7 jaar geleden

De 4 beste tips uit de Kama Sutra

1
(1)

Beste kama sutra tips

Iedereen kent de Kama Sutra als het boek waar de meest onmogelijk seksstandjes staan. Deze standjes zijn de meest besproken elementen uit het boek, maar de Kama Sutra omvat veel meer dan alleen de standjes. Het grootste gedeelte van de standjes in bijvoorbeeld helemaal niet zo ingewikkeld.

Wat de Kama Sutra eigenlijk is, is een handleiding in de wereld van relaties. Het draait om het geluk van de vrouw en het geluk van de man. We kunnen veel meer lessen leren uit de Kama Sutra dan alleen de seksstandjes. Om je te helpen en je het hele boek te besparen, heb ik de vier beste tips onder elkaar gezet in dit artikel, met een hedendaagse benadering van de adviezen uit het boek dat honderden jaren oud is inmiddels.

Als je op zoek bent naar een uitgebreidere inleiding in de kamasutra, dan verwijs ik je graag naar dit aansluitende artikel…

Neem de tijd

De eerste les die we uit de Kama Sutra kunnen leren, is direct kama sutra sekstipsde belangrijkste les voor veel mensen vandaag de dag. We hebben veel te doen, we maken lange dagen en dat betekent dat we regelmatig vergeten waar het eigenlijk om draait. Het ritme dat we overdag hebben, nemen we ’s avonds ook over.

Dat is niet gezond, en het is zeker niet eerlijk tegenover je partner. Wanneer jij in het ritme van de haast en de dwang doorgaat tijdens de seks, dan is de seks binnen een paar minuten klaar, zonder dat jouw partner echt genoten heeft. Daarnaast geef je jezelf ook niet de tijd om tot echt genot te komen. Het enige hoogtepunt is de ejaculatie, en daarna val je in slaap.

Het is gezonder om eerst even te ontspannen samen. Zet het ritme even op nul en neem de tijd voor elkaar. Je hoeft niet alleen maar te gaan knuffelen de hele avond, het enige dat je moet doen, is iets doen waarbij je zelf het ritme kiest. Dat betekent dat je geen televisie gaat kijken, maar wat je wel kunt doen, is samen een spelletje spelen.

Op die manier kun je het ritme tijdens de seks ook lager houden. Je bent namelijk zelf meer ontspannen en daardoor kun je makkelijker meer tijd nemen voor de dingen die er echt toe doen. Daar vallen seks en je relatie zeker ook onder. Door meer tijd te nemen en alles langzamer te doen, kun je het langer volhouden, en merk je dat er veel meer elementen zijn van de seks waarvan je kunt genieten.

Wil je echt de tijd kunnen nemen, zet dan je mobiele telefoon uit en trek de stekker uit de deurbel. Op die manier weet je zeker dat je niet gestoord kunt worden op het moment dat je de tijd wilt nemen voor jezelf en voor je partner.

Ontdek je eigen genot

eigen genot ontdekken

Wanneer je altijd haast hebt tijdens de seks, of een standaard routine afwerkt, dan ontdek je nooit de dingen waar je echt van kunt genieten. Dit geldt natuurlijk ook voor je partner. In de Kama Sutra staat duidelijk dat je je niet moet laten leiden door de dingen die wel of niet acceptabel zijn. Het nastreven van je eigen geluk en genot is namelijk meer waard dan de stellingname van de maatschappij.

Daarom is het goed om je horizon te verbreden, en die van je partner. Ben je heel erg benieuwd naar iets wat jullie nog nooit gedaan hebben, dan is dit het moment om dat eens op tafel te gooien. Je partner kan het uiteraard afkeuren, maar is het niet veel spannender om samen eens de dingen te gaan ontdekken die jullie allebei afgeschreven hebben omdat het teveel werk was, of omdat het echt niet normaal is?

Je kunt hierbij overigens in alle mogelijke richtingen denken. Je kunt denken aan anale seks, maar ook aan seks op een openbare wc, of seks met speeltjes, handboeien, of een derde partner. Is je partner er echt sterk op tegen, dan valt het af. Alle andere dingen moet je echt eerst proberen voordat je weet of het wel of niet iets is waar jij heel erg van kan genieten.

Andere posities

Het is bekend dat er veel seksstandjes in de Kama Sutra staan, maar hier is een algemene les uit te trekken die eigenlijk dienst zou mogen doen als tip aan veel stellen. Wanneer je constant hetzelfde standje doet, dan ben je bezig aan de slechts mogelijke seks. De spanning van de seks is weg, en de manieren van stimuleren zorgen niet meer voor een sensatie. Het is puur een manier om tot een orgasme te komen.

De meeste standjes in de Kama Sutra vergen flexibiliteit, maar je kunt aan de hand van de ideeën zelf ook een flink eind komen met het opzetten van nieuwe standjes. De beste manier is gewoon met je partner aan de slag te gaan, en af te spreken dat jullie elke week minstens één nieuw standje erbij doen. Dat is een manier om spanning op te bouwen, maar ook een manier om je partner op te winden op voorhand.

Er zijn namelijk veel standjes die erg opwindend zijn voor haar. Bij sommige standjes heeft ze een geweldig uitzicht op jou, bij andere standjes worden gedeeltes van de vagina gestimuleerd die zij zelf niet eens kende. Ontdek en experimenteer vooral veel samen om er achter te komen welke van de standjes het beste is voor jullie.

Geef geestelijk genot de ruimte

kama sutra sekstips geniet van elkaarEen vluggertje op zijn tijd is natuurlijk prima, maar besef je goed dat de emotionele band tussen de partners minstens zo belangrijk is als het lichamelijk genot. Wanneer jij haar bespringt om haar te penetreren nog voordat zij enig voorspel gehad heeft, dan gebruik je haar in feite. Je geeft haar niets terug, je gaat alleen voor je eigen orgasme.

Investeer wat meer tijd in hoe zij zich voelt, en de band die jullie hebben. Je kunt hier al mee beginnen door een bos bloemen of een reep chocolade mee te nemen wanneer je naar huis gaat. Luister naar hoe haar dag was, en schenk vervolgens extra aandacht aan haar tijdens de seks. Dit kan door een uitgebreide massage of goed voorspel, maar ook tijdens de penetratie kun je haar meer ruimte geven.

Ga bijvoorbeeld eens in kleermakerszit op het bed zitten en trek je partner op schoot. Er is geen manier om snel te stoten op deze manier, je partner zal het tempo moeten bepalen. Jullie gezichten zijn dicht bij elkaar zodat jullie elkaars genot kunnen zien en tijdens de seks is er genoeg ruimte om elkaar te kussen, of te knuffelen.

Op die manier pak je bijna alle tips die ik je in dit artikel gegeven heb. De Kama Sutra draait duidelijk niet alleen om de mogelijke standjes, maar draait veel meer om de lessen die gegeven werden door de schrijver die vele honderden jaren geleden leefde. Dat de adviezen vandaag de dag nog steeds opgaan, is bijzonder, en het is meer dan handig. Veel van de adviezen passen namelijk erg goed voor de stellen die problemen hebben met sleur in de slaapkamer, of een ondermaats seksleven.

Gebruik je deze vier tips uit de Kama Sutra op de goede manier, en wissel je vaak genoeg af, dan merk je direct al resultaat en wordt de seks aanzienlijk beter dan voorheen.

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 1 / 5. Aantal stemmen: 1

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: