Emla crème tegen het voortijdig orgasme

0
(0)

Misschien heb je wel eens gehoord van EMLA crème tegen voortijdige zaadlozingen tijdens seks. Het middel EMLA is officieel een plaatselijke verdoving voor kleine chirurgische ingrepen, maar al geruime tijd wordt het door de fabrikant (AstraZeneca) op de markt gezet als middel voor het verwerven van extra controle over de ejaculatie bij mannen.

Maar is het gebruik van dit middel aan te raden? Daar duiken we in dit artikel in. Als jij wil weten wat je precies kunt doen om je vroegtijdige ejaculaties aan banden te leggen, lees dan snel verder.

Tip: In dit artikel ga ik dieper in op het verdoven van de eikel als strategie tegen vroegtijdige ejaculaties

Wat is en doet Emla crème?

Emla crème (in Nederland als zalf bekend en verkrijgbaar bij de apotheek) is een verdovende zalf die de premature ejaculatie zou verhelpen, waardoor je langer van seks met je partner kan genieten.

De crème heeft twee werkzame bestanddelen, namelijk lidocaïne (maakt de huid compleet gevoelloos) en prilocaïne die ook als plaatselijk verdovend middel werkt. Het middel werd ontwikkeld om kleine medische ingrepen te doen, zonder direct gebruik te hoeven maken van verdovende injecties.

Een veel toegepast gebruik van het middel is het minder pijnlijk maken van infuusprikken bij kinderen.
De crème heeft echter steeds meer naam gemaakt als middel wat kan worden gebruikt als mannen moeite hebben met het uitstellen van de zaadlozing.
De crème kan op de eikel worden gesmeerd om deze licht te verdoven. Hierdoor komen seksuele prikkels tijdens gemeenschap minder direct binnen bij de man, en is de aanloop naar een orgasme hierdoor vaak trager.

Aan het gebruik van Emla voor dit doeleinde zitten echter de nodige risico’s.

De nadelen bij het gebruik van verdovende crème

Wanneer jij als man last hebt van regelmatige vroegtijdige ejaculaties, en je denkt er over na om emla crème te gebruiken voor het vertragen van je orgasme, neem dan de volgende nadelen goed in overweging.

 1. Emla crème is nooit getest voor dit doeleind

  Emla is niet ontwikkeld voor gebruik op de penis. De huid rond de eikel is zeer dun, en heeft een zeer grote dichtheid van zowel zenuwuiteinden als bloedvaten. Ook bevat de eikel een slijmvlies wat door het middel wordt beïnvloedt.
  De hoge dichtheid van bloedvaten (haarvaten) zorgt voor een snelle opname van het verdovende middel in de bloedbaan, wat het door het hele lichaam transporteert. Dit is iets wat bij normaal gebruik op de huid niet gebeurd, omdat de crème dan traag door de dikke buitenlaag heen trekt en veel geleidelijker wordt opgenomen in het bloed.
  Het effect van regelmatig gebruik op de eikel is bij dit middel nooit getest, maar er zijn wel meldingen van ernstige neveneffecten bij een overdosis van dit middel in de bloedbaan.

 2. Verdoving maakt het moeilijk het orgasme aan te voelen komen

  Het middel kan een verdoving tot stand brengen die dusdanig sterk is, dat we nauwelijks gevoel hebben in de eikel, maar wij mannen hebben deze prikkels juist nodig om het naderende orgasme op te merken. Mannen die last hebben van het regelmatig te snel klaarkomen tijdens seks, hebben er vaak moeite mee de signalen van het orgasme op te pikken. Emla crème maakt het herkennen van deze signalen alleen nog maar moeilijker. Het resultaat is dat het orgasme ons bij het gebruik van dit middel juist nog meer overvalt dan gewoonlijk.

 3. Verdoving van de vagina

  Een ander nadeel van het gebruik van een verdovend middel voor een langer uithoudingsvermogen, is dat de verdoving alleen maar tot ons mannen gelimiteerd kan blijven als we na aanbrengen van het middel een condoom gebruiken. Op zichzelf is het al een hele uitdaging om het middel aan te brengen, en vervolgens het condoom aan te doen omdat het middel de eikel glad maakt waardoor een condoom vaak niet goed blijft zitten. Ook is het niet eenvoudig het condoom om te doen zonder dat er zalf aan de buitenkant terecht komt.

  De reden dat dit een groot nadeel is, is omdat wanneer de huid van de vagina bij de vrouw in aanraking komt met Emla, deze ook gedeeltelijk verdoofd raakt, waardoor het plezier van seks voor de vrouw gedeeltelijk kan worden weggenomen.
  Het gebruik van dit middel zonder condoom is dan ook vrijwel uitgesloten.

 4. Inwerk tijd

  Toegegeven dat de verdovende zalf inderdaad het effect kan hebben dat wij mannen het orgasme in sommige gevallen een periode kunnen vertragen, moeten we er rekening mee houden dat het middel een inwerkperiode heeft van een half uur tot een uur. Het middel snel aanbrengen op het moment dat jij en je partner van start willen is geen optie. Je huid zou nog niet verdoofd zijn, je zou waarschijnlijk te snel klaarkomen, en vervolgens zou je nog een periode met een verdoofde penis rondlopen. Niet wenselijk lijkt me!

 5. Prijs

  Emla crème is simpelweg een duur middel. Een tubetje van slechts 5 gram kost meer dan 50 euro. En dan is er nog het verschil in werkzaamheid.

 6. Werkzaamheid

  Er bestaan verschillende types van het middel. De werkzame stoffen Lidocaïne en Prilocaïne zijn niet altijd in de zelfde mate aanwezig. Er bestaan sterkere en minder sterke varianten. Omdat het verschil in werking groot is, en hiermee risico’s gepaard gaan, kan het middel in Nederland alleen op doktersvoorschrift worden verkregen. Er zijn varianten van 2; 2,5; 3 en 5% Lidocaïne, hoe hoger de concentratie van deze werkzame stof, hoe completer de verdoving.

Zoals je ziet zijn er aardig wat zaken om rekening mee te houden. Ik wil absoluut niet zeggen dat het middel geen oplossing kan bieden, alleen zijn een aantal van de risico’s in mijn ogen te groot en de nadelen te heftig zonder dat het gewin tijdens seks gegarandeerd is.

[thrive_custom_box title=”” style=”dark” type=”color” color=”#eeee22″ border=”#3980bf”]Het Sint Vicentius Ziekenhuis in Deinze deelde dit informatieblad over het gebruik van emla crème.[/thrive_custom_box]

Wat ik persoonlijk lastig vind aan de bovengenoemde nadelen, is dit niet alleen het directe effect wat ze hebben op de seks, maar het secundaire effect. Hiermee bedoel ik dat ons libido en onze seksuele opwinding als sneeuw voor de zon kunnen smelten wanneer we bijvoorbeeld het condoom niet meer goed aankrijgen vanwege de crème, of we tussendoor onze handen moeten wassen omdat het middel overal aangeplakt zit. Niet bepaald sexy!

Bijwerkingen van Emla crème

Naast de hoge prijs, de extreme verdoving en het vroege aanbrengen van de zalf voordat men kan gaan vrijen, heeft de Emla crème ook vervelende bijwerkingen. Ik zal de meest voorkomende en vervelende voor je noemen. Deze komen rechtstreeks uit de bijsluiter. Wat ook direct opvalt, is dat in de bijsluiter het gebruik voor verbeterde ejaculatie controle niet ééns als toepassing staat genoemd.

 1. Aanhoudend branderig gevoel of jeuk

  Op de plaats waar het middel is toegepast kan de huid branderig en jeukerig gaan aanvoelen.
  Normaal gesproken is dit geen zorgelijke bijwerking, maar omdat de huid van de eikel erg dun en gevoelig is, is het zeker iets om op te letten.

 2. Roodheid van de huid

  De huid kan roder worden na het aanbrengen van de verdovende zalf.

 3. Zwellingen

  Er kunnen plaatselijke zwellingen van de huid optreden bij gebruik.

 4. Gapen

  Veel en aanhoudend gapen kan wijzen op een geringe overdosis van het middel, pas hierbij goed op!

 5. Rusteloosheid

  Een periode van rusteloosheid na gebruik van het middel kan wijzen op een lichte overdosis.

 6. Duizeligheid

  Een andere bijwerking die kan optreden is duizeligheid. Ook dit is weer een mogelijke bijwerking waarop je bij het gebruik op de eikel verhoogde kans hebt omdat via het slijmvlies het middel veel directer in de bloedbaan wordt opgenomen.

 7. Stoornissen bij spreken, bewegen, horen en zien

  Een overmatig gebruik van Emla crème kan de bovenstaande bijwerkingen veroorzaken. Breng in dit geval onmiddellijk je arts op de hoogte.

Als je een compleet overzicht van het correct gebruik en alle bijwerking wil weten, dan kun je hier de bijsluiter van de fabrikant raadplegen.

Hoe moet je Emla crème gebruiken (Video)

[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’1′ hide_fullscreen=’1′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=RTYB7mSMbDg[/responsive_video]

Zoals in de bovenstaande video te zien is, is een hoeveelheid ten grootte van een erwt voldoende voor verdoving van normale huid. Voor verdoving van de eikel is veel minder nodig. Ook zien we verschillende technieken om te voorkomen dat de crème aan de handen plakt.

Wat ook interessant is om te zien, is dat de crème zijn witte kleur verliest naarmate de inwerktijd vordert.

Het orgasme leren uitstellen door seksuele gewoontes aan te passen

Het is goed mogelijk om het orgasme uit te leren stellen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld je seksuele gewoontes aanpassen. Het kan best zijn dat de man sneller tot een orgasme komt doordat hij bijvoorbeeld heel lang geen seks heeft gehad.

De praktijk leert dat als je vaker met elkaar naar bed gaat, je het niet alleen langer vol kan houden en dus intensiever en intiemer kunt vrijen, maar dat je ook het klaarkomen veel beter leert controleren. En hoewel het aanpassen van je seksuele gewoontes niet altijd even gemakkelijk zal zijn, het is wel degelijk mogelijk.

Gewoonte nr. 1: De kegelspier oefenen

Zo zou je de mannelijke seksspieren kunnen trainen aan de hand van kegeloefeningen. Iedere man heeft een pc spier (pubococcygeus). Dit is de spier die tijdens de zaadlozing onwillekeurig pompt, en het schokkende gevoel dat je tijdens het mannelijk orgasme ervaart voortbrengt.

Deze spier is gelokaliseerd bij de prostaatklier en de anus. Als het je lukt om deze spier te controleren en sterker te maken, dan leer je ook om het te snel klaarkomen volledig achter je te laten.

Er zijn een paar simpele oefeningen die je toe zou kunnen passen.

 1. Probeer de plasstraal tijdens het urineren tegen te houden. Als dit geen eenvoudige opgave is, dan is het zeker nodig dit flink te oefenen.
 2. Span en ontspan de pc spier, op dezelfde manier waarop je de plasstraal tegen kunt houden. Doe dit iedere dag en begin met 20 tot 30 maal, verhoog dit langzaamaan naar 100 tot 200 keer, tot je het 300 keer kunt doen. Om de spier sterk te maken en te houden, moet je het iedere dag van je leven doen. Het wordt steeds makkelijker en uiteindelijk heb je er bijzonder veel aan. Na een aantal maanden oefenen kan je het orgasme volledig onder controle houden

 

Helaas worden zogenaamde kegelspieren zoals ik hierboven omschrijf vaak verkeerd uitgelegd. Dit heeft er mee te maken dat dit soort oefeningen voor het eerst werden ontwikkeld om incontinentie tegen te gaan. Pas veel later bleken ze ook een positief effect te kunnen hebben op de ejaculatiecontrole bij mannen.

[stextbox id=”info”]Om de onduidelijkheid weg te nemen heb ik speciaal deze reader voor je samengesteld waarin ik je precies uitleg hoe je de kegeloefeningen op de juiste manier kunt toepassen voor maximaal resultaat bij voortijdige zaadlozingen.[/stextbox]

Gewoonte nr. 2: Neem de tijd om van seks te genieten

Soms is de lust enorm hoog, stijgt het libido tot aan het plafond en moet je gewoon even lekker wild met elkaar doen.

Daar is natuurlijk niets mis mee. Dat doet iedereen van tijd tot tijd en het is natuurlijk en gezond. Maar om naast de bovengenoemde oefeningen meer grip op je orgasme te krijgen, is het verstandig om het hebben van seks om te dopen in het bedrijven van de liefde. Op die manier besteed je niet alleen aandacht aan de daadwerkelijke daad, maar ook voor elkaars lichamen.emla creme sfeer bed

Neem er gewoon de tijd voor. Zet een rustig, romantisch muziekje op, dim de lichten en verwen elkaar door te strelen en te zoenen. Geef je partner de aandacht, niet alleen zijn of haar geslachtsdeel. Laat je partner voelen dat je om de persoon in totaliteit geeft. En dan krijg je hetzelfde terug.

Door een trage opbouw tijdens seks, zorg je ervoor dat jij je bewuster bent van de reacties van je eigen lichaam. Dit kan vervolgens als positief effect hebben dat jij de signalen van je geslachtsdeel beter interpreteert.

Je bent je als het ware bewuster van hoe ver je je bevindt van het klaarkomen. Je kunt veel vroeger ingrijpen en bijvoorbeeld was gas terugnemen of een kleine pauze inlassen.

Gewoonte nr. 3: Je vroeger bewust worden van je seksuele opwinding

Dit is een advies wat ik regelmatig geef aan de mannen die ik help met het oplossen van hun problemen met vroegtijdige zaadlozingen. Leer jezelf aan niet pas te gaan letten op je orgasme wanneer je reeds bij haar binnen bent, of op het punt staat klaar te komen.
De truuk is om al te startten met het controleren en temperen van je opwinding, voordat je zelfs de slaapkamer betreden hebt.

Leer jezelf aan de drempel van de slaapkamer te zien als het startpunt waarop jij begint met het controleren van je orgasme.
Prent het overstappen van de drempel bij jezelf in als het eerste moment dat jij je bewust wordt van je eigen seksuele staat. Als dit je lukt, dan verlies je vele malen minder snel de controle.

Wanneer je echter wacht tot het moment van penetratie is aangebroken, en je dan pas gaat proberen te opwinding in te tomen, dan zul je merken dat het je 9 van de 10 keer boven het hoofd stijgt en je het point of no return over gaat zonder dat je het kunt stoppen.

Dat zijn de bevindingen van Emla crème en de alternatieven

Nog even samenvattend. Emla heeft in de meeste gevallen niet mijn voorkeur. Het helpt sommige mannen wel hun orgasme succesvol een tijdje uit te stellen, maar in de meeste gevallen is het resultaat minimaal en zijn de risico’s en nadelen te groot wat mij betreft.

Bij de absolute meerderheid van mannen die last hebben van voortijdige zaadlozingen, is het een kwestie van het aanwennen van een nieuwe, gezonde, seksuele routine die het échte verschil kan maken.

Om je te helpen hierin een eerste stap in de juiste richting te zetten heb ik een techniek voor je opgenomen die je er toe in staat kan stellen je orgasme direct een tijdje uit te stellen. Bekijk de tip tegen te snel klaarkomen nu via deze link.

Mocht je opmerkingen of vragen hebben, stel ze dan gerust. Dat kan hieronder en kan volledig anoniem.

Als je snel uit de startblokken wil schieten en vandaag al je eerste vooruitgang in de slaapkamer wil boeken. Bekijk dan de onderstaande banner

Orgasme onder controle

 

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Te snel klaarkomen tijdens orale seks tegengaan

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in