Wat moet je doen bij een erectieprobleem?

0
(0)

Vele mannen hebben er last van. Een erectieprobleem.
Erectieproblemen hebben helaas erg veel invloed op het seksleven. Wanneer wij als man de mogelijkheid tot het krijgen van een stijve penis verliezen, dan wordt seks hierdoor zo goed als onmogelijk.
Voor penetratie van de vagina moet de penis zijn maximale erectie staat aannemen. De overige seksuele handelingen, zoals erotische massages, strelingen, masturbatie, beffen vingeren, etc. zijn natuurlijk nog wel mogelijk.
Voor veel koppels is seks echter niet compleet zonder penetratie en een erectieprobleem kan daarom flink roet in het eten gooien.

In dit artikel kijken we naar enkele veelvoorkomende oorzaken van erectieproblemen en behandelen we enkele dingen die je als man kunt doen om je erectieprobleem aan te pakken.

UPDATE: Als je zelf kampt met de confrontatie van een uitblijvende of slappe erectie, start dan hier…

De drie meest voorkomende oorzaken van het erectieprobleem

Erectieproblemen kunnen op een aantal manieren ontwikkelen.

De meest voorkomende oorzaken hebben te maken met de bloedcirculatie.
De aanvoer van voldoende bloed is van cruciaal belang bij het tot stand komen van de erectie.
Ons lichaam gaat daarom tijdens seksuele opwinding harder werken. Het hart pompt sneller en de ademhaling versnelt mee.
Dit heeft als functie om het zuurstofrijke bloed sneller bij de penis te krijgen.
In de penis bevinden zich zwellichamen die zich met dit extra bloed vullen waardoor deze kan opzwellen tot zijn maximale penis grootte.

erectieprobleem circulatie
Aderverkalking beïnvloedt de toestroom van bloed naar de penis

Erectieprobleem door slechte bloedcirculatie

Wanneer wij als man te maken hebben met een verhoogd cholesterol of aderverkalking, dan kan dit een effect hebben op onze erectie.
Wanneer specifiek de aderen, verantwoordelijk voor de aanvoer van bloed naar de penis verstopt zijn geraakt, dan kan het zijn dat hierdoor de penis niet meer zijn volledige hardheid bereikt. Soms treedt zelfs helemaal geen enkele vorm van een erectie meer op. We noemen dit voor het gemak categorie 1.

Mentale problemen

Mentale problematiek kan ook leiden tot een erectieprobleem. Dit heeft alles te maken met de seksuele prikkel welke onze erectie tot stand moet brengen.

erectieprobleem stress
Stress kan een erectiestoornis tot gevolg hebben

In onze hersenen vinden continu allerlei processen plaats. Onze gedachtes stoppen nooit helemaal. Wanneer echter onze zintuigen iets seksueel opwindends detecteren, dan overstemd dit seksuele signaal de andere gedachten. Dit zorgt er voor dat het signaal direct verwerkt wordt door het seksuele centrum van onze hersenen. Deze zorgen er voor dat het hormoon cGMP wordt geproduceerd.
De gespierde wanden van de kamers in onze penis ontspannen hierdoor. Nu ontstaat de ruimte voor de zwellichamen om zich met bloed te vullen, zoals we eerder omschreven. De erectie kan nu optreden.

Wanneer een mentaal probleem, zoals een trauma, angststoornis of depressie, maar ook prestatiedruk, stress of faalangst, aanwezig is in onze gedachten, dan zorgt dit er soms voor dat de seksuele prikkel hierdoor wordt overstemt.

Het seksuele centrum van onze hersenen wordt hierdoor niet, of minder snel actief, en het hormoon wat voor de erectie zorgt wordt niet, of in mindere maten aangemaakt.

Dit noemen we categorie 2.

Fysieke problemen

De derde soort is een type erectieprobleem wat wordt veroorzaakt door factoren die minder tijdelijk zijn van aard. Soms zorgt een afwijking aan de penis voor het vermoeilijken van de erectie. Soms zorgt letsel, bijvoorbeeld door een chirurgische ingreep er voor. Ook bestaat er de ziekte van Peyronie. Deze ziekte zorgt voor een extreme kromming van de penis tijdens de erectie. Dit is erg pijnlijk en maakt seksuele opwinding zeer problematisch. Er bestaan ook medicijnen die een vorm van erectiestoornis als bijwerking hebben.
Deze soorten erectie stoornis noemen we categorie 3.

Samenvattend hebben we dus de volgende categorieën van erectieproblemen

 1. Circulatie problemen en problemen met de bloedaanvoer
 2. Mentale problemen en problemen met seksuele opwinding
 3. Fysieke aandoeningen en bijwerkingen van medicatie

Erectiestoornis door circulatie problemen. Wat kun je doen?

Er zijn weinig dingen zo confronterend en storend als het moment dat tijdens seks je erectie niet opkomt of niet voldoende hard wordt. Leer wat jij hieraan kunt doen.

De meeste mannen krijgen last van een erectieprobleem op latere leeftijd. Dit hangt in veel van de gevallen samen met de kans op verhoogd cholesterol wat mannen op latere leeftijd lopen.

De beste aanpak tegen deze vorm van erectieproblemen, zit in de levensstijl van de man.
Wanneer wij op leeftijd raken, wordt het steeds moeilijk voor ons lichaam om overtollige stoffen zoals cholesterol op een goede manier af te voeren.

Een ander fenomeen wat op latere leeftijd kan optreden en een erectieprobleem als gevolg kan hebben, is het verslappen van de reflex die de aderen doet verwijden en vernauwen.

Lichaamsbeweging en gezonde voeding zijn de grootste beïnvloeders van deze factoren en kunnen het probleem van de erectiestoornis soms zelfs volledig terugdraaien.

Stappen voor erectieproblemen bij mentale blokkades

De mentale of psychische problemen die een erectieprobleem tot gevolg kunnen hebben, zijn vaak minder ernstig dan we denken.
Mannen met een erectiestoornis die bij zichzelf te rade gaan of dit de oorzaak kan zijn denken vaak.
‘Ik ben niet depressief, dus dit kan het niet zijn’

De waarheid is dat simpele onschuldige dingen zoals prestatiedruk tijdens seks je mogelijkheid tot het krijgen van een stijve penis al kunnen dwarsbomen.
Een man die twijfelt aan zijn uithoudingsvermogen omdat hij last heeft van te snel klaarkomen, of een man die niet weet of zijn penis grootte haar wel kan plezieren, kan hierdoor zijn erectie verliezen.

Dit zijn vervelende dingen, maar het is niet het kaliber psychisch probleem als een depressie of angststoornis.
Het oplossen van problemen in de relatie zorgt voor veel mannen voor een terugkeer van een sterke aanhoudende erectie. Communicatie met de partner is zeer belangrijk.
Soms is hulp van buitenaf nodig. Het is moeilijk precies bij jezelf na te gaan of je iets dwars zit, en zo ja; wat dan?
Dit kan soms door één enkel gesprek met een psycholoog al bloot worden gelegd.
Het is een absolute aanrader om, wanneer je twijfelt, eens met een professional te praten.
Vaak is er slechts weinig nodig en met bijzonder weinig inspanning de vinger op de zere plek gelegd worden. Dit probleem kan vervolgens gericht worden aangepast, met alle voordelen van dien. Niet de minste: De terugkeer van de erectie

Update: Als je meer zou willen weten over het effectief bestrijden van erectieproblemenVolg dan de training…

Wat te doen bij een erectieprobleem door fysieke aandoeningen of bijwerkingen

Afwijkingen aan de penis die zorgen voor een erectieprobleem kunnen soms chirurgisch worden gecorrigeerd.
Soms heeft het te maken met verkalking van het bindweefsel zoals bij de ziekte van Peyronie. Hierbij kan echter pas worden opgetreden nadat de groei is gestopt.

In sommige gevallen worden de aderen die verantwoordelijk zijn voor de afvoer van bloed uit de penis niet voldoende afgeknepen tijdens de erectie. De uitvoer van bloed blijft hoog waardoor de erectie nooit zijn (maximale) hardheid bereikt.
Dit kan soms worden verholpen door een operatieve ingreep. Ook bestaan er ingrepen zoals het plaatsen van een penisprothese.

Als jij wil weten wat de beste natuurlijke oplossing is voor het terugkrijgen van je gezonde erectie. Klik dan op de onderstaande afbeelding, dan heb ik iets speciaals voor je.

erectiestoornis oplossen

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Vroegtijdige zaadlozing oplossing met een krachtige techniek

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Beste Mark,
  Ik heb allang problemen met mijn erectie en grotendeels komt dat door medicijnen die ik slik voor bepaalde angsten. Toch heb ik een paar keer kamagra geslikt en dat werkte als een speer. Maar een halve was vaak genoeg ondanks dat ik een grote man en redelijk weeg. Smorgens heb ik wel een harde pik de odol. En soms
  Kan ik daarmee klaarkomen. Maar vaak word die nadat hij erin zit weer snel slap……heel lullig.
  Maar Eniway. Ik heb jou presentatie gemist en wilde weten wat ik eraan kan doen . Of gewoon met pillen proberen ?? Kunnen we een keer 1 op 1 erover kletsen. Wil je betalen geen probleem….als het mij vooruitgang brengt. Nou ik wacht eerst even jou reactie af, en dan verder zien…fijne avond
  Met vriendelijke groet
  Rob van Reenen

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in