Aantrekkingskracht bij vrouwen, hoe het werkt

3
(2)

Aantrekkingskracht bij vrouwen

Wat is het recept om succesvol te zijn bij vrouwen? En hoe werkt aantrekkingskracht bij vrouwen nu precies? Je ziet andere mannen waarvoor het blijkbaar heel makkelijk is om vrouwen aan te trekken. Waarom lukt jou dat niet?

Vaak zijn het mannen die er helemaal niet super goed uitzien die alle leuke vrouwen lijken te krijgen. Je vraagt je af: “Wat hebben deze mannen dan dat ik niet heb?”. Het antwoord is: Deze mannen hebben een aantal eigenschappen waardoor ze aantrekkingskracht weten te creëren bij vrouwen. Deze eigenschappen zijn niet bij iedere man van nature in dezelfde mate aanwezig. Maar, wees gerust, alles valt te leren!

Waar het om gaat is dat je begrijpt hoe aantrekkingskracht bij vrouwen werkt en hoe het getriggerd wordt. En laat dit nou net iets zijn wat veel mannen moeilijk vinden om te begrijpen. Door middel van dit artikel wil ik je een aantal belangrijke inzichten meegeven. En je zult zien als je hiermee aan de slag gaat: het is makkelijker om vrouwen aan te trekken dan je denkt!

In eerste instantie lijkt aantrekkingskracht bij vrouwen voor ons mannen niet op een logische manier te werken. De mannen onder ons die zich wat onzeker voelen over het aantrekken van leuke vrouwen (en geloof me, dat zijn er meer dan je denkt), zullen naar artikelen, boeken, magazines en cursussen grijpen om er iets van te begrijpen. Hier is natuurlijk niks mis mee. Maar het is wel zonde om hier veel tijd en energie in te steken, terwijl het hebben van een aantal basale inzichten velen van ons al een heel eind de goede richting op kan helpen.

Lees in dit artikel over deze inzichten en krijg 11 tips om jouw aantrekkingskracht op vrouwen te vergroten!

Aantrekkingskracht bij vrouwen en mannen werkt niet hetzelfde

[thrive_highlight highlight=’#1e73be’ text=’light’]Een belangrijk inzicht is dat aantrekkingskracht bij vrouwen anders werkt dan bij mannen.[/thrive_highlight] Heb je geprobeerd vrouwen te versieren door middel van goede looks en door je te gedragen als een aardige, lieve en vlotte jongen? En heb je ontdekt dat vrouwen niet reageerden zoals je verwachtte? Dit is een duidelijk voorbeeld waaruit blijkt dat vrouwen zich tot andere dingen aangetrokken voelen dan mannen. Vrouwen voelen zich in eerste instantie niet zo aangetrokken tot goede looks en een lieve persoonlijkheid.

Vrouwen kijken door die goede looks en die leuke praatjes heen. Zij kijken eerder naar uitstraling dan naar uiterlijk. Je houding, je bewegingen, je gezichtsuitdrukking; hieruit kunnen vrouwen een heleboel opmaken. Maar wat zoeken ze dan in die uitstraling? Daar ga je zo achter komen.

Verschillen in aantrekkingskracht tussen man en vrouw

Bij mannen werkt aantrekkingskracht vaak vrij rechttoe rechtaan. Ietwat simpel gesteld: wanneer een man een mooie vrouw ziet, raakt hij daarvan opgewonden en is er een grote kans dat hij seks met haar wilt. Om vervolgens een relatie met een vrouw aan te willen gaan, moet een man zich eveneens geliefd, verzorgd, gerespecteerd en bewonderd door haar voelen. Uit dit laatste blijkt dat ook wij mannen meer diepgang hebben dan op het eerste gezicht lijkt. Maar in eerste instantie weegt het emotionele aspect bij ons veel minder zwaar dan bij vrouwen wanneer het gaat om het aantrekken van iemand van het andere geslacht.

Aantrekkingskracht bij vrouwen is voornamelijk een emotioneel proces, niet een fysiek of sociaal proces. Het is daarom belangrijk om als man te leren hoe je de juiste emoties in vrouwen kunt opwekken. En om dit te bereiken, zal je onder andere aan je eigen emotionele kant moeten werken. Het gaat hierbij om hoe je je voelt over jezelf en hoe je je uit naar vrouwen.

Aantrekkingskracht als emotioneel proces

De rol van fysieke eigenschappen en emoties bij aantrekkingskracht

We hebben zojuist het volgende belangrijke inzicht besproken: vrouwen voelen zich in eerste instantie meer aangetrokken tot een man zijn persoonlijkheid, terwijl mannen zich meer aangetrokken voelen tot fysieke eigenschappen van een vrouw. We gaan hier nog even wat dieper op in.

[thrive_text_block color=”blue” headline=””]Mannen worden automatisch aangetrokken door het zien van een welgevormd lichaam van een vrouw. Het is een instinct. Wij mannen hebben geen andere keus dan ons sterk aangetrokken te voelen tot die vrouw met dat ideale lichaam.[/thrive_text_block]

Vrouwen voelen zich aangetrokken tot mannen met specifieke kwaliteiten en karaktereigenschappen. In feite voelen zij zich aangetrokken tot iets wat zij op het eerste gezicht niet kunnen zien. Deze kwaliteiten en eigenschappen proberen ze af te lezen aan de uitstraling en het gedrag van een man.

Dit betekent echter niet dat zaken als roem, macht, geld, leeftijd, looks en lengte totaal geen rol spelen bij de mate waarin een vrouw zich aangetrokken voelt tot een man. Het is alleen een feit dat ze hier niet zo zwaar aan tillen als mannen vaak denken.

[pullquote align=”normal”]Ik heb ooit in een psychologisch onderzoek gelezen dat mannen meer geneigd zijn om met zijn allen op één paard te wedden, terwijl vrouwen onderling een veel uiteenlopender smaak hebben en hun kansen verspreiden. Dit zou betekenen dat vrouwen, waar het op uiterlijk aankomt, het moeilijker hebben om een man aan te trekken dan andersom. Als vrouw moet je namelijk veel meer aan bepaalde specifieke uiterlijke eigenschappen voldoen om door mannen aantrekkelijk gevonden te worden dan als man. [/pullquote]

Tel hierbij op dat vrouwen vooral op basis van hun emoties kiezen of zij een man wel of niet aantrekkelijk vinden. Gebruik deze feiten in je voordeel. Een man die op zoek is naar een relatie kan zijn succes in het aantrekken van vrouwen verbeteren ongeacht hoe hij eruit ziet, wat zijn leeftijd is of wat zijn inkomen is. Hij moet ervoor zorgen dat hij de juiste emotionele knoppen indrukt.

Om succesvol te zijn bij vrouwen, moet je als man dus laten zien dat je bepaalde kwaliteiten en eigenschappen bezit die vrouwen aantrekkelijk vinden. Als deze kwaliteiten en eigenschappen op dit moment min of meer ontbreken bij jou, ga er dan mee aan de slag!

Kwaliteiten en eigenschappen die aantrekkelijk zijn voor een vrouw

Nu zijn we toegekomen aan het volgende: wat zijn die kwaliteiten en eigenschappen dan waar vrouwen zich zo aangetrokken door voelen? En hoe gedraag je je als man zo tegenover een vrouw dat je laat zien dat je over deze kwaliteiten en eigenschappen beschikt?

Mannen die het moeilijk vinden om vrouwen aan te trekken kunnen het een en ander leren van mannen die hierin succesvol zijn. Je zou er voordeel bij hebben wanneer je observeert hoe deze mannen zich gedragen, hoe ze spreken en hoe ze vrouwen benaderen. Je kunt ook een hoop leren door aan vrienden die succes hebben met vrouwen te vragen wat zij denken dat ervoor zorgt dat zij vrouwen aantrekken. Probeer informatie te krijgen van deze succesvolle mannen over hoe zij aankijken tegen vrouwen en aantrekkingskracht.

Vergeet hierbij echter niet dat ieder persoon anders is. Het is niet de bedoeling dat je deze mannen kopieert, maar dat je datgene wat hun succes geeft bij vrouwen, je eigen maakt. Het belangrijkste is uiteindelijk dat je jezelf bent en dat je geen toneelstukje opvoert.

In essentie blijven wij dieren. We kunnen dus wat leren van hoe aantrekkingskracht bij dieren werkt. We weten dat in het dierenrijk het mannetje op het vrouwtje jaagt. Het is echter ook zo dat het vrouwtje uiteindelijk de partner kiest. En dat doet ze niet zomaar; ze is kieskeurig. De keuze die een vrouwtje maakt is gericht op het krijgen van de partner met de beste genen, die zich succesvol weet aan te passen (aan situatie en omgeving), om overleving te garanderen.

Wat vindt een vrouw aantrekkelijk

Bij mensen werkt het in grote lijnen precies hetzelfde wanneer we het hebben over aantrekkingskracht. Een vrouw wil een man die haar kan beschermen en verzorgen. Ze zoekt een man waar ze zich in allerlei opzichten veilig bij voelt. Kortom, ze zoekt een man die een leidende rol aanneemt. Hier past zelfverzekerd gedrag bij.

aantrekkingskracht bij vrouwen in de dierenwereld

Wat kunnen mannen doen om hun eigen gedrag en handelen meer aantrekkelijk te maken voor vrouwen?

Wat moet je als man doen om die leidende rol aan te nemen? Wat is zelfverzekerd gedrag precies? Hieronder bespreek ik een aantal concrete voorbeelden van hoe je in de praktijk succesvol kunt zijn in het aantrekken van vrouwen:

Begin vanuit kracht en niet vanuit zwakte

Het geheim is dat je je krachtig moet opstellen wanneer je een vrouw ontmoet. De fout die veel mannen maken wanneer ze een mooie vrouw ontmoeten, is dat ze nerveus worden en zich voordoen als een zwakkeling die haar goedkeuring vraagt. Wanneer je deze rol omdraait en vanuit je kracht begint, zal de reactie die je van vrouwen krijgt drastisch veranderen. Dan kom je meteen zelfverzekerd over. Houd altijd in gedachte dat het geen ramp is als je niet in de smaak valt bij een vrouw die je benadert. Er zijn genoeg leuke vrouwen op de wereld!

Wees in controle, wees doelgericht

Vrouwen hebben de neiging om zich aangetrokken te voelen tot mannen die laten zien dat ze controle hebben over hun leven en over de keuzes die ze maken. Een man is aantrekkelijk voor een vrouw als ze merkt dat hij doelen in zijn leven heeft. Hoe je eruit ziet, wat je bezittingen zijn of hoeveel geld je verdient, doet er dan niet zo toe.

Wanneer je doelgericht bent, toon je dat je zelfverzekerd bent. Een vrouw houdt ervan als je deze doelgerichtheid ook laat zien wanneer je haar benadert. Als jij twijfelt bij het benaderen van een vrouw, dan geef je haar een onduidelijk signaal. Je toont daarmee niet alleen dat jij onzeker bent, maar geeft haar mogelijk ook een onzeker gevoel. Terwijl we eerder hebben gezien dat een vrouw op zoek is naar zekerheid. Dus: heb lef als je op een vrouw afstapt!

Een man die doelgericht is, weet wat hij wilt en lef toont, is vaak onweerstaanbaar voor een vrouw!

Toon initiatief

Vrouwen voelen zich erg aangetrokken tot mannen die beslissingen nemen en initiatief tonen. Ook hierin toont een man dat hij controle heeft en laat hij zien dat hij weet wat hij wilt. Uitspraken als “Ik weet het niet”, “Mij maakt het niet uit” en “Jij mag het beslissen, schat” moeten vermeden worden. Dit soort uitspraken geven aan dat je onderdanig bent en vrouwen houden er in de regel niet van als ze het gevoel hebben dat ze over een man heen kunnen lopen. Let er wel op dat je niet te dominant overkomt.

Wees ontspannen

Zorg ervoor dat je ontspannen bent als je een leuke vrouw benadert. Neem in ieder geval een ontspannen houding aan. Een krachtig middel om een ontspannen sfeer te creëren is humor. Je zal een vrouw vanzelfsprekend veel sneller aantrekken wanneer ook zij zich op haar gemak voelt. Maak grapjes, plaag haar een beetje, wees avontuurlijk.

Laat haar merken dat je haar leuk vindt, maar dat je er ook niet wakker van ligt als dat niet wederzijds is. Het helpt hierbij om je niet te richten op hoe je op haar overkomt, maar op het hebben van een leuk gesprek. Nogmaals, het is geen ramp als het niet lukt.

Creëer een (seksueel) spanningsveldpositieve reactie bij aantrekkingskracht bij vrouwen

Zorg ervoor dat er een vonk overslaat. Je bent niet geïnteresseerd in een vriendschap. Wees hier dan ook meteen duidelijk in, zowel in je houding als in wat je zegt. Begrijp me niet verkeerd: je hoeft dit natuurlijk niet letterlijk te zeggen en je hoeft ook niet bovenop haar te springen. Doe het subtiel. Daag haar uit.

Tast ook af hoe zij reageert. Wanneer een vrouw laat merken dat ze ook in jou geïnteresseerd is, laat het vuur dan niet uitdoven. Wakker het vuur aan door haar te laten merken dat je haar aantrekkelijk vindt. Glimlach naar haar.
[stextbox id=”info”]Laten we eerlijk zijn: soms ben je gewoon uit op vlugge seks. Als je meer wilt weten over vluggertjes, lees dan het artikel over de beste plekken om vluggertjes te hebben en hoe je ook als single vluggertjes kunt regelen![/stextbox]

Houd de interesse van de vrouw vast

Als je merkt dat een vrouw geïnteresseerd in je is, zorg er dan voor dat je haar blijft uitdagen. Mannen die voorspelbaar zijn en constant hun gevoelens delen over hoe ze zich voelen, zullen alleen als vriend gezien worden en niet als eventuele partner. Een vrouw voelt zich niet aangetrokken tot saaie mannen en zal uiteindelijk haar interesse in je verliezen.

Leer niet te needy over te komen

Mannen die succesvol zijn met vrouwen, laten zien dat ze niet needy zijn. Wanneer je je needy of afhankelijk gedraagt, geeft dat aan dat je wanhopig bent, wat een afknapper is voor vrouwen. Enkele veel voorkomende voorbeelden van needy gedrag, zijn:

  • Jezelf maniertjes aanleren en opmerkingen uit je hoofd leren voor als je een vrouw ontmoet.
  • Te hard je best doen om een leuke opmerking of grap te maken om indruk te maken op een vrouw.
  • Onwaarheden vertellen omdat je denkt dat een vrouw je dan interessanter of aantrekkelijker zal vinden.
  • Een vrouw vaak achter elkaar bellen omdat ze je niet heeft teruggebeld.

Het is belangrijk om je te realiseren dat je door de meeste vrouwen afgewezen zal worden als je je op bovenstaande manieren gedraagt, ongeacht andere dingen die je zegt of doet. Hieronder volgt een aantal voorbeelden van gedrag waarbij je [thrive_highlight highlight=’default’ text=’light’]niet needy[/thrive_highlight] overkomt:

  • Tonen dat je op je gemak bent.
  • Een vrouw op gelijk niveau behandelen. Niet dominant proberen te zijn.
  • Niet bang zijn om je tekortkomingen te laten zien. Niet perfect willen zijn.
  • Aan jezelf werken voor jezelf, niet omdat je indruk op vrouwen wilt maken.

Weet hoe je een gesprek voert met een leuke vrouw

De dingen die je zegt, spelen een grote rol in het aantrekken van een vrouw. Het kan voor een vrouw een enorme afknapper zijn als je iets zegt wat haar niet bevalt (vergeet niet dat een vrouw meestal beslist op basis van emotie). Het is bijvoorbeeld niet handig om vragen te stellen als “Ben ik jouw type?” of “Op wat voor soort mannen val jij?”. Over het algemeen benauwen dit soort vragen vrouwen.

aantrekkingskracht bij vrouwen door middel van gesprekDe kunst van conversatie is dat je haar aandacht trekt en vasthoudt. Je kunt jezelf hierin verbeteren door bijvoorbeeld op de hoogte te zijn van nieuwtjes en weetjes. Zorg ervoor dat je iets te melden hebt. Maar houd het, vooral als je een vrouw voor het eerst benadert, luchtig. Een gesprek over een interessant onderwerp is nooit verkeerd, maar je kunt haar ook overweldigen.

Maak niet de fout door alleen over jezelf te praten. Toon interesse in haar, stel haar vragen. Dit helpt ook om het gesprek op gang te houden als je even niet weet wat je moet zeggen. Maar probeer het achtereenvolgens stellen van standaardvragen te vermijden. Het moet niet voelen voor haar alsof je haar aan het interviewen bent.

Wees niet bang om tegen haar in te gaan. Ook hiermee laat je zien dat je een man met karakter bent. Het kan geen kwaad om elkaar een beetje uit te dagen. Vergeet de kracht van humor niet!

Let op wat je uitstraalt

Niet alleen wat je zegt is belangrijk wanneer je een leuke vrouw benadert, maar ook je lichaamstaal is heel bepalend voor de indruk die jij achterlaat. Je houding, je acties, je handgebaren, je stemgebruik en je gezichtsuitdrukking moeten allemaal laten zien dat je zelfverzekerd en ontspannen bent. Ga rechtop staan met rechte schouders, kijk haar aan, lach.

We hebben het er al een aantal keer over gehad: vrouwen letten (onbewust) op wat wij uitstralen om erachter te komen wat voor type man ze voor zich hebben. Ga eens voor de spiegel staan: hoe vind jij zelf dat je overkomt?

Let ook op haar lichaamstaal. Hoe gedraagt zij zich? Wat voor signalen geeft zij hiermee? Zoekt ze toenadering of gedraagt ze zich afstandelijk? Probeer dit soort informatie te interpreteren en jouw gedrag hierop af te stellen. Maak overigens niet de fout wanneer een vrouw gesloten overkomt, dat ze niks van je moet hebben. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat ze gewoon verlegen is. Wanneer ze echter echt afwijzend reageert door middel van wat ze zegt of door middel van haar houding, dan weet je meestal genoeg.

Laat zien dat je een leven hebt

Het helpt om een vrouw die je leuk vindt, te laten zien dat je een leven hebt. Laat zien dat je een tevreden persoon bent en dat je interessant bent om te leren kennen. Om te laten zien dat je een leven hebt, is het natuurlijk handig (lees: noodzakelijk) als dit ook daadwerkelijk zo is. Dit zal ervoor zorgen dat je lekker in je vel zit en dat je je zeker over jezelf voelt. En dit straal je vervolgens weer uit. Onderschat dit niet. Als jij een betekenisvol leven hebt, dan komen de gesprekken ook vanzelf op gang en zullen er minder snel pijnlijke stiltes vallen, omdat jij wat interessants te melden hebt.

Stop met gedrag dat vrouwen afstoot

Stop met gedrag dat vrouwen afstoot

De laatste, maar zeker niet de minst belangrijke tip: stop met gedrag te vertonen dat vrouwen afstoot. Wanneer jij hebt gemerkt dat vrouwen jou bij bepaald gedrag afwijzen, stop daar dan mee. Ook al ben jij er nog zo van overtuigd dat het zou moeten werken. Leer van ervaringen uit het verleden. Interpreteer de signalen die vrouwen je geven en neem deze serieus.

Conclusie

Hoe wordt je aantrekkelijk voor vrouwen

Met al deze informatie op zak, kun je nu aan de slag! Wat je in ieder geval moet onthouden als man, is dat aantrekkingskracht bij vrouwen echt anders werkt dan bij mannen. Werk aan jezelf. Zorg dat je beschikt over die kwaliteiten en eigenschappen die vrouwen zo aantrekkelijk vinden. En laat dit zien!

Wees zelfverzekerd en straal dit uit. Maar overdrijf niets. Zelfverzekerd? Ja! Arrogant of dominant? Nee! Dit geeft een vrouw het idee dat je onzeker bent en dit op een geforceerde manier probeert te verbergen. Een vrouw aankijken bijvoorbeeld werkt in de meeste gevallen beter dan wanneer je haar niet aankijkt. Maar als je haar constant in haar ogen loopt te staren, dan zal dit er alleen maar voor zorgen dat zij zich ongemakkelijk voelt.

Uiteindelijk moet het gevoel van zekerheid van binnenuit komen. Ga eens eerlijk bij jezelf na of jij wel zo blij bent met wat je doet in je leven. Als jij niet lekker in je vel zit, wordt het tijd dat je erachter komt waar dat door komt en dat je dat aanpakt. Wanneer je lekker in je vel zit, blij met je leven bent, omdat je weet wat je wilt en wat je passies zijn, dan straal je dit automatisch uit. Doe dit in eerste instantie voor jezelf!

Weet ook dat je onzeker of gespannen voelen overigens heel normaal is. Het is niet zo dat je je als man nooit kwetsbaar op mag stellen. Maar zorg ervoor dat je je niet onderdanig opstelt als je een vrouw voor het eerst benadert. Alles kan geleerd worden, vooral zoiets natuurlijks als het aantrekken van een vrouw. En bij de een heeft dat wat meer tijd nodig dan bij de ander. Laat gevoelens van onzekerheid je in ieder geval niet tegenhouden om op een vrouw af te stappen. Geef jezelf de tijd en wees niet bang om ‘fouten’ te maken. Wat kan er nou echt mis gaan?

Vergeet vooral niet om plezier te hebben. Probeer niet te hard om indruk te maken, wees ontspannen. Doe ervaring op door op vrouwen af te stappen. Communiceer met ze. En wanneer je een vrouw benadert, onthoud dat het niet zo belangrijk is wat ze van je vindt. Er is niet één vrouw, er zijn er miljarden, dus experimenteer!

Orgasme onder controle

[thrive_toggles_group”][thrive_toggles title=”Bronnen” no=”1/1″]

http://doubleyourdating.com/what-attracts-women-sexually/

http://doubleyourdating.com/how-to-trigger-attraction-in-women/

http://doubleyourdating.com/using-the-science-of-attraction-to-meet-women/

http://doubleyourdating.com/how-to-get-the-attention-of-a-high-quality-woman/

http://markmanson.net/attract-women

http://www.menshealth.com/sex-women/understanding-sexual-attraction

http://science.nationalgeographic.com/science/health-and-human-body/human-body/animal-attraction/#page=1

[/thrive_toggles][/thrive_toggles_group]

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 3 / 5. Aantal stemmen: 2

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

8 tips die mannen moeten weten voor hun ontmaagding

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in