Hoe verkeerd is het om geregeld te masturberen?

by Mark Meijers  - augustus 28, 2015

2
(4)

Kan het kwaad om te masturberen?

Masturberen heeft een lange tijd een slechte naam gehad. Het zou leiden tot doofheid, stomheid, het zou ervoor zorgen dat je impotent zou worden en bepaalde ziektes werden toegeschreven aan de mensen die regelmatig masturbeerden. Door de jaren heen is er veel meer bekend geworden over het aftrekken, maar de slechte naam is altijd op de achtergrond bewaard gebleven.

Dat is ook niet vreemd. Teveel masturberen of masturberen op de verkeerde manier kan zeker zorgen voor bepaalde problemen op latere leeftijd. Om eens duidelijk te maken wat verkeerd masturberen is, en waar alle vooroordelen vandaan komen, is dit artikel gewijd aan het onderwerp van de masturbatie. Hoe zit het nou echt?

De achtergrond van de vooroordelen

Masturberen heeft al een flinke tijd een slechte naam. In Europa heeft het masturberen al ongeveer 2000 jaar een slechte naam en dat heeft alles te maken met de opkomst van het christelijk geloof en de kerk in Europa. Hoe groter de kerk werd, hoe groter de vooroordelen over masturberen werden.

Binnen het geloof is het belangrijk dat de mensen zich voortplanten. Lees de Bijbel er maar op na, het grootste gedeelte van de boeken gaan over het voortplanten en het leiden van het volk in de goede richting. Voortplanting heeft alles te maken met seks, maar niet met soloseks. Voor voortplanting zijn twee mensen nodig, van verschillend geslacht.

Nu was er in die tijd nog niet zoveel informatie beschikbaar als dat wij tegenwoordig hebben. Wij weten inmiddels dat masturberen niets te maken heeft met de vruchtbaarheid. De vooraad zaadcellen van de man wordt constant aangevuld, dus het sperma dat verloren gaat door het aftrekken is te negeren. Toch heeft de kerk nog bijzonder lang volgehouden aan de standpunten.

Ook andere religies zijn tegen masturbatie. Dit heeft dezelfde achtergrond. De religies hebben voortplanting van de mens en het geloof als basis, en masturbatie valt daar niet onder te rijmen.

Wat zijn de risico’s van masturbatie?

We weten ondertussen dat regelmatig masturberen niet leidt tot bepaalde ziektes. risico van regelmatig masturberenHet leidt zeker niet tot stomheid of doofheid, maar dat betekent nog niet dat er geen risico’s verbonden zijn aan het masturberen. Dit heeft echter niets met de daad te maken, het heeft te maken met de manier waarop het gebeurt.

Masturberen op de verkeerde manier kan leiden tot premature ejaculatie. Dit is een aandoening waarbij de man binnen twee minuten na de eerste penetratie klaarkomt. Hij kan het orgasme niet uitstellen. Deze aandoening hoeft zich niet direct te openbaren, er kunnen jaren tussen het masturberen en de eerste premature ejaculatie zitten. Het masturberen legt een basis die vaak aangezet wordt door stress, spanning of een gebeurtenis die verwarrend werkt.

Ik heb een uitgebreider artikel over de gevaren van overmatig masturberen geschreven. Als je je zorgen maakt over je eigen masturbatie gedrag, lees dit dan eerst.

Wat is dat verkeerd masturberen?

Verkeerd masturberen heeft te maken met de manier waarop je aftrekt. Wanneer je als jonge man rijp bent voor de seks, is het niet waarschijnlijk of wenselijk dat je al een partner hebt waarmee je seks kunt hebben. Je lichaam is echter klaar voor voortplanting en na een tijdje merk je dat je de drang krijgt om klaar te komen. Je lichaam wil de functies gebruiken die evolutionair ontwikkeld zijn.

Daarom begin je met masturberen. Je wilt van de drang af en je wilt de opluchting hebben van het orgasme, dat aan het einde van de masturbatie op je wacht. En daar ligt precies het probleem in.

[stextbox id=”info”]Het gaat niet om het masturberen, het gaat om de fout die je maakt tijdens het masturberen.[/stextbox]

Het masturberen is een stiekeme daad. Het is niet iets dat je doet nadat je je ouders verteld hebt wat je gaat doen. Je wilt niet betrapt worden tijdens het masturberen, dus daarom doe je het als niemand kijkt. Dat betekent tevens dat je niet uitgebreid de tijd kunt nemen, je wilt maar één ding en dat is de opluchting die het klaarkomen brengt.

Hierbij gaan jouw hersenen je op termijn helpen. Hoe vaker wij een bepaalde handeling doen, hoe beter we er in worden. De hersenen springen namelijk in om het sneller en effectiever te maken. De hersenen begrijpen wat de daad is en wat het doel is, dus zullen zij jou helpen door je lichaam direct al klaar te maken voor een orgasme. Binnen de kortste keren kun je binnen een minuut klaarkomen door masturbatie.

Het probleem is dat deze routine tegen je gaat werken. Het is op dat moment heel handig dat je binnen een minuut klaar kunt komen, maar tijdens de seks met je partner kan dat bijzonder vervelend zijn. Bij sommige mannen duurt het minder dan twintig seconden voordat zij klaarkomen, andere mannen redden met moeite een minuut.

Openbaring op latere leeftijd

Zoals ik al schreef, is het niet altijd het geval dat de problemen zich direct openbaren. Veel mannen krijgen pas last van de aandoening wanneer zij een jaar of dertig zijn bijvoorbeeld. Het heeft vaak te maken met het opbouwen van stress, spanning of slapeloosheid. Deze factoren dragen bij aan de premature ejaculatie en aangezien er al een basis was, zal het probleem direct openbaar worden.

Deze mannen zoeken in eerste instantie de oplossingen in de verkeerde hoek. Zij zien niet in dat het de verkeerde routine is die roet in het eten gooit tijdens de seks, zij wijten het aan de stress. Uiteindelijk komen zij erachter dat het probleem een natuurlijke oorzaak heeft en dat de oplossingen ook in die hoek gezocht moeten worden. Deze video is een voorbeeld van effectieve technieken tegen te snel klaarkomen.

Moet je helemaal stoppen met masturberen?

masturberen en de risico'sIk zal de laatste zijn die jou zegt dat je moet stoppen met masturberen. Wanneer je op jonge leeftijd merkt dat jouw lichaam klaar is voor de seks, maar je mag wettelijk nog geen sekspartner hebben, dan is er niet eens een andere oplossing dan het masturberen.

Wat ik je mee wil geven, is dat je op de goede manier moet masturberen. Daarbij speelt het geen enkele rol welke leeftijd je hebt. Ook wanneer je lange tijd op de verkeerde manier gemasturbeerd hebt, is deze manier van masturberen een betere oplossing. Het kan het ontwikkelen van de verkeerde routine een halt toeroepen.

De manier van het masturberen is het beste te vergelijken met de start stopmethode. In plaats van rechtstreeks naar het doel toe te gaan, bouw je een ander systeem in tijdens het masturberen. Dat systeem zorgt er niet alleen voor dat jouw hersenen niet besluiten om het proces te versnellen, het zorgt er ook voor dat je je lichaam veel beter leert kennen. Wanneer je weet hoe het point of no return voelt, ben je namelijk al verder dan de gemiddelde man die het probleem van premature ejaculatie heeft.

Hoe werkt het nou precies? Het probleem ligt in het zo snel mogelijk naar het doel van het masturberen willen komen. Dat moet je dus niet doen. In plaats van in een keer door te gaan naar het orgasme, stop je regelmatig tijdens het masturberen. Je wacht tien tot vijftien seconden en dan ga je weer verder. Elke keer wanneer je bij het point of no return komt, onthoud je goed hoe dit voelt, hoe het eruit ziet en hoe het voelt wanneer de opwinding weer zakt.

Pas na tien minuten geef je jezelf toestemming om een orgasme te hebben. Zo onthouden je hersenen het point of no return goed, maar zullen zij geen reden hebben om het proces van ejaculeren te versnellen. Dat is namelijk niet langer het enige doel van het masturberen en daarmee ben je vele malen beter voorbereid op de seks met een partner.

Dan weet je namelijk ook een stuk beter wanneer je in moet grijpen om langer vol te houden. Je bent een expert geworden in het herkennen van het point of no return en daarmee kom je een heel eind verder wanneer je jouw partner eens goed wilt verwennen tussen de lakens, over een paar jaar wanneer je een partner hebt, of vanavond al wanneer je al ouder bent.

Videotips tegen te snel klaarkomen

Dit is één van een reeks tips welke ik de afgelopen 10 jaar ontwikkelde tegen premature ejaculatie. Om je direct op weg te helpen heb ik een aantal van mijn meest krachtige tips voor je opgenomen op video.

Hiermee kun je vanavond al het verschil maken en tijdens seks minimaal 30 minuten langer doorgaan.

Bekijk de video hier direct

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 2 / 5. Aantal stemmen: 4

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Beter in bed worden met deze 10 supertips

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Beste Mark ,

  Bedankt dat ik hier mijn vraag mag stellen.

  Ik heb het omgekeerde probleem van vele mannen. Ik ben 33 jaar en enkel in staat klaar te komen door te masturberen. Ik doe het gemiddeld 1 x per dag.

  Als ik met een vrouw naar bed ga , ben ik wel opgewonden , maar ik voel niet dezelfde prikkels om klaar te kunnen komen , dan wanneer ik het zelf doe.

  Ik heb net een seks-pop gekocht en probeer mezelf te verplichten enkel daar in klaar te komen en de vuist achterwegen te laten.
  2 x geprobeerd en steeds terug naar de vuist gegrepen om het af te maken.

  Hoe valt dit op te lossen ? Heb jij tips ?

  Groeten Len

 2. Beste Len,
  Puur fysieke prikkels veroorzaken het orgasme uiteindelijk niet. Het is het brein die je over het randje doet gaan.
  Het experiment met de sekspop is volgens mij in de goede richting. Probeer jezelf aan te wennen klaar te komen op andere manieren en bouw dit op.
  Begin door tijdens masturbatie richting het einde juist minder hard te werk te gaan. Bouw de druk af en experimenteer. Je kunt dit soort dingen beinvloeden door oefening!

  Succes!
  Mark

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in