Erotische massage: Een stap voor stap handleiding

4.6
(22)

erotische massage handleiding

Weinig mannen nemen de tijd om hun vrouw of vriendin te verwennen met een erotische massage. Dat is erg jammer, want een erotische massage heeft vele voordelen! Het is een uitstekende manier om in de juiste stemming te komen voor een heerlijke sekspartij. Het werkt libido verhogend. Het zorgt voor een betere emotionele band tussen jou en je partner. Bovendien is het hét middel om een sleur in je seksleven effectief aan te pakken!

Ben jij één van die mannen de nog nooit een (erotische) massage heeft gegeven? Of wil je je massagetechniek verbeteren? Lees dan verder!
Met de juiste voorbereiding en tips kan jij vanavond je seksleven al geweldig verrijken! In dit artikel leer je hoe je op een eenvoudige manier een goede sensuele of erotische massage kunt geven.

[stextbox id=”info”]Tip: Geen tijd om het hele artikel te lezen? Een samenvatting van de stap voor stap erotische massage vind je in de informatieve afbeeldingen bij iedere paragraaf.[/stextbox]

erotische massage voordelen

De erotische massage: een stukje geschiedenis

Erotische massages hebben soms een slechte naam. Je denkt misschien al snel aan louche massagesalons en massages met ‘happy endings’. Dat is zonde, want erotische massages zijn eeuwenoude technieken met een interessante werking. De oudste afbeeldingen en beschrijvingen van massagepraktijken komen uit China, en zijn meer dan 5000 jaar oud.

Zowel in delen van Azië (China, Japan, India) als in Egypte, Griekenland, het Romeinse Rijk en het Midden Oosten was massage zeer gebruikelijk. Massages werden om verschillende reden aanbevolen.

Een van die redenen was het verbeteren van de gezondheid. Zo werd masseren gebruikt om pijn in de spieren aan te pakken en de (emotionele) energie in balans te brengen. Bovendien zou massage allerlei kwalen en ziektes genezen zoals hoofdpijn en astma.

Maar ook toen al werd masseren in verband gebracht met schoonheid, sensualiteit en erotiek. Zo lieten vrouwen in het Midden-Oosten zich regelmatig masseren met olie en kruiden om er mooier en gezonder uit te zien. Ook wist men dat een massage zeer opwindend kon zijn en voor een betere emotionele band tussen twee partners kon zorgen. Dit is het type massage waarop we in dit artikel de nadruk leggen: de erotische massage.

Bekende vormen van erotische massage die nu nog steeds populair zijn, borduren voort op oude tradities. Voorbeelden daarvan zijn de Tantra en de Nuru. Professionele masseurs of masseuses gebruiken deze technieken om een erotische massage te geven.
Maar om jouw vriendin of vrouw te verwennen met een erotische massage hoef je heus geen professional te zijn of deze technieken grondig te bestuderen. Alles wat je nodig hebt om haar te verrassen lees je hieronder!

erotische massage geschiedenis

[content_container max_width=’500′ align=’center’]

Anekdote: Met een goede erotische massage kun je een vrouw laten genieten

Mijn enthousiasme voor een sensuele massage komt eigenlijk vooral voort uit eigen ervaring. Dat zit namelijk zo: Jaren geleden zat ik in al een tijd lang in een relatie, en op een gegeven moment ging het wat minder. Mijn toenmalige vriendin en ik voelden elkaar minder goed aan, en het was allemaal minder spannend geworden dan voorheen. Ik dacht op dat moment zelf dat er misschien niet zoveel aan te doen was. Een relatie wordt soms nu eenmaal minder spannend na een tijdje, en dan kan de sleur kan er een beetje in raken.

Toch ging ik nadenken over manieren om te zorgen dat mijn relatie weer wat meer pit kon krijgen. Een erotische massage was een van de dingen waar ik meteen aan moest denken. Eerlijk gezegd had mijn vriendin al wel een paar keer gevraagd of ik haar wilde masseren, maar omdat ik niet wist hoe dat moest, had ik het nog nooit eerder gedaan.

Het leek me beter om helemaal niet te masseren, dan om een mislukte massage te geven. Op een bepaald moment heb ik toen toch besloten om me eens wat meer te verdiepen in de wondere wereld van het masseren, en te kijken of ik niet met wat aanwijzingen en tips mijn vriendin zou kunnen verrassen.

Aanvankelijk was dat intimiderend: er is veel literatuur over het onderwerp en veel experts doen het lijken alsof het razend moeilijk is om een goede erotische massage te geven.

Gelukkig kwam ik er na een aantal websites en boeken te hebben geraadpleegd achter dat het geven van een erotische massage eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld is als ik altijd had gedacht.

Dat wil zeggen: er zijn veel verschillende soorten massages, en je kunt ook als je geen getrainde Tantra-masseur bent heel prima je partner laten genieten van een erotische massage, en hoef je niet meteen bang te zijn dat je een flater slaat.

De eerste keer besloot ik het simpel te houden. Ik had een paar basisbenodigdheden zoals massageolie in huis gehaald, en een goed moment afgewacht waarop er genoeg tijd was.

Toen ik aankondigde dat ik mijn vriendin een erotische massage wilde geven, viel dat bij haar – op zijn zachtst gezegd – in goede smaak. Meteen was de sfeer heel ontspannen, en toen ik begon te masseren merkte ik dat het eigenlijk heel natuurlijk en gemakkelijk ging.

Zoals gezegd was het een vrij eenvoudige massage. Mijn vriendin ging liggen ik masseerde haar rug en schouders uitgebreid, en daarna ook haar benen en billen. Waar ik eerst onzeker was geweest omdat ik niet wist hoe een massage in zijn werk gaat, en het me maar een moeilijk gedoe leek, merkte ik nu dat het eigenlijk heel opwindend was om een massage te geven – zowel voor haar als voor mijzelf.

Doordat ik zo intiem en persoonlijk haar hele lichaam aan het masseren was, voelde me ik ook emotioneel gezien veel dichter bij mijn vriendin dan ooit. Toen ik de massage een beetje opschroefde qua spanning en de dingen die ik deed wat meer erotisch getint werden, werd mijn vriendin echt merkbaar veel meer opgewonden dan anders.

Uiteindelijk leidde mijn eerste massage ooit dan ook meteen tot een spetterende vrijpartij. Maar wat me verraste was dat het ook daarna nog effect had. Onze relatie werd een stuk hechter en spannender, en ik voelde me veel meer op mijn gemak met mijn vriendin.

Omdat het eigenlijk vanaf het eerste moment zo’n succes was, heb ik sindsdien veel ervaring opgedaan met erotische massages. Ik zou iedereen aanraden om het een keer te proberen. Als je iemand net leert kennen is het een hele ontspannen en fijne manier om elkaar echt goed te leren kennen op seksueel gebied, maar zoals al blijkt uit mijn eigen ervaring is een erotische massage ook geweldig als je al heel lang samen bent. Er is zoveel te ontdekken aan de ander: waar ze opgewonden van raakt, hoe haar lichaam reageert op jouw aanraking, en hoe je haar het lekkerst kunt verwennen.

Met een goede erotische massage kun je je relatie echt op een ander niveau brengen. En het mooie is dat het niet moeilijk is: iedereen kan leren om een geweldige sensuele massage te geven. Als je het goed voorbereidt en je de tips en trucs leest, kun je in principe meteen beginnen om je seksleven te verrijken met een erotische massage.

[/content_container]

De eerste keer masseren: fouten die je zeker niet moet maken

Of het nu de eerste keer is dat je met haar samen bent, of dat je al vijftig jaar getrouwd bent: Een erotische massage is een goede manier om dichter bij elkaar te komen en intense seksuele spanning op te bouwen. Maar tegelijkertijd zijn er een aantal dingen die je beter niet kunt doen.Waar moet je op letten wanneer je een erotische massage wilt geven?

Fout #1 Haast

[pullquote align=”normal”]Een erotische massage is bedoeld als seksuele ervaring op zichzelf, en is meer dan alleen voorspel. [/pullquote]

Allereerst is het belangrijk om te onthouden dat je met een erotische massage rustig wil werken naar een hoogtepunt. Wees je steeds bewust van het feit dat je een langzame opbouw wil verzorgen, in een rustige en vertrouwde sfeer.

Richt je niet meteen (alleen) op het aanraken en masseren van erogene zones als billen, borsten en geslachtsdelen. Alleen met geduld en rust zal een massage daadwerkelijk een erotische lading krijgen. Leer het lichaam van de vrouw kennen en gebruik je handen (of andere delen van je eigen lichaam) om de massage langzaam op te voeren naar een intensere beleving met meer seksueel getinte elementen.

Veel mannen maken de fout om te denken dat een erotische massage in feite een omslachtige vorm van voorspel is. Dat leidt ertoe dat zij niet genoeg tijd nemen. Een ongeduldige, gehaaste massage is een slechte massage. Onthoud goed: Een erotische massage is bedoeld als seksuele ervaring op zichzelf, en is meer dan alleen voorspel.

Fout #2 Ik kan niet masseren

Een tweede belangrijke fout die veel mannen maken, is om te denken dat het geven van een erotische massage heel moeilijk is. Als je voor het eerste een massage geeft en geen ervaring hebt met masseren, zal je natuurlijk geen professionele Tantra-massage kunnen geven. Maar als je goed kijkt naar de tips en trucs, hoef je ook niet bang te zijn dat er iets fout gaat of – het allerergste misschien – dat je massage helemaal geen effect heeft.

Zolang je geen vreemde dingen doet, goed de tijd neemt en de sfeer goed is, zal het masseren al snel erg sensueel en zelfs seksueel worden.

Fout #3 Geen voorbereiding

Het belang van een goede voorbereiding is niet te onderschatten!
Je denkt misschien dat het grootste verschil tussen een gewone massage en een erotische massage is, dat je naakt bent en dat erogene zones gemasseerd worden. Maar maak niet de fout te denken dat je er daarmee al bent.

Er is een belangrijker onderscheid: Of een massage erotisch en sensueel is, heeft allereerst te maken met hoe intiem en hoe ontspannen de sfeer is.

Zoals alle andere vormen van seksueel contact is ook een erotische massage uiteindelijk een kwestie van gevoel. Je kunt dus niet zonder dat aan te kondigen en voor te bereiden beginnen met een erotische massage in de slaapkamer.

Denk van te voren na over het juiste moment en de juiste plek.

Ook belangrijk: de vrouw in kwestie moet ook zin hebben om door jou gemasseerd te worden. Een erotische massage kan misschien erg opwindend zijn, maar als je partner niet in de stemming is, dan kun je het misschien beter een andere keer proberen.

3 fouten bij erotische massage

De erotische massage: een verrijking van je seksleven

Een erotische, sensuele massage is spannend en intiem. Bovendien heeft massage een libido verhogende werking. Dus als je avontuurlijk bent ingesteld en iets nieuws wil proberen of als je seksleven in een sleur zit, dan is een erotische, opwindende massage erg geschikt.

Op het moment dat je een vrouw een erotische massage geeft, leer je haar lichaam kennen op een zeer intieme manier. Op haar beurt, stelt zij zich tijdens de massage kwetsbaar op en leert op jou te vertrouwen. En we weten dat voor vrouwen vertrouwen erg belangrijk is om zich (seksueel) te kunnen openstellen naar een man toe. Bij wijze van voorspel is een goede erotische massage dan ook een erg krachtiger manier om een vrouw in de stemming te krijgen. Bovendien blijkt dat een vrouw betere orgasmes kan krijgen als de seksuele spanning goed opgebouwd wordt. En laat een erotische massage daar nu uitermate geschikt voor zijn!

Afgezien van de onmiddellijke effecten van een sensuele massage werk je, door een vrouw te masseren, heel concreet aan een kwalitatieve verbetering van je relatie. Een erotische massage is een intense ervaring die ook buiten de slaapkamer voor een sterkere, intiemere band kan zorgen.

De tips en trucs om een goede erotische massage te geven

De voordelen van een goede erotische massage zijn inmiddels wel duidelijk. Maar hoe geef je een massage die iedere vrouw opwindt?

Een kennismaking met de erogene zones

Als je een erotische massage wilt geven, is het handig om enige kennis van de zogenaamde erogene zones te hebben. Erogene zones zijn plekjes op het lichaam die (seksuele) opwinding veroorzaken.

De erogene zones bij vrouwen zijn anders dan bij mannen. Het zal geen verrassing zijn dat de vagina de erogene zone bij uitstek is bij een vrouw. En de meeste mannen weten waarschijnlijk ook wel dat de mond een belangrijke erogene zone is. Maar wist je dat ook de handpalmen en de vingers onder de erogene zones gerekend worden?

De twee afbeeldingen hieronder geven een overzicht van 17 belangrijke erogene zones van de vrouw.

de erogene zones van de vrouw

 

de erogene zones van de vrouw 2Voor een uitgebreide beschrijving van deze 17 erogene zones, kun je het hoofdartikel lezen ‘De 17 erogene zones van de vrouw’.

Deze 17 zones zullen bij (bijna) iedere vrouw gevoelig zijn. Maar, bij deze 17 zones houdt het niet op. In feite is het hele lichaam een erogene zone, aangezien de huid overal zenuwuiteinden bevat. Het is een goed idee om naast deze 17 zones te ontdekken of er nog andere plekjes zijn die haar, bij aanraking, opwinden.

Doe er moeite voor om erachter te komen wat haar persoonlijke gevoelige plekjes zijn. Let op haar reactie als je haar ergens aanraakt. Of vraag aan haar waar zij graag aangeraakt wilt worden.

Maar: alleen weten waar haar gevoelige plekjes zich bevinden, is helaas niet voldoende om een vrouw opgewonden te krijgen. De volgende belangrijke stap is: weten op welke manier je haar aanraakt en hoe je dit het beste opbouwt. Daarover lees je in de volgende paragrafen!

[stextbox id=”info”]Tip: Het is belangrijk om te onthouden dat erogene zones sterk verschillen van persoon tot persoon. Zo kan het zijn dat de ene vrouw ervan geniet als je aan haar tepels likt, terwijl een andere vrouw dit helemaal niet prettig vindt.[/stextbox]

Erotische massage: stap voor stap

Voorbereiding

De beste aanpak van erotische massages is op te delen in verschillende stappen. De eerste stap is natuurlijk de voorbereiding. Waar moet je op letten als je een massage voorbereidt? En wat heb je nodig om een succesvolle seksuele massage uit te voeren?

 • Koop geschikte massageolie. Dit is eigenlijk de belangrijkste aankoop die je moet doen als je een goede erotische massage gaat geven! Er zijn veel verschillende soorten oliën: sommige zijn geur- en kleurloos, andere hebben een prikkelende werking en geur (rozen, bijvoorbeeld, of lavendel). Let er in ieder geval op dat je een olie op natuurbasis kiest: daarmee voorkom je irritaties op de huid.
 • Kies een geschikte ruimte. Als je een erotische massage gaat geven, wil je niet afgeleid worden door de buitenwereld. De plek moet een rustige en veilige sfeer uitstralen.
 • Kies een geschikt moment Minstens even belangrijk als een goede ruimte is om te zorgen dat je een goede tijd kiest om je massage te geven. Je wilt dat zowel jij als de vrouw die je gaat masseren de tijd hebben. Je kunt geen erotische massage geven als je binnen een half uurtje weg moet. Kies dus een geschikte dag uit, en een geschikt tijdstip. ’s Avonds of in het weekend, bijvoorbeeld.

[stextbox id=”info”]Extra tip: Verrassing of niet? Denk er over na of je van tevoren aankondigt dat je een erotische massage gaat geven. Afhankelijk van de situatie kan het wel een goed idee zijn om dat te overleggen, of in ieder geval een tipje van de sluier op te lichten. Dat kan de spanning verhogen in aanloop naar het moment, en zorgt er bovendien voor dat je iemand niet plotseling overvalt met het idee.[/stextbox]

 

erotische massage voorbereiding

Alles klaarzetten en gereedmaken

Als het moment eenmaal gekomen is om de erotische massage te geven, moet je alles klaar zetten en gereed maken. Daarbij moet je letten op het volgende:

 • Creëer een romantische sfeer in de kamer. Dim het licht en breng de kamer op temperatuur (niet te fris!). Zorg verder dat de ruimte schoon is. De echte pro schenkt ook aandacht aan de aankleding (zoals het neerzetten van bloemen of (geur)kaarsen). Geschikte muziek is ook essentieel om een goede sfeer te scheppen. Kies rustige muziek, het liefst zonder zang: dat kan afleiden.
 • Niet storen a.u.b. Zorg ervoor dat je niet gestoord kan worden. Zet de telefoon uit, doe het gordijn dicht en doe de deur op slot: alles wat nodig is om afleiding te voorkomen.
 • Persoonlijke hygiëne. Erg belangrijk voordat je gaat beginnen met de massage is dat jij zelf goed verzorgd bent. Neem dus vlak van tevoren een douche, poets je tanden en doe een lekker geurtje op.Van groot belang: Knip je nagels. Je gaat haar masseren op gevoelige plekken, dus je wilt voorkomen dat je haar bezeert met scherpe nagels.
 • Maak het haar comfortabel: Verwarm handdoeken op de verwarming, en leg die klaar op het bed. Daarmee ligt zij lekker, en zorg je dat het geen grote troep wordt als je olie gebruikt. Zorg dat je warme handen hebt. Houd ze vlak voor je gaat beginnen bijvoorbeeld even onder de warme kraan. Koude handen zijn niet erg opwindend.

[stextbox id=”info”]Tip: Nodig haar uit om op bed te komen liggen. Je kunt ervoor kiezen om meteen naakt te beginnen, maar dat hoeft niet: een sensuele massage kan je ook beginnen met de kleren aan.[/stextbox]

 

erotische massage voorbereiden en alles klaarzetten

Basistips masseren

Goed. De voorbereidingen zijn getroffen! Dan nu een aantal basistips voor de massage zelf:

 • Begin rustig, en werk langzaam toe naar een hoogtepunt. Dit is een van de belangrijkste tips om te onthouden. Begin dus niet meteen met het masseren van geslachtsdelen, maar voer de intensiteit langzaam op. (Denk hierbij aan de erogene zones)
 • Blijf steeds communiceren. Luister naar haar, praat met haar en wees open over wat je doet. Kijkt hoe ze reageert op de dingen die jij doet. Is het te intens, of gebeurt er niet genoeg?
  Laat merken dat je het fijn vindt om haar te masseren. Doe dit bijvoorbeeld door middel van geluid of ademhaling. Fluiter in haar oor, adem rustig in en uit. Dat maakt het makkelijker voor haar om zich eraan over te geven. Je kunt haar tussendoor natuurlijk ook af en toe zachtjes kussen (in haar nek bijvoorbeeld).
 •  Verbreek nooit het lichamelijke contact. Hou altijd minstens één hand op haar lichaam, waar je ook mee bezig bent.
 • Gebruik niet teveel olie. Massageolie is onmisbaar om ervoor te zorgen dat haar huid heerlijk soepel is tijdens het masseren. Maar met een overschot aan massageolie wordt het helemaal niets. De huid wordt dan te glad om de juiste wrijving te kunnen creëren. Je kunt dus het best met een kleine hoeveelheid olie beginnen en daarna bij pakken.

[stextbox id=”warning”]Let op: gebruik de massageolie niet in de buurt van de vagina. Dit kan irritatie veroorzaken.[/stextbox]

 

basistips erotische massage

Verschillende massagetechnieken

Als je nog niet vaak een massage hebt gegeven, kun je je het best beperken tot de basis van het masseren. Hier zijn enkele goede massagetechnieken waarmee je iedere vrouw kunt laten genieten:

 • Maak cirkels. Bij een goede massage maak je verschillende bewegingen. Je kunt beginnen met cirkels. Met je handen plat op haar lichaam maak je grotere of kleinere cirkels, waardoor je handen uit elkaar bewegen en dan weer bij elkaar komen. Dit kun je eigenlijk overal op het lichaam doen: rug en buik, maar ook billen en borsten.
 • Kneed haar lichaam. Door middel van kneedbewegingen maak je gemakkelijk spieren los die vastzitten. Dit is vooral geschikt voor de zachte delen: buik, schouders, de rug en de borst.
 • Vloeiende bewegingen. Strijk met je handen plat over de hele rug, buik of benen. Hierbij kun je flink wat druk zetten. Je kunt haar armen of benen vasthouden terwijl je met je handen naar boven of beneden strijkt.
 • Wrijven. Snelle wrijfbewegingen zijn erg ontspannend en voelen heet aan. Dit kun je doen ter afwisselingen van meer rustige technieken. Wrijven bevordert de bloeddoorstroming.
 • Trommelen. Met de zijkant van je handen kun je zachtjes op haar lichaam slaan. Kijk wel uit dat je dit niet doet op gevoelige plekken. Je kunt ook zachtjes met je vingers trommelen.
 • Strelen. Je kunt stevigere bewegingen afwisselen met hele lichte aanrakingen. Strijk met je vingertoppen over gevoelige plekken: dat is heel prikkelend.
 • Gebruik je duimen. Met je duimen kun je in cirkels of lange bewegingen in haar lichaam duwen. Dit kun je ook doen met al je vingers tegelijkertijd: maak grijpbewegingen en druk je vingers een voor een op haar rug, borst of buik.
 • Vuisten. Maak een vuist en gebruik je knokkels om te masseren. Net als bij het trommelen kun je gevoelige plekken beter vermijden.
 • Gebruik je mond. Tijdens de massage kun je zoenen, likken of sabbelen. Ook bijten kan heel opwindend zijn.

erotische massage massagetechnieken

Ik raad je aan om (een deel van) de video (duur: 15 min.) hieronder te kijken waarin verschillende massagetechnieken worden voorgedaan en uitgelegd. De vrouw in de video masseert uitsluitend de rug. De technieken die zij gebruikt kunnen echter ook op andere delen van het lichaam toegepast worden.

[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’1′ hide_fullscreen=’1′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=kWxgorapAco[/responsive_video]

De juiste volgorde

[pullquote align=”normal”]Door de zone rondom haar vagina voorlopig over te slaan, creëer je extra spanning. [/pullquote]

Een erotische massage heeft een bepaalde volgorde. Het is goed om van te voren een idee te hebben van wat je (ongeveer) gaat doen. Een gebruikelijke volgorde is bijvoorbeeld:

 • Nek en hoofd. Je begint een massage rustig door de nek en het hoofd te masseren. Dit kan ook met de kleren aan. Met je vingertoppen kun je de hoofdhuid en zijkant van de nek masseren. Maak kleine of grote cirkels. En gebruik je mond: fluister in haar oor en gebruik je lippen.
 • Rug en schouders. Beweeg naar beneden en kneed de schouderspieren. Geef zachtjes druk in lange bewegingen op de schouderbladen en wervelkolom. Vergeet niet de zijkant van het lichaam.
  Het masseren van dit gedeelte werkt erg relaxerend voor haar: in de schouders zit vaak veel spanning.
 • De armen. Hier zou je misschien niet meteen aan denken, maar een armmassage is erg fijn. Kneed de boven- en onderarmen, en gebruik bijvoorbeeld je duimen. Ook de handen kun je masseren met je vingers en je mond (kus haar handen, lik aan haar vingers).
  Sla de ellenbogen over: dit is een gevoelige plek.
 • De billen en dijen. De spanning wordt nu wat opgevoerd, want je komt aan bij de billen en onderbenen. De billen en dijen zijn erg gespierd, dus je kunt hier flink wat kracht uitoefenen. Drukken, kneden, cirkels maken of je knokkels gebruiken kan allemaal. Blijf ook vloeiende bewegingen van rug naar billen maken. Dichter bij de schaamstreek moet je natuurlijk voorzichtiger doen.
 • Borst en buik. Het is tijd om om te draaien, en de voorkant van het lichaam te masseren. Hier zitten veel spannende plekken, waar je extra aandacht aan kunt besteden. Gebruik vloeiende bewegingen en zachte kneedbewegingen met beide handen voor de borst en taille.
 • Benen en voeten. Door de zone rondom haar vagina voorlopig over te slaan, creëer je extra spanning. Masseer de voorkant van de benen door de spieren te kneden en lange vloeiende bewegingen te maken. De voeten kun je masseren met je duimen, door zachtjes te drukken en cirkels te maken.

volgorde erotische massage

Door deze opbouw werk je gestaag toe naar een steeds spannendere en intiemere massage. Als alles goed gaat, is de vrouw die je masseert op dit moment heerlijk ontspannen en extreem opgewonden. Als de erotische massage bedoeld is als voorspel, kun je hier ophouden. Een andere optie is natuurlijk om de erotische massage te eindigen door haar tot een hoogtepunt te brengen.

Met slechts deze basistechnieken en een flesje massageolie kun je meteen een heerlijke massage geven. Je zult merken dat vrouwen het heerlijk vinden om aangeraakt te worden.

[stextbox id=”info”]Wil je meer lezen over voorspel? Dan raad ik je mijn artikel over vingeren of beffen aan. [/stextbox]

Erotische massage voor de echte pro

Was de massage een succes, en wil je wat meer tips om een bijzonder tintje te geven aan de erotische massage? Dan kun je altijd afwisselen met de volgende extra tips:

 • Gebruik een blinddoek of spannende speeltjes, voor een extra opwindende massage. Je kunt ook voorwerpen inzetten om verschillende sensaties op te wekken tijdens de massage: veren, doeken, misschien zelfs zweepjes. Ook leuk: massagekaarsen. Deze kaarsen veranderen in massageolie als je ze aansteekt.
 • Incorporeer de massage in een rollenspel, waarbij je een fantasie uitwerkt. Dat voegt een hele extra dimensie toe aan de erotische lading van de massage.
 • Gebruik je hele lichaam om te masseren. Bij een erotische massage hoef je niet alleen je handen te gebruiken: je kunt ook je voeten en armen gebruiken, of bijvoorbeeld (gedeeltelijk) op haar liggen. (Nuru is een Japanse massagetechniek waarbij men het naakte ingeoliede lichaam tegen elkaar aan beweegt.)

erotische massage attributen

Erotische massage: jouw persoonlijke stijl

De voordelen van een erotische massage zijn eindeloos. Meteen vanaf het eerste moment zal je merken hoe leuk, spannend en intiem het is om een massage te geven. Door middel van een goede voorbereiding en het gebruik van de simpele basistechnieken die hierboven beschreven staan, weet je zeker dat het een succes wordt!

Maak de erotische massage een terugkerend onderdeel van je seksleven! Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om één keer in de week de tijd te nemen om elkaar te masseren. Zo leer je de gevoelige plekjes van je partner kennen én je leert je massagerepertoire uit te breiden met je eigen creatieve ingevingen. Zo ontwikkel je je jouw eigen stijl.

Het geven van een massage zal jullie band binnen en buiten de slaapkamer enorm versterken. Waar wacht je op? Verras haar vanavond al!

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 4.6 / 5. Aantal stemmen: 22

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Een vluggertje - De Beste Tips voor een Quickie

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in