9 jaar geleden

De grootste afknappers tijdens de eerste keer seks

0
(0)

Waar knapt een meisje op af bij de eerste keer seks? Als je voor het eerst met elkaar naar bed gaat, is dat altijd spannend. Je weet eigenlijk niet wat je te wachten staat en misschien ga je elkaar wel voor het eerst helemaal naakt zien. Zullen er teleurstellingen zijn, gaan de dingen zoals je het had gehoopt? Er zijn voor vrouwen en meisjes een aantal dingen waar ze behoorlijk op kunnen afknappen tijdens de eerste keer seks.

Ik wil je in dit artikel een aantal basisrichtlijnen geven.
Simpele must-do’s die je kunt toepassen om er redelijk zeker van te zijn dat eventuele problemen niet aan jou liggen.

Vreemde luchtjes en meer bij de schaamstreek

Laat ik gelijk maar met een enorme afknapper voor de eerste keer seks beginnen: Rare, vreemde luchtjes bij de schaamstreek. Stel, je ligt met je geliefde in bed en je hebt elkaar helemaal ontbloot. Je ligt bij elkaar op bed en dan ruik je, als je met je hoofd in de buurt van zijn kruis komt, geen frisse luchten. Sterker nog, (neem me niet kwalijk dat ik hier zo ongenuanceerd uit de hoek kom) haar vagina stinkt!

Dit is een ongelooflijke dooddoener, maar er is iets wat je als beginner wat seks betreft moet weten.
Mensen hebben soms intense geuren! Helemaal rondom onze genitaliën kan het sterk ruiken. De ene persoon heeft hier meer last van dan de ander.
Wat voor ons belangrijk is, is dat we ons van te voren realiseren dat niet iedere geur ook meteen stank is.

Verschil tussen een sterke geur en stank

Een sterke geur die we niet verwachten kan ons doen schrikken. Hierdoor krijgen we automatisch een afkeer. Dit is echter soms helemaal niet nodig. Wen een tijdje aan haar geur en je zult merken dat deze niet zo zeer stinkt maar gewoonweg sterk ruikt. Dit geld voor zowel mannen als vrouwen in de zelfde mate.

In sommige gevallen is er echter meer aan de hand. Je sekspartner heeft zich daar bijvoorbeeld niet gewassen. De geur van zweet kan behoorlijk penetrant zijn, met name in de kruisstreek. Omdat je altijd een onderbroek draagt en er ook nog een broek overheen hebt, ga je daar nu eenmaal veel meer en gemakkelijker zweten dan op andere plekken van je lichaam.

Wat ook als een bijzonder grote afknapper werkt, is de aanwezigheid van smegma op de eikel van de man. Niet alleen ziet dit er bijzonder onsmakelijk uit, het ruikt ook niet bijzonder fris. Smegma is een mengeling van epitheelcellen (dun weefsel van het lichaam), huidafscheiding en vocht. De sterke geur komt door de melkzuurbacteriën. Terecht een behoorlijke afknapper voor een meisje bij de eerste keer seks.

Let op. Smegma is in eerste instantie helder en bijna geurloos. Het is de bacteriegroei die redelijk snel optreedt die de geur veroorzaakt.
Dit kan een meisje tegenstaan, maar dit geld niet voor iedere vrouw. Daarbij is het niet daadwerkelijk vies. Het is verder volkomen ongevaarlijk, en is alleen onhygiënisch als een man zijn penis meerdere dagen niet wast.

Onder de voorhuid kan smegma zich namelijk ophopen. Dan kan een meisje wel terecht een vies gezicht trekken. Let hier dus op voor je met je eerste partner het bed in duikt. Was jezelf. Trek je desnoods een momentje terug. Denk je maar eens in dat jouw partner dit niet zou doen, maar wel allerlei seksuele handelingen van je zou verwachten, zoals orale seks.
Jij zou het dan ook waarderen als zij zich van te voren eventjes heeft opgefrist. Bij de eerste keer seks gelden dit soort zaken nog eens extra sterk. Als je eerste keer tegenvalt tillen mannen hier vaak zwaar aan. Help jezelf en voorkom dit probleem.

Een penterante lichaamslucht

Hoewel het zien en de geur van mannenzweet opwindend kan zijn voor een vrouw (ze ziet dat de man zich inspant en ze ruikt de feromonen waardoor eerste keer seks stankze zichzelf tot iemand aangetrokken voelt) is te veel zweet is absoluut niet goed!
Als een man net heeft gesport, geklust of gewerkt, kan hij behoorlijk zweten.
De geur die daarbij ontstaat is niet altijd even welkom. Het is ook een ontzettende afknapper omdat het behoorlijk zuur en allesoverheersend kan zijn als het zweet langer op het lichaam aanwezig is. Als een man zich een aantal dagen niet gewassen heeft, zal de geur van oud zweet zo sterk kunnen worden dat een partner letterlijk moeite krijgt om in de buurt te komen. Seks is dan uitgesloten, omdat seksuele opwinding voor de vrouw fysiek bijna onmogelijk wordt.
Terecht een afknapper voor meisjes dus! De eerste keer seks kan het beste wat beter gepland zijn zodat dit probleem afgestreept kan worden.
Zorg er als man voor dat je altijd redelijk fris ruikt, ook als je denkt niet met een meisje naar bed te gaan. Je weet immers nooit.

Hij begint over zijn ex

Tijdens de eerste keer seks met elkaar, is alles een ontdekkingstocht. Ook als je al meer ervaring hebt.
Je moet nog leren wat de ander lekker vindt, in welk standje hij of zij goed is en waar hij of zij opgewonden van raakt.
Dan is het dus een absolute afknapper wanneer jij over je ex-vriendin gaat beginnen, terwijl je lekker met elkaar aan het vrijen bent.

Opmerkingen als “oja, dat deed mijn ex ook altijd”, of: “Je doet dat veel beter dan mijn ex”, helpen de sfeer totaal niet. Het is voor de meeste mensen belangrijk dat zij onderdeel worden van de seksuele fantasie van de ander. Wanneer je dan een opmerking maakt over je ex, hoe klein of kort danook, dan communiceer je eigenlijk dat jij dus nog ruimte in je gedachte over hebt voor die andere persoon, in plaats van dat je gedachte volledig in beslag genomen worden door je huidige partner. Dit is een zeer negatief teken voor een vrouw en absoluut een heftige afknapper voor sommigen, zo niet alle vrouwen?

Het romantische moment kan dan al snel ten einde zijn als je met dat soort opmerkingen over de brug komt.
Dus heren, laat de ex waar ze hoort! In het verleden! Praat er niet over, en al helemaal niet tijdens het hebben van seks.

Ondergoed kan een enorme afknapper zijn

Sommige dames kunnen er misschien best mee leven als een man grote witte onderbroeken draagt, of een wit hemd onder zijn blouse aan heeft, maar er zijn nog overtreffende trappen die voor vele meisjes als een totale afknapper kunnen werken. Dat zijn bijvoorbeeld boxershorts met tekenfilmfiguren, superhelden en nog meer van dat soort afbeeldingen.

Als je als man denkt dat vanavond dé avond zou kunnen worden waarop je met je nieuwe geliefde naar bed zou kunnen gaan, let er dan goed op wat je onder je kleding gaat dragen. Mannen vinden het opwindend als een vrouw lingerie draagt en vinden het soms jammer of zelfs ook een afknapper als er simpel ondergoed van de HEMA onder de kleren vandaan komt. Andersom werkt dit dus net zo. Zorg er dus voor dat je iets draagt wat tot de verbeelding zal spreken, zodat je meisje je nog mooier of opwindender zal vinden dan ze al deed.

Tip: Een nette redelijk strakke maar zeker niet te kleine boxershort doet het altijd goed. Zorg dat je deze niet langer dan 1 dag aan hebt!

Overdrijf de ‘dirty talk’ niet

Als je met elkaar naar bed gaat en het gaat er een beetje ruig aan toe, dan kan het heel erg opwindend werken om wat vieze woordjes tegen elkaar te fluisteren. De zogenaamde ‘dirty talk’. Maar ook hierin kun je veel te ver gaan. Het kan de vrouw helemaal gek maken als je haar vertelt wat je met haar wilt gaan doen, maar scheldwoorden gaan vaak te ver.
Sterker nog, haast alle vrouwen knappen daar enorm op af.
Woorden als “hoer” en “slet” vinden de meeste meisjes en vrouwen absoluut niet prettig om te horen, het werkt dus averechts.

Als de situatie er toch naar is, en je het eens wil proberen, begin dan eenvoudig en wacht haar respons af. Vrouwen zijn heel gevoelig voor lichaamstaal en de manier waarop jij voorzichtig begint zal haar laten weten dat je haar test. Ze zal hierop als het haar bevalt zeer waarschijnlijk positief reageren.
Zo niet, dan kun je er altijd nog voor kiezen er weer mee op te houden, maar dan weet je in ieder geval waar je aan toe bent.

Scheten laten tijdens een vrijpartij

Iedereen heeft weleens last van gas en dat is heel erg natuurlijk. Zowel mannen als vrouwen hebben hier last van en het is de normaalste zaak van degeurtjes eerste keer seks wereld. Alleen als een man tijdens het vrijen achter elkaar windjes laat, werkt dat voor meisjes behoorlijk averechts. Overigens geheel terecht, want iedere vorm van penetrante of stinkende luchten van het lichaam zijn niet prettig en kunnen seksuele opwinding teniet doen.

De vrijpartij zal al snel voorbij zijn als alles begint te stinken. Een aanrader is om voor de vrijpartij het toilet te bezoeken. Dat is misschien niet erg praktisch tijdens het moment van pure opwinding, maar uiteindelijk heb je er zelf veel baat bij.

Persoonlijk is dit voor mij een gouden regel. Ik duiken zelden het bed in voor ik dit soort zaken (en ook eerder genoemde puntjes) heb kunnen afstrepen.

Sokken aanhouden in bed

Er zijn mannen die het fijn vinden om hun sokken in bed aan te houden. Sommige vrouwen hebben hier echter een enorm probleem mee. Overigens niet alleen bij de eerste keer seks. Draag gewoon geen sokken als je met een meisje naar bed gaat. Het is een afknapper die eenvoudig te voorkomen is als je als man de sokken blijft dragen. Sommige mannen doen dit omdat ze zich voor hun voeten schamen, of omdat ze te lange teennagels hebben.
Je kunt toch beter met blote voeten gaan vrijen, want sokken aanhouden, dat trekt meteen alle aandacht van de rest van het lichaam weg, en hiervoor zijn sommige vrouwen erg gevoelig.
Een compleet ontbloot lichaam is waar we evolutionair voor geprogrammeerd zijn. Dit wind ons het meeste op. Alles wat hier vanaf wijkt, kan potentieel de seksuele spanning teniet doen.

Het voorspel overslaan

Vrouwen zijn over het algemeen behoorlijk romantisch aangelegd. Dat houdt in dat ze er over het algemeen van houden om de vrijpartij rustig op te bouwen en bij deze opbouw hoort voorspel. Je hebt voor het eerst seks met het meisje, dan wil je er ook voor zorgen dat het een keer is die ze zich voor een lang tijd zal herinneren. Het moet speciaal zijn. Spendeer daarom veel aandacht aan het voorspel. Gebruik je mond, je handen, ga op ontdekkingsreis over haar hele lichaam. Hierdoor komt een meisje al snel in de stemming. Ga je meteen met de daad bezig, dan knappen sommige meisjes hier nog wel eens op af. De eerste keer is speciaal, geen vluggertje.

Erectieproblemen, een afknapper?

Helaas zijn er ook meisjes die het een enorme afknapper vinden als een man geen erectie kan krijgen. Op zich is het helemaal niet erg als je tijdens de eerste keer seks met een meisje geen erectie kunt krijgen. De spanning kan soms parten gaan spelen.
Gelukkig zijn er nog vele andere manieren waarop je het meisje alsnog haar plezier kunt geven. Alleen kan het ook een erectiestoornis zijn, een zogenaamde erectiele dysfunctie. In dat geval is het verstandig om als man bij de huisarts langs te gaan, want er zijn oplossingen voor.

Omdat meisjes dit probleem vaak niet doorhebben, kan het voor de man ook als averechts werken. Dus wees begripvol voor je mannelijke partner, mocht dit gebeuren, het is immers niet het einde van de wereld. Misschien is er teveel spanning, waardoor hij iets minder goed kan presteren? Stel de eerste keer dan gewoon even uit. Als hij de ware is, dan is de seks het wachten heus wel waard.

Een bril tijdens de eerste keer

Als een man een bril draagt, kan dit een bepaalde uitstraling met zich meebrengen. Veel vrouwen en meisjes vallen op mannen met brillen, omdat ze een intelligente uitstraling enorm sexy vinden. Maar die uitstraling moet toch echt verdwijnen, zodra je met zijn tweeën tussen de lakens bent beland. Helaas, het zicht zal misschien minder zijn, maar als je als man wil dat het meisje tijdens jullie eerste seksuele samenzijn niet op je afknapt, leg de bril dan op het nachtkastje.

Te snel klaarkomen tijdens seks

Dit waren enkele eenvoudige punten, die zonder al te veel inzet te verhelpen zijn. Dit geld echter niet voor alles. Er zijn twee problemen die flink roet in het eten kunnen gooien bij de eerste keer seks. Dat zijn impotentie (helaas een probleem voor meer dan 5% van de mannen in Nederland) en vroegtijdige ejaculatie (ejaculatio praecox).

Impotentie heeft in bijna alle gevallen te maken met het uitblijven van een stijve penis. Er zijn erg veel redenen waarom dit kan optreden, sommige hiervan zijn op te lossen, al is dit niet altijd even gemakkelijk. In de ergste gevallen kan men in ieder geval nog terugvallen op viagra of cialis.

Premature ejaculatie is in bijna alle gevallen vrij eenvoudig te verhelpen. Vooral bij de eerste keer seks is dit zeer vaak het probleem.
Mannen worden nerveus en dit maakt dat ze al snel overgevoelig raken en hun ejaculatie controle verliezen.

Voor het overkomen van te snel klaarkomen heb ik een methode ontwikkeld welke je op deze website kunt downloaden.

Elkaar helpen met tips voor de eerste keer seks

Mocht je zelf een probleem hebben ervaren tijdens je eerste keer, of tips hebben voor anderen om de eerste keer seks juist vlekkeloos te laten verlopen. Dan zou ik het zeer op prijs stellen als je hieronder (annoniem) je advies neerschrijft!

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: