9 Snelle tips: Hoe kun je het langer volhouden in bed?

5
(1)

Houd het langer vol tussen de lakens met deze tips

Ik weet wat je denkt bij het onderwerp van vroegtijdige ejaculatie en tips over hoe je het langer vol kunt houden in bed… “Oh god, ik heb helemaal geen tijd om de Tantra technieken te leren! Ik heb geen weken of maanden om mijn levensstijl aan te passen, planten te eten of om een hele nieuwe manier van seks aan te leren!”

Natuurlijk niet, wie heeft daar wel tijd voor? Alles wat je wilt, zijn wat snelle tips om het langer vol te kunnen houden in bed zonder dat je er jaren over moet doen om het onder controle te krijgen! Wees gerust – je hoeft geen zwarte band te krijgen in welke techniek dan ook om eens goed van bil te kunnen gaan. Hier zijn 9 snelle tips over het onderwerp: Hoe kun je het langer volhouden in bed. En ze zullen werken voor de meeste mannen.

Tips om het langer vol te houden en premature ejaculatie te overwinnen

Er zijn verschillende manieren om het langer vol te kunnen houden tijdens de lakens. Hierbij vast een aantal tips, welke ik verder in het artikel uitgebreid ga toelichten.

Langer volhouden tussen de lakens - infographic

TIP: ik heb een video opgenomen met een tip waarmee je direct 30 minuten langer door kan gaan. Bekijk hem eerst.

1. Stel vast hoe lang je het vol wilt houden. Daarna het voorspel verlengen voor je overgaat tot penetratie.

Langer volhouden tussen de lakens tips

Volgens LloydsPharmacy’s Online Doctor, houd de gemiddelde man het ongeveer 5 en een halve minuut vol. We spreken premature ejaculatie als de man al na twee minuten klaar komt. Veel mannen gaan over de vijf minuten heen, terwijl slechts twee op de tien mannen binnen twee minuten klaar komen. Als je het tussen de 3 en 7 minuten vol kunt houden heb je officieel dus geen premature ejaculatie. Je wilt waarschijnlijk voornamelijk je sekspartner blij maken.

Wat je eigenlijk zou moeten doen is je seksuele routine “choreograferen”. Bepaal hoe lang je het vol wilt houden tussen de lakens en maak een planning voor jezelf waarbij je een start, middelpunt en einde in gedachten houdt. Je kunt je ejaculatie drang afremmen door te schakelen tussen orale seks, voorspel, strelen en andere technieken waarbij geen penetratie nodig is.

2. Beheers de start-stop techniek, zodat je zelfbeheersing krijgt en enkel klaarkomt als je partner (en jij) dat wilt.

De start-stop techniek houdt in dat je jouw mate van opwinding in kaart gaat brengen. Je start zelf de seksuele stimulatie, bouwt het op tot een bepaald punt en dan stop je – ruim voordat je het “point of no return” bereikt, waar ejaculatie onvermijdelijk is.

De meeste mannen die deze techniek nog niet kennen zullen snel opgewonden raken. Op een “schaal van opwinding” zullen ze al snel een 7 van de 10 bereiken. Die 7 verandert binnen no time in een 8, dan een 9 en dan een 10 – BAM: ejaculatie en orgasme! De reden hiervan? Ze hebben waarschijnlijk nog nooit geprobeerd om hun opwinding vast te houden bij een 7 of 8 om seksueel genot uit te stellen. Een man kan zelfs leren om op het randje te balanceren bij een 8 of 9 qua opwinding en dan aanrakingen en penetratie te stoppen.

Deze vorm van langzamere stimulatie kun je ontdekken in je eentje, of samen met je partner.

3. Masturbeer vóórdat je seks hebt.

Dit trucje is misschien een beetje cliché, maar voor sommige mannen werkt het echt. Als je dagen of zelfs weken zonder seks zit (arme jij!) zul je waarschijnlijk sneller klaarkomen. Het is wel zo dat je penis lichtelijk minder gevoelig wordt voor aanrakingen als je vaker klaarkomt. Veel mannen zullen voor de seks masturberen, zodat ze tijdens de seks langer hun erectie kunnen behouden.

Masturbeer voor de seks om langer door te gaan

4. Leid jezelf af van alle stimuli… speel een spel met nummers

Soms hoor je tips om het langer vol te houden in bed die gewoon kloppen. Zoals jezelf iets inbeelden dat niet sexy is, of ronduit smerig, terwijl je de liefde bedrijft. Hoe minder aantrekkelijk het beeld, des te minder plezier je hebt van de seks. Aan de andere kant: als je met een vrouw bezig bent die jou behoorlijk opwindt en ze begint wat geluid te produceren, dan wordt de seks leuker voor je!

Dit is dan ook de reden dat het een goed idee is om je brein af te leiden van de stimulatie. IN plaats daarvan ga je jezelf focussen op een neutrale bezigheid – zoals wiskunde. Lloyd Pharmacy suggereert bijvoorbeeld dat mannen “mentale pauzes” in kunnen lassen tijdens de seks, terwijl hun lichaam gewoon blijft presteren. Door bijvoorbeeld te denken aan sommen waarbij je vermenigvuldigd, kan de man voorkomen dan zijn brein over-gestimuleerd wordt – wat ervoor zorgt dat hij tot een orgasme komt. Het orgasme is een mentaal proces dat resulteert in een fysieke reactie.

Afleiding om het langer vol te houden tussen de lakens

Een andere manier om je gedachten af te leiden is door het aantal stoten te tellen. Het voordeel hiervan is dat je nog wel bewust met je partner bezig bent. Je bent niet domweg aan het penetreren zonder dat je erbij nadenkt – totdat je waarschijnlijk de drang niet meer kunt onderdrukken om klaar te komen. Door bewust het aantal stoten te tellen kun je variëren: je start en stopt. Je verandert het ritme van de seks. Sommige mannen beoefenen de techniek waarbij ze 7 keer ondiep stoten (waarbij enkel het midden van de penis wordt gestimuleerd) en daarna 9 keer diep stoten (waarbij vooral het onderste gedeelte van de penis wordt gestimuleerd). Door diep te stoten wordt ook de eikel goed gestimuleerd – vandaar dat je diepe met ondiepe stoten wilt afwisselen.

Anderen geven de voorkeur aan stoten in een noord-, oost, zuid- of westelijke richting. Hierdoor moet je jezelf zodanig inspannen dat het lastig is om niet gefocust te zijn terwijl je dit doet.

Nog een andere techniek is om door te tellen tot 1000. Of juist van 1000 terug te tellen naar 0.

Het belangrijkste is dat je jouw ritme gaat aanpassen op basis van je uithoudingsvermogen en mentale trucjes gebruikt om dit vermogen te vergroten. Elke stoot telt. Herschik je aandacht van fysiek genot naar mentale activiteit.

5. Verander verschillende keren van standje

Als je dicht bij de explosie in de buurt komt en geen enkele mentale afleiding is nog genoeg om je te helpen, doe dan het meest logische: stop de penetratie en zorg dat je daar een goede reden voor heb.

Zoals veranderen van standje.

Veranderen van standje is niet alleen een effectieve manier om de wrijving te doen laten stoppen – en om het bloed even uit je penis te laten stromen – maar het is ook een sexy excuus voor je partner. Het idee om van standje te wisselen en nieuwe sensaties te voelen, andere strelingspatronen, en een nieuwe “insteek”, zijn vrij erotisch. Het is veel romantischer dan dat je zegt, “ik houd het niet meer!” Je kunt van standje wisselen als je bijvoorbeeld op een 7 of 8 zit van jouw schaal van opwinding.

In het meest ideale geval zou het niet het doel moeten zijn om te vaak te stoppen, maar om een positie te vinden die ervoor zorgt dat je zowel kan genieten van een langzamer ritme. Ga niet voor het gebruikelijke “snel en diep”, waarvan iedereen denkt dat dát seks is. Een langzamer ritme is oké, vooral in posities waarbij de vrouw bijvoorbeeld bovenop zit. Je partner heeft dan de controle over de penetratie door langzaam te bewegen of door de penetratie te beperken.

Als je partner weet van je probleem kan ze hier natuurlijk bij helpen door af en toe te wisselen naar een standje wat jouw penis minder stimuleert. Hoewel mannen het niet leuk vonden om met deze schaamte om te moeten gaan tijdens het opbiechten van premature ejaculatie is het wel de meest effectieve manier om daadwerkelijk van je probleem af te komen. Het is beter dan het maar eindeloos proberen en niet met je partner te praten over wat je doet of waar je mee zit. Stel jezelf open op en laag haar uit dat haar schoonheid je teveel wordt. Je hebt wat hulp nodig met je uithoudingsvermogen. Deze simpele bekentenis zal haar helpen om juist met je mee te werken.

Je kunt bijvoorbeeld signalen en hints afspreken. Ze kunnen bovendien net zo sexy zijn als een rollenspel. Intieme communicatie kan de simpele oplossing zijn. Er zijn tal van opties die jullie samen kunnen proberen.

Bonus: Iedere man kan het overigens zonder veel moeite tot wel een half uur volhouden zonder klaar te komen. Hoe je dat doet leer je in deze video die ik speciaal voor je heb opgenomen.

6. Gebruik de Masters en Johnson knijptechniek in tijden van nood.

Volgens de Deccan Chronicle, kan de Masters en Johnson Knijptechniek een man helpen om ejaculatie te weerstaan, zelfs als hij bij het point of no return is beland. Deze techniek vergt wel de inspanning van zijn partner, of van de man zelf, door de erotische activiteit te stoppen, en door dan in het gebied direct onder de eikel te knijpen. De druk moet stevig zijn  – maar niet te hard – door het gebruik van de duim en wijsvinger. Door stevig te knijpen, zou je direct de urinebuis moeten voelen: een soort buis-achtig gebied binnenin en onder de eikel.

Vergeet niet: stop de erotische handelingen voor je begint te knijpen. De meest gemaakte fout is dat mannen te lang wachten voor ze deze techniek gebruiken (door bijvoorbeeld pas bij een 9 of 10 op de schaal van opwinding te stoppen) of door juist niet te stoppen met de erotische handelingen. Het is nogal voor de hand liggend dat je niet bij de eikel kunt als je nog in een vrouw zit, terwijl je de 9 al bereikt hebt.

Je zult jezelf moeten trainen dat je enkele seconden voordat je gaat klaarkomen jezelf terugtrekt en dan de knijptechniek toepast om terug te zakken naar een opwindings-niveau van een 7 of 8, voordat je verdergaat. Het zal vast wel een paar keer voorkomen dat je te laat bent. Geen probleem: oefening baart kunst.

7. Adem dieper en gebruik hiervoor je hele lichaam

Eén van de redenen waarom mannen te snel klaarkomen is omdat ze te snel en oppervlakkig ademen. Een oppervlakkige ademhaling versnelt het opgewonden gevoel. Als een man te opgewonden raakt of te snel in- en uitademt, geeft dit de hersenen een signaal om klaar te komen: wat dan dus ook gebeurt. Dit proces kan worden vertraagd door seksuele spanningen en druk te vermijden. Besteed wat tijd om voor en tijdens de seks te ontspannen. Adem diep in via de neus, houd de adem vast en adem dan langzaam door je mond uit. Dit wordt ook wel een driehoeks-ademhaling genoemd en zal je zeker helpen om je lichaam onder controle te houden en zal er voor zorgen dat je niet te opgewonden raakt. Hoe dieper je ademt, hoe meer controle je zult houden.

Je kunt ook gebruik maken van kegel-oefeningen, in combinatie met de ademhalingstechniek. Het werkt als volgt: je spant je bekkenbodemspieren aan om je PC spier te versterken. Probeer maar eens je urine te stoppen tijdens een toilet bezoek. Dan voel je direct wat je PC spier is. Doe deze kegel-oefeningen in combinatie met een diepere ademhaling en je zult niet alleen fysiek ontspannen zijn, maar ook je aandacht verdelen zodat je minder geprikkeld wordt.

8. Doe het veilig. Gebruik een condoom.

Ben je single en gewend aan het gebruik van een condoom? Super! Ook als je al langere tijd een relatie hebt kunnen condooms enorm helpen. Volgens Men’s Health, zijn er condooms die je penis minder gevoelig maken doordat ze aan de binnenkant een oplossing van de pijnstillende lidocaïne of benzocaïne bevatten. Deze crèmes zorgen ervoor dat je penis minder gevoelig wordt, waardoor het mogelijk wordt om een goed ritme te kunnen behouden zonder het nemen van pauzes. Naast het verlammende middel, kunnen dikkere condooms ook helpen om het langer vol te houden, omdat ze een dikkere laag latex bevatten, wat ervoor zorgt dat je het allemaal iets minder voelt.

Houd het langer vol door een condoom te gebruiken

9. De snelste oplossing – pas de neurotoxische verhoudingen van je lichaam aan.

Hoewel het gebruik van medicatie een ietwat radicale oplossing is, is het wel de snelste oplossing om het uithoudingsvermogen van je lichaam te vergroten. Als je extreem gevoelig bent kan een SSRI antidepressiva (voorgeschreven door een dokter) helpen om je penis minder gevoelig te maken. Met als gevolg: ejaculatie uitstel. Deze bijwerking van SSRI antidepressiva is zo veelvoorkomend dat het zelfs als bijwerking is opgenomen in de bijsluiter. Dit kan daarom de meest drastische – maar ook meest effectieve – manier zijn om het probleem van vroegtijdige ejaculatie direct op te lossen.

Viagra werkt net anders. Dit is een sildenafilcitraat medicijn wat impotentie behandelt. Hoewel het niet direct het uithoudingsvermogen beïnvloed, kán het mensen helpen die last hebben van een zwakke erectie. Terwijl het ook de herstelperiode na een orgasme verkleint.

Je kunt dan een keer klaarkomen door masturbatie of seks en het daarna binnen enkele minuten weer proberen – je hoeft niet uren te wachten op je tweede ronde. Viagra helpt om langere tijd een erectie te behouden, waardoor dit medicijn goed samenwerkt met de start-stop techniek. Sommige mannen geven aan dat Viagra wel degelijk kan helpen om het uithoudingsvermogen te vergroten, zeker als regelmatig van standje wordt gewisseld.

Conclusie

Zoals je kunt zien, zijn deze tips over het langer volhouden in bed niet erg moeilijk en zullen ze geen maanden duren voordat je ze onder de knie hebt. Je kunt er zelf mee aan de slag op elk moment van de dag, met of zonder je partner. Zelfs de meest radicale oplossing, medicatie, kan binnen een week de oplossing zijn.

Waarom zou je in stilte moeten afwachten? Praat over je premature ejaculatie met je dokter en je partner. Er zijn altijd oplossingen als je het probleem erkent. Kaart het probleem aan en ontwikkel een stappenplan om het probleem op te lossen. Het eindresultaat is een betere seksuele ervaring en dus een beter seksleven voor zowel jou als je seks partner.

Als jij zelf problemen hebt met vroegtijdige ejaculaties, bekijk dan snel mijn videotip en leer het minimaal 30 minuten volhouden.

Orgasme onder controle

[thrive_toggles title=”Bronnenlijst” no=”1/1″]

  • https://onlinedoctor.lloydspharmacy.com/everyman/how-to-last-longer-in-bed/
  • http://www.deccanchronicle.com/sex-and-relationship/240116/7-ways-to-make-sex-last-longer.html
  • https://www.menshealth.com/sex-women/how-to-outsmart-premature-ejaculation

[/thrive_toggles]

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Is het normaal om erectieproblemen te hebben in mijn 30er, 40er en 50er jaren?

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in