3 jaar geleden

De basis van een goede erotische massage

Laatste update door

Leer een erotische massage geven Een erotische massage kan het hoogtepunt van de avond zijn. Het is een moment van spanning, maar tegelijkertijd biedt het veel ontspanning voor beide partners. De seksuele spanning wordt afgewisseld met lichamelijke ontspanning en daardoor ontstaat een volledig unieke sensatie voor je partner.

Dat wil zeggen, als je het goed doet. Een goede erotische massage begint bij de basis, en wanneer je de basis helemaal onder controle hebt, dan is het gemakkelijk om je partner heerlijk te laten genieten. Heb je geen idee wat er bedoeld wordt met de basis van de massage, dan is dit een artikel dat jou op het lijf geschreven is.

Het begint met praten

Voordat je begint met de erotische massage, is het verstandig om de basis van een erotische massage is samen praten even samen op de bank te gaan zitten. Spreek de dag door, stel haar vragen over hoe het was en wat ze meegemaakt heeft. Vraag regelmatig door wanneer ze een gedeelte laat liggen en toon gezonde interesse in haar dag. Sluit af met te vragen wat ze voor de rest van de week op de planning heeft.

Dit schept een band tussen jou en je partner, maar het heeft tegelijkertijd nog een voordeel. Zij heeft alles verteld wat ze in haar hoofd had. Ze heeft tijdens de massage niets meer te vertellen over wat ze die dag meegemaakt heeft, en ze hoeft ook even niet meer te denken aan alles wat de aankomende week nog moet gebeuren. Ze heeft het namelijk net allemaal verteld, dus is het uit het systeem van ‘niet vergeten.’ Op die manier kan ze zich volledig laten gaan tijdens de erotische massage, zonder te willen praten.

Communicatie is de sleutel tot succes

Praat zelf ook niet teveel tijdens de massage. Het is aantrekkelijk om te vragen of ze het lekker vindt, maar je kunt beter na de massage op zoek gaan naar schouderklopjes. Laat haar tijdens de massage lekker in haar element en zorg dat zij zich over kan geven aan het genot. Zo is het effect namelijk een stuk groter.

Richt de kamer in

Je kunt je partner mee naar boven sleuren en masseren in een koude slaapkamer waar de kleren nog in de hoek liggen die opgevouwen hadden moeten worden. Je snapt waarschijnlijk zelf ook wel dat dit niet echt een goed uitgangspunt is om te kunnen genieten. Je moet meer werk besteden aan de basis.

Zorg dat de kamer lekker op temperatuur is. Het moet minstens 20 graden zijn, want zij is naakt tijdens de massage en beweegt niet, waardoor zij het sneller koud zal krijgen. Zet geen vol licht op, maar zorg voor sfeerverlichting en een beetje romantiek. Het is ook verstandig om ervoor te zorgen dat de kamer opgeruimd is en lekker ruikt.

Het lijkt veel werk, maar geloof me waarin ik je vertel dat dit minstens vijftig procent van de ervaring is voor jouw partner. Ze kan zich beter ontspannen op deze manier en heeft geen reden om afgeleid te zijn tijdens de erotische massage, of de seks die er op volgt. Alles is namelijk volledig in de juiste sfeer gebracht.

Denk aan jouw partner

Er zijn veel mannen die alleen maar aan een erotische massage denken omdat zij iets goed te maken hebben bij hun partner. Dat is de minst goede basis om een massage te geven. Het is beter om een erotische massage te geven op het moment dat juist alles helemaal prima is.

Probeer daarom altijd de problemen van tevoren uit te praten. Zorg ervoor dat zij zich goed voelt, en niet het idee heeft dat jij je gemakkelijk van je schuldgevoel af wilt helpen. Neem desnoods de tijd om haar wat extra aandacht te geven van tevoren. Neem een cadeautje mee, een fles wijn en zet je mobiele telefoon uit voordat je het huis in komt.

Wanneer zij weet dat je niets goed te maken hebt, dan kan ze veel meer genieten tijdens de erotische massage. Ze zal dan namelijk eerder het idee hebben dat zij het verdiend heeft, en dat je het doet omdat je van haar houdt. Dat is natuurlijk een veel beter uitgangspunt, zeker in haar hoofd.

Richting de seks

na de basis van de erotische massage kun je langzaam richting de seks gaan Een erotische massage eindigt doorgaans in seks. Ook hier kun je de fout ingaan en dit heeft ook te maken met de basis van een erotische massage. Uiteraard ben je opgewonden na het uitgebreid opwarmen van jouw partner, maar vergeet niet dat zij in een lome toestand is. Je hebt haar uitgebreid verwend en daardoor gaat alles net even iets langzamer.

Daarom is het niet verstandig om direct op haar te springen. Bouw het langzaam op. Maak bijvoorbeeld gebruik van dit moment om je orale kunsten eens wat te verbreden. Geef haar kusjes op haar onderbuik en werk zo langzaam je weg naar beneden toe, tot je bij haar middel aangekomen bent. Begin zachtjes en rustig en bouw het tempo langzaam op, zodat zij steeds meer in status van opwinding komt.

Maak je partner wild

Wanneer je dit goed aanpakt, kun je haar helemaal wild maken, tot het punt dat ze je zal smeken om haar gewoon te nemen.

De basis is het belangrijkst

De basis van de erotische massage is bijkans de helft van het werk. Besteed hier genoeg aandacht aan en bedenk van tevoren wat je precies wilt gaan doen, zodat je geen vreemde momenten krijgt tijdens het geven van de massage. Hoe beter je weet wat je gaat doen en op welke manier, hoe beter de ervaring zal zijn voor jouw partner.

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling / 5. Aantal stemmen:

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: