De Ultieme Handleiding voor Geweldige Anale Seks (en de 6 Beste Standjes om het in te doen)

4.7
(25)

anale seks ultieme handleiding en beste standjes

Anale seks is voor een man intrigerend, maar kan voor een vrouw best eng zijn als ze het nog nooit gedaan heeft. En voor iemand die er een slechte ervaring mee heeft gehad, kan het zelfs behoorlijke stress opleveren.

Een vrouw stelt zichzelf mogelijk de volgende vragen:
“Hoe zou het voelen?”
“Ga ik het fijn vinden?”
“Zal het pijn doen?”
“Is het niet vies?”
“Wat voor standje moeten we gebruiken?”
“Werkt het net zoals in pornovideo’s?”

Gelukkig zijn er een heleboel mensen je voor gegaan, en kunnen we hun kennis gebruiken om er zelf meer plezier aan te beleven.

Eerst dacht ik dat vrouwen niet hielden van anale seks of dat ze het vies vonden (net zoals ik dacht dat vrouwen niet van seks in het algemeen hielden, zucht!). Maar toen ontmoette ik een vrouw die er juist voor open stond en er erg van genoot! De uiteindelijke les is dat het hebben van anale seks in z’n geheel afhangt van hoe zij* er in staat en het EROVER PRATEN.


*Overigens zijn er ook genoeg mannen die niks voelen voor anale seks. Maar ik ga er even vanuit dat jij er op z’n minst interesse in hebt, anders was je hier waarschijnlijk niet beland.


In dit artikel leer je wat vrouwen ECHT denken over anale seks, hoe je een vrouw in de stemming krijgt om het anaal te doen, waarvoor je moet uitkijken, het belang van communicatie (hint: dit speelt een enorme rol), en de beste standjes voor anale seks.
waar anale seks vanaf hangt

Tip: geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Klik dan in de inhoudsopgave hieronder op de paragraaf die je wilt lezen (Voor de beste standjes klik je bijvoorbeeld op De 6 Meest Stimulerende Standjes voor Anale Seks).

Houden vrouwen écht van Anale Seks?

[pullquote align=”normal”]Iedere vrouw is anders, en zo ook hun seksuele verlangens en interesse in het proberen van nieuwe dingen. [/pullquote]

Houden vrouwen eigenlijk wel van anale seks? Dit is een van de eerste vragen die naar voren komt als het over Anale seks gaat.

Er zijn net zoveel antwoorden als dat er vrouwen zijn: sommige vrouwen zijn er gek op, anderen vinden het afschuwelijk. Sommigen vinden het IDEE alleen al afschuwelijk. Voor andere vrouwen is het de enige vorm van seks waar ze echt van kunnen genieten.

De enige manier om erachter te komen of de vrouw waar jij de lakens mee deelt ervan houdt, of erin geïnteresseerd is, is door het te vragen.

vrouwen en anale seks

Biologisch gezien, is de anus een zeer gevoelig anatomisch geheel. Er bevinden zich duizenden zenuwuiteinden in de uitwendige sluitspier van de anus. Deze kunnen gestimuleerd worden met slechts een vinger of met de tong, wat heel fijn aan kan voelen.

[stextbox id=”info” bwidth=”5″ bcolor=”219ADB”]Bonus: Stimulatie van de anale zenuwuiteinden blijkt bij veel vrouwen ook bevorderlijk te zijn voor het stimuleren van de clitoris. Het rectum deelt een wand met de vagina. Dit betekent dat vanuit de juiste hoek de zenuwuiteinden in de vagina ook gestimuleerd worden tijdens anale seks.[/stextbox]

Veel vrouwen genieten van anale seks omdat het een beetje, tja… ondeugend voelt. De psychische opwinding van iets ongewoons doen en het taboe, dragen vaak bij aan het plezier dat ze aan de ervaring beleven. Je kunt hier nog verder in gaan door de dirty talk in bed een beetje op te schroeven. (Zijn jij en je partner in het algemeen toe aan wat meer spanning in je seksleven, lees dan eens dit artikel over vluggertjes of deze uitgebreide handleiding over hoe je door middel van massage je seksleven een echte boost kunt geven!)

Anale seks is ook een ongelofelijk intieme ervaring. Als vrouw ben je erg kwetsbaar en er komt een ENORME hoeveelheid vertrouwen bij kijken. De mogelijkheid dat het pijn gaat doen is erg groot, en jouw dame moet er van op aan kunnen dat jij niks overhaast tijdens deze ervaring.

Voor veel koppels geldt dat de intimiteit van deze ervaring ze dichterbij elkaar brengt dan bij vaginale seks.

waarom vrouwen van anale seks houden

Sommige vrouwen voelen zich erg kwetsbaar wanneer ze anaal gepenetreerd worden, vooral wanneer hierbij de doggy style gebruikt wordt. Dit wordt versterkt door het gevoel “vol te zitten” tijdens anale seks – het gevoel dat de penis een grote hoeveelheid ruimte inneemt in haar lichaam. Voor sommige vrouwen geeft dit een overweldigend gevoel, en niet in positieve zin, terwijl dit voor andere vrouwen juist het beste gedeelte van de ervaring is.

Het valt of staat allemaal met hoe zij zich erbij voelt. En dat is waarom communicatie zo belangrijk is. Er zijn vrouwen die anale seks pijnlijk vinden, of het als denigrerend ervaren. Of, misschien heeft ze er gewoon geen interesse in.
Iedere vrouw is anders, en zo ook hun seksuele verlangens en interesse in het proberen van nieuwe dingen.

Maar, al met al kan anale seks een heerlijke ervaring zijn voor jou en je partner, mits je je tijd neemt, een gezond respect voor elkaar hebt, en de weg naar communicatie vrij houdt. Het komt erop neer dat je niks overhaast en je open opstelt tegenover elkaar.

ingrediënten voor geweldige anale seks

Hoe krijg je een Vrouw in de Stemming om Anale Seks te hebben?

[pullquote align=”normal”]Verrassingen en anussen gaan niet goed samen [/pullquote]

De eerste regel bij anale seks is: neem de tijd.
De tweede regel: zie eerste regel.
Serieus: een langzame opbouw van voelen en aftasten, en een stap-voor-stap introductie naar anaal plezier, is echt the way to go.

Hier zijn een aantal stappen die je kan nemen om haar in de stemming te brengen. Noot: zorg ervoor dat je genoeg glijmiddel (op waterbasis) bij de hand hebt – haar vagina mag dan vanzelf glijden, haar anus doet dat niet.

Hoewel voorspel in het algemeen belangrijk is bij seks, is het bij anale seks DE SLEUTEL om haar in de juiste stemming, d.w.z. ontspannen en opgewonden, te krijgen: Masseer haar lichaam en billen. Speel met haar anus. Kietel haar billen, wrijf over haar anus, ontdek met je vingers en tong. Speel ook met haar clitoris – doe dat alleen niet met dezelfde hand. Maak haar SUPER geil.

anale seks en voorspel

Laat haar wennen aan het gevoel iets in haar anus te hebben door een vinger te gebruiken (gebruik wederom een heleboel glijmiddel). Doe het langzaam en met gevoel, let op haar reactie. Als iets haar laat sidderen van genot, ga dan door. Als het haar gespannen maakt, stop en probeer iets anders. Breng haar tot een orgasme door haar clitoris te stimuleren terwijl je haar anus vingert.

Voeg meer vingers toe als je ziet dat ze comfortabeler wordt (nog steeds met glijmiddel). En wanneer ze zich echt comfortabel voelt met het gepenetreerd worden, probeer dan bijvoorbeeld een buttplug met een breed uiteinde. Dit helpt met het oprekken en zorgt er tegelijkertijd voor dat ze went aan het gevoel.

Een vibrator tegen haar anus drukken of er zachtjes induwen (wederom met een breed uiteinde – je wilt echt niet dat het vast komt te zitten) zal ook geweldig voelen.
Je kunt ook een vibrator in haar vagina gebruiken terwijl je haar anus zachtjes aftast met je vingers – kijk wat voor haar het beste voelt.

Wacht met het penetreren van haar anus met je penis totdat je er zeker van bent dat ze ontspannen is en klaar voor je is.

Onthoud, tot slot, om tegen haar te praten. Laat haar weten wat je aan het doen bent. Afhankelijk van de positie, kan het zijn dat ze je niet kan zien. En verrassingen en anussen gaan niet goed samen. Anale seks op zich is al een dominant iets (en in het algemeen geldt dat seks zo hoort te zijn vanuit een mannelijke man naar een vrouwelijke vrouw), maar dit is niet het moment om dingen te overhaasten.

de juiste volgorde voor anale seks

7 Voorzorgsmaatregelen voor het Hebben van Geweldige Anale Seks

Anale seks is duidelijk anders dan vaginale en orale seks. Aangezien de seks leuk en (lekker) vies kan worden nu haar anus erbij betrokken is, is het ESSENTIEEL om het schoon te houden. Er bevinden zich een heleboel schadelijke bacteriën in het rectum, en jullie willen allebei zeker geen infectie oplopen.

Dus hier een aantal tips over hoe je de seks veilig en schoon houdt:
(Tip: scroll door naar de infographic hieronder voor de samenvatting!)

 • Timing. Kies een moment uit dat haar darmen, zo’n 30-60 minuten daarvoor, hun werk hebben gedaan: je wilt allebei niet dat het eindigt in een ‘schijtsituatie’. In feite is dit een van de redenen waarom vrouwen in eerste instantie al terughoudend zijn in het hebben van anale seks. Sommige mensen gebruiken klysma’s, maar hiermee irriteer je mogelijk de wand van de anus, wat geen goed idee is net voordat je anale seks gaat hebben.
 • Doe van te voren een grote schoonmaak. Neem samen een douche waar een hoop zeep aan te pas komt.
 • Gebruik veel, maar dan ook echt véél glijmiddel op waterbasis. Nogmaals, haar anus glijdt niet vanzelf, zoals haar vagina. Wees ERG royaal met de hoeveelheid glijmiddel die je gebruikt.
 • Raak nooit haar vagina of de omgeving van haar vagina aan met iets dat in haar anus heeft gezeten. Dit kan gemakkelijk leiden tot een infectie en tot een 100% garantie van nooit meer anale seks hebben.
 • Gebruik een condoom. Hoewel er geen risico is op zwangerschap, zal de gladheid van het condoom goed werken in combinatie met de grote hoeveelheid glijmiddel, en beschermt het je tegen zowel bacteriën als Soa’s.
 • Knip je nagels. Dit is eigenlijk overbodig om te zeggen, maar de huid van haar anus is erg dun, en met een scherp randje aan je vingernagel kun je haar bezeren.
 • Leg een handdoek weg. Al zouden er geen verrassingen plaatsvinden, het glijmiddel alleen al kan een rotzooitje achterlaten. Het gebruik van een handdoek maakt het schoonmaken een stuk makkelijker.

tips en veiligheid bij anale seks

Het #1 Gereedschap voor het Hebben van Anale Seks: Goede Communicatie.

[pullquote align=”normal”]Het van te voren bespreken van mogelijke angsten en zorgen die bij haar spelen, zal ervoor zorgen dat ze zich meer relaxed voelt en zich echt aan jou durft over te geven. [/pullquote]

Zoals je helemaal aan het begin al kon lezen, je zult moeten PRATEN met je partner en haar vertellen wat je aan het doen bent. Haar gewoon hard nemen zonder haar toestemming of zonder iets te zeggen mag dan geil zijn tijdens vaginale seks, maar bij anale seks kan dit leiden tot pijn, uitscheuren, en tot het nooit meer hebben van anale seks met haar.

Zorg ervoor dat je partner en jij voor, tijdens en na het hebben van anale seks praten over verwachtingen, likes en dislikes, en over wat je aan het doen bent.

Voordat je iets doet, praat erover. Je moet weten wat de dame in kwestie erover denkt, of ze het eerder heeft geprobeerd en, als dat het geval is, hoe dat was. Je moet weten wat haar opwindt én waar ze zich zorgen over maakt.

Vrouwen zijn emotionele wezens en voor vrouwen is seks voor 95% mentaal. Als ze angsten heeft die haar tegenhouden, kan dat ervoor zorgen dat ze gespannen is, er geen plezier aan beleeft, en haar tegenhouden om los te laten. Het van te voren bespreken van mogelijke angsten en zorgen die bij haar spelen, zal ervoor zorgen dat ze zich meer relaxed voelt en zich echt aan jou durft over te geven.

[stextbox id=”info” bwidth=”5″ bcolor=”219ADB”]Ben je benieuwd naar de verschillen tussen mannen en vrouwen met betrekking tot aantrekkingskracht? Of kun je nog wel wat tips gebruiken op dit gebied? Dan moet je zeker even dit artikel lezen![/stextbox]

Terwijl je met het voorspel bezig bent, moet je erachter zien te komen wat zij fijn vindt en wat niet. Wanneer ze niet precies kan zien waar jij mee bezig bent, moet je haar dat vertellen. Een gedeelte van de communicatie is verbaal, maar je zult ook een heleboel leren door naar haar te kijken. Dit is de reden waarom standjes waarbij je elkaars gezicht kunt zien goed zijn voor beginners.

Wanneer je overgaat op penetratie is praten de sleutel. Anale seks zorgt er bij veel vrouwen voor dat ze zich kwetsbaar voelen en het kan zijn dat je haar gerust moet stellen. Vertel haar ook hoe jij je voelt. Vertel haar hoe geweldig haar kont eruit ziet, of hoe ongelofelijk dichtbij haar je je voelt door deze ervaring. Jij domineert haar en daar houdt ze van, maar ze heeft ook emotionele geruststelling nodig.

anale seks en goed communiceren

Nu de basis gelegd is, kunnen we praten over de beste standjes om anale seks in te hebben:

De 6 Meest Stimulerende Standjes voor Anale Seks

Het kiezen van het juiste standje voor anale seks kan een enorm verschil maken in hoe het zowel voor jou als voor haar voelt. Als dit de eerste keer is dat ze het anaal doet, kies er dan één waarbij zij meer controle over het penetreren heeft. Als ze zich meer op haar gemak voelt, kun je gaan voor wat waarschijnlijk jouw favoriete standje is – doggy style.

Hier volgen de standjes die je zou moeten proberen voor anale seks:

 1. Lepeltje-lepeltje is een ontspannen, rustige manier om anale seks te hebben. Je handen hebben vrij spel om haar klit of borsten te stimuleren. Dit is een uitstekend standje voor de eerste keer. Laat haar haar bovenste been omhoog tillen om jou een beter uitzicht te geven. In deze positie kan zij ook gemakkelijk een vibrator gebruiken voor extra genot. Een minpunt is dat je elkaars gezicht en dus elkaars reactie niet makkelijk kunt zien. Maar aangezien dit standje zo rustig en ontspannen is, heb je genoeg tijd om met elkaar te praten

anale seks standje lepeltje lepeltje

 1. Cowgirl zorgt ervoor dat jouw partner controle heeft over zowel de diepte als de snelheid van penetratie. Het voordeel is ook dat ze je kan zien en kussen. Eveneens heb je toegang tot haar clitoris om haar heerlijk te laten genieten. En ik weet niet hoe het met jou zit, maar kijken naar hoe een vrouw je berijdt is super geil, nietwaar? ;-
 2. Reverse/omgedraaide Cowgirl is eveneens een supergoed standje: zij heeft nog steeds de controle, en jij hebt uitzicht op haar billen terwijl ze jou berijdt

anale seks standje reverse cowgirl

 1. Missionaris klinkt misschien saai, maar wanneer je een aantal kussens onder haar heupen legt voor een betere hoek en haar benen over haar schouders legt, zal dit standje haar een nog voller gevoel geven. Ook kun je met dit standje elkaar zien en inschatten wanneer je sneller moet gaan en wanneer je moet terugtrekken. Dit is een intiem en opwindend standje dat je extra spannend kunt maken met handboeien, bondage, etc
 2. Laat haar op haar buik liggen met een kussen eronder. Dit is zowel voor jou als voor haar echt genieten. Zij kan haar klit bereiken met haar vingers of een vibrator, jij hebt een geweldig uitzicht op haar kont. En het vraagt van geen van beiden om uitzonderlijke lenigheid

anale seks standje vrouw liggend op buik met kussen

 1. Doggy style is verreweg het meest genieten voor een man en, met een klein beetje moeite, ook voor een vrouw. Jij hebt de controle over hoe snel en diep je gaat, en het uitzicht is geweldig. Je partner heeft hierbij echter zeer weinig controle, wat haar een ongemakkelijk gevoel kan geven. Anderzijds, kan ze relaxen en genieten zonder zich zorgen te hoeven maken over in balans blijven of het standje goed volhouden. Met dit standje wrijf je met je penis tegen de wand van haar rectum en vagina, wat tot explosieve orgasmes kan leiden. Haar clitoris en borsten zijn binnen handbereik voor extra stimulatie. Dit is ook het perfecte standje voor dubbele penetratie – een vibrator in haar vagina zal dit een geweldige ervaring voor jullie beiden maken

[stextbox id=”info” bwidth=”5″ bcolor=”219ADB”]Wil je meer weten over spannende standjes? Lees dan het artikel de 3 meest spannende seksstandjes.[/stextbox]

Anale Seks: tot slot.

Anale seks is precies zo geweldig als je je voorstelt, mist je de tijd neemt om het juist te doen. Doe het rustig aan, kijk naar haar reactie en laat haar weten hoe jij je erbij voelt.

Praat met elkaar, voor, tijdens, en na de seks. Het is belangrijk om te weten wat ze voelt, wat ze lekker vindt en wat niet. En het is belangrijk voor haar om te weten hoe jij je erover voelt.

Zorg ervoor dat je het veilig doet, schoon houdt, en een heleboel meer glijmiddel gebruikt dan je denkt nodig te hebben.

Wees niet bang om af te wisselen en verschillende standjes uit te proberen. Wanneer je het rustig aan doet en met elkaar communiceert, is het makkelijk om naar een ander standje over te gaan als de eerste die je uitprobeert niet werkt voor jullie.

En als je eenmaal klaar bent, spring dan allebei de douche in om weer helemaal schoon te worden.

Door de tijd te nemen, zal ze je nog meer waarderen en is de mogelijkheid groter dat ze het een volgende keer weer wilt…

…en dat ze extra vrijgevig zal zijn tijdens de volgende pijpbeurt ;-).

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 4.7 / 5. Aantal stemmen: 25

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Ontdek hoe je langer seks hebt dankzij deze praktische oefeningen

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in