10 tips voor de eerste keer seks

5
(1)

Hoewel er vaak lacherig over gedaan wordt, is het voor veel jongeren een spannend moment. De eerste seks, de ontmaagding en de eerste keer jezelf weggeven aan een ander. Er wordt voorlichting over gegeven op scholen, maar dit beperkt zich vaak tot de opmerkingen dat je veilig seks moet hebben en er niet te snel bij moet zijn omdat het een speciaal moment is. Tips en trucs worden zelden gegeven en dit zorgt ervoor dat veel jongeren zich een beetje in de steek gelaten voelen op het moment dat het aankomt op de eerste keer seks hebben.

Sommige ouders zijn vrij genoeg om hun kinderen hierbij te helpen, tips te geven, maar het blijft toch nog altijd een onderwerp dat een beetje gênant is en daarom ook zo benaderd wordt. Daarom vind ik het hoog tijd om het internet te gebruiken om een aantal tips te geven voor jou die je kunnen helpen bij die eerste keer, dat spannende moment waarop het gaat gebeuren.

Wat zijn de top 10 tips voor de eerste keer seks hebben en wat zijn nou dingen waarop je moet letten en wat moet je absoluut niet doen?

1. Bij de eerste keer seks hoef je nog niet te presteren

We zijn allemaal een beetje verziekt door de machocultuur die tegenwoordig heerst en dit komt hoofdzakelijk door alle grote verhalen die overal te eerste keer seks spetterendvinden zijn. Bij de eerste keer seks is het verstandig om al deze grote verhalen en prestatiedrang achterwege te laten.

Het zal er alleen maar voor zorgen dat het gênant wordt, omdat je nooit direct aan het ideaalbeeld kunt voldoen (als dat überhaupt mogelijk is). Besef jezelf goed dat het de eerste keer is en dat je zonder twijfel dingen verkeerd zal doen, maar dat is prima. Het is geen examen waarvoor je moet slagen, het is een moment waarop je de wereld van seks met een partner zal gaan beleven en waar hopelijk nog veel mooie momenten uit voort kunnen komen.

Onthoud goed dat je bij je eerste stapjes als klein kind ook vaak genoeg gevallen bent, maar dat het lopen nu als vanzelfsprekend gaat. Bij de eerste keer seks is het niet anders.

2. Wees eerlijk over je eerste keer

Ga je voor de eerste keer seks hebben met je partner (of iemand die je ergens opgepikt hebt) en weet die persoon niet dat het jouw eerste keer is, dan is het een goed moment om dit te vertellen voor de seks of om er eerlijk over te zijn nog voordat er iets gebeurd.

Het is niet iets om onzeker over te worden, iedereen heeft namelijk een eerste keer seks gehad en wanneer je partner weet dat je geen ervaring in bed hebt, dan kan hier rekening mee gehouden worden. Sterker nog, wanneer je bedpartner weet dat het je eerste keer is, dan kan dit ervoor zorgen dat het een veel mooiere ervaring wordt. Hij of zij zal het initiatief nemen en je kunnen helpen bij de eerste ervaringen opdoen. Lieg niet over je eerste keer, hoeveel je ook geoefend hebt of hoeveel filmpjes je ook bekeken hebt, in het echt zal het allemaal een stuk anders zijn.

3. Maak je geen zorgen over of je er ’te laat’ bij bent

eerste keer seks nerveusHeb je op school te horen gekregen dat je niet voor de 21ste seks zou moeten hebben of hebben je ouders een bepaalde leeftijd voorgeschreven, dan moet je dit vooral niet als een streefmoment zien.

De gemiddelde leeftijd waarop jongeren voor de eerste keer seks hebben ligt steeds lager, maar dat hoeft niet te betekenen dat jij hier ook oren naar moet hebben. Volg je gevoel en overhaast het niet, vaak is het juist het gevoel en het vertrouwen dat je met je partner hebt dat ervoor zal zorgen dat het een prachtige ervaring kan worden.

4. Durf zelf initiatief te nemen

initiatief eerste keer seksHet is de eerste keer seks en natuurlijk zal je niet veel ervaring hebben op het gebied van seksuele interactie, maar dat wil nog niet zeggen dat je als een zoutzak moet gaan liggen totdat het over is. Je kunt de ander strelen, vragen wat hij of zij lekker vindt en in ieder geval proberen om af en toe het initiatief over te nemen. Dit zal er voor zorgen dat je zelf veel meer betrokken bent bij de ervaring en dit kan in de toekomst alleen maar positieve uitwerkingen hebben.

5. Zorg voor een goede verzorging

Er wordt wel eens gezegd (wel meer dan eens ook) dat persoonlijke verzorging pas echt op gaat bloeien na de eerste keer seks. Besef je dat de kans groot is dat je volledig naakt zal zijn bij de eerste keer seks en dat je daar van tevoren makkelijk op in kunt spelen door wat extra verzorging te besteden aan je lichaam.

Het hoeft niet allemaal keurig glad weggeschoren en gepoederd te zijn, maar besef je wel dat tijdens seks veel intieme interactie zal zijn; zowel oraal als op alle andere mogelijke manieren.

6. Stel je verwachtingen bij

Veel jongeren verwachten een enorm spektakel van de eerste keer seks, aan de hand van de verhalen die zij gehoord hebben wordt een enorm vuurwerk verwacht waarbij ze minstens drie keer tot een orgasme zullen komen. Vergeet al deze mooie sprookjes en besef je dat de eerste keer nooit een enorm vuurwerk zal worden.

Je bent onervaren, het is de eerste keer dat je een beleving als deze zal hebben en veel succes is nooit gegarandeerd. Verwacht niets, behalve een ontmaagding, en dan zal het altijd heel erg meevallen. Houd er zelfs rekening mee dat je wellicht niet eens klaar zult komen; dan nog zal je de eerste keer seks hebben gehad en zelfs zonder orgasme kan het een unieke ervaring zijn die je bij zal blijven.

7. Vergeet niet waar het eigenlijk om gaat

Focus je niet teveel op de eerste keer seks van jezelf of een ander en richt je vooral niet op de seksuele interactie. Vergeet niet waar het feitelijk om gaat wanneer je met je partner voor het eerst seks zal gaan hebben. Het gaat om het moment samen, twee mensen die van elkaar houden en die intiem zijn met elkaar. Verleg dus je grenzen niet op een manier dat het de relatie kan schaden, je zal niet de eerste zijn waarbij de eerste keer seks met een partner gevolgen zal hebben voor de relatie.

8. Houd het eenvoudig

geen zorgen eerste keer seksJe kunt met allerlei speeltjes, handboeien en klemmen aan komen zetten bij de eerste keer seks, maar waarom niet beginnen bij het begin? Seksuele fantasieën kunnen zeker prikkelend zijn, vooral wanneer je nog niet eerder seks gehad hebt, maar wat weet je eigenlijk van deze ervaringen behalve dat je er iets over gelezen hebt?

Begin bij het begin, werk alle extra dingen de kamer uit en zet een leuk muziekje op en trek wat leuks aan. Begin eerst maar eens met de eerste stapjes voordat je rollenspel of andere fantasietjes uit gaat voeren, wanneer je eenmaal je eerste ervaringen opgedaan hebt, heb je immers de rest van je leven nog voor je, waarin je nog genoeg dingen kunt proberen met je partner(s) in bed.

9. Stop met denken

Je kunt zoveel nadenken als dat je wilt, maar bij de eerste keer seks hebben is het aan te raden om even te stoppen met het denken, het berekenen en het denken aan alles wat er kan gebeuren. Heb je besloten om voor de eerste keer seks te hebben, dan is dat het ideale moment om jezelf even helemaal te laten gaan en je over te geven aan het moment zelf.

Wanneer je een meer ervaren partner hebt, kan hij of zij de leiding nemen zodat je nergens aan hoeft te denken. Zijn jullie beiden onervaren, dan is dit het ideale moment om beiden te stoppen met denken en de liefde met de lust te laten samenvallen. Niet denken, gewoon doen.

10. Neem de tijd, de eerste keer seks komt nooit meer terug

De eerste keer is een speciaal moment en dat speciale moment mag gerust wat aandacht hebben. Zoek een plek op waar je niet gestoord kan worden en zorg voor voldoende aandacht tijdens het voorspel. Dit zorgt voor de goede stemming en genoeg vocht door opwinding bij het meisje, waardoor de eerste keer in ieder geval soepeler kan verlopen.

Zorg dat je niet gebonden bent aan een tijd, maar geniet van het moment en elkaar zodat de beleving optimaal kan zijn tijdens de spannende eerste keer seks hebben met elkaar.

10 tips voor de eerste keer seks hebben

De eerste keer seks hebben kan een heel spannend iets zijn, maar teveel spanning en teveel nadenken zal het echt niet beter maken. Wanneer je denkt dat je er klaar voor bent en iemand hebt gevonden waarmee je de eerste keer zou willen beleven, heb je genoeg aan de 10 tips die hier staan.

Neem vooral de tijd en begin bij de basis, want voordat je kunt bloeien als enorme held in bed, zal je toch de eerste stappen gezet moeten hebben. En wie weet, voor hetzelfde geld ben je een natuurtalent!

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in