6 antwoorden op de vraag: Hoe kun je een ejaculatie uitstellen?

3.5
(8)

Klaarkomen uitstellen

Heb je de laatste tijd last van vroegtijdig klaarkomen? Houdt je van voorspel en strelen en kun je dat uren volhouden, maar wil je ook langer seks? Tja, want daar gaat het dus mis: zodra je haar penetreert, sta je al op ontploffen. Het is net een race tegen de klok en het lijkt erop dat je altijd maar een paar stoten verwijdert bent van klaarkomen en dus jezelf voor schut te zetten.

Is dat normaal?

Update: Als jij zelf problemen hebt met vroegtijdige ejaculaties, en je hebt het gevoel dat dit je relatie in gevaar brengt, bekijk dan snel mijn videotip en leer het minimaal 30 minuten volhouden.

Het probleem van snel klaarkomen

Op een bepaald punt in het leven treft premature ejaculatie 30 procent van alle manen. Een enquête van NHSLS, uitgevoerd door Laumann, bevestigde dit percentage, zelfs bij mannen zo jong als 18 tot 29 jaar. Maar ook bij ouderen tussen de 50 en 59 jaar. Uiteraard denk ik wel dat het daadwerkelijke percentage hoger ligt, omdat veel mannen nooit toe zouden geven dat ze sneller klaar komen dan hun partner zou willen.

Mannen willen niet zwak overkomen. Sommige mannen zijn zo trots dat ze niet eens toe willen geven dat er een probleem is. Sommige mannen zouden liever opscheppen dat ze een zelfingenomen klootzak zijn, dan toegeven dat ze hulp nodig hebben om hun uithoudingsvermogen te vergroten.

Daarom heb je een sterke persoonlijkheid nodig om toe te geven dat je hulp nodig hebt, zelfs als je dit anoniem op zou biechten bij een online tijdschrift of een therapeut. Je geeft toe dat je wel wat advies kunt gebruiken en dan moet je nog aan de slag met de tips om het langer vol te houden.

Je moet niet vergeten dat je geen erectie wilt houden om een volledige pornofilm op te nemen die in het Guinness Book of World Records moet komen. Je hoeft geen strijd te voeren met andere mannen! Je hoeft alleen maar hard te blijven voor je vriendin en het lang genoeg vol te houden om haar tevreden te houden. Houd in gedachte dat veel vrouwen niet tot een orgasme kunnen komen, puur door penetratie en zonder stimulatie van de clitoris. Dus zelfs al zou je het willen om haar klaar te laten komen, puur door je grote stootkracht zou het je nog niet lukken. Ze zal hoogstwaarschijnlijk toch haarzelf aanraken, of toch een seksspeeltje gebruiken terwijl jij haar penetreert.

Dat betekent niet gelijk dat je het uren en uren vol moet houden. Misschien slechts twintig minuten, of misschien wel zestig minuten, als ze het gevoel van diepe penetratie echt kan waarderen. Jij zou je nu bezig moeten houden om controle te houden over het ritme en jezelf bewust moeten worden van je genot en passie zodat je altijd kunt stoppen, voordat je het ‘point of no return’ nadert.

Laten we het advies om langer hard te blijven verdelen in 6 punten.

Tip: ik heb een video opgenomen met een tip waarmee je direct 30 minuten langer door kan gaan. Bekijk hem eerst.

1. Stel vast of je last heb van een aangeleerde of aangewende vorm van premature ejaculatie

Het eerste wat een dokter waarschijnlijk zou vragen is of je altijd al last gehad hebt met het te snel klaarkomen. Hiermee kan hij of zij uitsluiten of het iets is wat je jaren geleden jezelf hebt aangeleerd, en dat het dus waarschijnlijk een psychologisch effect is. Of dat het een tijdelijk probleem is dat opgelost kan worden door stress te verminderen of je levensstijl aan te pakken.

Het laatste zou betekenen dat je meer zou moeten communiceren met je partner en de communicatie moet verbeteren. Dit betekent onder andere dat je meer tijd moet maken om te ontspannen en om een intiem gesprek te voeren voordat je seks hebt. Alleen dit al kan je helpen om jouw faalangst voor te snel klaarkomen te overwinnen. Faalangst is een veel voorkomende oorzaak van een reeds aangewende vorm van premature ejaculatie en dus zou het helpen om weer te leren genieten van de seks, zonder dat dat je het orgasme als doel stelt. Stel ook niet als doel om je partner steeds fantastisch te laten klaarkomen, hiermee leg je veel druk bij jezelf. Seks is meer dan klaarkomen.

In sommige gevallen zou het weleens een goed idee kunnen zijn om je levensstijl aan te passen. Ben je fit? Beweeg je veel? Eet je gezond? Een slechte gezondheid kan samengaan met premature ejaculatie, erectiestoornissen en zwakke erecties en zwakke orgasmes. Regelmatige beweging en een beter dieet zullen altijd een positief effect hebben op je seksuele prestaties. Ook omdat seksuele opwinding en een orgasme altijd gelinkt zijn met een gezond hart en een goede bloedsomloop.

In het geval van aangeleerde premature ejaculatie zou het de persoon helpen om nieuwe technieken te leren en een nieuwe aanpak te ontdekken, omdat de fysieke uitingen zo gebonden zijn aan emotionele en mentale processen.

2. Oefen de start-stop techniek en leer je lichaam een ejaculatie uitstellen.

De meest effectieve manier om een premature ejaculatie te behandelen is simpelweg om meer te leren over je lichaam en geest, waardoor je deze beter onder controle kunt houden en dus sneller het ‘point of no return’ weet te vinden (het punt waarom een ejaculatie onvermijdbaar is) en om dan te stoppen voordat je dat punt bereikt. De start-stop techniek, uitgelegd door Sex Health Matters, is een vorm van heropvoeding bij een man om hem te leren hoe hij kan reageren om seksuele stimulatie.

Dit betekent dat je moet oefenen (bij voorkeur alleen en later pas met je partner) zodat je kunt leren op welk niveau je zou moeten stoppen om de fase van het orgasme te vermijden.

Als – in cijfers uitgedrukt – je bij een 10 klaarkomt, zou je willen stoppen voor je bij een 8 of 9 komt. Naarmate je jouw uithoudingsvermogen vergroot kun je stoppen bij een 8 of zelfs een 9. Je kunt dan leren om te ‘balanceren’ op het randje, voordat je bij een 10 komt, om vervolgens de stimulatie te verminderen.

Stoppen betekent dat alle stimulatie gestopt wordt. Zeker als deze techniek nieuw voor je is. Stop dan even met alle stimulatie en ga terug naar het voorspel. Je hebt dan nog wel stimulatie, maar het blijft makkelijker te controleren, zo rond de 7. Je kunt hierna de stimulatie weer laten toenemen tot je bij een 9 zit.

Het geheim is dat je het rustig aan moet doen en geleidelijk aan jezelf moet uitdagen om langer op het randje te blijven zitten. Als je eenmaal jouw point of no return hebt gevonden, zal het veel makkelijker zijn om ejaculaties te vermijden en om jezelf te concentreren op een ander soort voorspel. Door deze aanpak laat je jouw lichaam en geest wennen aan een veel hogere mate van opwinding. Normaal gesproken komt premature ejaculatie voort uit het feit dat je niet goed om kunt gaan met een hoge mate van opwinding. Door te leren omgaan met deze opwinding krijg je weer controle over je lichaam.

Uiteindelijk zou je partner je ook kunnen helpen, door meer af te wisselen tussen masturbatie en pijpen en uiteindelijk over te gaan tot penetratie, waarbij ze je wel altijd helpt om de controle te houden.

3. Leer om weer controle te krijgen over je lichaam met behulp van de Kegel-oefeningen

Je zal weleens gehoord hebben dat je met de Kegel-oefeningen de ejaculatie kunt uitstellen.

Dit is geen magisch trucje… en nee, het aanspannen van je bekken gaat er echt niet voor zorgen dat je helemaal niet meer klaarkomt als je over het point of no return heen gaat.

Wel kan het helpen om een betere controle te krijgen over je lichaam en er geleidelijk aan voor zorgen dat je manieren vindt om de spanning op je bekken te verlichten.

Eén van de redenen dat vroegtijdige ejaculatie plaatsvindt, is in theorie, omdat je lichaam zo gespannen is. Hoe meer je je spieren aanspant, hoe meer spanning je voelt waar je niet vanaf kunt komen. Dat zorgt ervoor dat je sneller komt, samen met de oppervlakkige ademhaling die samen gaat met de hoge mate van gespannenheid.

Het leren van Kegel-oefeningen helpt je bij het versterken van je bekkenbodemspieren. Je kunt deze spieren sterker maken door je penis aan te spannen, alsof je jouw plas binnen houdt. Je kunt zelfs zolang blijven aanspannen tot je het helemaal tot aan de anus en stuitje voelt. Begin langzaam met een paar aanspanningen per keer, een paar keer per dag.

Volgens Ask Men, helpt het aanspannen van de bekkenbodemspieren tegen incontinentie, verbetert het de kwaliteit van een orgasme en draagt het bij aan een betere gezondheid van de prostaat. De reden waarom het aanbevolen wordt tegen premature ejaculatie is omdat wanneer je voelt dat de ejaculatie eraan zit te komen, je de spieren aan kunt spannen en de seksuele opwinding kunt verlagen en hiermee de ejaculatie kunt tegenhouden. Als aanvulling hierop zorgt het aanspannen van deze spier er ook voor dat je jezelf meer bewust wordt van de ejaculatie zintuiglijke ervaring. Dit houdt in dat je meer bewust wordt van wat jou over het randje duwt en wat je aan kunt.

Als aanvulling kan trainen en strekken (of yoga) er door de dag heen voor zorgen om de spanning in je bekken te verlagen. Terwijl jij ervoor zorgt dat de spanning minder wordt, vergroot je ook je bewustzijn van subtiele aanrakingen. Op lange termijn zorgt dit ervoor dat je de volledige controle over je lichaam krijgt, waardoor je snel kunt reageren op verschillende stimuli.

4. Leer over het effect van afwisseling in het ritme

Alles wat seks is, letterlijk gezien, is een bepaald ritme in stoten, of het nu gaat om een man die de vrouw van achteren benadert of een vrouw die op de man zit. Een man die in een vrouw zit is voor dat moment erg opwindend, maar wat er echt voor zorgt dat ze opgewonden raken is de herhaling van de stoten, maar ook de mate waarin ze bekend zijn met het stootpatroon.

Door in volledige controle te zijn over je lichaam, ben je beter in staat om te merken wanneer je kracht afneemt en om hierop gepaste actie te ondernemen, zoals het ritme van het stoten aanpassen.

Een veelgemaakte fout die mannen maken is dat ze denken dat het aanspannen van bekkenbodemspier ervoor zal zorgen dat ze niet klaarkomen als ze het point of no return naderen. Maar nee, alleen stoppen óf het ritme zodanig aanpassen kan een orgasme voorkomen.

Naarmate je door de tijd heen meer ervaring krijgt met masturbatie en voor langere tijd seks hebt met je partner, zal je leren dat je jouw stoten af kunt wisselen om ervoor te zorgen dat je een beter uithoudingsvermogen krijgt. En dus je ejaculatie verder kunt uitstellen. Je kunt er dan bijvoorbeeld achter komen dat de “oppervlakkige” stoten (de penetratie van de eerste paar centimeters van de vagina) makkelijker voor je zijn om te verdragen dan de diepere en snellere stoten.

Zodra je merkt dat je orgasme er te snel aan komt, trek je dan terug en kies dan óf om te stoppen en jezelf te focussen op wat extra voorspel óf om van standje te wisselen en ga voor een wat lager niveau van opwinding. Ga pas weer “naar binnen” als je er klaar voor bent. Je lichaam kan misschien beter reageren op langzamere stoten, of wellicht een zijdelings of ander standje. Wanneer ze al tot een orgasme is gekomen en al tevreden is, kun je het afmaken met een standje dat meer gewaagd is en klaarkomen wanneer zij wilt dat je klaarkomt.

5. Adem dieper tijdens de seks

Als aanvulling op het herwinnen van de totale controle over je fysieke krachten en je lichaam, is het ook van belang dat je let op je ademhaling om je ejaculatie uit te stellen. Adem door je neus, zodat je op een diepere en meer ontspannende manier adem haalt. Adem voor vijf seconden in, houd je adem vijf seconden vast en adem dan in vijf seconden uit. Niet je borst, maar je buik zou op moeten komen tijdens het ademhalen, omdat je zo meer zuurstof op kan nemen en meer spanning kwijt kunt.

Veel mannen ademen kort en oppervlakkig, waarmee ze hun ejaculatie enkel maar versnellen. Of, nog erger, sommige mannen houden soms hun adem in tijdens de seks.

Dit maakt het alleen maar moeilijker om een erectie te behouden en om te voorkomen dat je klaar komt. Leer om diep te ademen, terwijl je oefent met de start-stop techniek, zodat je meer kunt verdragen.

Je kunt dit zelfs oefenen wanneer je bezig bent met de Kegel-oefeningen. Adem diep in terwijl je je bekkenbodemspier aanspant en adem uit wanneer je je spieren ontspant.

Bonus: Iedere man kan het overigens zonder veel moeite tot wel een half uur volhouden zonder klaar te komen. Hoe je dat doet leer je in deze video die ik speciaal voor je heb opgenomen.

6. Leer de “kneepjes” van het vak

Als je het nog steeds moeilijk vind om bij het point of no return weg te blijven, zijn er twee plekken om het lichaam waar je druk kunt uitoefenen (het is bijna valsspelen!) waardoor je kunt voorkomen dat je te vroeg klaar komt. De eerste is de Masters en Johnson kneep, die inhoud dat de man – of zijn partner – de ejaculatie stopt door enkele seconden in de top van de penis te knijpen. De kneep moet sterk genoeg zijn, zodat de vingers de urinebuis dichtknijpen, wat de route van het zaad is voor de ejaculatie.

De seks stopt voor ongeveer 30 seconden en gaat daarna door. Hoewel een man dit kan doen, hoeft het niet altijd te werken, zeker niet als je te lang wacht met knijpen. Dit is waarom het beter is dat zijn partner deze techniek leert, zodat zij de ejaculatie kan stoppen als het hem niet lukt.

Een andere “druk”-techniek houdt in dat er druk uitgeoefend wordt tussen de man zijn anus en scrotum. Dit zachte en gevoelige plekje is een plek waar de binnenste urinebuis indirect bereikt kan worden vanaf buiten.

Voor beide technieken is het belangrijk om niet te lang te wachten (je bent te laat als de ejaculatie al begonnen is). Daarbij is het ook belangrijk om ferm, maar niet te hard, te knijpen. Het is te hard als het pijn doet.

Conclusie

Deze zes technieken zullen je helpen om je lichaam te trainen, zodat je minder gevoelig wordt voor stimulatie, zelf kunt kiezen hoe je reageert op prikkels en weet wanneer het tijd is om even te stoppen. Je behoudt hiermee de controle over jezelf, je geest, je ademhaling en je penis. Hiermee kun je het complexe probleem van premature ejaculatie aan pakken en verhelpen.

En als je geen last hebt van vroegtijdig klaarkomen kunnen de bovenstaande zes technieken ook effectief zijn: ze helpen je direct om het langer vol te houden.

Je kunt dus zonder voorgeschreven medicatie of doktersafspraak jouw ejaculatie uitstellen. Alles wat je nodig hebt is een dosis doorzettingsvermogen om deze technieken onder de knie te krijgen en de wil om je partner het seksleven te geven dat ze verdient.

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 3.5 / 5. Aantal stemmen: 8

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

De gevaren van stress en hoe het vroegtijdige zaadlozing kan veroorzaken

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in