Ejaculatie

4
(1)

Mannelijke en vrouwelijke ejaculatie

Mannelijke ejaculatie

Ejaculatie bij mannen en vrouwen is zeer verschillend.

Bij mannen staat ejaculatie voor de laatste fase van het orgasme waarbij sperma via de urinebuis wordt uitgedreven. Dit is de mannelijke bijdrage aan het bevruchtingsproces.
Het sperma wat door penetratie van de penis in de vagina de baarmoeder bereikt kan hier in aanraking komen met een eicel uit de eierstokken van de vrouw.
In het geval dat één van de in het sperma aanwezige mannelijke zaadcellen, versmelt met de vrouwelijke eicel, dan kan een embryo gaan groeien.

Vrouwelijke ejaculatie

Het bestaan van de vrouwelijke ejaculatie is iets wat lang werd ontkent door de wetenschap. Inmiddels is het in meerdere onderzoeken aangetoond dat ook vrouwen in staat zijn tot ejaculatie. Iets wat veel mensen al wisten!
Met vrouwelijke ejaculatie bedoelen we niet alleen het klaarkomen van de vrouw, maar ook de uitdrijving van vocht. Dit gebeurd bij vrouwen onder druk waardoor we het ook wel over een spuitorgasme hebben.
De werking van het vrouwelijke spuitorgasme is erg verschillend dan die van de man. Deze heeft dan ook niets met bevruchting te maken. Over de vrouwelijke ejaculatie hebben we het later in dit artikel

Werking van de mannelijke ejaculatie

De mannelijke ejaculatie heeft als doel om zaadcellen, welke een belangrijk onderdeel vormen van de bevruchting, over te brengen naar de vagina van de vrouw.
Om tot ejaculatie te kunnen komen zijn een aantal zaken onmisbaar:

  1. Voorvocht
  2. Zaadcellen
  3. Prostaatvocht of Zaadvocht
  4. Een orgasme

 

De rol van voorvocht bij ejaculatie

Het voorvocht is een heldere vloeistof die tijdens seksuele opwinding door de penis wordt afgescheiden. Dit vocht wordt door de cowperse klieren aangemaakt. Deze bevinden zicht vlakbij de prostaat. Het voorvocht verlaat de penis via de urinebuis. Onderweg neutraliseert het eventuele urineresten zodat de omgeving minder zuur wordt. Dit zou namelijk de kwaliteit van het sperma drastisch kunnen verminderen.

Aan de buitenzijde van de penis heeft dit voorvocht nog de functie als glijmiddel, zodat penetratie van de penis in de vagina gemakkelijker verloopt.

Ejaculatie is in essentie de uitdrijving van zaadcellen

De zaadcellen worden geproduceerd in de testikels van de man. Dit werd ontdekt door Antony van Leeuwenhoek, een Nederlander. Deze bevatten een kern met genetisch materiaal. Dit materiaal versmelt bij bevruchting met het genetisch materiaal van de vrouwelijke partner waardoor een nieuwe set genen ontstaat die in de vorm van een embryo kan uitgroeien tot nieuw leven.

De zaadcellen worden in de teelballen geproduceerd en opgeslagen in de bijbal. Tijdens ejaculatie stromen zij via de zaadleiders naar de urinebuis. Hier wordt prostaatvloeistof toegevoegd.

Prostaat vloeistof, de witte kleur van sperma

We kennen sperma allemaal als een wittige substantie. De witte kleur wordt aan het mengsel toegevoegd door de prostaat. In feite is de prostaat een grote klier met wat spierweefsel. Deze zit om de urinebuis heen, vlak onder de blaas en heeft de functie de blaas tijdens het orgasme af te sluiten, zodat geen sperma in de blaas kan komen. In het geval dat de prostaat de urinebuis niet goed afsluit spreken we van retrograde ejaculatie. Sperma kan dan in de blaas belanden.
De tweede functie van de prostaat is het afscheiden van prostaatvloeistof. Dit wordt tijdens ejaculatie gelijktijdig met de zaadcellen uitgedreven. Het prostaat vloeistof beschermt de zaadcellen tegen de wat zuurdere omgeving van de vrouwelijke vagina, zodat de zaadcellen een betere overlevingskans hebben op hun weg naar bevruchting.

Zonder orgasme geen ejaculatie

Het laatste wat voor een succesvolle ejaculatie nodig is, is een orgasme. Dit is de seksuele climax waarbij in het geval van de man zijn bekkenbodemspier met een aantal samentrekkende bewegingen het mengsel van zaadcellen afkomstig uit de bijballen en prostaatvloeistof uit de prostaat gezamenlijk naar buiten stuwt. Dit proces is waar de titel ejaculatie eigenlijk naar verwijst, echter als één voor de voornoemde vier punten ontbreekt, dan is ejaculatie niet mogelijk.

Vrouwelijke ejaculatie

Ejaculatie bij de vrouw is pas recentelijk door de wetenschap geaccepteerd als een bestaand fenomeen. Dit is natuurlijk vreemd, want vele vrouwen genieten al sinds vele generaties voor ons van ejaculaties tijden seks.
De vrouwelijke ejaculatie verschilt zeer veel van die van de man.
Bij mannen vormt het zijn bijdrage aan de bevruchting, bij vrouwen staat de ejaculatie hier echter los van.
Vrouwelijke ejaculatie gaat net als bij de man wel gepaard met een orgasme. Tijdens dit orgasme wordt, ook zoals bij de man, vocht uit haar genitale regio gedreven.
Wat ook overeenkomt met de mannelijke ejaculatie, is dat het uitgedreven vocht een mengsel is.
Een groot gedeelte van dit mengsel verzamelt zich vlak voor de ejaculatie in de blaas. Het is echter geen urine, al kunnen er wel wat sporen van urine in zitten. Het is een geur en kleurloze vloeistof, en deze kan onder redelijke kracht worden uitgedreven.
Tijdens het orgasme van de vrouw wordt er echter nog wat aan toegevoegd. Dit gebeurde bij de man in de vorm van vloeistof uit de prostaat. Bij vrouwen is dit niet anders.
Aan het einde van de urinebuis bevinden zich enkele klieren, de benaming hiervoor zijn de para-urethrale klieren.

[stextbox id=”info”]

Vrouwelijke prostaat

Kort geleden hebben wetenschappers aangetoond dat de bouwstenen van deze klieren overeenkomen met die van de mannelijke prostaat. Zij scheiden ook een vergelijkbare vloeistof af.
In 2002 werden de para-urethrale klieren daarom hernoemd tot de vrouwelijke prostaat.
[/stextbox]

Verschillende orgasmen

 

Vrouwen zijn in staat op meerdere manieren tot een orgasme te komen. Bij mannen is dit gelimiteerd aan slechts één type. De meeste vrouwen hebben voornamelijk ervaring met wat we het clitoraal orgasme noemen. Dit is een orgasme wat optreedt door seksuele opwinding gepaard met stimulatie van de clitoris. Dit eindigt in stuiptrekkingen in de spieren van het onderlichaam en een euforisch gevoel.
Het clitoraal orgasme gaat over het algemeen niet gepaard met een ejaculatie.
Vrouwen kunnen ook orgasme ervaren door stimulering van andere erogene zones, zoals de borsten, de A-spot en zelfs de anus. De ejaculatie gaat echter gepaard met stimulatie van de G-spot.

Het G-spot orgasme

Vrouwen die een orgasme ervaren door stimulatie van de g-spot hebben kans dat dit orgasme gepaard gaat met ejaculatie.

De g-spot is zoals eerder genoemd de vrouwelijke prostaat. Seksuele opwinding laat deze G-spot, die bestaat uit onderhuidse klieren) een beetje zwellen. Het wordt dan voelbaar en leent zich dan voor seksuele stimulatie zoals ook de clitoris zich hiervoor leent.

Stimulatie van de G-spot lijdt echter tot een heel ander soort orgasme. Eén die door veel vrouwen wordt omschreven als vele malen heftiger dan een clitoraal orgasme. Het is dit G-spot orgasme wat een ejaculatie met zich mee kan brengen

Ook bij vrouwen zijn er echter een aantal onmisbare ingrediënten die nodig zijn om ejaculatie plaats te laten vinden.

  1. Seksuele opwinding
  2. Stimulatie van de G-spot
  3. Verzamelen van ejaculatie vocht in de blaas
  4. Productie van vocht door de para-urethrale klieren
  5. G-spot orgasme
  6. Opheffen van de mentale barriëre

 

De eerste stappen hebben we behandeld.

Het vocht wat door de para-urethrale klieren wordt aangemaakt is net als bij de man wittig, en heeft een wat scherpere geur en smaak als het ejaculatie vocht wat zich in de blaas verzameld.

Wanneer het G-spot orgasme nu optreedt dan is er nog maar één laatste onderdeel wat vrouwelijke ejaculatie tot stand kan laten komen (of kan tegenhouden).

Dit is iets wat moeilijker te omschrijven is. Ik noem het de mentale barriëre.

De mentale barrière van vrouwen tegen ejaculeren

Ejaculatie bij vrouwen heeft zoals gezegd, onder anderen te maken met vocht wat zich in de blaas verzameld. Het is geen urine, maar omdat het bij ejaculatie, wel vanuit de blaas en via de urineleiders naar buiten komt, voelt het voor vrouwen net als urineren.

Vrouwen die op het punt staan te ejaculeren kunnen hierdoor het gevoel krijgen dat ze moeten plassen.
Een natuurlijke reflex op dit moment is om het plassen tegen te houden. Dit stopt echter direct de ejaculatie.

Om deze reden ervaren slechts weinig vrouwen de ejaculatie, en zijn er zelfs vrouwen die het bestaan van de ejaculatie tegenspreken.
Inmiddels is uitgebreid onderzocht of vrouwelijke ejaculatie niet gewoon urineren is. Het antwoord is absoluut nee. Vrouwelijk ejaculaat verschilt enorm van urine. Het is simpelweg een andere substantie. Daarbij zijn de omstandigheden waarop vrouwelijk ejaculaat vrij kan komen erg verschillend van die van urineren.

De mentale barrière die we als mensen inbouwen vanaf onze jeugd om op de juiste momenten te urineren kan de ejaculatie bij vrouwen een leven lang teniet doen, terwijl veel vrouwen die wel ejaculeren ons laten weten dat het een heerlijke ervaring is, en een verrijking van het seksleven.

Conclusie

Ejaculatie bij mannen en vrouwen is zeer verschillend. Bij de man is het een cruciaal onderdeel van het voortplant mechanisme van de mens. Bij vrouwen lijkt het meer een respons van ultiem seksueel genot.
De fysieke kant van ejaculatie lijkt echter bij mannen en vrouwen lijkt echter heel veel op elkaar. Doordat de wetenschap zich vanwege taboes, lang te weinig met vrouwelijke seksualiteit heeft bezig gehouden, komen we nu pas tot dit soort ontdekkingen.

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 4 / 5. Aantal stemmen: 1

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Het Erectiemiddel Levitra of Vardenafil

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in