3 Leuke en Sexy Kamasutra Technieken

0
(0)

kamasutra sexy technieken

Hoewel allerlei tijdschriften je tegenwoordig anders doen geloven, is de Kamasutra geen ordinair handboek voor een exotisch seksueel ritueel. Het is daarentegen een prachtige, complexe ideologie en een manier van leven die zijn oorsprong vindt in een eeuwenoude Indiaas-Hindoeïstische tekst, waarin beschreven wordt hoe je een puur en verlicht leven leidt en hoe seks deze idealen kan weerspiegelen. In feite bestaat slechts 20% van het boek uit seksuele standjes. Om de filosofie van de Kamasutra volledig te begrijpen, is het nodig om de Kamasutra tekst, die geschreven werd door Vatsyayana, daadwerkelijk te lezen en jezelf te laten leiden door de richtingen die hierin worden gegeven voor een verlicht en deugdzaam leven.

Maar… niet iedereen is natuurlijk op zoek naar een geheel nieuwe levensfilosofie. Al heb je de Kamasutra niet streng bestudeerd en ben je dit in de toekomst evenmin van plan, dan nog kan je natuurlijk een aantal leuke, sexy technieken van de Kamasutra beoefenen! Deze technieken variëren van spiritueel tot super lichamelijk. Dus of je nu de intimiteit tussen jou en je partner wilt vergroten of je wilt gewoon een leuk nieuw standje proberen, in onderstaande lijst zal ik een aantal van de beste Kamasutra technieken voor je op een rijtje zetten.

Als je op zoek bent naar een inleiding in kamasutra, dan verwijs ik je graag naar dit aansluitende artikel…

‘Nagelkrassen’

kamasutra nagelkrassen

Een van de meest sexy tips van de Kamasutra, is de kunst van het ‘nagelkrassen’. Volgens Vatsyayana kan nagelkrassen op verschillende manieren uitgevoerd worden: “de kras met kippevel”, dit is een enkele nagelafdruk, “de halvemaan”, een nagelafdruk in de vorm van een halve maan, “de cirkel”, “het streepje”, “de tijgerklauw”, waarbij alle vijf de vingers gebruikt worden om nagelafdrukken achter te laten in de vorm van een cirkel, “de pauwenpoot”, deze komt overeen met de tijgerklauw, maar wordt op de borst uitgevoerd, “de hazehuppel”, ook deze komt overeen met de tijgerklauw, maar wordt specifiek bij de tepel uitgevoerd, en “het lotusblad”, waarbij er afdrukken in de vorm van een lotus op de borsten of de heupen achtergelaten worden.

Volgens Vatsyayana is Nagelkrassen sexy om een aantal reden: het laat zichtbare afdrukken achter op de schouders, borsten en armen van de vrouw. Hierdoor zijn het als het ware zichtbare symbolen van haar geliefde, wanneer hij afwezig is. Verder schreef hij dat de onschuldige pijn van het nagelkrassen het seksuele plezier toe kan laten nemen. Deze laatste reden wordt duidelijk onderschreven door de wereld van BDSM. Tot slot, merkte hij op dat in het geval van courtisanes (minnaressen, die technisch gezien single waren, maar de man des huizes seksueel bevredigden en daarnaast vrij waren om ook met andere mannen seks te hebben), nagelafdrukken mogelijke minnaars lieten zien dat de courtisane goede seksuele skills had.

Van al deze redenen, is het idee dat een nagelafdruk ons herinnert aan eerdere seksuele ontmoetingen, waardoor het een gevoel van liefde in ons aanwakkert, waarschijnlijk de meest ontroerende reden:

kamasutra nagelkrassen symbool

Vanuit een antropologisch perspectief gezien, steeg de Kamasutra in populariteit in een tijd waarin de hogere klassen veel door het Midden-Oosten reisden. De voornaamste reden hiervoor was de toegenomen specerijenhandel vanuit India en Pakistan, waardoor lange reizen naar West-Europa ondernomen werden. Het is begrijpelijk en tegelijk fascinerend dat het idee van ‘een afdruk achterlaten’ in deze (semi-)nomadische periode een rol speelde.

Om deze Kamasutra techniek op een hedendaagse manier te benaderen, is het allereerst erg belangrijk dat je de toestemming van je partner vraagt, meer nog dan bij andere technieken. De reden hiervoor is vrij duidelijk: als je partner geen zichtbare afdrukken wilt, bijvoorbeeld omdat ze een aversie tegen pijn heeft of omdat ze moet werken de volgende dag, dan is het belangrijk dat je dit van te voren weet. Bespreek het onderwerp dus op enig moment met je partner. Een goed moment is bijvoorbeeld wanneer je samen in slaapt valt, aan het knuffelen bent, of een ander moment waarop je dichtbij elkaar bent en je het fijn samen hebt. Vraag haar wat zij denkt over het gebruik van nagels en als je groen licht van haar krijgt, veel plezier!

[thrive_highlight highlight=’#1e73be’ text=’light’]Tip: je kunt de rollen natuurlijk ook omdraaien! Voor een vrouw kan het ook erg leuk zijn om haar nagels in een man te zetten.[/thrive_highlight]

Probeer de meer ornamentale vormen, zoals de tijgerklauw die we hierboven hebben besproken (en mocht je je afvragen hoe een lotus er in godsnaam uitziet, dan heb ik hieronder een goed voorbeeld voor je). Ze zien er prachtig uit en dienen een dubbel doel: het gebruik van pijn voor meer plezier en het achterlaten van een symbool van liefde bij je partner voor wanneer je weg bent.

kamasutra nagelkrassen lotus

De lotus staat in het Hindoeïsme onder meer symbool voor scheppende kracht, schoonheid, reinheid en onsterfelijkheid

De omhelzing

Omhelzingen zijn niet alleen een zeer vanzelfsprekend onderdeel van ons seksuele leven, maar ook van ons dagelijkse leven. Het lijkt daarom misschien wat afgezaagd om het er nu over te hebben. Mensen zijn echter zo fysiek ingesteld dat aanraking essentieel is gedurende ons hele leven. Als baby leren we vormen kennen door te voelen, in onze kindertijd tonen we affectie door te stoeien, te raggen en te knuffelen, en tijdens onze eerste romantische ontmoetingen raken we elkaars handen en lippen aan. We zijn continu in contact met elkaars lichaam en tasten af hoe we aan de behoeften van de ander en aan die van onszelf tegemoet kunnen komen.

kamasutra omhelzing

In de Kamasutra wordt er veel aandacht besteed aan het belang van aanraking. Een heel hoofdstuk wordt geschonken aan omhelzingen. Een groot deel van het hoofdstuk focust zich op “toevallige” aanrakingen die op straat kunnen plaatsvinden (wanneer een man een vrouw bijvoorbeeld met zijn schouder aanraakt in een markthal). Aangezien dit type ‘omhelzingen’ niet echt smakelijk is, omdat de andere partij geen toestemming geeft voor zo’n aanraking, gaan we dit hier niet bespreken.

Waar we ons wel op gaan richten, zijn de aanrakingen waarbij je bepaalde reacties bij je partner uit kunt lokken. Enkele voorbeelden:

  • Jataveshtitaka, (Engelse vertaling: “The twining of a creeping vine”)
  • Vrikshadhirudhaka, (“The climbing of a tree”)
  • Tila-Tandulaka, ( “The mixture of sesame seeds with rice”)
  • Kshiraniraka, ( “The milk and water embrace”)

Bij Jataveshtitaka staan de man en de vrouw rechtop, met de dominante hand (ook wel voorkeurshand of schrijfhand genoemd) van de vrouw onderaan de rug van de man en haar niet-dominante hand op zijn schouder. Haar benen zijn om hem heengeslagen en hij buigt zijn nek naar haar toe alsof hij haar kust. Als je dit met je partner wilt doen, probeer dan eerst deze pose precies na te bootsen. Luister dan naar elkaars ademhaling. Door hiernaar te luisteren, zullen jullie je ontspannen en zullen jullie lichamen op een natuurlijke wijze jullie eigen unieke versie van de Jataveshtitaka aannemen.

The climbing of a tree” lijkt, tussen ons gezegd, erg op de Westerse versie van “dronken vrijpartij”. Het kan in het begin misschien raar aanvoelen, maar het is zeker de moeite waard. Terwijl jullie beiden staan, plaatst de vrouw haar ene voet op de voet van haar geliefde en de andere op een van zijn dijbenen. Ze houdt zich vast door haar ene hand op zijn rug te leggen en de andere hand op zijn schouder. Ondertussen maakt ze zingende of neuriënde geluiden. Ze geeft hiermee de indruk dat ze ‘op hem wilt klimmen’ om hem een kus te geven. Deze pose is mogelijk hilarisch en kan een hoop gestuntel met zich meebrengen, maar kan zeker voor veel opwinding zorgen. Want wat is er nu uiteindelijk meer sexy dan iemand die je zo graag wilt dat ze op je klimt?!

De volgende twee omhelzingen vinden (voornamelijk) plaats gedurende geslachtsgemeenschap. “The sesame seed with rice” is waarschijnlijk de liefste omhelzing. Misschien heb je deze omhelzing zelf (per ongeluk) al eens ervaren. Om deze pose aan te nemen, ga je plat op je partner liggen (of andersom). Sla allebei zowel je armen als je benen om elkaar heen. En dat is het! Nu gewoon doorademen en misschien een paar keer lachen. Voel hoe jullie lichamen zich uiteindelijk verenigen.

De laatste omhelzing, de Kshiraniraka, vind ik persoonlijk de mooiste van alle omhelzingen. Het is de meest intense en intieme vorm van twee lichamen die een worden; dichterbij iemand kun je niet ‘komen’ ;-):

kamasutra omhelzing kshiraniraka

Een ‘vermenging van melk en water’ heeft geen verdere toelichting nodig, lijkt me.

De beste en leukste seks standjes van de Kamasutra

Dan nu is nu het moment aangebroken waar je waarschijnlijk op hebt gewacht: de seks standjes. Dit is waar de meeste mensen aan denken wanneer ze het woord ‘Kamasutra’ horen. En dat is niet vreemd; er staan namelijk veel super goede standjes in het boek. We richten ons hier op een aantal van de populairste, makkelijkste en leukste.

‘De erotische V’

Dit standje (‘The Erotic V’ in het Engels) vraagt om enige lenigheid van de ontvangende partner. Voor dit standje zit de vrouw op het uiteinde van een bed of een tafel en spreidt haar benen in de vorm van een ‘V’. De man staat met zijn gezicht naar haar toe en zorgt ervoor dat hij zich op de juiste hoogte bevindt zodat de vrouw zijn penis kan ontvangen. Om dit standje wat gemakkelijker te maken, kan de vrouw ook haar benen balanceren op de schouders van de man.kamasutra erotische v

‘De Slide’ of: het bladerdeeg

Bij dit standje kunnen jullie wat lacherig worden. Leuk is het zeker! De vrouw ligt bovenop de man en rust met haar gehele gewicht op de man. Ze glijdt langzaam naar voren en naar achter terwijl hij haar penetreert. Dit kan grappig aanvoelen omdat het lijkt alsof ze te moe is om zichzelf overeind te houden. De stimulatie door het volledig lichamelijke contact dat jullie gedurende de seks hierdoor hebben, zal in ieder geval geweldig voelen. Een bijkomend voordeel: doordat haar benen dicht tegen elkaar zijn, ontstaat er een natuurlijke samentrekking van de vaginawand, wat jullie beiden een strakker en intenser gevoel geeft.

kamasutra de slide

‘Het hobbelpaard’ of ‘De wilde rodeo’

Dit is een van de meest uitgebeelde standjes in Oudindische kunst. “Het hobbelpaard” (‘The Rocking Horse’ in het Engels) is relatief simpel: de man zit met zijn benen gekruist (in kleermakerszit) op de vloer en de vrouw laat zich van bovenaf zakken totdat ze met haar heupen aan beide kanten van de man eindigt. Zij bepaalt voor het grootste gedeelte het ritme. Vanuit deze positie ‘schommelt’ ze de man rustig op en neer. Bonus: de borsten van de vrouw bevinden zich op de juiste hoogte om naar te kijken, aan te zuigen en zachtjes in te bijten.kamasutra het hobbelpaard

“De Catherine Wheel”

Dit standje (ook wel ‘ineengevlochten’ genoemd) is voor gevorderden, maar je zult beloond worden! Om in deze positie te komen, gaan je partner en jij tegenover elkaar zitten met de benen naar elkaar toe. De vrouw klemt met haar benen om de torso van de man en leidt hem naar binnen terwijl de man zijn been over haar buik kruist om een hefboom effect te krijgen. Jullie hoogte is bepalend voor dit standje. Probeer door op en neer te bewegen de meest comfortabele positie voor jullie beiden te vinden.kamasutra katherine wheel

‘De gloeidende triangel’ of ‘De oester’

Hoewel dit standje (‘The Glowing Triangle’ in het Engels) op het missionaris standje lijkt, is er een essentieel verschil. Om in deze positie te komen, begin je met het missionaris standje maar laat de man zijn handen en voeten achterwege. Hij rust met zijn gewicht op zijn knieën en ellebogen. De vrouw duwt vervolgens haar bekken omhoog. In tegenstelling tot de oorspronkelijke missionarispositie bepaalt zij hiermee het ritme. Het geeft een leuke, sexy twist aan een vrij standaard standje. Erg geschikt voor ‘beginners’!kamasutra de hete triangel

“Het Nirvana”

Een van de populairste Kamasutra standjes, ‘Het Nirvana’ is werkelijk hemels. Voor dit standje ligt de vrouw plat op haar rug, met haar knieën plat en haar benen bij elkaar. Met haar handen houdt ze het hoofdeind van het bed vast. De man gaat bij haar naar binnen met zijn heupen aan de buitenkant van haar benen. Dit standje is geweldig om een paar redenen: de borsten van de vrouw zijn volop te bewonderen en penetratie voelt fantastisch omdat de benen laag zijn. Bovendien bevordert het een natuurlijke stimulatie van de clitoris.kamasutra het nirvana

En wat is jouw favoriete Kamasutra techniek?

Ik hoop dat jij en je partner, na het lezen van deze eenvoudige introductie van de ‘leukste’ Kamasutra technieken, deze benadering van seks en intimiteit eens uitproberen. Ik weet zeker dat het jullie een hoop plezier in de slaapkamer zal opleveren!

En wellicht zijn er andere Kamasutra technieken waarvan jij vindt dat ze toegevoegd moeten worden aan deze lijst. Of heb je iets anders geprobeerd dat super voelde? Vergeet dan niet om het hieronder te delen!

Wil je meer weten over de Kamasutra? Bekijk dan de video hieronder. [responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’1′ hide_fullscreen=’1′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=zWkrGbYVYa8&feature=youtu.be[/responsive_video]

Wil je de Kamasutra echt helemaal binnenstebuiten keren?

Er is een Nederlandse vertaling van het boek: Vatsayayana Kamasoetra. Uit het Sanskriet vertaald en toegelicht door Herman Tieken, Herman Tieken, Athenaeum-Polak & Van Gennep, ISBN 9789025365417.

Tevens zijn er een Engelse sites beschikbaar waar je de integrale vertaling van de Kamasutra kunt vinden.

Orgasme onder controle

[thrive_toggles_group”][thrive_toggles title=”Bronnen” no=”1/1″]

http://bluelotusheart.com/wp-content/uploads/2015/06/BlueLotus3.jpg

http://www.heiligen.net/wb/symboollotus.php

http://www.mainstree.com/kamasutra-english/kamasutra.html

http://www.mainstree.com/kamasutra-english/kamasutra_part_2_4.html

http://www.newsgram.com/how-indias-flourishing-spice-trade-shaped-the-future-of-the-world/

http://www.sacred-texts.com/sex/kama/kama202.htm

https://en.wikipedia.org/wiki/Kama_Sutra

https://www.youtube.com/watch?v=zWkrGbYVYa8&feature=youtu.be

[/thrive_toggles][/thrive_toggles_group]

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Nu ejaculatie controle verwerven met deze handleiding

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in