Behandelingen voor Vroegtijdige Ejaculatie

3.3
(4)

Behandeling voor vroegtijdige ejaculatie

Bij vroegtijdige, of premature, ejaculatie komt een man eerder klaar dan hij of zijn partner zou willen. Dit veelvoorkomende probleem tussen stellen kan leiden tot een verstoorde seksuele relatie. In dit artikel richt ik me op de behandelingen voor vroegtijdige ejaculatie om dit probleem aan te pakken.

Maar eerst kijken we kort naar mogelijke oorzaken. Vroegtijdige ejaculatie kan veroorzaakt worden door psychologische of biologische factoren, of een combinatie hiervan.

Update: Je leert in deze video direct hoe jij je orgasme effectief kunt tegenhouden gedurende 15 tot 30 minuten, en dit advies is zo concreet dat je hiermee vanavond al succes kunt hebben. Bekijk eerst de video.

oorzaken behandelingen voor vroegtijdige ejaculatieEen aantal psychologische factoren heeft te maken met bestaande seksuele patronen, angst, schaamte, onwetendheid, problemen die spelen tussen jou en je partner, en zelfs met het hebben van een andere partner.

Enkele biologische factoren zijn hormonale disbalans, schildklierproblemen, een infectie van de urinebuis, diabetes, een ontsteking aan de prostaat, een fluctuerend niveau van neurotransmitters, erectiele disfunctie, schade aan de zenuwen, en hartproblemen.

Wanneer je symptomen van vroegtijdige ejaculatie constateert, is het raadzaam om langs de huisarts te gaan voor het stellen van een diagnose. Voel je tegenover je arts nooit beschaamd over zorgen die je hebt over je seksuele gezondheid! Over het algemeen blijken mannen terughoudend in het bespreken of delen van seksuele gezondheid kwesties.

Vroegtijdige ejaculatieproblemen? Praat erover!

Voel je vrij om te praten over het probleem, aangezien ejaculatio preacox veelvoorkomend is en te behandelen is. De huisarts zal je onderzoeken en kijken naar de kern van het probleem. Vroegtijdige ejaculatie waarbij de volgende symptomen zich voordoen, vraagt enige vorm van professionele hulp:

  • Wanneer je tijdens geslachtsgemeenschap bij penetratie altijd binnen een minuut ejaculeert.
  • Wanneer je seksuele intimiteit vermijdt omdat je je gefrustreerd of down voelt.
  • Wanneer je niet in staat bent om ejaculatie tijdens geslachtsgemeenschap uit te stellen.

Natuurlijk is het altijd verstandig om, bij twijfel over je gezondheid, langs je huisarts te gaan. Premature ejaculatie is echter in het overgrote gedeelte van de gevallen geen fysieke aandoening. Er is dus zelden iets MIS met je. Meestal is het zo dat wij als mannen verkeerde seksuele routines hebben aangeleerd waardoor het controleren van het orgasme lastig wordt wanneer we seks hebben met een partner. In het oplossen van dit probleem specialiseer ik me al zo’n 9 jaar en ik heb inmiddels meerdere honderden mannen geholpen bij het leren controleren van hun ejaculatie. Om een idee te krijgen van hoe ik vroegtijdige ejaculatie aanpak, kun je via deze link een video bekijken, waarin ik je een gratis tip geef.

Hieronder volgt een overzicht van behandelmethoden die in het algemeen gebruikt worden om vroegtijdige ejaculatie tegen te gaan. Want vergeet niet: er is iets aan te doen! Ik wil hierbij wel benadrukken dat ik niet alle behandelmethodes die volgen onderschrijf. Sommigen hebben meer mijn voorkeur dan anderen.

Enkele veelvoorkomende methoden zijn het gebruik van medicatie, huis-tuin-en-keukenmiddeltjes, therapie, en gezond leven. Deze behandelmethodes kunnen los van elkaar of in combinatie met elkaar gebruikt worden om de beste resultaten te verkrijgen.

TIP: ik heb een video opgenomen met een tip waarmee je direct 30 minuten langer door kan gaan. Bekijk hem eerst.

Veelvoorkomende behandelingen voor vroegtijdige ejaculatie

Het is gebleken dat vroegtijdige ejaculatie na verloop van tijd vaak verbetert, zonder enige vorm van interventie. Dit geldt voornamelijk voor vroegtijdige ejaculatie die slechts sporadisch optreedt.

Behandelingen tegen vroegtijdige ejaculatie

Echter, wanneer je last blijft houden van vroegtijdige ejaculatie, is behandeling nodig. De verschillende soorten behandelingen en therapieën voor ejaculatio preacox zullen hieronder besproken worden:

1.      Meer focus op het voorspel

Wanneer je meer tijd en aandacht besteedt aan het voorspel, helpt dit je om beter om te gaan met vroegtijdige ejaculatie. Bovendien stimuleert het een fijne seksuele ervaring voor je partner. Voorspel zorgt er niet alleen voor dat je langer achter elkaar seksueel actief bent, het vergroot ook de aandacht en intimiteit tussen jou en je partner.

2.      Het gebruik van dikke condooms om het gevoel van de penis te verminderen

Dit type condoom helpt om het gevoel van de penis te verminderen, waardoor je het langer vol kunt houden tijdens geslachtsgemeenschap.

Je kunt ook condooms gebruiken die een kleine hoeveelheid verdovende crème/gel bevatten, zoals benzocaïne. Deze crème/gel zorgt er ook voor dat de penis minder gevoelig wordt, waardoor de ejaculatie uitgesteld kan worden.

3.      Diep ademhalen waardoor de ejaculatie reflex wordt onderbroken

Diep ademhalen is een goede hulp bij het omgaan met seksuele opwinding en seksuele spanning. Seksuele spanning gaat vaak gepaard met oppervlakkig ademhalen waardoor een snellere hartslag en voortijdige zaadlozing getriggerd worden. Diep ademhalen kan geoefend worden door het nemen van een normale, maar diepe ademhaling en door deze drie seconden vast te houden. Oefen deze diepe ademhaling gedurende ongeveer vijf minuten voor het hebben van geslachtsgemeenschap om een ritme te krijgen. Dit helpt vroegtijdige ejaculatie te voorkomen.

TIP: Wist je dat er een klein, eenvoudig trucje bestaat waarmee iedere man het tot wel 30 minuten vol kan houden zonder vroegtijdig klaar te komen? Kijk snel verder!

4.      Minimaal een uur voor geslachtsgemeenschap masturberen

Je kunt één of twee uur voor geslachtgemeenschap masturberen om te verzekeren dat je in staat bent om ejaculatie te vertragen. Dit is een gedragstechniek die kan helpen om zenuwen die tijdens de geslachtsgemeenschap optreden te verminderen.

5.      Veranderen van standje

Sta je partner toe om bovenop te zitten (amazone standje) tijdens de geslachtsgemeenschap, dit helpt de gevoeligheid van de penis te verminderen. Sommige standjes, zoals de missionarispositie of het vanachter nemen van je partner (doggy-style), zorgen voor een intenser gevoel op de eikel, waardoor je eerder klaarkomt.

6.      De knijptechniek

Knijptechniek tegen vroegtijdige ejaculatie

De knijptechniek kan door de man zelf gedaan worden of met behulp van zijn partner. Je partner kan het proces beginnen door je te masturberen. Dit proces duurt voort tot het punt waarop je bijna klaarkomt, dan wordt het masturberen gestopt. Zij knijpt dan gedurende 10 a 20 seconde in het uiteinde van de penis, precies tussen de eikel en de schacht. Daarna stopt ze met knijpen en pauzeert ongeveer 30 seconden voordat ze doorgaat met het masturberen. Na dit proces een aantal keer herhaald te hebben, staat ze je uiteindelijke toe om klaar te komen. De knijptechniek dient herhaald te worden totdat je als man in staat bent om het point of no return te begrijpen en te controleren.

7.      De start/stop-methode

Deze methode vertoont overeenkomsten met de knijptechniek, maar in dit geval wordt er gepauzeerd tijdens de geslachtsgemeenschap. De methode helpt mannen ook om het point of no return te begrijpen door de ejaculatie te vertragen. Om de stop en start oefeningen te doen tijdens geslachtsgemeenschap, is de hulp en de acceptatie van je partner nodig. De techniek vraagt tevens om een hoop oefening voordat je als man in staat bent om vroegtijdige ejaculatie te overwinnen.

8.      Kegeloefeningen

behandeling vroegtijdige ejaculatie kegeloefeningenKegeloefeningen richten zich op het versterken van de onderste bekkenbodemspieren. De spier die hiermee getraind wordt, is de pubococcygeus (PC spier), die helpt bij ejaculatie. Je kunt de spier voelen wanneer je halverwege het urineren probeert te pauzeren. De spier moet ongeveer tien seconden aangespannen en vastgehouden worden. De oefening kan tien keer herhaald worden in sets van drie.

Een aspect dat vaak verkeerd begrepen wordt bij deze oefening is dat, in het geval van voortijdige ejaculatie, de focus zowel op het ontspannen als het aanspannen van de PC spier moet liggen. Tijdens seks spant de PC spier zich steeds meer aan. De opgebouwde spanning van de spier wordt losgelaten op het moment dat je klaarkomt. Als je leert hoe je de pubococcygeus bewust kunt ontspannen tijdens seks, zal de controle die je hebt over je ejaculatie aanzienlijk toenemen.

9.      Psychologische hulpverlening

Het praten met een psycholoog of psychotherapeut kan helpen om vroegtijdige ejaculatie te behandelen. De therapiesessies zijn gericht op psychische oorzaken van vroegtijdige ejaculatie. Deze sessies helpen je om te gaan met stress en prestatieangst, die mogelijk de oorzaak zijn van vroegtijdige ejaculatie.

10.  Gedragstherapie

Er zijn twee vormen van gedragstherapie bij het behandelen van vroegtijdige ejaculatie, namelijk:

a.      Relatietherapie

Relatietherapie helpt om problemen die je relatie en de seksuele intimiteit tussen jou en je partner in de weg staan, op te sporen en hiermee vervolgens om te gaan. Het belangrijkste hierbij is dat je als man advies kunt krijgen en technieken kunt leren die helpen om het probleem van vroegtijdige ejaculatie aan te pakken.

Als jij zelf problemen hebt met vroegtijdige ejaculaties, en je hebt het gevoel dat dit je relatie in gevaar brengt, bekijk dan snel mijn videotip en leer het minimaal 30 minuten volhouden.

b.      Sekstherapie

Naast een heleboel andere behandelingen, is dit een vorm van professionele hulp die beschikbaar is voor mannen met vroegtijdige ejaculatie.

Sekstherapie richt zich zowel op een uiteengezet plan voor veranderingen in je seksleven, als op psychotherapie. Er wordt ruimte geboden om een niet veroordelend gesprek met je partner aan te gaan over psychologische en emotionele problemen die mogelijk binnen je relatie spelen.

Soms wordt aanbevolen om tijdens de seks meer gebruik te maken van seksspelletjes, erotisch materiaal en seksspeeltjes. Dergelijke middelen kunnen helpen om met ejaculatieproblemen om te gaan en om te genieten van een gezond seksleven.

Sekstherapie en relatietherapie

11.  Tantra technieken

Tantra wordt in oosterse culturen beoefend en helpt koppels om een diepere seksuele connectie en intimiteit te bereiken. Voor mannen met vroegtijdige ejaculatie helpt tantra om meer controle te krijgen over hun seksuele energie en plezier. Tantra richt zich onder andere op ademhalingsoefeningen en oefeningen van de PC spier, wat leidt tot langdurigere seks.

12.  Acupunctuur

Acupunctuur is een alternatieve behandelingswijze voor vroegtijdige ejaculatie. Zowel erectiestoornissen als premature ejaculatie kunnen verholpen worden door middel van acupunctuur.

13.  Het gebruik van topische verdovingsmiddelen

Mannen met vroegtijdige ejaculatie kunnen topische verdovingsmiddelen gebruiken, zoals prilocaïne, lidocaïne, en benzocaïne. Deze verdovingsmiddelen zijn verkrijgbaar in de vorm van crèmes en sprays en worden vaak aangebracht op de penis om het gevoel van de penis te verminderen waardoor ze effectief helpen om de zaadlozing uit te stellen. Een nadeel van het gebruik van deze verdovingsmiddelen is dat de crème opgenomen kan worden door de vaginawand, waardoor ook het gevoel van je partner afneemt. Daarbij is het natuurlijk nooit positief wanneer seksuele prikkels moeten worden weggenomen om vroegtijdige ejaculatie voor te blijven, aangezien juist deze prikkels erg plezierig zijn en seks leuk maken.

14.  Antidepressiva

veelvoorkomende behandelingen vroegtijdige ejaculatieMedicatie die door artsen wordt voorgeschreven om vroegtijdige ejaculatie te behandelen, is voornamelijk antidepressiva. Het meest voorkomende type antidepressiva, zijn de selectieve serotonine-heropnameremmers (SSRI). De SSRI’s zijn van oorsprong niet bedoeld voor het behandelen van vroegtijdige ejaculatie, maar worden routinematig voorgeschreven vanwege de gunstige bijwerking die ze hebben op het vertragen van de ejaculatie. Enkele medicijnen die gebruikt worden zijn fluoxetine (Sarafem), paroxetine (Paxil), en sertraline (Zoloft). Deze medicijnen kunnen zowel korte- als lange termijn effecten hebben, afhankelijk van de duur van het gebruik. SSRI’s hebben echter vervelende bijwerkingen zoals algehele malaise, een afgenomen libido, hoofdpijn, diarree, overmatig zweten en vermoeidheid.

15.  Pijnstillers

Pijnstillers worden normaal gesproken gebruikt om pijn te verlichten, maar hebben als mogelijke bijwerking dat ze het ejaculeren uitstellen. Een veelgebruikt medicijn is tramadol (Ultram), dat voorgeschreven wordt voor mannen die kampen met vroegtijdige ejaculatie. Eventueel negatieve bijwerkingen van dit medicijn zijn duizeligheid en misselijkheid. Hierbij moet vermeld worden dat ik hier geen voorstander van ben. Het is zelden een daadwerkelijke oplossing tegen aanhoudende vroegtijdige ejaculaties en overmatig gebruik van pijnstillers kan de gezondheid aantasten. Bij het gebruik van medicatie dien je altijd je arts te raadplegen.

Naast het gebruiken van medicijnen kun je ook zelf technieken leren waarmee je meer controle krijgt over je orgasme. Eén van die technieken leer je in deze gratis video.

16.  Fosfodiësterase-5 remmers

pde5 remmers bij vroegtijdige ejaculatieFosfodiësterase-5 remmers (PDE-5 remmers) zijn medicijnen die vaak gebruikt worden bij erectiele disfunctie. Hoewel deze medicijnen geen goedkeuring hebben voor dergelijk gebruik, hebben ze wel bewezen te helpen bij het behandelen van vroegtijdige ejaculatie.

Deze medicijnen verbeteren de kwaliteit van een erectie waardoor, zo wordt aangenomen, de controle over de ejaculatie toeneemt, wat uiteindelijk kan leiden tot het oplossen van vroegtijdige ejaculatie. Voorbeelden van deze medicatie zijn sildenafil (Viagra), vardenafil (Levitra) en tadalafil (Cialis). Mogelijke bijwerkingen van deze medicijnen zijn onder andere een verstopte neus, hoofdpijn en effecten op het gezichtsvermogen.

17.  Penis injectietherapie

Penis (zelf-)injectietherapie wordt voornamelijk gebruikt voor ernstige erectiestoornissen. Aangenomen wordt, dat deze therapie ook helpt bij het vertragen van de ejaculatie. Vaak wordt de voorkeur hieraan gegeven wanneer de patiënt niet reageert op fosfodiësterase-5 remmers. Deze behandelingsvorm is uiterst effectief voor mannen die zowel last hebben van een erectiestoornis als van vroegtijdige ejaculatie. Een kanttekening die echter ook bij deze behandelmethode geplaatst kan worden, is de bijwerkingen die kunnen optreden, zoals: duizeligheid, het te lang aanhouden van de erectie (waardoor schade aan het weefsel kan ontstaan), en een pijnlijke penis.

18.  Plantaardige middelen tegen vroegtijdige ejaculatie

Plantaardige middelen, of kruidengeneesmiddelen, tegen vroegtijdige ejaculatie zijn vaak verkrijgbaar in de vorm plantaardige supplementen en medicijnen. Deze zijn te verkrijgen bij de drogisterij of bij een kruidengeneeskundige. Het is niet aanbevolen om dit soort middelen op eigen houtje te gebruiken. Zoek medisch advies om verergering van onderliggende oorzaken te voorkomen.

a)      Wortel van de Kava-plant

De wortel van de Kava-plant kan net voor het hebben van geslachtsgemeenschap ingenomen worden. De wortel helpt om de bloedtoevoer naar de penis te vergroten en heeft bewezen dat het seksuele gevoeligheid af laat nemen.

b)      Passiebloem (Passiflora)

De passiebloem heeft een kalmerend effect op mensen en helpt om stress en faalangst te verminderen. Het gevolg hiervan is dat mannen een betere controle kunnen uitoefenen over hun seksuele opwinding en hierdoor vroegtijdige zaadlozing kunnen overwinnen.

c)      Ginseng

Ginseng is een wortel die bekend staat om het groot aantal positieve effecten die het heeft op het meginseng bij vroegtijdige ejaculatienselijk lichaam. Ginseng helpt om hormonale functies te reguleren en kan erg effectief zijn bij het overwinnen van vroegtijdige ejaculatie. De wortel zorgt voor een goede erectie door de bloedtoevoer te verbeteren en zorgt voor een toename van het seksuele uithoudingsvermogen.

d)      Hibiscusbloem extract

Het langzaam opdrinken van hibiscus extract bevordert seksuele gevoelens. Hibiscus werkt ook stress verlagend. Het mogelijke resultaat hiervan is het langer behouden van een erectie en het reguleren van de ejaculatie.

19.  Voeding voor het tegengaan van vroegtijdige ejaculatie

Voeding is een natuurlijk middel tegen vroegtijdige ejaculatie. De lijst hieronder behandelt voeding die premature zaadlozing tegengaat door het verhogen van het testosteronniveau in het lichaam. Dit type voedsel bevat de benodigde vitaminen en mineralen voor het vormen van testosteron.

Gezond en uitgebalanceerd dieet

a)      Walnoten

Walnoten zijn rijk aan proteïnen en essentiële mineralen die uitgewezen hebben effectief te zijn voor het behandelen van erectiestoornissen, impotentie en vroegtijdige ejaculatie.

b)      Asperges

Asperges worden geassocieerd met het verhogen van het libido bij mannen. Asperges bevatten een hoog vitamine E gehalte, dat belangrijk is voor de hormonale functie bij mannen.

c)      Granen

granen bij vroegtijdige ejaculatieGranen zijn een veel gebruikt ingrediënt in de maaltijden die we gedurende de dag nuttigen. Mannen die last hebben van vroegtijdige ejaculatie kunnen belang hebben bij de aminozuren niacine en thiamine (vitamine B1) die granen bevatten. Niacine zorgt voor betere erecties, een groter uithoudingsvermogen in bed en explosieve orgasmes.

d)      Eieren

Eieren worden aanbevolen voor mannen met vroegtijdige ejaculatie. Eieren bevatten een hoog gehalte aan vitamine A, B, D en E en aan de mineralen calcium, selenium en zink. Mannen hebben deze mineralen nodig voor de productie van sekshormonen. Het eten van twee eieren per dag heeft bewezen het testosteronniveau te verhogen.

e)      Wortels

Wortels bevatten een groot aantal vitamines en mineralen die het spierweefsel (de penis zelf bevat geen spieren, maar wel spierweefsel) van de penis blijken te versterken. Bovendien helpen wortels om de bloedtoevoer naar de penis te reguleren.

f)       Haver

Mannen die lijden onder vroegtijdige ejaculatie kunnen haver eten om stress en angst te reduceren. Haver bevat serotonine, dat helpt tegen stress. De aanzienlijke hoeveelheid proteïnen zorgt voor een hoger testosteronniveau.

g)      Ashwagandha

Ashwagandha (Withania somnifera) is een plant die voorkomt in onder meer India en Afrika. De vashwagandha bij vroegtijdige ejaculatie rucht van deze plant wordt gebruikt om de seksuele stamina van mannen te verbeteren en om vroegtijdige ejaculatie tegen te gaan. De vrucht van de Ashwagandha werkt tevens stress- en angst verlagend.

h)      Avocado

Avocado is een vrucht die rijk is aan vitamine B, C en K, proteïnen en  vezels. Om deze reden bevorderen avocados de seksdrive en helpen ze bij vroegtijdige ejaculatie. Vitamine K is bijvoorbeeld essentieel voor de actieve bloedtoevoer naar verschillende organen in het lichaam.

i)        Uien en knoflook

knoflook bij vroegtijdige ejaculatieZowel uien als knoflook bevatten hoge allicine gehaltes. Hiervan wordt beweerd dat het libido verhogend werkt en dat het effectief helpt om het langer vol te houden in bed. Allicine reguleert de bloedtoevoer naar de penis.

Er bestaat nog veel meer voedsel dat een duidelijke positieve uitwerking heeft op de seksuele gezondheid en het beter functioneren van de seksorganen. Het is aan te bevelen om te streven naar een gezond en uitgebalanceerd dieet.

Conclusie

Vaak wordt een combinatie van de zojuist besproken behandelwijzen gevolgd om betere resultaten te verkrijgen bij het verhelpen van vroegtijdige ejaculatie. Zoals je wellicht gedurende het lezen van het artikel gemerkt hebt, ben ik in eerste instantie geen voorstander van het nemen van (heftige) medicatie die allerlei nare bijwerkingen kunnen hebben. Deze pakken meestal niet de kern van het probleem aan.

Ik ben van mening dat, wanneer geconstateerd is dat het vroegtijdig ejaculeren niet veroorzaakt wordt door een fysieke aandoening, het doorbreken van seksuele patronen bij de meeste mannen de sleutel is tot het oplossen ervan. Hiervoor heb ik een speciale aanpak ontwikkeld. Om je op weg te helpen, heb ik een video voor je opgenomen, waarin ik een van mijn meest krachtige technieken met je deel. Via deze link kun je de video gratis bekijken. Je leert hierin hoe je je orgasme vanavond al met 30 minuten uit kunt stellen!

Orgasme onder controle

Bronnen

http://www.nhs.uk/Conditions/Ejaculation-problems/Pages/Treatment.aspx

http://www.everydayhealth.com/sexual-health/dr-laura-berman-try-tantra-to-intensify-passion.aspx

http://www.livestrong.com/article/110197-cure-premature-ejaculation-natural-supplement/

http://www.boldsky.com/health/disorders-cure/2014/foods-to-cure-premature-ejaculation-043950.html#slide46751

http://www.home-remedies-for-you.com/remedy/Premature-Ejaculation.html

http://www.wikihow.com/Stop-Premature-Ejaculation

http://www.drugs.com/health-guide/premature-ejaculation.html

http://emedicine.medscape.com/article/435884

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 3.3 / 5. Aantal stemmen: 4

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: