Verminderd seksueel verlangen, ze heeft geen zin in seks

1.5
(2)

Mannen klagen meer dan regelmatig dat hun partner geen zin in seks heeft . Haar libido is een stuk minder hoog dan het libido van de gemiddelde man, en vrouwen hebben nu eenmaal veel minder zin in seks. Dat heeft te maken met hoe een vrouw de seks ervaart, en hoe haar hersenen werken.

Van het bovenstaande klopt alleen de eerste zin. Wanneer jij denkt dat vrouwen altijd een lager libido hebben dan de gemiddelde man, dan is de kans bijzonder groot dat jij zelf fouten maakt waardoor haar libido bijzonder laag geworden is. Er zijn namelijk een aantal dingen die je echt niet moet doen wanneer je seks met haar wilt hebben.

Oorzaken van een verminderd seksueel verlangen

Hieronder heb ik zes dingen opgeschreven die ervoor zorgen dat haar libido vele malen lager wordt. Dit zijn dus de dingen die je echt wilt vermijden als je haar opgewonden wilt krijgen, en in de stemming wilt krijgen in bed. Er bestaat echter ook zoiets als een HSDD (hypoactive sexual desire disorder). Ook daar gaan we in dit artikel op in.

geen zin in seks infographic

Geen keuzes maken

Vrouwen vinden het verschrikkelijk wanneer een man de keuze aan de geen zin in seks door besluiteloosheidvrouw laat op het moment dat zij iets vraagt. Een vraag als ‘wat wil je eten vanavond’ moet je niet altijd beantwoorden met ‘maakt me niet uit, kies jij maar.’ Wanneer je dat in alle gevallen doet, zakt haar libido namelijk steeds verder weg.

Dat heeft te maken met jouw besluiteloosheid. Vrouwen vallen op mannen die een keuze kunnen maken en achter hun beslissing blijven staan. Zij stelt de vraag overigens ook niet om daarna alsnog zelf een keuze te moeten maken. Dan had ze het net zo goed niet kunnen vragen. Wanneer zij een vraag stelt, en jij geeft geen antwoord, dan voelt zij een gevoel van teleurstelling of ergernis. Beide wil je uit de weg gaan wanneer je haar in bed wilt krijgen.

Je stelt teveel vragen

Niets is zo onaantrekkelijk als een man die onzeker is over alles wat hij doet. Natuurlijk heb je af en toe een moment dat je iets niet weet en je het aan haar moet vragen, maar wanneer je constant vragen blijft stellen die zij moet beantwoorden, dan zet je jezelf in een positie die zij bijzonder onaantrekkelijk vindt.

Wanneer je dit ook tijdens de seks doet, dan trek je haar libido overigens pas echt hard omlaag. Twijfel je of je het wel goed doet, en vraag je het aan je partner tijdens de seks, dan haal je haar hardhandig uit het genot dat zij ervoer. Zelfs als je het goed deed, heeft je vraag ervoor gezorgd dat je net zo goed kunt stoppen.

Durf zelf keuzes te maken en kijk hoe jouw partner reageert op de handelingen die je doet. Als je het echt niet goed doet, merk je dat namelijk vanzelf wel.

Egootje in bed

Ben jij iemand die zich helemaal laat gaan in bed omdat jouw genot je overvalt tijdens de seks? Dan is dat de reden dat haar libido keldert. Wanneer je niet genoeg aandacht besteed aan haar genot, dan is de seks niet prettig voor haar. Niet heel vreemd, want in feite ‘gebruik’ je haar om tot een orgasme te komen.

Dit gaat in haar hoofd zitten. Zij kan niet genieten tijdens de seks, en dat betekent dat haar hersenen geen signalen aan het lichaam geven dat het opgewonden moet worden. Zij weet immers al dat zij er niets mee op zal schieten wanneer het tot seks zal komen.

Wil je haar libido weer omhoog helpen, dan moet je echt meer aandacht gaan besteden aan haar genot. Zoek eens naar manieren om je partner meer te laten genieten, en rem jezelf tijdens de seks. Je bent niet de enige die moet kunnen genieten van de seks.

Slechte verzorging

geen zin in seks door slechte hygieneDeze reden zou een open deur moeten zijn voor de meeste mannen, maar toch gaat dat niet helemaal op. Er zijn nog altijd vrouwen die aangeven dat de seks bijzonder onprettig is, omdat hij zichzelf slecht verzorgt. Dat betekent dat zij dit meeneemt naar de volgende keer dat jullie seks gaan hebben. Haar hersenen waarschuwen haar voor de negatieve ervaringen van de vorige keer en remmen de opwinding omdat het toen ook een teleurstelling was.

Je hoeft niet spontaan je wenkbrauwen te trimmen en je oksels te scheren, maar je kunt er wel voor zorgen dat je fris ruikt. Daarmee doel ik op je adem, maar ook de geuren van je lichaam. Douche je goed, doe eens een lekker luchtje op en poets je tanden voordat je haar bespringt. Is dat niet genoeg en heb je nog steeds een onaangename adem, gebruik dan eens mondwater. Wel even goed spoelen voordat je met je partner bezig gaat.

Het af en toe kopen van nieuwe kleding of een nieuw geurtje draagt ook bij aan de verzorging. Wanneer jij jezelf goed verzorgt, en aandacht besteed aan je uiterlijk, dan laat je zien dat je nog gewoon je best doet voor je partner. Dat draagt weer bij aan haar libido.

Praten over je ex

Heb je het net iets te vaak over wat jij en je ex samen deden? Dat is zeker een reden voor haar om haar libido te verliezen. Je schiet er overigens ook niets mee op. Wil je een bepaald punt maken, dan kan dat ongetwijfeld ook zonder je ex hierin te betrekken.

Langer opblijven dan zij doet

Ben jij iemand die het graag laat maakt omdat er nog een film op is, of omdat je nog even een spelletje af wilt maken? Dan druk je een negatieve stempel op haar libido zonder dat je het zelf weet. Haar libido hangt namelijk van een heel aantal factoren af, en het samen gaan slapen is daar eentje van.

Knuffelen en zoenen helpen haar libido omhoog. Wanneer je haar alleen naar bed laat gaan, en ze valt alleen in slaap, dan is dat niet goed voor haar libido. Uiteraard gooi je de kans op seks op deze manier ook weg. Op zulke moment zou je jezelf de vraag moeten stellen of de film of dat spelletje wel zo belangrijk is. Je laat namelijk je partner met een vervelend gevoel achter.

Let wel, dit gaat natuurlijk alleen maar op wanneer het regelmatig gebeurt. Je hoeft echt niet elke avond tegelijkertijd met haar naar bed te gaan. De kans dat je elke avond seks wilt hebben is namelijk klein.

[stextbox id=”info”]Soms zit er ‘gewoon’ een sleur in je seksleven. Probeer de spanning er weer in te brengen door haar te verwennen met een Erotische Massage. Of heb je wel eens aan een Vluggertje gedacht? Lees hier waarom Vluggertjes een goede manier zijn om je seksleven weer nieuw leven in te blazen en jullie libido weer op te krikken![/stextbox]

Verminderd seksueel verlangen ofwel hypoactive sexual desire disorder

Het ligt lang niet in alle gevallen aan jou of jouw manier van handelen dat een vrouw geen zin in seks meer heeft. Verminderd seksueel verlangen is een bekend probleem.
In de onderstaande video van gezondheidsplein vind je meer informatie over dit probleem. Ook wordt hierin dieper ingegaan op wat een normaal seksueel verlangen is.

[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’1′ hide_fullscreen=’1′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=Seacs296y0w[/responsive_video]

 

Hieruit blijkt dat er naast wat wij mannen verkeerd kunnen doen, nog een aantal zeer duidelijke veroorzakers van verminderd seksueel verlangen bestaan.

 • Hormonale oorzaken (bijvoorbeeld verwijderen eierstokken)
 • Medische aandoeningen (bijvoorbeeld MS, of diabetes)
 • Psychische aandoeningen (angststoornissen of depressie)
 • Negatieve seksuele ervaringen
 • Medicatie
 • Relatieproblemen

Wanneer er van de bovengenoemde veroorzakers geen sprake is, dan wordt vaak de diagnose “hypoactive sexual desire disorder (HSDD)” gesproken.

Wat kun je doen aan een verminderd seksueel verlangen?

Een HSDD of verminderd seksueel verlangen is natuurlijk heel erg vervelend binnen een relatie. Daarom is het belangrijk dat dit altijd bespreekbaar blijft tussen partners. Alleen op die manier kunnen jullie samen naar een oplossing zoeken.

Eén van de grootste misvattingen van mannen met een partner die geen zin in seks heeft, is dat de partner daadwerkelijk geen seks zou ‘willen’. Dit is echter in veel gevallen niet waar.

Vaak weet een vrouw met een verminderd seksueel verlangen zelf niet precies waarom dit haar overkomt.

Ze heeft geen zin in seks, wat nu?

Wanneer jullie beiden concluderen dat jullie niet zelf tot een oplossing voor het verminderd seksueel verlangen van de vrouw kunnen komen, ga dan vooral naar de huisarts. Het probleem is veelvoorkomend en de huisarts ziet in de praktijk een grote hoeveelheid vrouwen waardoor de meeste seksuele klachten hem beter bekend zijn. In veel gevallen zijn er oplossingen. Daarbij gaan de medische ontwikkelingen op seksueel gebied erg snel en nieuwe oplossingen zijn altijd het eerst bekend bij de huisarts.

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 1.5 / 5. Aantal stemmen: 2

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Wat is Kama Sutra en hoe actueel is het?

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Beste,

  Ik ben ongeveer 2 jaar samen met mijn vriendin nu. Zien elkaar heel graag, ze geeft me veel kusjes, knuffels… Ik haar iets minder, ben ik me van bewust en hier werk ik aan; om meer affectie te tonen.

  Ze schaamt zich wat voor haar lichaam en in onze relatie is geen seksleven. Seks is voor haar ongeveel hetzelfde als tijdsverlies. Dit is kort gezegd eigenlijk het probleem in de relatie. We hebben nooit veel seks gehad, in het begin 1 x per week omdat zij niet meer wou. Later is dit gegaan naar 1 x per maand en nu zitten er vaak enkele maanden tussen. Ik heb respect voor haar dus “probeer” ook bijna nooit omdat ik toch weet dat ze dat eigenlijk niet wilt. Ze wilt eigenlijk pas seks als ze zich ineens “geil” voelt, wat logischerwijze zelden zomaar ineens voorkomt. Ik heb al veel met haar gepraat maar uiteindelijk weet ze dat er weinig seks is en iedere keer ik dit probleem vermeld ziet zij het als een extra druk waardoor ze nog minder zin krijgt. Ik ben teneinde raad en weet niet meer wat te doen. Gewoon wachten kan toch niet? Ze zal zich niet plotseling zelfzeker voelen of meer zin krijgen. Helpt het als ik meer affectie (knuffles etc) geef? Zou ze zich na verloop van tijd beter voelen of meer zin krijgen? Ik weet niet meer wat ik moet doen.

  Thx

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in