Drie tips om te beginnen met tantra seks

0
(0)

Tantra seks is een vorm van seks die voor veel mensen interessant is. In de meeste gevallen blijft het daarbij. De stellen lezen het één en ander over de tantra seks en besluiten vervolgens dat het te moeilijk is, of dat het te zweverig is om aandacht aan te besteden. Met de informatie die op internet staat, kun je dit deze mensen ook niet kwalijk nemen.

Hoewel het goed te begrijpen is, is het tegelijkertijd ook jammer. De verhalen over het bereiken van de hemel, het volledig één worden en versmelten met de ander, dat is een klein gedeelte van de aanhangers van tantra seks. De meeste mensen die tantra seks beoefenen zijn wel gewoon normale mensen, die met twee benen op de grond staan.

Om je op weg te helpen in de goede richting, heb ik vandaag drie tips opgezet waarmee je zelf in aanraking kunt komen met de wereld van de tantra seks. Er zit niets zweverigs bij, maar de essentie van tantra seks is wel direct duidelijk, zodat je weet waar je mee aan het werk kunt wanneer je het interessant vindt.

Focus niet op het doel

In deze maatschappij draait alles om het doel. We hebben targets, bij tantra seks is het doel anderswe hebben takenlijsten en het draait uiteindelijk alleen maar om het resultaat dat we bereiken. Wanneer we eenmaal thuiskomen, houden we die rush vast. We willen presteren en we hechten veel waarde aan het eindresultaat.

Tijdens de seks betekent dit dat we afgaan op het einddoel van de seks. De seks draait om het doel en dat is het orgasme. We beginnen met wat voorspel, en na het voorspel is het een lijnrechte streep in de richting van het orgasme. Dat betekent dat we eigenlijk alleen de aandacht hebben bij het doel.

Omdat we zo druk bezig zijn met het bereiken van ons doel, is er weinig overgebleven van de reis die we maken. De seks is een langere periode waarin je volledig intiem kunt zijn met je partner. De emoties en de gevoelens die we ervaren tijdens de seks, zijn de meest pure emoties die we als mens kunnen hebben. En die zetten we opzij omdat we willen presteren.

Hoe kun je dit nou vertalen naar een manier waarop je zelf kennis kunt maken met de tantra seks? Heel eenvoudig. De volgende keer dat je seks hebt, versnel je op geen enkel moment het tempo. Houd het tempo tijdens de seks laag, alsof je er de hele avond over mag doen. Vertel je partner tijdens de seks waarom zij zo leuk is, en geniet van de emoties en gevoelens die je ervaart tijdens de seks.

Je merkt direct dat je veel meer kunt genieten op het moment dat je de tijd neemt om te genieten van de seks. Het verhogen van het tempo is alleen maar bedoeld om een orgasme op te wekken, maar dit maakt de reis juist veel korter. En op welke manier kun je nou het meest genieten?

Maak echt contact met je partner

Tijdens de seks is het voor een man niet makkelijk om echt contact te houden met zijn partner. De opwinding wint het namelijk doorgaans van de liefde en eigenlijk volgt de man vooral zijn drang om klaar te komen. Het blijft om het orgasme draaien, maar wat zou er gebeuren wanneer je de vorige tip zou gebruiken?

Dan zou je veel meer tijd en ruimte hebben om contact te maken en te houden met je partner. Je kunt haar diep in de ogen kijken tijdens de seks, haar ademhaling voelen en volgen, en de rust nemen om echt te genieten van elkaar. Wanneer het niet meer om het orgasme draait, heb je ineens bijzonder veel tijd en aandacht over.

Probeer tijdens de seks de volgende keer eens in te schatten wat zij voelt. Kijk in haar ogen, neem haar ademhaling over en neem de rust en de tijd om te genieten en contact te leggen. Ben je bang dat dit je niet lukt, ga dan in kleermakerszit zitten en trek je partner op schoot, zodat je met je penis in haar kunt komen.

Deze positie is een goede uitdaging voor je. Je kunt het tempo namelijk niet opdrijven. Jouw partner zal niet snel de neiging hebben om het tempo op te voeren, zeker niet wanneer ze weet dat het om genot en tantra seks gaat. Op die manier kun je jezelf dwingen om echt bezig te gaan met deze unieke manier van seks hebben, zodat het ook echt een optie wordt.

Sta open voor de ervaring

tantra seks begint met openstaan voor de ervaringWanneer je dit alleen maar wilt proberen voor je partner, dan heb je de insteek die ervoor zal zorgen dat je gaat falen. Je moet het zelf ook willen, en daarbij is een groot probleem. Wanneer je niet overtuigd bent van de voordelen van tantra seks, dan kom je niet open te staan. Daardoor weet je in feite nooit wat je mist, want je kunt het op geen enkele manier ervaren.

Door een avond de tijd en de rust te nemen, geef je tantra seks een eerlijke kans. Je partner zal het waarderen, want op die manier wordt haar rol tijdens de seks veel groter. Hoe kun je ervoor zorgen dat je echt open komt te staan voor de ervaring? Daar zijn een aantal manieren voor.

Neem eerst eens een lange douche, of een warm bad. Op die manier is de spanning wat meer uit je lichaam en kun je ook de tijd nemen om de rust te vinden. Een massage ontvangen of geven kan ook wonderen doen. Het volgende dat je moet doen, is de klokken omdraaien in huis, en je mobiele telefoon uitzetten. Alle andere schermen moeten ook uit. Het is de bedoeling dat je contact kunt maken met je partner, niet met iets anders.

Let gedurende het proberen goed op je ademhaling. Een versnelde ademhaling betekent dat het lichaam zich klaar wil maken voor een hoger tempo. Dat is precies wat je niet wilt. Je wilt juist het tempo laag houden. Door de controle over je ademhaling te bewaren, kun je zorgen dat je jouw lichaam een stap voor blijft.

Is tantra seks iets voor jou?

Wanneer je dankzij deze tips merkt dat tantra seks echt wel iets is voor jou is, dan kun je je verdiepen in de vele standjes en mogelijkheden die er zijn. Deze vorm van seks is namelijk honderden jaren oud, en dat betekent dat het in een ver gevorderd stadium is waarin je veel dingen kunt bereiken. Het is dan ook letterlijk een vorm van seks waar je steeds beter in kunt worden door regelmatig te oefenen en de tijd te nemen.

Wanneer het niets voor je is, ondanks dat je het echt geprobeerd hebt, dan durf ik erom te wedden dat je dingen tegengekomen bent die je gaat bewaren voor de volgende keren dat je seks hebt met je partner. Het volgen van elkanders ademhaling is daar een goed voorbeeld van, maar ook het verlagen van het tempo om zo meer contact te kunnen maken is een leuk aspect om tijdens de ‘normale’ seks te gaan gebruiken in de toekomst.

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Waarom komt een vrouw makkelijk klaar door beffen?

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in