7 jaar geleden

11 tips voor betere seks

5
(1)

Elk stel heeft op een gegeven moment een periode waarin de seks even wat minder wordt. Eerst neemt de kwaliteit van de seks af, en vervolgens heeft ook de kwantiteit van de seks te leiden onder de periode. Het wordt minder goed, en daardoor minder frequent. Dat is geen schande, het overkomt de meeste stellen die langer een relatie hebben.

Gelukkig zijn er genoeg dingen die je zelf kunt doen. Zo heb ik vandaag 11 tips opgesteld waardoor je direct betere seks kunt hebben. Het zijn gemakkelijke adviezen die je direct op kunt volgen, het grootste gedeelte van de tips kun je vanavond al direct toepassen om betere seks te hebben!

Luister mee naar elkaar voor betere seks

Wanneer je een langere tijd in een relatie zit, komt er een moment tips voor betere seks beginnen bij communicatiewaarop je merkt dat je nauwelijks naar je partner luistert. Bepaalde opmerkingen gaan verloren en op gegeven momenten geef je wel antwoord, maar je hebt de vraag eigenlijk niet eens gehoord. Ook dit is normaal, maar gezond is het niet. Je slaat de basis onder je relatie weg.

Een band tussen mensen is een emotionele band. Dat betekent dat je veel met elkaar moet communiceren om dit goed te kunnen houden. Dat betekent dat er gepraat moet worden, en dat er geluisterd moet worden. Wanneer jullie dat gedeelte van de relatie weer goed onder controle krijgen, wordt de seks ook weer beter.

Naar elkaar luisteren geldt natuurlijk ook tijdens de seks. Het gaat hier echter niet om praten, maar het oppikken van de signalen die jouw partner afgeeft. Door beter te luisteren naar jouw partner, weet je precies wat zij enorm lekker vindt in bed, en waar je eigenlijk beter direct mee zou kunnen stoppen.

Meer sextalk

Natuurlijk kun je heel fatsoenlijk in je relatie staan, omdat dit van je verwacht wordt. Maar voor de seks is het niet bepaald gezond. Seks moet iets spannends hebben, het moet een beetje stout kunnen zijn om jouw partner flink op te kunnen winden. Wanneer je de brave borst bent, dan wil dat natuurlijk niet.

Oefen daarom eens wat sextalk. Eigenlijk is het heel simpel, je zegt namelijk gewoon wat je denkt. Zinnen als ‘Ik wil je nu’ of ‘Ik ruk je de kleren van het lijf’, zorgen ervoor dat zij zich gewild voelt. Daarbij maken de opmerkingen het een stuk makkelijker voor jou. Als je het gezegd hebt, kun je het net zo goed direct doen immers.

Sextalk werkt altijd goed voor beide partners, maar let goed op waar haar grens ligt. Elke vrouw heeft een bepaald gebied dat zij geweldig vindt, en elke vrouw heeft een grens. Daar moet je niet overheen gaan. Je wilt haar opwinden, niet shockeren.

Geef een sensuele massage

Wil je de seks leuker maken, en gaat het vooral om de frequentie van de seks die ingestort is? Dan is een sensuele massage een goede manier om weer in het zadel te komen. Een goede sensuele massage versterkt namelijk heel veel vlakken tegelijkertijd.

Allereerst is het een moment van rust voor beide partners. Het is kwalitatieve tijd die jullie samen doorbrengen zonder dat er direct haast bij komt kijken. Leg je mobiel weg, doe de deur op slot en geef haar alle aandacht die zij verdient.

Een ander punt is de lichamelijke ontspanning. Wanneer jullie beide de hele dag druk zijn, dan is er weinig kans op seks aan het einde van de dag. Een sensuele massage kan er maar net voor zorgen dat er juist veel meer ontspanning komt, en dat geeft ruimte voor seks. Het maakt ook moe, dus houd het sensuele er in om je partner niet in slaap te laten vallen!

Knuffel meer overdag

Wanneer je elkaar pas ’s avonds in bed voor het eerst knuffelt, dan gaat er duidelijk iets verkeerd. Je moet meer knuffelen overdag om ervoor te zorgen dat het lichaam van jouw partner de stoffen aan blijft maken waar jij gebruik van kunt maken.

Hoe meer kussen en knuffels je overdag geeft, hoe beter de seks zal zijn. De band tussen jullie is namelijk beter, en daarnaast is zij verder in haar staat van opwinding. Zorg er wel voor dat de knuffels en kussen langer duren dan vijf seconden. Een haastige kus is namelijk eerder een afknapper dan een pluspunt.

Rollenspel

tips voor betere seks rollenspelWil je de seks leuker maken, maar heb je geen echt idee over hoe je dat aan wilt gaan pakken? Dan heb ik een kant en klare suggestie voor je. Pak een hoed of een schaal, en laat jouw partner een aantal rollen opschrijven die ze jou wil zien vervullen. Vervolgens doe jij hetzelfde, en die papiertjes gooi je in een andere schaal.

Vervolgens laat je haar eerst kiezen. Zij pakt een rol, en jij moet die avond die rol vervullen. Op die manier wordt de seks niet alleen leuker, het wordt ook vele malen makkelijker. Je hebt elke keer nieuwe invalshoeken en nieuwe mogelijkheden. Daarbij zullen jij en je partner steeds ondeugender worden in de rollen die op de papiertjes staan, dus laat je fantasie op de vrije loop. Blijf vooral de rollen afwisselen tussen jou en je partner.

Wil je de grens een keer opzoeken? Kies dan beiden een rol voor een avond, en kijk of je die rollen met elkaar kunt combineren voor nog meer effect!

Striptease

Goede seks begint met een hoge mate van opwinding. Wanneer je de opwinding wilt verhogen, zijn er bepaalde trucs die je toe kunt passen. Een truc die altijd goed werkt, is je partner aan een stoel vastbinden en een spannende striptease geven.

Daarbij is het de bedoeling dat je vooral inspeelt op wat zij wil zien, maar geef haar niet of nauwelijks de kans om iets te doen. Op die manier stijgt de spanning en de opwinding, en wanneer ze eenmaal los is, zal ze zich nauwelijks in kunnen houden. En wie weet, misschien geeft zij de volgende striptease wel!

Speel spelletjes

Een manier om de spanning hoger te krijgen om zo betere seks te kunnen krijgen, is het spelen van spelletjes. Je vindt er meerdere in de gemiddelde seksshop, maar je kunt natuurlijk ook gewoon zelf een variant ontwikkelen. Heb je al eens naar strippoker gekeken?

Doe eens een vluggertje

Ben je tientallen websites tegengekomen die je vertellen dat je alle tijd moet nemen voor de seks? Voor driekwart van de seks gaat dit zeker op, maar de andere 25% mag gerust een vluggertje zijn. Vertel je partner dat je je niet in kunt houden wanneer je haar ziet, ruk de kleren van haar lijf en begin.

Op die manier verhoog je de spanning. Een vluggertje kan namelijk altijd. Heeft ze een rokje aan, dan kun je de kleren zelfs aan laten. Zij voelt zich meer gewild, de spanning stijgt en de frequentie van de seks neemt toe. Genoeg pluspunten om het eens te proberen!

Activiteit

Seks kan voor een vrouw sneller een sleur worden dan voor een man. Het is namelijk de man die het meest actief is in bed. Daarom is het goed om als vrouw meer actief te zijn. Heb je geen idee hoe dat moet, of heb je het idee dat jouw partner het initiatief snel over zal nemen, bind hem dan vast.

Op die manier heb je de ruimte en de vrijheid om actiever te worden tijdens de seks. Je kunt op die manier zorgen dat je krijgt wat je wilt, en daarnaast word je er veel meer zelfzeker van. Zeker wanneer je het een paar keer geprobeerd hebt en jij jouw partner helemaal wild kan krijgen terwijl hij vastgebonden is.

Ontspanning

De kwaliteit van de seks neemt af naar mate er meer spanning is. Spanning is een stressfactor die ervoor zorgt dat we niet de tijd of de rust kunnen nemen om van de seks te genieten. Daarom is het goed om van tevoren eens samen te gaan ontspannen. Zet de televisie en de mobiele telefoons uit en neem eens samen een bad, of maak een lekkere wandeling.

Het klinkt niet heel voor de hand liggend, maar wanneer je dit eens geprobeerd hebt, merk je direct dat je veel meer rust en ontspanning tijdens de seks hebt. Je hebt niet langer het idee dat het klaar moet zijn binnen een bepaalde tijd, en ook de prestatiedruk valt voor een groot gedeelte weg.

Boek een hotel

Seks heeft veel te maken met de omgeving waarin je je bevindt. Sleur wordt dan ook gemaakt door elke keer hetzelfde te doen op dezelfde plek. Gelukkig kun je tegenwoordig heel goedkoop een hotel boeken. Ga eens samen naar een vreemde stad, ga daar lekker uit eten en geniet vervolgens van elkaar op een hotelkamer. Het is een gemakkelijke manier om het leuker te maken, en de factor van ontspanning draagt hier natuurlijk ook aan bij.

In een hotel hoef je niets te doen. Er liggen geen klussen op je te wachten en wanneer niemand weet waar je bent, dan kan ook niemand je storen. En dat zijn voordelen die eigenlijk niet te overschatten zijn.

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: