8 jaar geleden

De Bekkenbodem of kegelspier bij ejaculatie controle

4.8
(4)

Een zeer belangrijke speler bij seksualtiteit is de bekkenbodemspier, ookwel bekend als de kegelspier, naar de gyneacoloog Arnold Kegel.
Deze bekkenbodemspier is verantwoordelijke voor een aantal taken. Deze taken zijn verschillend bij mannen en vrouwen, al zijn er wel overeenkomsten. Zo heeft bij beiden de bekkenbodemspier te maken met de controle over urinelozing uit de blaas.

In dit artikel gaan we het hebben over de rol van de bekkenbodemspier bij premature ejaculatie, het te snel klaarkomen van de man tijdens seks.
Dit probleem is zeer veelvoorkomend en hangt in veel gevallen nauw samen met de mate waarin de man de bekkenbodemspier kan controleren.

Hier volgt een korte uitleg van wat de bekkenbodemspier precies is, hoe deze in verband staat met de mannelijke ejaculatie controle, en wat we kunnen doen om ejaculatie controle te verbeteren door de bekkenbodemspier te trainen.

Inhoud van dit artikel

Wat is de bekkenbodemspier?

De bekkenbodemspieren bij zowel mannen als vrouwen hebben als functie om de lager gelegen organen, de controleren. Zowel de blaas, als endeldarm hebben een functie waarbij ze iets uit het lichaam kunnen laten ontsnappen. De bekkenbodemspier is een spier waarmee wij mensen wat extra controle kunnen uitoefenen op dit proces van lediging.
Bij de man heeft de bekkenbodemspier echter ook te maken met de uitdrijving van sperma tijdens de ejaculatie. Zowel bij mannen als vrouwen trekt de spier zich ritmisch samen tijdens het orgasme.

De ligging van de spier is in de onderste laag van de buikholte. De spier bestaat uit meerdere lagen die de onderkant van de buikholte volledig afsluiten. Er zijn slechts een paar openingen. Die van de urinebuis. Die van de endeldarm, en bij vrouwen is er ook voor de baarmoeder een opening welke de bevalling mogelijk maakt.

De mannelijke bekkenbodemspier zorgt voor golvende samentrekkingen tijdens het orgasme mede voor de uitdrijving van het sperma wat in de testikels en de prostaat wordt aangemaakt.

De rol van de bekkenbodem spier bij het mannelijk orgasme

Wanneer mannen op het punt staan klaar te komen, dan komt de bekkenbodemspier op spanning te staan. Deze spanning zorgt er voor dat zodra het orgasme inzet, krachtige spiersamentrekkingen kunnen plaatsvinden waarmee de man met enkele stoten zijn sperma in de vagina van een vrouw kan lozen.
Dit is een reflex waarover wij als man geen controle hebben. Wij kunnen na het point of no return van het orgasme de samentrekkingen van de kegelspier tegenhouden.

Wat wij mannen wel kunnen, is de bekkenbodem controleren tot voor het point of no return. Hier ligt een voordeel wat we kunnen gebruiken bij het tegenhouden van het orgasme.

Je orgasme tegenhouden door bekkenbodem spier training ofwel kegeloefeningen

Kegeloefeningen zijn oefeningen waarmee de bekkenbodem verstevigd kan worden. Van origine zijn ze ontwikkeld om incontinentie tegen te gaan. De versterking van de spieren geeft ons namelijk meer controle over de urinelozing.

Later bleek dat ook het te snel klaarkomen, of vroegtijdige ejaculatie, bij mannen kan worden opgelost met kegeloefeningen, helaas worden ze voor dit doel nogal eens verkeerd uitgelegd.

Verschillende kegeloefeningen

Het trainen van de bekkenbodem om de vroegtijdige ejaculatie tegen te gaan werkt anders dan de kegeloefeningen tegen incontinentie.
Bij incontinentie gaat het er om dat de spier sterker wordt. Deze moet een sterkere ‘knijpfunctie’ krijgen, zodat hiermee een groter gedeelte van de urinebuis dichtgehouden kan worden tot het moment van urineren daar is.

Bij het trainen van de bekkenbodem voor het vergaren van ejaculatiecontrole, hoeft de spier niet zo zeer sterker te worden, maar moeten we leren deze te ontspannen. Als je specifiek op zoek bent naar de beste kegeloefeningen, bekijk dan dit artikel. Hier ga ik dieper in op het trainen van de bekkenbodem.

Zoals je hiervoor kon lezen, is het spannen van de bekkenbodemspier onderdeel van het mannelijk orgasme.
Voordat we als man klaarkomen, komt de bekkenbodem op spanning te staan. Hierdoor kunnen krachtige spasmen optreden die we kennen tijdens het orgasme.
Wanneer wij als man leren om aan de hand van bekkenbodemspier training, deze spieren juist in een ontspannen staat te houden tijdens seks, dan kan het orgasme vele malen minder gemakkelijk optreden.

Controle over de kegelspier vergroten door middel van kegeloefeningen is een zeer effectieve aanpak tegen vroegtijdige ejaculatie bij mannen gebleken.

Hoe werken kegeloefeningen tegen vroegtijdige ejaculatie?

Kegeloefeningen tegen vroegtijdige ejaculatie werken door eerst de bekkenbodemspier te leren aanspannen.

Het aanspannen leer je door te doen alsof je je urine ophoudt. Deze bewuste aansturing zorgt er automatisch voor dat je jouw bekkenbodem spieren aanspant. Wanneer dit lukt kun je het aanspannen, maar ook het ontspannen van de spier oefenen.

De oefeningen om de bekkenbodemspier te versterken kun je het beste in series uitvoeren.

  • Span de spier bewust 5 seconden aan
  • Ontspan de spier bewust 5 seconden
  • Herhaal dit 10x

Let goed op eventuele vermoeidheid of kramp en stop als dit nodig is.
Wanneer je 10 herhalingen probleemloos kunt volhouden, verhoog dan het aantal naar 20.

Werk op deze manier tot je de oefening minimaal 40x kunt herhalen. Denk er aan dat het ontspannen tijdens seks het doel is om ejaculatie controle te verwerven. Concentreer je dus net zo goed op ontspanning als op spanning van de spier.

Je zult nu op termijn merken tijdens seks dat je minder moeite krijgt om de bekkenbodem spier ontspannen te houden. Hierdoor bereik je vele malen minder snel het point of no return en kun je de seks gemakkelijker laten voortduren.

Volledige controle over je orgasme

De bewuste ontspanning van de kegelspier in plaats van het aanspannen (zoals deze oefening helaas wordt uitgelegd). Is één van de technieken uit de methode ‘Orgasme Onder Controle’ welke ik over de afgelopen jaren ontwikkelde.

Het is een methode waarmee alle mannen volledige controle over hun orgasme kunnen verwerven. De uitleg van de ‘correcte’ manier van het uitvoeren van de kegeloefeningen is slechts één van vele krachtige technieken uit de methode waarmee je direct resultaat kunt boeken in de slaapkamer. Ook bevat de methode een nog nooit eerder omschreven techniek waarmee iedere man zijn orgasme per direct minimaal 30 minuten leert uitstellen. De methode is anoniem en direct digitaal beschikbaar en kan gedurende 60 dagen risicovrij getest worden.

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 4.8 / 5. Aantal stemmen: 4

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: