De Erogene Zones Van De Vrouw

5
(3)

De fijnste gevoelige plekjes van het vrouwenlichaam: De erogene zones zijn delen van het lichaam van de vrouw die bij aanraking een (seksuele) opwinding veroorzaken. Op deze plekken zitten veel zenuwuiteinden en ze daarom erg gevoelig voor aanraking. Deze plekken zijn cruciaal in het voorspel en bij een goed voorspel mag geen van deze plekjes overgeslagen worden.

Er zijn enkele voor de hand liggende erogene zones, die indien op juiste manier aangeraakt bij (bijna) iedere vrouw een seksuele opwinding veroorzaken. Er zijn ook minder voor de hand liggende erogene zones. Ook zijn er persoonlijke erogene zones; gedeelten van het lichaam die bij aanraking bij de ene vrouw grote opwinding kunnen veroorzaken, terwijl de andere vrouw hier eigenlijk niet warm of koud van wordt.

de erogene zones van de vrouw

1. De vagina

De vagina is het vrouwelijk geslachtsorgaan dat bestaat uit de schaamlippen, de clitoris en de opening van de vagina. Al deze gedeelten zijn bij uitstek erogene zones. Aanraking van deze plekken (mits uiteraard op de juiste manier) zal zijn uitwerking in de vorm van seksuele opwinding bijna nooit missen.

2. De borsten

De borsten van de vrouw, en dan vooral ook de tepels, zijn ook een overduidelijke erogene zones. Strelen, wrijven en (zacht) knijpen in de borsten en tepels kan zeer opwindend zijn voor een vrouw. Ook kussen van de borsten of het zuigen op tepels mist zijn effect niet. Staar je overigens niet blind op de tepels! Ik weet het, zitten mooi in het midden als een soort ‘bullseye’, de fout van veel mannen is dan ook direct doelgericht voor deze bullseyes te gaan. Daarbij laten ze een hoop liggen en dat is jammer. De gehele borst van de vrouw is een erogene zone. Vooral de zijkanten van de borsten worden vaak vergeten. Tot groot verdriet van veel vrouwen.

3. Binnenkant van de dijen

De binnenkant van de dijen is ook een gevoelig gebied. Streel of lik de binnenkant van haar dijen, zonder verder daarbij de vagina aan te raken en ze zal smachten naar meer.

4. Venusheuvel

De venusheuvel is het driehoekig gebied onderaan de buik van de vrouw, daar waar het schaamhaar groeit. Masseer dit gebied en ze zal in extase raken. De venusheuvel en trouwens de gehele onderbuik van de vrouw is een erogene zone.

5. De buik

Zoals bij nummer 4 al genoemd, de gehele onderbuik van de vrouw is een erogene zone. Zachtjes wrijven over haar buik en ze zal langzaam in de stemming raken. En wat te denken van kussen! Kus haar zachtjes over haar buik en ze zal langzaam smelten. Vergeet vooral ook het gebied rond de navel niet.

6. De billen

In huid van de billen bevinden zich ook ontelbare zenuwuiteinden. De billen zijn daarom ook erg gevoelig voor aanraking. Nu begrijp je ook meteen waarom een ongewenste tik op de billen als seksuele intimidatie wordt gezien.

7. De anus

De anus en het gebied er omheen is ook erg gevoelig. Maar deze erogene zone is gelijk een ‘gevaarlijke’. Veel vrouwen zullen zich ongemakkelijk voelen wanneer jij je begeeft in de zone. Je moet er zelf ook maar zin in hebben. De mentale drempel om dit gebied te stimuleren, of te laten stimuleren, is vaak hoog. Het is in ieder geval verstandig om er eerst over te praten voordat je deze erogene zone gaat stimuleren. Deze zone is wellicht wat voor de meer gevorderden onder ons. Maar ook rond en in de anus zitten veel zenuwuiteinden die voor seksuele opwinding kunnen zorgen en kan dus in dit lijstje van erogene zones niet ontbreken.

8. De rug

Veel vrouwen vinden het heerlijk om op hun rug ‘gekroeld’ te worden. Een goede rugmassage is iets wat tijdens een goed voorspel eigenlijk niet mag ontbreken. Zeker de onderrug is bij de vrouw gebied dat jouw volle aandacht verdient.erogene zones vrouw rug

9. De nek

De nek wordt vaak vergeten, maar is zeker ook een erogene zone. Misschien wel één van de belangrijkste. Zachtjes kussen, likken, strelen of masseren van de nek zal doorgaans ook zeker voor opwinding zorgen. Doe het op de juiste manier en menig vrouw zal smelten. Haar nek mag dus eigenlijk in ieder voorspel niet ontbreken.

erogene zones van de vrouw 2

10. De hals

De huid van de hals is erg dun en daarom ook erg gevoelig. Maar weinig vrouwen kunnen een kus in de hals niet waarderen. De erogene zone van de hals loopt grofweg van onder de kin tot aan het sleutelbeen. Vergeet dus vooral ook het sleutelbeen niet. Een tedere kus op het sleutelbeen mist zijn uitwerking niet.

11. De handpalm en vingers

Ook in de handpalm en de vingers zitten veel zenuwuiteinden en deze plekken zijn dan ook erg gevoelig voor aanraking. Streel of kus deze plekken of steek één van haar vingers in je mond en zuig erop. Ze zal het zeker kunnen waarderen.

12. De lippen

De lippen zijn ook zeker een erogene zone. In de lippen zitten veel zenuwuiteinden en ze zijn erg gevoelig. Er is eigenlijk geen enkele vrouw die niet van zoenen houdt. Een tongzoen kan zeer erotiserend werken, zeker voor een vrouw. Waarmee we gelijk ook de tong als een erogene zone kunnen bestempelen.

13. Het haar

Dit klinkt misschien vreemd want haar is opgebouwd uit ‘dood’ materiaal, namelijk keratine. In het haar zitten helemaal geen zenuwuiteinden en dus ook geen gevoel. Toch vinden veel vrouwen het heerlijk als je door haar haar streelt. Verwen haar dus door met cirkelvormige bewegingen met je vingers door haar haar te gaan. Bij de haarwortel zitten namelijk juist wel veel gevoelige zenuwen. We weten immers allemaal wel hoe pijnlijk het is om één enkele haar uit te trekken. Ook op de hoofdhuid zitten veel zenuwuiteinden. Een goede hoofdmassage werkt zeer ontspannend en mag daarom dus ook niet ontbreken in het voorspel. Altijd achterop het hoofd beginnen en dan rondjes draaien met je vingers en langzaam naar voren toe werken.

14. Knieholten

De knieholten zijn ook erg gevoelig. Kus haar eens in haar knieholten en je zult verbaasd zijn over het effect. De knieholten zijn een vaak vergeten gebied, maar mogen in een goed voorspel zeker niet overgeslagen worden.

15. Het gezicht

Veel vrouwen vinden het heerlijk om teder over hun wangen gestreeld of gekust te worden. Het roept een intimiteit op die door menig vrouw zeer gewaardeerd wordt. Het puntje van de neus is voor veel vrouwen ook een speciaal plekje.

16. De voeten

Ook de voeten zijn een gevoelig gebied. Een goede voetmassage kan een fantastisch onderdeel van het voorspel. Zeker als je partner een beroep heeft waarbij ze veel moet staan of lopen, zal ze een heerlijke voetmassage aan het einde van een lange dag zeker op prijs kunnen stellen. Vergeet vooral de tenen en de enkel niet. Sommige vrouwen vinden het heerlijk als je op haar tenen zuigt, maar pas op, weer anderen gruwen hier juist van. Een kwestie van even uitzoeken dus.

17. De oren

De allerbelangrijkste is bewaard tot het laatst. De oren zijn ook zeker een erogene zone. Kus, lik of bijt zachtjes in haar oren en je kunt een vrouw in extase brengen. Je tong in het oor steken gaat de meeste vrouwen overigens weer een stapje te ver. Houd daar rekening mee. Waarom ik de oren zo belangrijk vind? Omdat de oren dubbel werken. Terwijl je kust, likt of zachtjes op haar lelletje knabbelt, kan ze jouw opgewonden ademhaling horen. Dit zal haar op haar beurt weer extra opwinden. Ook kun je terwijl je bezig bent lieve woordjes in haar oor fluisteren, daar is geen enkele vrouw doof voor. Of juist hele ‘stoute’ woordjes! Met haar oren kun je eigenlijk de plank nooit misslaan.

De erogene zones van de vrouw langsgaan

Dit waren de erogene zones van de vrouw. Zoals je ziet een hele lijst. Heb ik ze nu allemaal genoemd? Nee, bij lange na niet. Overal op het menselijk lichaam zitten zenuwuiteinden. Van top tot teen. Iedere aanraking op welke plek dan ook kan een (seksuele) opwinding veroorzaken. Het is vooral belangrijk te begrijpen dat seksuele opwinding niet (alleen) veroorzaakt wordt door het stimuleren van de 16 punten die hierboven voorbij zijn gekomen. De vrouw is nu eenmaal geen apparaat waarbij, wanneer je op een bepaald knopje drukt, een bepaald resultaat krijgt. Seksuele opwinding wordt veroorzaakt door een samenspel van vele factoren. De juiste persoon, de juiste plaats, de juiste sfeer, de juiste geur, de juiste woorden en het juiste moment. Klopt één van deze factoren niet, dan kun je strelen of kussen wat je wil, je zult er geen resultaat mee boeken. Sterker nog, het resultaat zal maar al te vaak averechts zijn.

Vergeet je voorspel niet!

Een goed voorspel is vooral een kwestie van de juiste opbouw. Het creëren van de juiste sfeer en, misschien de belangrijkste tip voor de meeste mannen, vooral de tijd nemen. Beperk je daarbij vooral niet tot de 16 erogene zones die hier genoemd zijn. Neem de tijd om heel haar lichaam te verkennen en lief te hebben. Zo laat je haar blijken dat je van haar hele lichaam houdt, van top tot teen, ieder plekje, zonder uitzondering. Dat je alles aan haar mooi vindt. Dat idee is uiteindelijk misschien wel het meest opwindende voor een vrouw.

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal stemmen: 3

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Medicatie tegen vroegtijdige ejaculatie

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in