4 jaar geleden

Zelf je erectieproblemen oplossen met deze krachtige tip

Laatste update door

Erectieproblemen zijn voor veel mannen een groot probleem. Een erectiestoornis maakt het hebben van een gezond en normaal seksleven vrijwel onmogelijk.

Toch zijn weinig mannen met erectieproblemen actief bezig met het oplossen van hun seksuele problemen.
Vaak raken we als man een beetje verbitterd en gaan we seks zo veel mogelijk uit de weg.
Veel mannen hebben ook last van ontkenning. Wij kunnen het soms maar moeilijk verkroppen dat seks niet meer goed gaat en dat de kern van dit probleem bij ons ligt.

Omdat de effecten van een erectieprobleem zo heftig zijn en voor zo veel problemen in een relatie kunnen zorgen, is het belangrijk er alles aan te doen om dit probleem op te lossen.

Hiervoor zijn meer mogelijkheden dan je in eerste instantie zou denken.
Het zijn vaak kleine ‘lifestyle’ veranderingen die er op termijn voor kunnen zorgen dat de gezonde, harde erectie terugkeert.

UPDATE: Als je zelf kampt met de confrontatie van een uitblijvende of slappe erectie, start dan hier…

Hoe ontstaat een erectiestoornis?

De erectiestoornis, ookwel erectiele dysfunctie, kan om een aantal redenen ontstaan.

We onderscheiden een drietal oorzaken

  1. Erectieproblemen vanwege mentale druk
  2. Erectieproblemen vanwege hart en vaatziekten
  3. Erectieproblemen door ziekte en medicatie

Deze verschillende vormen van erectie stoornissen moeten ieder op verschillende manieren worden aangepakt om tot een oplossing te komen.

Mentale erectiestoornis: Oorzaken en oplossingen

Wat ik de mentale erectiestoornis noem, is wanneer de reden dat we als man niet meer in staat zijn tot een (volledige) erectie te komen, te maken heeft met ons mentale welzijn.

Stress heeft grote invloeden op de fysieke werking van ons lichaam, en seks is voor mannen, wanneer zij kampen met bijvoorbeeld onzekerheid, een grote bron van stress.

Vooral jongere mannen met erectieproblemen ervaren deze vorm. We worden nerveus tijdens seks, misschien omdat we niet goed weten wat we moeten doen, misschien omdat het de eerste keer seks is, of omdat we ons schamen voor onze penis grootte.
Ook kan het zijn dat we bang zijn voor te snel klaarkomen.
Wat de reden ook is, de stresshormonen komen vrij en deze kunnen ons er van weerhouden om seksuele gedachtes plaats te laten vinden.

Op deze manier kan het verkrijgen van een erectie moeilijker worden.

Vervolgens is er het nadeel dat stresshormonen zoals adrenaline de bloedvaten vernauwen.
Hierdoor wordt de toestroom van bloed naar de penis belemmerd en wordt het verkrijgen van een stijve penis moeilijker.

Deze mentale vormen van erectieproblemen zijn redelijk onschuldig. Vaak zijn de effecten tijdelijke. Soms moeten we als man gewoon wennen aan een seksuele situatie waarna onze erectie in zijn volle glorie terugkeert.

Er zijn weinig dingen zo confronterend en storend als het moment dat tijdens seks je erectie niet opkomt of niet voldoende hard wordt. Leer wat jij hieraan kunt doen.

Psychische problematiek

In sommige gevallen ligt het helaas wat moeilijker. Mannen met pychische ziekten zoals depressies, kunnen last krijgen van verminderd libido en ook erectiestoornissen kunnen hierdoor optreden.

Vaak moet de onderliggende psychische problematiek worden aangepakt, bijvoorbeeld door therapie, voordat de erectie terug kan komen.

Erectieproblemen door hart- en vaatziekten

Veruit de meest voorkomende vorm van hardnekkige erectiestoornissen heeft te maken met een verminderde toestroom van bloed naar de penis.
Aderverkalking of een verminderde werking van de hartspier zijn hiervoor vaak verantwoordelijk.

Het is voor mannen echter vaak moeilijk om hier achter te komen. Vaak wordt de werking van de erectie gedurende een langere periode geleidelijk aan steeds minder.
Dit gaat hierdoor vaak ongemerkt tot de man zich op een dag realiseert dat zijn erectie niet of nauwelijks meer opkomt.

Vaak zijn het gezonde eet- en beweeg gewoonten die dit probleem kunnen verhelpen, maar in plaats van een gezonde levensstijl aanmeten, grijpen de meeste mannen naar erectiepillen om het probleem te lijf te gaan.

Erectiemiddelen lossen helaas de kern van dit probleem niet op, en hebben als extra nadeel dat ze in het geval van hart en vaatziekten, de risico’s op problemen vergroten.

Erectiestoornis vanwege fysieke aandoeningen of medicatie

Soms is het een fysieke afwijking die zorgt voor het niet of moeilijk kunnen krijgen van een erectie.
De ziekte van peyronie bijvoorbeeld, zorgt voor een onnatuurlijke kromming van de penis. De zwellichamen kunnen zich hierdoor niet goed met bloed vullen wat de erectie vermoeilijkt.

Sommige chirurgische ingrepen hebben erectieproblemen tot gevolg. Soms vormt zich littekenweefsel in de corpora cavernosa, de kamers in de penis welke opzwellen tijdens de erectie.

Ook kan het zo zijn dat aders beschadigd zijn waardoor de toevoer af afvoer van bloed in de penis is ontregelt.

Naast de eerder genoemde antidepressiva, kan ook medicatie voor suikerziekte een erectieprobleem tot gevolg hebben.

Voor sommige van deze problemen is behandeling door een arts nodig.
In het geval van afwijkingen is soms een operatie nodig. Zo kunnen aderen vrijgemaakt worden voor een verbeterde toestroom van bloed.

Deze laatste, fysieke vorm van erectieproblemen is de minst voorkomende soort.
Het probleem is dat mannen vaak de oorzaak van hun eigen erectiestoornis niet kennen.

Wat kun je zelf doen om je erectieproblemen tegen te gaan?

Op deze vraag ontwikkelde ik enkele jaren geleden een antwoord.

Omdat veel mannen de oorzaak niet kennen van hun eigen erectieproblemen, ontwikkelde ik een online training. Deze methode dient als rode draad voor mannen die voor het eerst te maken hebben gekregen met erectieproblemen.

Met deze methode verschaf ik mannen met een uitblijvende erectie van alle informatie die ze nodig hebben. Zowel de verschillende vormen en soorten erectieproblemen, als de oplossingen. Ook bevat de methode uitgebreid advies over erectiemiddelen en wat deze precies doen.
We behandelen de werking van de gezonde erectie en een groot aantal tips wat je als man zelf kunt doen om je erectiestoornis op te lossen.

Gebruik de onderstaande afbeelding om direct kennis te maken

erectiestoornis oplossen

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling / 5. Aantal stemmen:

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: