7 jaar geleden

10 feiten over je penis die je nog niet wist

1
(1)

De 10 weetjes over je penis die jij zelf nog niet kende!

Hoewel de meeste mannen toch veel aandacht richten op het gedeelte onder hun middel, weten we eigenlijk vrij weinig van de gemiddelde penis.
Daarom heb ik tien feitjes op een rij gezet die je waarschijnlijk nog niet wist, maar die wel goed zijn om te weten.

Roken maakt je penis kleiner

Dat roken ongezond is, dat is een algemeen bekend feit, maar wist je wel dat je penis tot wel een centimeter kleiner kan worden door het roken?
Een erectie wordt namelijk bereikt door bloed dat richting de penis stroomt, en hoe meer je rookt, hoe minder succesvol dat zal gebeuren.
Het gevolg is dat je penis kleiner zal worden naar mate je meer rookt.

Als dat geen goede reden is om te stoppen met roken, dan weet ik het ook niet!

Voorhuid is meer waard dan je denkt

Besneden jongeren hebben een perfecte manier om slachtoffers met brandwonden te helpen. Doktoren kunnen namelijk de huid gebruiken om te transplanteren en aangezien besnijdenissen genoeg huid kan produceren om een heel voetbalveld te voorzien van menselijke huid, kunnen veel slachtoffers op deze manier geholpen worden.

Gemiddeld 6 seconden

Dat is de tijd die je nodig hebt voor een gemiddeld mannelijk orgasme.
Vrouwen doen er beduidend langer over met maar liefst 23 seconden. Houd wel in de gaten dat het hier om gemiddelden gaat en dat de tijd het hele orgasme bestrijkt, dus niet alleen het hoogtepunt zelf.

Orale bevrediging

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 400 mannen geen partner nodig heeft voor orale bevrediging. Zij kunnen het namelijk zelf doen. Geschat wordt dat alle 400 mannen het minstens eenmaal geprobeerd hebben. Bij het nut van jezelf kunnen bevredigen met je mond kun je overigens je vraagtekens zetten.

Groeiers en bloeiers

Deze kende je misschien wel.
Er zijn twee soorten penissen. De eerste is redelijk klein in slappe toestand, maar groeit flink wanneer er een erectie komt.
De andere is altijd al wat groter en dikker en deze zal niet veel groter worden bij een erectie. In de volksmond wordt daarom gesproken over groeiers en bloeiers.
Bij benadering heeft 80% van de mannen een groeier en 20% heeft een bloeier.

De lengte doet er wel degelijk toe

De lengte van de penis is dan wel niet belangrijk bij het penetreren (het gaat erom wat je ermee doet), maar voor het evolutionaire doel van de seks is de lengte wel degelijk belangrijk.
Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de zaadcellen een grotere kans hebben wanneer de man een langere penis heeft.

De penis die het meeste succes had

Tussen 1770 en 1784 heeft koning Fatefehi van Tonga bij benadering 37.800 vrouwen ontmaagd. Dat betekent dat deze koning gemiddeld zeven maagden per dag moet hebben ontmaagd om aan dat aantal te komen. Over uithoudingsvermogen gesproken!

Goed sperma en uiterlijk

Een Spaans onderzoek heeft een wel heel opmerkelijk feitje blootgelegd.
De onderzoekers legden vrouwen drie soorten afbeeldingen van mannen voor.
Een groep had zwak zaad, een andere groep gemiddeld zaad en de laatste groep had sterk zaad.

De vrouwen werden gevraagd om de knapste mannen te kiezen. De groep met het sterke zaad won overtuigend en dat zou betekenen dat goed uitziende mannen sterk zaad hebben. Of zou het andersom zijn en maakt goed zaad je aantrekkelijk voor een vrouw?

Zonder na te denken

Je hoeft niet bij bewustzijn te zijn om klaar te kunnen komen.
Het bevel daarvoor komt namelijk uit de ruggengraat. Bewusteloos klaarkomen kan echter alleen wanneer je deze reflex zeer goed hebt getraind.
Normaal gesproken maakt deze reflex je wakker, dus om het klaar te kunnen spelen moeten er flink wat bedwelmende middelen in het spel zijn.

Penisbreuk

De meeste gevallen van penisbreuk worden veroorzaakt door hardhandig masturberen. Penisbreuk tijdens het penetreren is geen fabel, maar omdat de krachten tijdens masturbatie vaak intenser zijn, is het risico dan stukken groter.

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 1 / 5. Aantal stemmen: 1

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: