Ejaculatio praecox tegengaan. Hoe ontstaat het en wat kun je doen?

0
(0)

ejaculatio praecox tegengaan

Hoe kunnen we ejaculatio praecox tegengaan?

Elke man heeft wel eens het moment gehad waarop hij verrast werd door zijn eigen orgasme. Ejaculatio praecox is feitelijk niet meer dan te snel klaarkomen, maar er zijn verschillende gradaties van een te snel orgasme.

Gebeurt het zelden, dan is er meestal geen sprake van een probleem. Dat wordt dan ook zeker niet bedoeld met de aandoening ejaculatio praecox.
De aandoening is erger en wordt onderverdeeld in drie verschillende niveaus.

We maken kennis met de verschillende gradaties van vroegtijdige ejaculaties en we ontdekken hoe we dit kunnen tegengaan.

Drie gradaties van ejaculatio praecox

[page_section image=’https://www.topseksleven.com/wp-content/uploads/2015/06/ejaculatio-praecox-tegengaan-niveau-1.jpg’ textstyle=’light’ position=’default’ padding_bottom=’on’ padding_top=’on’ fullheight=’on’] [/page_section]

Het eerste niveau

Het eerste niveau is de meest lichte variant van ejaculatio praecox en elke man maak dit tijdens zijn leven wel eens mee.

Misschien herken je het gevoel wel. Je bent net lekker bezig met je partner. Jullie zijn beiden flink opgewonden en je bent klaar om bij haar naar binnen te treden. Zodra je eikel de wanden van haar vagina raakt beginnen plots de samentrekkende, golvende bewegingen van het orgasme. Je probeert uit alle macht te stoppen.

Jullie bewegen beiden zo min mogelijk, maar het was al te laat. Was in over het point of no return heen.

Hierna kom je in de refractaire periode en kun je niet meer doorgaan met seks. Bij sommige mannen duurt de refractaire periode slechts enkele minuten, maar soms ook veel langer tot wel een halve dag!

Deze eerste vorm van te snel klaarkomen is niet heel ernstig. Het is een kwestie van oefening en gewenning om jezelf aan te leren wanneer je op het randje bent beland en je dus eventjes rustig aan moet doen.

Vaak zijn we nog jonge mannen als we deze vorm van premature ejaculatie meemaken, maar helaas kan dit venijnige en vaak beschamende ‘probleempje’ ook op latere leeftijd nog af en toe de kop op steken.

Als er regelmaat te herkennen is in het te snel ejaculeren, dan is er meestal sprake van een verder gevorderd niveau van ejaculatio praecox.

Overigens kan iedere man leren om het langer vol te houden. Wil je dit zelf ervaren? Bekijk dan snel mijn gratis videotip en leer een krachtige methode tegen ejaculatio praecox.

Het tweede niveau

[page_section image=’https://www.topseksleven.com/wp-content/uploads/2015/06/ejaculatio-praecox-tegengaan-niveau-2.jpg’ textstyle=’light’ position=’default’ padding_top=’on’ fullheight=’on’] [/page_section]

Het tweede niveau is een stuk kwalijker voor de man en zijn seksleven.

Wie last heeft van de tweede gradatie, die komt bijna altijd binnen een minuut klaar na de eerste penetratie.
Deze vorm van ejaculatio praecox treedt op wanneer we door de jaren heen een ‘verkeerde seksuele routine’ hebben ontwikkeld waardoor het voor ons lichaam ‘normaal’ is geworden om snel naar een orgasme toe te werken nadat we seksueel opgewonden zijn geraakt.

Het tweede niveau van dit probleem is veel voorkomend omdat wij mannen vaak in onze vroege puberteit seksueel volwassen worden. Er is dan echter meestal nog geen mogelijkheid tot het hebben van daadwerkelijke seks met een partner, daarom vullen wij mannen de eerste jaren van onze seksuele behoeften vaak met… jawel: Masturbatie.

Op deze manier leren wij ons lichaam aan om snel naar een orgasme toe te werken en we conditioneren onszelf dusdanig heftig dat het op latere leeftijd, wanneer we wél seks met een partner hebben, erg lastig blijkt om ons orgasme te controleren.

Deze vorm van vroegtijdige ejaculatie kan heel erg heftig lijken, en er is inderdaad wat oefening nodig om de controle echt terug te winnen.

[pullquote align=”normal”]Sinds ik in 2009 mijn praktijk voor het oplossen van ejaculatio praecox startte, heb ik vele mannen geholpen dit probleem aan te pakken. De overgrote meerderheid kampt met deze tweede gradatie. Om die reden heb ik een speciale video opgenomen met mijn meest krachtige techniek om het orgasme uit te stellen. Deze techniek kun je hier zien. [/pullquote]

 

Het derde niveau

[page_section image=’https://www.topseksleven.com/wp-content/uploads/2015/06/ejaculatio-praecox-tegengaan-niveau-3.jpg’ textstyle=’light’ position=’default’ padding_top=’on’ fullheight=’on’] [/page_section]

 

Het derde niveau staat bekend als de medische aandoening.
De kans dat je dit hebt, is zeer klein.

Het heeft te maken met serotonine en de snelheid en hevigheid waarmee de prikkels door de hersenen verwerkt worden.

De meeste methoden houden hierbij op. Zij noemen het een medisch probleem en daarmee is de kous af.
Het gaat hier om een vorm waarbij de mannen meer moeite hebben met het aan voelen komen van het orgasme. Dit kan men met enkele eenvoudige trainingen leren en in de methode ‘Orgasme Onder Controle’ duiken we in de oefeningen die hierbij kunnen helpen.

Een vroegtijdige ejaculatie met medicatie bestrijden?

Nu dat we bepaald hebben welke verschillende soorten vroegtijdige ejaculatie er zijn, kunnen duiken in de verschillende oplossingen. We kijken zowel naar medische oplossingen als zelfhulp mogelijkheden.

Mijn ervaring is dat de meeste mannen die het te snel ejaculeren tijdens seks als een probleem gaan ervaren, als eerste naar verdovende crèmes grijpen. De reden hiervoor is dat deze zeer gemakkelijk verkrijgbaar zijn.
We vinden verdovende middelen namelijk onder anderen verwerkt in sommige condooms. Ook middelen zoals Delay en Bull spray zijn speciaal op de markt gebracht om zonder doktersrecept de penis te kunnen verdoven. Het meest bekende middel op dit vlak is echter Emla Crème.

met emla creme ejaculatio praecox tegengaan

Verdovende crème tegen vroegtijdige ejaculaties

EMLA verdovende creme tegen ejaculatio praecox

Een vroegtijdige ejaculatie heeft alles te maken met teveel prikkels die verkeerd binnenkomen in de hersenen.
De prikkels worden omgezet in het commando dat het lichaam zich klaar moet gaan maken voor de ejaculatie, terwijl dat eigenlijk nog helemaal de bedoeling niet is.

De crème kan uitkomst bieden, zo zeggen de fabrikanten, omdat het de prikkels vermindert.

Neem als voorbeeld de Emla crème. Dit middel is ontwikkeld om kleinere chirurgische ingrepen te kunnen doen op de huid, zodat er een kleine ingreep gedaan kon worden zonder andere verdoving. Een handige manier, maar al snel werd het product gebruikt om mannen die te snel klaarkomen te helpen.

Door het middel op de penis te smeren, raakten de zenuwen verdoofd en konden de mannen langer volhouden.

Er zijn echter een aantal problemen bij gebruik van de crème als oplossing voor het vroegtijdige ejaculeren. Allereerst is het effect van langdurig gebruik op één plek nooit getest, dus niemand weet wat de effecten zijn en hoe groot het risico is.

En dat is voor mij nog niet eens de voornaamste reden om het gebruik van dit soort verdovende middelen af te raden.

Twee redenen om de Emla crème te laten staan

De eerste reden is een pijnlijke eigenlijk. Je wilt op zoek naar een oplossing voor jouw probleem.

middelen ejaculatio praecox tegengaanIn feite wil je meer genot voor jezelf en je partner tijdens de seks.
Dat is het doel dat je bereiken wilt, en daarom gebruik je zalf die jouw penis verdooft, en tegelijkertijd ook de vagina van je partner.

De crème blijft namelijk echt niet alleen aan jouw penis zitten. Je wilt meer genot, maar door de hele boel te verdoven, voel je nauwelijks wat er tijdens de seks gebeurt.

Is dat echt wat je wilt bereiken?

De tweede reden is een wat dieper liggende reden om de zalf te laten staan.

Wanneer je de zalf gaat gebruiken om de prikkels te remmen, dan pak je alleen de symptomen aan. Je pakt de oorzaak van je probleem helemaal niet aan en daardoor blijft het probleem gewoon voortbestaan. In de tussentijd maak je jezelf wel afhankelijk van een dure tube met zalf.

Omdat je jezelf gaat wennen aan veel minder prikkels tijdens de seks, kun je op de langere termijn helemaal niet meer zonder de zalf. De prikkels zonder de crème zijn dan namelijk veel te intens, waardoor je binnen de kortste keren klaar zal komen, waarschijnlijk vele malen sneller dan nu het geval al is.

Ejaculatio praecox tegengaan met pillen

Als de zalf niet werkt, werken de pillen dan ook niet?

Tot mijn grote spijt ontvang ik nog altijd regelmatig e-mail van mannen die me om raad vragen NADAT ze al een periode medicatie hebben geslikt wat is voorgeschreven door de huisarts.

Voor ik doorga met mijn tirade moet ik vermelden dat advies vragen aan je huisarts altijd een goed idee is bij al je medische twijfels!

Dat gezegd hebbende is het helaas een harde realiteit dat heel erg weinig artsen zich écht hebben verdiept in het probleem van het te snel klaarkomen bij mannen. Diegene die zich er wel mee bezig hebben gehouden benaderen dit punt in bijna alle gevallen als een medische aandoening.

[pullquote align=”normal”]Ik wil heel duidelijk zijn: In het overgrote gedeelte van alle gevallen van mannen die last hebben van voortijdige zaadlozingen is het probleem MENTAAL. [/pullquote]

Artsen volgen een richtlijn voor het stellen van een medische diagnose (en dit doen ze waarschijnlijk zeer terecht in de meeste gevallen). Ik heb pas geleden zo’n richtlijn onder ogen gehad en ik schrok er van.

Na het stellen van enkele vragen over of de vroegtijdige ejaculatie is aangeleerd of aangeboren, trekken artsen in veel gevallen de conclusie dat moet worden overgegaan op behandeling met zogenaamde ‘selectieve serotonine heropname remmers‘.met pillen ejaculatio praecox tegengaan

Deze middelen zijn echter beter bekend als anti-depressiva. Het zijn middelen die inderdaad invloed uitoefenen op het stofje serotonine wat inderdaad invloed heeft op onze mate van controle over de ejaculatie, maar de bijwerkingen zijn in heel veel gevallen erg heftig. Mannen worden er lusteloos van, verliezen hun libido, en in sommige gevallen ontstaan zelfs erectieproblemen.

Het klopt wel dat wanneer het je ondanks als deze nadelen lukt om überhaupt seks te hebben, je het waarschijnlijk wat langer volhoudt. Maar als ik zou mogen kiezen tussen mijn mentale stabiliteit en seksdrive tegenover mijn uithoudingsvermogen, dan kom ik liever wat te snel klaar!

Welk probleem wil je oplossen?

Wanneer je zoekt naar een oplossing voor vroegtijdige ejaculatie, dan heb je daar een goede reden voor. Je wilt het genot tijdens de seks vergroten voor jezelf en voor je partner. Dat is je doel. Je probleem is dat je het orgasme niet uit kunt stellen. Vaak komt dat door gewenning.

Je hebt in je vroege jaren waarschijnlijk steevast verkeerd gemasturbeerd. Door alleen maar naar het orgasme toe te werken en niet het point of no return op te zoeken en daar te stoppen, heb je jouw lichaam in jaren aangeleerd dat seks alleen maar om het orgasme draait.

Nu is de vraag: Hoe waarschijnlijk is het dat een pil of een zalf het probleem op kan lossen waar jij jaren aan gewerkt hebt om het te creëren? Je zal zelf aan het werk moeten om het probleem op te lossen, en het voordeel is dat je dat gewoon zelf kunt doen, met een beetje hulp.

Het orgasme uitstellen met een effectieve techniek

Voor een volledig overzicht van de technieken tegen ejaculatio praecox, verwijs ik je naar dit artikel.

De beste manier om ejaculatio praecox tegen te gaan, is door de stappen richting het orgasme te onderbreken.

Er zijn namelijk een aantal stappen die gezet moeten worden voordat het lichaam over kan gaan tot ejaculatie.
Wanneer je deze stappen onderbreekt, is niet aan alle voorwaarden voldaan, waardoor het orgasme niet te snel plaats kan hebben.

Het aantrekken van de huid rond het scrotum is één van die stappen.

De huid rond het scrotum zal aangespannen moeten worden om te kunnen ejaculeren. Kun je dit tegengaan, dan heb je een antwoord op ejaculatio praecox.

Maar daar loop je tegen een probleem aan.

Het op spanning komen van de huid is een lichamelijke reflex die je niet bewust tegen kunt houden. De reflex is bedoeld om de testikels te beschermen tegen de heftige bewegingen die gemaakt worden tijdens de seks. De testikels mogen immers niet beschadigd raken.

Maar wat heb je aan deze kennis als je het niet kunt stoppen?
Simpel: Het is een reflex, maar er is een reflex die precies het tegenovergestelde doet en waarmee je de lichamelijke actie ongedaan kunt maken.

Hoe werkt deze techniek?

werking knijptechniek ejaculatio praecox tegengaanOp het moment dat je seks hebt en je komt in de richting van een orgasme, dan zal de huid rond het scrotum op spanning gebracht worden door het lichaam.

Op dat moment ga je met je arm achter je billen langs en trek je een denkbeeldige lijn over je scrotum heen.
Je hoeft jezelf hiervoor geen pijn te doen, je lokt alleen een lichamelijke reactie uit.

Het lichaam zal namelijk direct je testikels willen beschermen tegen beknelling. De huid rond het scrotum zal zich ontspannen en daarmee is de noodzakelijke stap in de richting van het orgasme ongedaan gemaakt, zodat ejaculatio praecox geen kans meer heeft.

Ejaculatiecontrole in de strijd tegen voortijdig klaarkomen

Mannen die last hebben van ejaculatio praecox hebben vaak geen ejaculatiecontrole.
Door de bovenstaande techniek kun je net wat meer tijd winnen om de controle over het orgasme terug te winnen, maar het is slechts een gedeeltelijke oplossing.

Om je op weg te helpen om het langer vol te houden in bed en meer controle uit te oefenen over je ejaculatie, heb ik de aanpak die ik al jaren succesvol toepas bij mannen in mijn praktijk, opgenomen voor je in een speciaal filmpje.
Hierin deel ik voor het eerst een krachtige techniek waarmee het uitstellen van het klaarkomen je direct gemakkelijker af zal gaan. De meeste mannen kunnen door alleen deze techniek toe te passen vaak al 10 a 40 minuten langer doorgaan tijdens seks zonder voortijdige zaadlozingen.

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

12 manieren om haar opgewonden te krijgen

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in