8 jaar geleden

De 5 beste condooms die je kunt kopen

0
(0)

Hoe kies je de beste condooms? Het condoom. Onze voorvaderen bedachten duizenden jaren geleden al dat zij hun penis moesten beschermen. In die tijd was de bescherming tegen onder andere ongedierte, verwondingen en ja, zelfs kwade geesten. Maar ook werd het gebruikt als versiering en ter herkenning van rangen en standen.

Het idee is dus niet iets van de laatste jaren, de oudste bekendste afbeelding van een condoom is immers in een grot in Les Combarelles in de Dordogne te Frankrijk te vinden in een grotschildering die van ongeveer 150 na Christus dateert. Maar hoe oud het condoom werkelijk is, weet niemand zeker.

Vandaag de dag biedt het condoom ons veel meer bescherming tegen geslachtsziektes, vanwege de materialen ontwikkelingen die deze heeft doorgemaakt. De eerste condooms waar in de boeken naar gerefereerd wordt waren van varkensdarmen gemaakt. Geen fris idee!
Tegenwoordig is het condoom van latex. Dit houdt alle virussen en bacteriën tegen, en stopt ook de mannelijke zaadcellen in hun weg naar het bevruchten van de vrouw. Zo voorkomt het condoom dus ziekte en zwangerschap.

In dit artikel wil ik behandelen wat de vijf beste condooms zijn, die je op dit moment kunt verkrijgen.
Waarom zou het iets uitmaken? Vraag je je misschien af?
De reden is dat latex, waar condooms van gemaakt worden ook nadelen heeft.

De nadelen van latex condooms

Niet iedere condoom is hetzelfde. Een klein stukje latex, kun je een heel eind uitrekken, maar door deze rek oefent het condoom ook kracht uit. In ons geval beland deze kracht op de penis.

Probleem 1: te veel rek op het condoom

Het eerste probleem wat een condoom kan veroorzaken is dat deze in zijn ongerekte vorm te klein is, waardoor deze ten eerste lastig om te krijgen is, en ten tweede, te veel druk op de erectie uitoefent, waardoor twee dingen gebeuren.

Ten eerste kan te veel druk er voor zorgen dat de zenuwuiteinden in de eikel overmatig worden gestimuleerd. Bij de wat gevoeligere jongens kan dit een vroegtijdige ejaculatie als gevolg hebben.

Het tweede nadeel is dat overmatige druk er tijdens seks voor kan zorgen dat het bloed uit de penis wordt gedrukt, waardoor de erectie minder hard wordt. Wanneer de situatie omgekeerd is, en het condoom juist te groot is, kan deze afglijden tijdens seks. De juiste maat condoom speelt dus een belangrijke rol!

Probleem 2: De geur van een latex condoom

Ondanks de grote mate van betrouwbaarheid die de meeste condooms bieden, heeft het latex waarvan ze gemaakt wordt een groot nadeel. De geur!
Een latex condoom stinkt enorm in zijn onbewerkte vorm.

Veel fabrikanten voegen daarom stoffen toe om de geur tegen te gaan. Dit is iets waar bij de aanschaf rekening mee gehouden moet worden. Met een beetje pech verpest de geur van een sterk ruikende condoom je intiemste moment met je partner op grove wijze!
Bij orale seks, is ook de smaak op de zelfde wijze van belang!

Probleem 3: De prijs van een goede condoom

Degelijke condooms zijn helaas duur. Een pakje waarmee je een tijdje vooruit kunt kost al snel meer dan 10 euro, en de een kan dit bedrag gemakkelijker kwijt dan de ander.
Helaas is de prijs wel vaak bepalend, de betere, comfortabelere condooms zijn vaak de duurste.

Wat zijn de beste condooms?

Maar de vraag luidt, wat zijn de beste 5 condooms die je kunt kopen? Er zijn inmiddels meerdere merken te verkrijgen en allen in verschillendebeste condooms gebruik maten, geuren, kleuren en smaken. Maar welke condooms zijn nou het beste?

Hoe kies je het juiste condoom?

Veilige seks, daar heb je een condoom voor nodig. Er zijn nog altijd mensen die zeggen dat seks zonder een condoom vele malen lekkerder is. Dat was in het verleden absoluut waar, aangezien het vrijen een stuk minder gevoelig was. Dit kwam voornamelijk doordat de latex van het condoom een heel stuk dikker was, waardoor er minder gevoel aan te pas kwam. Gelukkig zijn er de afgelopen jaren ontzettend veel nieuwe soorten condooms ontwikkeld, waardoor het vrijen net zo lekker, of soms zelfs lekkerder, dan zonder kan zijn.

Wil je veilig en fijn vrijen, dan is het simpelweg een kwestie van het juiste condoom kiezen.

Weet welke maat condoom je nodig bent

Bij het kiezen van de beste condooms gaat het niet zozeer om de lengte van de penis, maar om de omtrek. Om ervoor te zorgen dat het condoom goed zit en aanvoelt, moet het niet te strak zitten. Is dit wel het geval, dan is de kans op scheuren veel groter. Aan de andere kant mag het voorbehoedsmiddel ook niet te los zitten, omdat dan de kans aanwezig is dat hij af kan glijden, met alle gevolgen van dien. Bij condooms geeft men de nominale breedte aan. Dat is de breedte van het condoom als je hem plat op tafel legt. Meet dus goed de lengte en omtrek van de erectie, zodat je ook de juiste maat condoom uit kunt kiezen.

Waarvoor wil je het condoom gebruiken?

Bij het kopen van een condoom is het ook van belang waarvoor je het gaat gebruiken. Is het voor vaginale seks, dan kun je vrijwel alle condooms gebruiken om te zorgen dat er geen Soa’s over worden gedragen. Ook kun je voor een condoom met extra stimulatie, zoals bijvoorbeeld ribbels kopen, om de sensatie intenser te maken.

Voor orale seks zijn condooms met een smaakje of met aroma meer geschikt. Chocolade, aardbei en banaan zijn de meest verkochte smaken, maar er zijn nog veel meer smaken te verkrijgen. Het voordeel van deze condooms is dat ze ook lekker ruiken.

Wil je een condoom voor anale seks gebruiken, dan kun je in principe ook een normaal condoom gebruiken. Door het extra aangebrachte glijmiddel zal de penetratie eenvoudiger worden. Toch wordt er aangeraden om voor de zekerheid een extra sterk en dikker condoom te kopen. Zorg er in ieder geval voor dat er genoeg glijmiddel op zit. Deze middelen zijn overigens ook los verkrijgbaar, zodat je eventueel meer toe kunt dienen.

Koop condooms van het juiste materiaal

beste condooms materialenCondooms worden over het algemeen van natuurlijk rubberlatex gemaakt. Hierdoor zijn ze extra sterk en bieden ze optimale bescherming tegen overdraagbare ziektes. Ook worden eventuele zwangerschappen effectief voorkomen.

Heb je een latex allergie, dan zal je een alternatief materiaal moeten kiezen. Er bestaan synthetische, latexvrije condooms, die vaak van polyisopreen of polyurethaan gemaakt zijn. Deze condooms zijn dunner, maar net zo effectief. Het nadeel is dat deze condooms over het algemeen duurder zijn.

De top 5 condooms die je kunt kopen

Laten we het nu dan even hebben over de 5 beste condooms die je kunt kopen. Het heeft mij een flinke tijd en aardig wat moeite en geld gekost om een twintigtal condoom merken en types te testen, maar ik denk dat de uitkomst je echt gaat helpen je seksleven te verbeteren!

Nummer 5: Lifestyles Skin

Deze condoom van Lifestyles is op plek vijf terecht gekomen Het condoom is van polyisopreen gemaakt, een grondstof die te boek staat als zachter en sterker dan latex. Het voordeel is dat er geen vervelende latex geur aan zit. Verder is deze condoom uit zichzelf bijzonder glad. Volgens sommige testers is er zelfs geen glijmiddel meer bij nodig.

Nummer 4: Durex Extra Sensitive:

Deze versie van Durex staat erom bekend heel erg natuurlijk aan te voelen. Het voordeel van dit voorbehoedsmiddel is dat het minder als een condoom aanvoelt. Alsof je er geen draagt, als het ware. De naam zegt het natuurlijk al, het gevoel tijdens het vrijen is bij dit condoom optimaal!

Nummer 3: Trojan Her Pleasure Ecstasy

Trojan staat natuurlijk met recht hoog in de top van de beste 5 condooms die je kunt kopen. Het is een heel erg bekend en betrouwbaar merk. Deze versie heeft de vorm van een smalle gloeilamp. Die specifieke vorm zorgt er volgens Trojan voor dat de vrouw extra veel zal genieten. Klein nadeel is wel dat het condoom behoorlijk ruim zit, waardoor mannen kunnen denken dat hij er tijdens het vrijen af kan gaan glijden. De meeste vrouwen, zo blijkt uit de en te, genieten echter van deze topper van Trojan.

Nummer 2: Lifestyles x2

Dit condoom heeft een substantie genaamd L-arginine aan de buiten- en binnenkant zitten. Hierdoor zal het plezier en de sensatie bij de drager van het condoom enorm toenemen, maar ook bij de partner. Sommige mensen ervaren bij het gebruiken van dit condoom een koele, tintelende sensatie. Het comfort is vele malen beter, waardoor je een fijne vrijpartij veel langer vol zal kunnen houden.

Nummer 1: Trojan Ultra Ribbed Ecstasy

De absolute nummer 1 blijkt uit mijn onderzoek de Trojan Ultra Ribbed Ecstasy te zijn. Op alle punten scoort hij gewoon het hoogst. Dit condoom heeft de vorm van een baseball knuppel. Klinkt misschien raar, maar hierdoor ontstaat er binnenin meer bewegingsruimte, waardoor de man minder beknelde bewegingen kan maken. Er zitten twee rijen ribbels op en het condoom is voorzien van glijmiddel aan binnen- en buitenkant. Het glijmiddel gaat extra lang mee en er zijn meer dan genoeg vrouwen die van de ribbels genieten. Die zorgen namelijk voor extra sensatie tijdens het vrijen. Verder voelt het condoom bijzonder natuurlijk aan. Uiteindelijk kom je op die manier dan toch het dichtst bij het vrijen zonder bescherming, maar ben je toch tegen alle Soa’s beschermd en is de kans op zwangerschap.

De keuze van het beste condoom ligt uiteindelijk bij jou

Het is natuurlijk heel mooi, een top 5 van de beste condooms die je kunt kopen, maar als puntje bij paaltje komt ligt de keuze uiteraard bij de drager zelf. En dat ben jij.
Wat draagt voor jou het fijnst?
Dat kun je uiteindelijk alleen zelf bepalen. Als je vrijt met een vaste partner is deze keuze natuurlijk nog makkelijker. Tenslotte weet je na een tijdje wel waar je allebei van houdt. Zoals eerder al vernoemd, is het ook van belang voor welke seksuele daad je het condoom gebruiken wilt.

Duidelijkheid bij het kiezen van het beste condoom

In ieder geval heb je nu meer duidelijkheid en kun je tussen al die verschillende merken en uiteenlopende soorten een redelijke keuze maken. Het kan natuurlijk zo zijn dat deze beste 5 condooms die je kunt kopen niet eens in je eigen top 5 voor zullen komen.
Je kiest uiteindelijk het voorbehoedsmiddel wat jou het meest bevalt.
Zorg ervoor dat je de goede maat kiest en mocht je daar bij twijfelen, bij de apotheek of drogist kunnen ze je van goed advies voorzien.
Het is te begrijpen dat het vragen om advies over condoom lastig is, maar wees een man en zet je daar overheen.

Er zijn nog meer verschillende soorten condooms, zoals met een reservoir om het sperma op te vangen, maar ook zonder. Zelfs condooms met een kleurtje of grappige vormen (pretcondooms) zijn te koop. Iedere in Nederlandse winkels verkrijgbare condoom is uitvoerig op veiligheid getest.

Lees voor het gebruiken van een condoom goed de instructies over hoe je het voorbehoedsmiddel correct om moet doen en laat je partner je er desnoods bij helpen. Je kunt er beter iets langer over doen, maar dan weet je in ieder geval zeker dat je op een veilige manier intiem kunt samenzijn met je partner. Zolang je er samen maar op een bijzonder veilige manier van kunt genieten.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen, of op- of aanmerkingen? Dan kun je hieronder geheel anoniem reageren. Misschien heb je een persoonlijke top 5 die je hier zou willen delen? Ik zie je het met plezier tegemoet.

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: