemeenschap laat echter vaak nog de nodige jaren op zich wachten. Dit is misschien maar goed ook, maar het is niet alleen maar positief.
Wanneer jonge mannen seksueel actief worden zonder gemeenschap te hebben, dan uit de seksuele drang zich in masturbatie.

Dit is een gezond, normaal fenomeen. Het heeft echter als nadeel dat masturbatie zich slechts op 1 ding richt.

te snel klaarkomen masturbatie

Het kwijtraken van deze seksuele frustratie en het verlagen van de seksuele spanning.
Dit klinkt onplezierig, en dat is het in geen geval. De meeste jonge mannen genieten op een gezonde, normale manier met enige regelmaat van masturbatie.

Het nadeel zit hem in het feit dat het een één-mans spelletje is. Er hoeft bij masturbatie geen rekening gehouden te worden met een partner. Er is (zeker op jongere leeftijd) geen bewustzijn van realistische seks. Het remmen van de lusten wordt niet geoefend, en het verkrijgen van een orgasme, is het hoofddoel van de activiteit.
Omdat de beloning, klaarkomen, een zeer positieve is, werken we als mannen dus maar wat graag om ons deze beloning toe te eigenen. Dit heeft op lange termijn het gevolg dat we steeds sneller een orgasme weten op te wekken.

Wanneer nu enkele jaren later de eerste partners in het spel komen, verandert er veel voor de man.

Plotseling is het wenselijk dat hij een tijdje door kan gaan met seksuele handelingen na penetratie van zijn partner. En dat is niet alles. Bij echte seks zijn de stimuli heftiger en wordt ons brein dus extra snel in “ejaculatie modus” gebracht.

De lange jaren van gewenning voordat de eerste seksuele partners hun intrede doen in zijn even, hebben nu als gevolg dat de jonge man te snel klaarkomt.

De externe factoren

Bij het klaarkomen speelt, zoals je hebt kunnen lezen, de spanning op de bekkenbodemspier, en de spanning op de huid van het scrotum een belangrijke rol.

Deze spanning ontstaat, zoals omschreven, door seksuele prikkeling.
Maar de seksuele spanning die zich op het moment van de daad opbouwt, is niet de enige spanning die in ons lichaam aan het werk is.

Wat wij in ons dagelijks leven meemaken heeft ook zijn invloeden.
Alle factoren die in het dagelijks leven een portie van onze mentale energie opeisen, zoals een baan, een opleiding, een gesprek, maar ook problematiek, ruzie of juist liefde en plezier, bouwen ook een spanning op in ons lichaam.
Al deze spanning hangen we onder een zeer bekende noemer. Stress

Stress en verhoogde spierspanning bij te snel klaarkomen

te snel klaarkomen stress

Stress is niet per sé negatief. Het is zelfs heel normaal. Pas wanneer er te veel stress in ons leven is, zorgt het voor negatieve effecten.
Een aantal hiervan zijn erg bekend. Sommige mensen raken vermoeid, andere krijgen concentratie problemen of last van stemmingswisselingen. Een neveneffect van stress wat echter veel minder bekend is, is verhoogde spierspanning.

Ben je ooit wel eens wakker geworden met stijve kaakspieren. Heb je na een lange werkdag wel eens gemerkt dat je in het stuur van je auto knijpt, of continu je been beweegt?
Dit soort voorbeelden komen ook voor uit stress. De signalen die onze spieren aan het werk zetten zijn in een periode van stress in grotere mate aanwezig.

Als een dergelijke periode niet te lang aanhoudt is dit niet zo erg voor onze gezondheid, maar al vanaf moment één heeft het wel degelijk een nadelig effect op de controle van het mannelijk orgasme.

Het point of no return

Mannen die te snel klaarkomen, omdat zij in één van de drie bovengenoemde categorieën vallen, hebben over het algemeen moeite met het aan voelen komen van het zogenaamde point of no return. Het point of no return is zoals we omschreven, het moment waarop de man het orgasme niet langer kan tegenhouden.

Een man die geen last heeft van vroegtijdige ejaculatie, voelt in een ontspannen, seksuele situatie, het point of no return gestaag naderen. Wanneer hij het gevoel heeft dat dit punt dichtbij is gekomen terwijl hij nog niet wenst klaar te komen, dan kan hij er voor kiezen zijn seksuele handeling te veranderen, stoppen of aanpassen.

De man die echter last heeft van stress voelt door de hoeveelheid prikkels dit moment wat minder goed aankomen. Plotseling is het dan te laat, het ejaculatie proces is in gang gezet en er is geen weg meer terug.

De verhoogde spierspanning heeft als extra nadeel, dat de bekkenbodemspier, welke gedeeltelijk verantwoordelijk is voor het point of no return, op een hogere spanning staat door stress.

Dit maakt dat een man in deze situatie nog gemakkelijk over het randje gaat. Laat hij de teugels maar iets te veel vieren, dan kan het orgasme direct inzetten, en raakt opnieuw teleurgesteld.

Externe factoren die voor deze stress kunnen zorgen, dienen daarom uit de weg gegaan te worden als men in de niet-medische categorie van te snel klaarkomen valt.

Wordt te snel klaarkomen als problematisch ervaren door vrouwen?

In de meeste gevallen zijn vrouwen die in een relatie zijn met een man coulant. Op dit onderwerp ga ik dieper in in het artikel: De vergeving van vrouwen.

In het geval van een stabiele relatie hebben veel vrouwen geduld met de problemen van hun partner. Het hangt er echter wel grotendeels van af of het probleem bespreekbaar is, en of de man er op een goede manier mee om gaat.

te snel klaarkomen vrouw

Een man die zich gedraagt alsof er helemaal geen probleem is, en zich na een korte sekssessie omdraait en in slaap valt, test natuurlijk het geduld van iedere vrouw.

Het vervelende is, dat bevredigende seks voor vrouwen op de lange termijn een zeer belangrijke rol speelt.
De relatie kan erg sterk zijn en het geduld van de vrouw kan eindeloos lijken, maar wanneer er geen vooruitgang in de situatie zit, en de vrouw niet het vooruitzicht heeft op een beter seksleven, dan raakt het geduld uiteindelijk op.

Dit is iets waar veel mannen die kampen met te snel klaarkomen zich in meerdere of mindere mate van bewust zijn. Dat is een beangstigende gedachte, en deze toegevoegde druk maakt de zaken er vaak niet beter op in bed.

Wat de zaak nog lastiger maakt, is dat veel mannen de neiging hebben om zich as alfa man te gedragen in een relatie met de vrouw. Dit is mannelijk gedrag wat zelfvertrouwen en stabiliteit uitstraalt. Het is deze uitstraling wat hen aantrekkelijk kan maken voor hun partner.

In sommige relaties verandert het alfa gedrag van de man, wanneer hij in een positie terecht komt waarbij zijn partner hem iets “te vergeven heeft” zoals te snel klaarkomen.
Niet alle mannen kunnen goed omgaan met het feit dat hun relatie draait op het geduld en medeleven van hun partner.

Het kan er voor zorgen dat zij zich onderdaniger gaan gedragen dan ze normaliter zouden doen. Dit is voor sommige vrouwen minder aantrekkelijk, en het is deze situatie die vaak de dooddoener is in relaties waarin te snel klaarkomen voorkomt.

Wat kan ik doen om te snel klaarkomen op te lossen?

te snel klaarkomen oplossen

Zoals eerder verteld, heeft het te snel klaarkomen alles te maken met verkeerd aangeleerde seksuele routines die de man te snel naar het orgasme brengen en zijn controle hierover ondermijnen.

Het eerste antwoord wat mannen vaak krijgen wanneer ze op zoek gaan naar een oplossing, is die van verdovende crèmes zoals Emla Crème, of condooms met een dergelijk verdovend middel er in.
Dit heeft echter als nadeel dat niet alleen het eigen geslachtsdeel verdoofd raakt, maar dat ook de vagina van de vrouw verdoofd kan raken, waardoor seks voor beide partijen onplezieriger wordt.

Helaas helpt de verdoving van de eikel in veel gevallen ook niet afdoende. Het orgasme kan er vaak niet veel langer mee worden uitgesteld, omdat het point of no return de man nog altijd overvalt.

Mannen die kampen met te snel klaarkomen, dienen dit probleem bij de kern aan te pakken. Verkeerde seksuele routines moeten worden afgeleerd.

Om een eerste stap in de goede richting te zetten, deel ik vaak als eerste enkele krachtige 'korte termijn technieken' met mannen die dit probleem willen aanpakken.

Korte termijn technieken stellen je er toe in staat om het orgasme tijdelijk uit te stellen, zonder dat direct een langere periode van oefening nodig is.
De korte termijn technieken die het te snel klaarkomen tegengaan zorgen ervoor dat seks niet telkens te vroeg eindigt waardoor je het als man weer normaal gaat vinden om langer door te kunnen gaan.

Op termijn leer je als man om deze 'nieuwe gewoonte' verder uit te bouwen naar daadwerkelijke controle over je orgasme. Met een periode van oefening kan iedere man op deze manier zelf kiezen wanneer hij tijdens seks klaarkomt, en nog belangrijker, wanneer hij niet klaarkomt.

Om je te helpen dit resultaat te bereiken heb ik een aantal van mijn meest krachtige korte termijn technieken voor je opgenomen in een mini-videocursus.

In deze cursus leer je hoe jij, zonder oefening, direct langer door kunt gaan tijdens seks. Je kunt afscheid nemen van de schaamte van het structureel te snel klaarkomen en je kunt eindelijk je partner geven wat ze van je verlangt.

Ik hoop dat ik je met deze krachtige technieken kan helpen om het roer om te gooien en het verschil te maken in je seksleven.


Artikelen over vroegtijdige ejaculatie


te snel klaarkomen en de rol van alcohol

Te snel klaarkomen en het effect van alcohol Dat alcohol ervoor kan zorgen dat je geen erectie kunt houden tijdens de seks, of geen erectie kunt krijgen, dat weten de meeste mannen wel. Wanneer je een flinke slok op hebt, is de kans klein dat de penis nog net zo gemakkelijk overeind kan komen om […]

wat is de relatie tussen massage en te snel klaarkomen

Kun je te snel klaarkomen oplossen met een massage? Er zijn weinig problemen die zo slecht kunnen zijn voor jouw seksleven als te snel klaarkomen. Het gebrek aan controle over je eigen ejaculatie zorgt er telkens weer voor dat zowel jij als jouw partner teleurgesteld wordt, en dat betekent dat het einde van de seks […]

waarom is het orgasme uitstellen zo moeilijk?

De hindernissen bij het orgasme uitstellen Wanneer je lekker met je partner aan het vrijen bent, is het vervelend wanneer je te vroeg ejaculeert. Het is een plotseling einde aan de seks en dit is vervelend voor beide partners. Het orgasme uitstellen kan op zulke momenten uitkomst bieden, maar voor veel mannen is dit nagenoeg […]

te snel klaarkomen en de relatie met zelfvertrouwen

De relatie tussen zelfvertrouwen en te snel klaarkomen Te snel klaarkomen is een bekend probleem en er zijn al veel oorzaken voorbij gekomen op mijn website. Toch blijven er altijd factoren onderbelicht en dat is jammer, want alle factoren die je direct zelf aan kunt pakken, zijn punten waarop je winst kunt boeken in de […]

Het grootste probleem met te snel klaarkomen

Te snel klaarkomen en het echte probleem achter het probleem Veel mannen hebben last van te snel klaarkomen. Ongeveer één op de vijf mannen heeft problemen met zijn ejaculatiecontrole en komt daardoor structureel binnen twee minuten klaar tijdens de seks met zijn partner. Dat is vervelend, niet alleen voor de partner, maar ook voor de man […]

fantasie van vrouwen

De fantasie van vrouwen gaat verder dan je denkt Veel stellen zouden graag meer en betere seks hebben. De seks is het moment dat de partners tijd voor elkaar hebben en intiem van elkaar kunnen genieten. In veel relaties is het echter zo dat de seks af gaat nemen na een bepaalde tijd. Het lijkt […]

3 redenen om te snel klaarkomen vandaag nog aan te pakken

Te snel klaarkomen aanpakken doe je vanwege deze 3 redenen Te snel klaarkomen is een probleem waar veel mannen mee te kampen hebben. Ongeveer een op de vijf mannen heeft problemen met de ejaculatiecontrole en dit betekent dat zij structureel eerder klaarkomen dan zij zouden willen. Dat heeft uiteraard grote gevolgen voor het seksleven. Toch […]

het orgasme uitstellen alleen is niet genoeg

Het orgasme uitstellen is niet genoeg voor een goed seksleven Wanneer je een lange tijd gewerkt hebt aan het orgasme uitstellen, en je hebt volledige ejaculatiecontrole terug gekregen, dan lijkt het alsof er een wereld voor je open gaat. Je hoeft je niet meer te schamen tijdens de seks en je bent eindelijk weer in […]

orgasme uitstellen met permanent resultaat

Hoe zorg je ervoor dat het orgasme uitstellen blijvend resultaat heeft? Veel mannen hebben last van problemen in bed. Een op de vijf mannen is gedwongen tot het orgasme uitstellen, omdat hij last heeft van voortijdige zaadlozingen. Dat is een bijzonder vervelend probleem; het raakt je in je mannelijkheid, en daarnaast kunnen jij en je […]

technieken om het orgasme uit te stellen zijn niet altijd even wenselijk

De technieken om het orgasme uit te stellen kunnen in jouw nadeel werken Er zijn genoeg technieken om het orgasme uit te stellen en veel mannen hebben zelf ook trucjes waarmee zij het langer vol kunnen houden in de slaapkamer. Het zijn vooral de mannen met premature ejaculatie die problemen hebben in bed. Zij komen […]

de relatie tussen te snel klaarkomen en jouw manier van leven

Wat heeft te snel klaarkomen te maken met jouw manier van leven? Te snel klaarkomen is een vervelend probleem en het is een probleem waar veel mannen elke dag mee te kampen hebben. Een op de vijf mannen loopt tijdens de seks tegen het probleem aan en kan zijn orgasme niet uitstellen. Te snel klaarkomen […]

Te snel klaarkomen en het maken van rekensommen tijdens de seks

Te snel klaarkomen en rekensommen, wat is de relatie? Te snel klaarkomen is een vervelend probleem. Hoewel het probleem serieuze gevolgen kan hebben voor je seksleven en je relatie, is het echter geen uniek probleem. Wanneer jij last hebt van premature ejaculatie, dan ben je verre van uniek. Een op de vijf mannen heeft hier […]

orgasme uitstellen is moeilijk vanwege deze factoren

Waarom is het orgasme uitstellen moeilijk en wat kun je er aan doen? Dat het orgasme uitstellen moeilijk is, dat zullen de mannen die last hebben van premature ejaculatie zeker met elkaar eens zijn. Een op de vijf mannen heeft last van te snel klaarkomen en dat is een grote groep. Al deze mannen zijn […]

hoe kun je het orgasme uitstellen op de beste manier

3 essentiële stappen bij het orgasme uitstellen Het orgasme uitstellen is voor sommige mannen een onderwerp wat het seksleven overheerst. En het is iets wat voor andere mannen heel gewoon is. Zij kunnen ingrijpen voor het point of no return, om het zo langer vol te houden tijdens het vrijen met hun partner. Maar dit is […]

hoe kun je een vrouw klaar laten komen?

Een vrouw klaar laten komen is lastig, maar niet onmogelijk Een vrouw klaar laten komen is niet gemakkelijk als je de meeste verhalen op het internet mag geloven. Veel fora staan vol met verhalen van vrouwen die zich zorgen maken. Hun partner kan hun niet klaar laten komen en zij vrezen dat zij een leven […]

5 factoren die te snel klaarkomen erger maken

Te snel klaarkomen gaat nog sneller vanwege deze 5 factoren Te snel klaarkomen is een groot probleem onder de mannen. Vooral mannen die last hebben van premature ejaculatie ofwel voortijdige orgasmes komen te snel klaar en dat drukt een stempel op het seksleven en de relatie. Daarom is het belangrijk om de problemen rond het […]

orgasme uitstellen is moeilijker dan je denkt

Het orgasme uitstellen; Hoe iedere man het kan leren Het orgasme uitstellen is een onderwerp dat veel besproken is op het internet. Het is voor sommige mannen niet zo moeilijk om te doen, klaarkomen is voor hen een keuze en daarmee is niet klaarkomen ook een beslissing die ze zelf maken. Maar dat werkt niet zo […]

Hoe krijg je jouw partner opgewonden buiten de slaapkamer? Er zijn veel mysteries rond de vrouwen. Er zijn dingen die mannen zich altijd af zullen vragen, maar waar het meestal verkeerd gaat, is het denken als man. Een man kun je gemakkelijk opgewonden krijgen door een hint te geven die tot seks zou kunnen leiden, […]

Waarom je te snel klaarkomen vandaag nog aan moet pakken

Te snel klaarkomen als probleem ontkennen en de gevolgen Te snel klaarkomen is een serieus probleem, maar niet alle mannen behandelen het probleem zoals het behandeld zou moeten worden. Hoewel het seksleven eronder te lijden heeft, kiezen veel mannen ervoor om het probleem links te laten liggen, of zij kiezen voor een verkeerde oplossing waardoor […]

Te snel klaarkomen wat is jouw doelstelling?

Te snel klaarkomen oplossen door een betere doelstelling Te snel klaarkomen is een probleem waar veel mannen dagelijks mee te maken hebben. Ik heb het uiteraard niet over mannen die incidenteel eens te snel een orgasme hebben omdat zij enorm opgewonden zijn, of omdat zij te lang geen seks gehad hebben. Het gaat mij om […]

het orgasme uitstellen in vier stappen

Het orgasme uitstellen kan niet zonder deze vier stappen Wanneer je last hebt van voortijdige orgasmes, dan drukt dat een flinke stempel op jouw seksleven en jouw relatie. Mannen die het niet lang vol kunnen houden in bed, krijgen daar nagenoeg altijd problemen mee. Dat gaat niet op voor de mannen die af en toe […]

te snel klaarkomen, wat werkt niet?

De 3 redenen waarom het orgasme uitstellen niet lukt Het orgasme uitstellen is een doelstelling die veel mannen hebben met premature ejaculatie. Zij kunnen het niet lang genoeg volhouden in bed, en daarom willen zij langer doorgaan. Zij willen zelf weer kunnen genieten en hun partner meer genot bezorgen, maar zo gemakkelijk gaat dat niet. […]

te snel klaarkomen is jouw probleem

Waarom te snel klaarkomen jouw probleem is, en blijft Er zijn veel mannen die last hebben van te snel klaarkomen. Een pijnlijk probleem, want wanneer er problemen zijn in de slaapkamer, treft dit jou eigenlijk direct in je mannelijkheid. Je kunt niet presteren tussen de lakens, en je kunt jouw partner niet laten genieten van […]

orgasme uitstellen en jouw manier van leven

Orgasme uitstellen en de manier waarop jij leeft Het orgasme uitstellen staat al langere tijd centraal op veel websites, waaronder de mijne. Mannen willen graag langer vol kunnen houden in bed en zoeken daarvoor naar trucjes en manieren om het beter te kunnen doen tussen de lakens. Bij het orgasme uitstellen wordt echter vergeten dat […]

te snel klaarkomen oorzaak

Symptomen van te snel klaarkomen bestrijden Er zijn veel mannen die tegenwoordig met het probleem van te snel klaarkomen kampen. Ongeveer één op de vier mannen kan het orgasme niet uitstellen en ejaculeert eerder dan wenselijk zou zijn voor hemzelf, of voor zijn partner. Dat is een groot aantal mannen dat rondloopt met een serieus […]

stress en te snel klaarkomen

Te snel klaarkomen en de relatie met stress Stress is een vervelende factor in het leven van veel mensen. Stress wordt ook wel een maatschappelijke ziekte genoemd op dit moment, omdat er zoveel mensen aan lijden en dit aantal wordt steeds groter. Stress is zelf al vervelend, maar de gevolgen van stress kunnen nog veel […]

problemen met te snel klaarkomen

Te snel klaarkomen en de problemen die kunnen volgen Te snel klaarkomen is een vervelend probleem, maar je bent zeker niet de enige die daar last van heeft. Ongeveer 25% van de mannen heeft last van deze aandoening en dat maakt het een probleem dat veel besproken is op het internet. De meeste mannen zijn […]

orgasme uitstellen kwaliteit

Het orgasme uitstellen en de kwaliteit vasthouden Het orgasme uitstellen is een belangrijk onderwerp geworden wanneer het over seks gaat. Dat is niet echt verrassend te noemen, bijna een kwart van de mannen heeft tegenwoordig last van premature ejaculatie. Dat betekent dat zij veel sneller klaarkomen dan wenselijk is, en het orgasme uitstellen wordt dan […]

te snel klaarkomen onzekerheid

Wat hebben te snel klaarkomen en onzekerheid met elkaar te maken? Te snel klaarkomen kan iedere man een keer gebeuren. Je bent bijzonder opgewonden, je hebt lang geen seks gehad of je hebt voor het eerst seks met een nieuwe partner, dan kan het zomaar mis gaan. Wanneer je dat een keertje gebeurt, hoef je […]

orgasme uitstellen

Het orgasme uitstellen is vaak moeilijker dan het lijkt Veel mannen zijn regelmatig bezig met het orgasme uitstellen. Zij komen te snel klaar tijdens de seks en zoeken daarom naar manieren om langer vol te kunnen houden. In de meeste gevallen willen zij dit zodat zij hun partner beter kunnen bevredigen, maar uiteraard willen de […]

te snel klaarkomen

Wat is de rol van je partner bij het te snel klaarkomen? ‘Schat, je bent zo goed dat ik het niet langer vol kon houden.’ Het is een goede zin in elke slaapkamer, maar niet wanneer je deze uitspraak meer dan eens per week nodig hebt. Wanneer dat het geval is, is er sprake van […]

orgasme uitstellen

4 manieren waarmee het orgasme uitstellen zeker niet lukt Mannen die last hebben van voortijdige ejaculaties, zijn nagenoeg constant op zoek naar manieren om het orgasme uitstellen succesvol te maken. Zij hebben doorgaans al een heel aantal dingen geprobeerd, maar zijn op het punt aangekomen dat zij een keuze moeten gaan maken rond het probleem […]

te snel klaarkomen aanpakken

3 redenen om te snel klaarkomen vandaag nog aan te pakken Er zijn weinig problemen die zo vervelend kunnen zijn als te snel klaarkomen. Het wordt het meest vervelende probleem in de slaapkamer genoemd en er zijn bijzonder veel mannen die last hebben van dit probleem, dat ook wel premature ejaculatie genoemd wordt. Zij kunnen […]

te snel klaarkomen porno

Wat hebben porno en te snel klaarkomen met elkaar te maken? Tijdens de seks merk je dat je het niet langer vol kunt houden. Wat je ook doet, waar je ook aan denkt, het is al te laat. Het point of no return ligt achter je en hoewel je stil blijft liggen, gaat je lichaam […]

te snel klaarkomen natuurlijk

De aard van te snel klaarkomen ligt in de natuur Te snel klaarkomen is een bijzonder vervelend probleem. Mannen die te snel klaarkomen, twijfelen aan zichzelf en dat heeft een goede reden. Zij kunnen zelf nauwelijks genieten in bed, en kunnen hun partner ook niet laten genieten tijdens de seks. Daarvoor is de duur van […]

te snel klaarkomen masturbatie

Van snel klaarkomen naar te snel klaarkomen Mannen die te snel klaarkomen, hebben een overduidelijk probleem in bed. Zij zijn niet in staat hun partner tevreden te houden, maar dat is slechts een onderdeel van het probleem. Wat vaak vergeten wordt, is dat de mannen zelf ook nauwelijks kunnen genieten van de seks. Zij zijn […]

orgasme uitstellen

Met drie tips jouw orgasme uitstellen Het orgasme uitstellen is voor veel mannen noodzakelijk. Dit zijn de mannen die last hebben van premature ejaculatie. Dit betekent dat zij binnen de kortste keren klaarkomen tijdens de seks en dat is niet ideaal. Het is vervelend voor de man zelf, maar voor de partner kan het nog […]

te snel klaarkomen doelstelling

Te snel klaarkomen, wat is het probleem eigenlijk? Veel mannen hebben last van te snel klaarkomen. Ongeveer een kwart van de volwassen mannen komt te vroeg klaar en dat is in de meeste gevallen binnen twee minuten na de eerste penetratie. Dat is bijzonder vervelend voor beide partners. Te snel klaarkomen zorgt ervoor dat de […]

orgasme uitstellen tijd

Het orgasme uitstellen met deze 3 fundamentele punten Het orgasme uitstellen is een veel besproken item voor de mannen die last hebben voor voortijdige zaadlozingen. Deze mannen komen binnen de kortste keren klaar tijdens de seks en dat zorgt voor een dieptepunt in het seksleven. Je partner komt niet aan genieten toe, en voor jezelf […]

voortijdige zaadlozing langer doorgaan

Voortijdige zaadlozingen oplossen en langer doorgaan gaan niet altijd samen Wanneer je zoekt naar een oplossing tegen voortijdige zaadlozing, dan staar je je al snel blind op manieren om langer door te kunnen gaan. We gaan ons steeds meer richten op langere seks, en steeds minder op betere seks! Vandaag wil ik aangeven waarom deze […]

homeopathische middelen voortijdige ejaculatie

Geen werkende bestandsdelen, maar wel effectief tegen voortijdige ejaculatie? Er is bijzonder veel geschreven over voortijdige ejaculatie, de gevolgen ervan, de methoden om het te bestrijden en welke middelen je echt wel en echt niet moet kopen. Daardoor kun je door de bomen het bos niet meer zien, en is het lastig om te bepalen […]

Voortijdige zaadlozing en 4 verklaringen waarom je te vroeg ejaculeert Lange tijd zijn er veel verhalen rond gegaan over de mogelijke oorzaken voor voortijdige zaadlozing. Het probleem is namelijk al veel langer bekend dat de moderne tijden, maar het duurde tot de laatste decennia voordat er een gedegen onderzoek naar gedaan werd. Het eerste grote […]

voortijdige ejaculatie voorblijven

Voortijdige ejaculatie verslaan met deze 3 manieren Er zijn weinig problemen in de slaapkamer die vervelender zijn dan de voortijdige ejaculatie. Iets minder dan een kwart van alle mannen heeft problemen met het uitstellen van het orgasme en dat betekent al snel dat de seks te vroeg afgelopen is. Beide partners blijven verslagen achter en […]

premature ejaculatie

Premature ejaculatie oplossen met gratis manieren Premature ejaculatie is een groeiend probleem onder de mannen tegenwoordig. Steeds meer mannen hebben moeite met het uitstellen van het orgasme en naar schatting heeft 1 op de 5 tot 1 op de 4 mannen last van dit probleem. Dat betekent dat ruim een kwart van de mannen moeite […]

voortijdige zaadlozing

De rol van de man en het probleem van de voortijdige zaadlozing Door de eeuwen heen is de rol van de man een beetje veranderd. Vroeger waren de mannen de alfa’s die ervoor zorgden dat er vlees op tafel kwam. Zij vochten om het land te beschermen, zij beschermden de vrouw en de kinderen zodat […]

invloed hersenen voortijdige ejaculatie

Voortijdige ejaculatie en de invloed van je hersenen Voortijdige ejaculatie is een probleem dat uit vele facetten bestaat. Er zijn meerdere oorzaken die samenvallen en het probleem kan actueel worden door verschillende triggers. In veel gevallen spelen de hersenen een rol die vele malen groter is dan de meeste mensen denken. Er zijn veel mannen […]

voortijdige ejaculatie

De vijf grootste misvattingen over voortijdige ejaculatie Voortijdige ejaculatie is een probleem dat veel voorkomt. Rond de 20% van de mannen heeft regelmatig last van een orgasme dat veel te vroeg op komt zetten. Wanneer dit structureel gebeurt, is er sprake van een probleem dat ook wel ejaculatio praecox of premature ejaculatie genoemd wordt. Aangezien […]

vroegtijdige zaadlozing

Jezelf afleiden tegen een vroegtijdige zaadlozing Ongeveer één op de vijf mannen heeft last van een regelmatige vroegtijdige zaadlozing. Deze mannen komen veel vroeger klaar dan zij zelf zouden willen. Dit heeft vaak te maken met niet weten hoe zij het orgasme uit kunnen stellen op een goede manier, of zij voelen het point of […]

voortijdige ejaculatie

Voortijdige ejaculatie aanpakken doe je niet met deze drie manieren Je hebt ongetwijfeld wel eens gehoord van het kiezen van de weg van de minste weerstand bij het oplossen van je problemen. Doorgaans is dat een manier die weinig moeite kost, maar die er op de langere termijn voor zorgt dat er meer of andere […]

vroegtijdige ejaculatie bestrijden

Bestrijd de vroegtijdige ejaculatie met dit stappenplan Wanneer je last hebt van vroegtijdige ejaculatie, dan heb je een groot probleem dat veel impact kan hebben op je seksleven. Ook je dagelijkse leven krijgt er onder te lijden wanneer je er te lang mee blijft rondlopen. Als jij last hebt van het te snel klaarkomen tijdens […]

voortijdige ejaculatie aanpakken

4 redenen waarom je voortijdige ejaculatie vandaag nog te lijf moet gaan Een goede relatie draait vaak op goede seks. Het is het moment van intiem zijn met elkaar dat ervoor zorgt dat problemen in een relatie direct een stuk minder groot zijn. Het is ook een prachtig moment waarop je de tijd kunt nemen […]

voortijdige ejaculatie masturbatie

De relatie tussen voortijdige ejaculatie, masturberen en vreemdgaan Niet alle problemen en gevolgen zijn gemakkelijk met elkaar in verband te brengen. Wanneer het om voortijdige ejaculatie gaat, zijn er veel verschillende oorzaken en gevolgen die meespelen. Voor de meeste mannen is niet helemaal duidelijk wat nou precies de reden is van het probleem van voortijdige […]

vroegtijdige ejaculatie manieren

Voortijdige ejaculatie los je niet op met deze vijf oplossingen Er zijn veel websites die de oplossingen voor voortijdige ejaculatie voor je klaar hebben liggen. Vaak zijn dat makkelijke oplossingen die je snel toe kunt passen, maar waar je wel minstens een paar tientjes voor neer moet leggen. Wil je blijvend van de voortijdige ejaculatie […]

4 oplossingen vroegtijdige ejaculatie

Vroegtijdige ejaculatie aanpakken met 4 natuurlijke oplossingen Wanneer je tijdens de seks het orgasme niet aan voelt komen, kun je verrast worden door je eigen ejaculatie. Dat is iets waar mannen met vroegtijdige ejaculatie regelmatig last van hebben. Omdat zij het point of no return niet goed aan voelen komen, komt het orgasme als een […]

vrouwelijk ejaculaat

De drie redenen waarom vroegtijdige zaadlozing niet verstopt mag worden Je kent ze vast wel, de mensen die de weg van de minste weerstand zoeken. Het ontlopen van problemen is veel makkelijker dan problemen aanpakken, maar na verloop van tijd komen zij tegen een veel groter probleem aan te lopen en dan blijkt dat problemen […]

vroegtijdige zaadlozing sport

Hoe helpt sporten tegen vroegtijdige zaadlozing? Wanneer je een keertje te vroeg klaarkomt tijdens de seks, dan is er niet veel aan de hand. Teveel opwinding of een te lange tijd geen seks kunnen ervoor zorgen dat je veel sneller klaarkomt dan normaal. Heb je echter het merendeel van de keren dat je seks hebt […]

vroegtijdige ejaculatie condoom

Kan een condoom vroegtijdige ejaculatie voorkomen? Een groeiend aantal mannen heeft last van vroegtijdige ejaculatie, ook wel premature ejaculatie genoemd. Zij kunnen het tijdens de seks vaak nog geen twee minuten volhouden, omdat zij voortijdig klaarkomen en daarna moeten stoppen omdat de penis en het lichaam tijd nodig hebben om zich te herstellen. Op mijn […]

vroegtijdige zaadlozing grootste probleem

Wat is het grootste probleem van vroegtijdige zaadlozing? Er zijn veel mannen die last hebben van een vroegtijdige zaadlozing. Gebeurt het je een keertje, dan is er niets aan de hand. Grote kans dat zowel jij als je partner er om kunnen lachen. Maar wanneer het veel vaker gebeurt en een structureel probleem wordt, dan […]

start stop methode vroegtijdige ejaculatie

Samen de start-stop methode tegen vroegtijdige ejaculatie proberen Vroegtijdige ejaculatie is een vervelend probleem voor veel mannen. Ongeveer één op de vijf mannen komt te snel klaar tijdens het hebben van seks met zijn partner. Dat is een beschamend probleem, mannen willen graag goed kunnen presteren tussen de lakens en willen graag hun partner tevreden […]

time management vroegtijdige ejaculatie

Time management als oplossing voor vroegtijdige ejaculatie Veel mannen kunnen niet lang volhouden in bed. Tijdens de seks met hun partner merken zij eerst een keer dat zij een vroegtijdige ejaculatie hebben. Eenmaal is natuurlijk geen probleem. Een lange tijd geen seks, teveel opwinding, het kan iedereen gebeuren. Wanneer het echter een structureel probleem wordt, […]