3 jaar geleden

Wat is het effect van alcohol op te snel klaarkomen?

Te snel klaarkomen en het effect van alcohol: Dat alcohol ervoor kan zorgen dat je geen erectie kunt houden tijdens de seks, of geen erectie kunt krijgen, dat weten de meeste mannen wel. Wanneer je een flinke slok op hebt, is de kans klein dat de penis nog net zo gemakkelijk overeind kan komen om de daad te verrichten. Je wordt wel opgewonden, maar je lichaam kan er veel minder mee.

Dat alcohol ook gevolgen kan hebben voor mannen die te snel klaarkomen, dat is veel minder bekend. Mannen die last hebben van premature ejaculatie, die komen nog vele malen sneller klaar wanneer zij gedronken hebben. Wat is de oorzaak hiervan en wat kun je zelf doen om dit tegen te gaan?

Het effect van alcohol op te snel klaarkomen

te snel klaarkomen en de gevolgen van het drinken van alcoholAlcohol is een drug die de werking van de hersenen beïnvloedt.
Het effect van de alcohol is veel groter dan de meeste mensen zich beseffen. Wanneer je een glas op hebt, is je reactievermogen al vele malen slechter dan wanneer je niet gedronken hebt. Dit kan zomaar twee seconden schelen en dat is direct ook de reden dat drinken en rijden niet samengaan.

Maar alcohol heeft nog veel meer gevolgen voor de werking van de hersenen. De rem die de hersenen hebben, die wordt steeds minder effectief. Er zijn bepaalde handelingen die we niet doen, omdat de hersenen ons vertellen dat het niet oké is. Heb je een paar glazen op, dan lijkt alles een goed idee, de rem is weg.

Dat alcohol veel gevolgen heeft voor de werking van de hersenen, dat weten de meeste mensen heel goed uit ervaring. De meeste mannen kunnen ook getuigen over het feit dat alcohol ervoor kan zorgen dat zij geen erectie meer kunnen krijgen, of de erectie niet vast kunnen houden tijdens de seks. Ook dit heeft te maken met de werking van de hersenen. De prikkels worden wel verstuurd, maar komen niet aan in de hersenen, of worden verkeerd vertaald, waardoor het geen effect heeft.

Wil jij leren om je orgasme uit te stellen, ongeacht of je nou gedronken hebt of niet? Bekijk mijn video voor een effectieve techniek!

[stextbox id=”info”]Mannen die te snel klaarkomen, die merken dat zij eerder klaarkomen wanneer zij gedronken hebben. Hoe is dat mogelijk?[/stextbox]

Te snel klaarkomen en de werking van je lichaam

Te snel klaarkomen heeft een flink aantal oorzaken. Een van de oorzaken is dat je het point of no return niet goed kunt herkennen, waardoor je moeite hebt met het toepassen van technieken om het orgasme uit te stellen. Wanneer je niet weet wanneer je in moet grijpen, dan wordt het immers een heel moeilijk verhaal.

Wanneer je gedronken hebt, verstuurt het lichaam nog steeds alle signalen naar de hersenen. Daar komt geen verandering in door de alcohol. Het gaat echter verkeerd wanneer de signalen in de hersenen aankomen. Het grootste gedeelte van de signalen wordt te laat geïnterpreteerd. Heb je je wel eens verbrand op het moment dat je gedronken had, dan snap je precies wat ik bedoel. Het duurt langer voordat de hersenen snappen welk signaal wat precies betekent.

Hetzelfde gebeurt met de signalen die het lichaam tijdens de seks verstuurt. Het point of no return wordt aangekondigd door het lichaam, het signaal wordt naar de hersenen verstuurd en daar moet iets gebeuren. Wanneer je echter al last hebt van te snel klaarkomen, dan is de kans al klein dat je het signaal herkent tijdens de seks zonder alcohol. De alcohol zorgt ervoor dat je helemaal geen enkele kans hebt op het herkennen van het signaal.

Wanneer je niet merkt dat je in moet grijpen, dan lukt het nooit om het orgasme uit te stellen, en daardoor zal je nog sneller klaarkomen dan je al deed in nuchtere toestand. Zeker omdat de vorige reden niet de enige reden is.

Alcohol zorgt ervoor dat we meer vertrouwen hebben in onszelf. Dit zou een voordeel kunnen zijn voor de mannen die last hebben van premature ejaculatie, want angst en gebrek aan zelfvertrouwen zijn redenen waarom je te snel klaarkomt. Een glaasje kan dan zeker helpen om wat meer moed in de schoenen te krijgen, maar teveel glazen zorgt voor een verkeerd effect.

Overmoed in de slaapkamer

alcohol kan zorgen voor te snel klaarkomen door overmoedMeer zelfvertrouwen is een prima effect, maar wanneer meer zelfvertrouwen omslaat in hoogmoed, dan is het einde al direct in zicht. Mannen die te snel klaarkomen laten zich dankzij de alcohol volledig gaan tijdens de seks, en vergeten daardoor dat zij een beetje moeten remmen om niet te snel klaar te komen tijdens de seks. Het gevolg is dat zij de controle over hun ejaculatie verliezen.

Dit heeft grotendeels te maken met de rem waar ik het eerder al over had. De man die in nuchtere toestand weet dat hij de controle over zijn ademhaling moet houden, en die weet dat hij regelmatig het tempo moet verlagen tijdens de seks, die vergeet in beschonken toestand dat hij een probleem heeft waar hij rekening mee moet houden. Hij laat zich gaan en wanneer de alcohol en de lust overnemen, dan is een voortijdig orgasme de enige mogelijke uitkomst.

Een laatste reden die ik wil noemen in dit oogpunt, is de vermoeidheid die alcohol met zich mee brengt. Wanneer je teveel gedronken hebt, word je op een gegeven moment ontzettend moe. Wanneer je besluit om toch nog seks te hebben voor het slapengaan, dan zullen de hersenen besluiten dat er vaart achter gezet moet worden.

De seks heeft immers voortplanting als doel, en dat doel is belangrijker dan slapen op het moment dat je opgewonden geworden bent. Toch weten de hersenen dat het niet te lang moet duren, want wanneer de seks te lang duurt, valt de man in slaap en komt de voortplanting in gevaar. Om je te beschermen, besluiten de hersenen om een voortijdige ejaculatie op poten te zetten.

Iedere man kan het overigens zonder veel moeite tot wel een half uur volhouden zonder klaar te komen. Hoe je dat doet leer je in deze video die ik speciaal voor je heb opgenomen.

Wat kun je hier aan doen?

De meeste mensen zullen je adviseren om niet te drinken voor de seks, maar dat is natuurlijk geen vrijwillige keuze. Je weet nooit wanneer je seks gaat hebben op dezelfde avond, dus dan zou je helemaal niet meer mogen drinken. Dat zou een vrije keuze moeten zijn, en daarom moet je op zoek naar een andere oplossing.

Die oplossing ligt in het aanpakken van de oorzaak van het te snel klaarkomen. Je hebt een probleem dat verergerd wordt door de alcohol, maar de alcohol zelf is hier het probleem niet. Het probleem is dat je geen ejaculatiecontrole hebt, dus daar moet je aan werken. Je kunt immers in nuchtere toestand ook niet zolang volhouden als je eigenlijk zou willen?

Om je op weg te helpen bij het effectief bestrijden van het probleem van te snel klaarkomen, heb ik mijn meest krachtige tips voor je opgenomen op video.

Met deze video ben jij direct, vanavond al in staat om minimaal 30 minuten langer door te gaan tijdens seks.

Bekijk de video nu meteen!

Orgasme onder controle

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: