Hoe gebruik je een dildo?

2.3
(3)

Hoe gebruik je een dildo?

Hoe gebruik je een dildo tijdens de seks met je partner?

Het gebruik van een dildo of vibrator is lange tijd taboe geweest. Dat heeft veel redenen gehad, maar het belangrijkste is dat het taboe inmiddels achterhaald is. Er wordt nog gegiecheld wanneer het om seksspeeltjes gaat, maar de meeste mensen hebben tegenwoordig minstens één speeltje in huis liggen dat met regelmaat gebruikt wordt.

Er wordt regelmatig gedacht dat een dildo of vibrator een ideaal middel is om de soloseks interessanter te maken. Het is echter uit meerdere onderzoeken gebleken dat vrouwen deze speeltjes veel liever gebruiken tijdens de seks met hun partner. Dat heeft mede te maken met de opwinding door de partner, maar ook omdat het een meer natuurlijke manier van seks hebben is.

Hoe gebruik je een dildo op zo’n manier dat jouw partner er ook echt van kan genieten en wat zijn de dingen die je echt niet moet doen met een dildo? In dit artikel kom je alle punten tegen die je echt moet weten voordat je met de dildo begint in de slaapkamer.

De mate van opwinding

Er zijn mannen die het idee hebben dat een vrouw direct opgewonden hoe gebruik je een dildo met glijmiddelkan worden door het zien van een stijve penis of een dildo. Zo werkt het echter alleen bij mannen. Een man kan opgewonden worden door het zien van borsten, of billen, maar een vrouw heeft meer nodig dan dit. Dat betekent dat de dildo niet de eerste stap is tijdens het voorspel.

Je moet je partner eerst in de stemming zien te krijgen. Dat kun je doen door haar te strelen, te kussen of te knuffelen. Haar hersenen maken stofjes vrij die haar in staat stellen om opgewonden te worden. Dan is het nog steeds niet de tijd voor een dildo. Je kunt immers niet een koude dildo tegen haar schaamlippen drukken als verrassing.

Laat haar van tevoren weten dat je een speeltje wilt gebruiken, en zorg ervoor dat de dildo op temperatuur is. Het is afhankelijk van het materiaal hoe lang dit duurt en welke manier het beste is. Aangezien er geen motorieke delen in zitten, kan lauw water een prima oplossing zijn, zeker omdat je de dildo op die manier direct schoon kunt maken.

Zorg altijd voor voldoende glijmiddel voordat je speeltjes als vibrators of dildo’s gebruikt. Niet alle vrouwen worden even vochtig van zichzelf. Speeksel lijkt een goede manier, maar bij een dildo is glijmiddel beter. Speeksel verdwijnt namelijk sneller door wrijving, en dat is iets wat je met een dildo veel zal doen. Wanneer je glijmiddel gebruikt, weet je zeker dat je partner geen rode plekken overhoudt aan de seks. Zo blijft het voor haar ook leuk.

Hoe gebruik je een dildo tijdens de seks?

Dildo tijdens seks

Je kunt een dildo op veel manieren gebruiken. Zo kun je ervoor kiezen om haar schaamlippen te strelen met de dildo, maar je kunt ook haar clitoris stimuleren met de dildo. De meeste mensen gebruiken de dildo echter voor penetratie. Dan kan vaginaal zijn, maar wanneer je een kleinere of smallere dildo hebt, kun je deze ook gebruiken voor anale penetratie. Ook hierbij is het belangrijk om dit van tevoren even kort te sluiten met je partner.

Hierbij is het zeer belangrijk dat je genoeg glijmiddel gebruikt. Wanneer je de vagina of anus stimuleert met een dildo zonder genoeg glijmiddel te gebruiken, dan is het pijnlijk voor je partner. Daarnaast kan er blijvende schade ontstaan door verkeerd gebruik. Dit alles is te vermijden door genoeg glijmiddel te gebruiken.

Welke dildo of vibrator moet ik kiezen?

hoe gebruik je een dildo en welke moet je kiezen uit alle soortenDat de taboe verdwenen is, heeft zo zijn voor- en nadelen. Een nadeel is dat het aanbod van speeltjes zo explosief gegroeid is, dat je eigenlijk niet meer weet wat je moet hebben. Er zijn miljoenen soorten speeltjes, met speciale functies, en zonder functies.

taboe dildo

Wat is het verschil tussen een dildo en vibrator? In de volksmond worden beide benamingen gebruikt voor dezelfde producten, maar technisch gezien is er wel degelijk een verschil. Een vibrator heeft te maken met het woord ‘vibratie’. Er zit een motor in die kan zorgen voor trillingen. Vaak zitten er verschillende standen op, zodat de trillingen frequenter of heftiger worden.

Een dildo is niet voorzien van een motor. Dit is doorgaans een speeltje in de vorm van een penis. Er zijn dildo’s die echt op een penis lijken, maar de meeste zijn tegenwoordig redelijk egaal gemaakt. Ze zijn in verschillende materialen te vinden, wat handig is wanneer je op het schoonmaken van de speeltjes wilt letten.

Maar hoe weet je nou welke je moet kiezen? Eigenlijk is het simpel. Wanneer je nog nooit een speeltje gebruikt hebt met je partner, dan is het verstandig om eerst eens te kiezen voor een simpel model. Je kunt gerust voor een van de goedkoopste modellen gaan, want deze ga je namelijk toch niet lang gebruiken.

Wanneer het niets voor jullie is, stop je ermee. Is het wel echt iets voor jullie, dan weet je na een paar keer precies welke functies je wilt hebben. Misschien wil je partner graag een grotere, of juist een kleinere, met of zonder een trilfunctie. Aan de hand van de ervaringen die jullie opgedaan hebben met het goedkope en simpele model, kun je vervolgens een keuze maken uit het grote arsenaal van speeltjes. Je weet namelijk wat je zoekt, en aan de hand daarvan kun je verder gaan zoeken.

Het gebruik van een dildo is niet zo lastig als je misschien denkt. Het is vooral proberen en bekijken hoe jouw partner reageert. Probeer niet het stoten van de penis te simuleren, daar heb je namelijk een penis voor. Probeer vooral de sensatie voor je partner te verbreden door de bewegingen te maken die jij niet kunt maken. De kans is dan al een stuk groter dat jouw partner zal genieten, en een orgasme zal beleven omdat zij een volledig nieuwe manier van stimulatie krijgt die zorgt voor een veel grotere sensatie dan de vorige keren zonder het gebruik van een dildo.

te snel klaarkomen inschrijving banner

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 2.3 / 5. Aantal stemmen: 3

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Ik heb ff een misschien stomme vraag hoor maar is het wel een slim idee voor mannen om een grote dildo te gebruiken bij je vrouwelijke partner?? Als vrouwen gewend zijn om een grotere penis naar binnen te krijgen en dit geiler vinden om dat deze dikker, harder en groter zijn dan je eigen penis, dan is je eigen natuurlijke penis natuurlijk alleen een afzwaaier?? Ookal zeggen ze sommigen dat dat niet zo is en dat ze liever hun partners penis willen waarom zijn ze er dan zo dol op?! Hun vagina wordt veel meer gevuld en je kan andere hoeken maken die jijzelf immers niet kan.. plus daarna kom jij aan met een dunnere kleinere??!!!!

  2. Beste,

    Het is absoluut niet zo dat je als man een dildo nodig hebt om je partner te bevredigen. Veel stellen hebben hier geen behoefte aan, maar het kan zo zijn dat ofwel je partner, ofwel jijzelf hier opgewonden van raken. In een dergelijk geval is het goed om te weten hoe je met een dildo om moet gaan.

    Wat betreft de grootte. Een penis en een dildo zijn twee verschillende dingen. Hoe een vrouw reageert en in hoeverre ze een dildo kan zien als vervanging van een penis is persoonlijk. Het enige wat ik je wel kan vertellen is dat seks meer is dan alleen fysieke stimulatie door een voorwerp. In ieder geval geld voor een groot aantal vrouwen dat een dildo nooit op kan tegen ’the real thing’

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in