7 jaar geleden

Het sluimerende gevaar van een slecht seksleven

4.5
(4)

Waarom een slecht seksleven altijd een reden is voor actie

Er wordt wel eens gezegd dat alle mensen er alles aan doen om een goed seksleven te hebben. Niets is echter minder waar. Er zijn veel relaties waarin de partners de hoop op een goed seksleven opgegeven hebben. Zij hebben een slecht seksleven, maar verdedigen dit door te stellen dat het beter is dan helemaal geen seks.

Deze stellen zijn de partners die regelmatig tegen elkaar zeggen dat zij de seks niet nodig hebben om gelukkig te zijn, en dat zij veel andere manieren hebben om elkaar tevreden te stellen. Wanneer je jezelf hier in herkent, dan is het goed om even verder te lezen om precies te weten te komen wat de gevolgen kunnen zijn.

Een slecht seksleven is beter dan geen seks

Laat ik beginnen door direct de centrale stelling van deze mensen aan te vallen. is een slecht seksleven beter dan geen seks?Er wordt vaak gezegd dat een slecht seksleven beter is dan helemaal geen seks. Dat is niet waar, het tegenovergestelde gaat echter wel op. Niets is erger dan slechte seks, want dit brengt niets goeds voor geen van de partners.

Seks is een hoogtepunt voor de hersenen. Tijdens de seks worden stoffen aangemaakt die ervoor zorgen dat jij je gelukkig voelt. Het is een manier om je zelfvertrouwen te verhogen, een manier om stoom af te blazen en lekker intiem te zijn met je partner. Let wel, dit gaat alleen over goede seks. Slechte seks heeft namelijk geen van deze voordelen.

Een slecht seksleven zorgt ervoor dat je je ongelukkig gaat voelen. Dat heeft ook weer te maken met de werking van de hersenen. Tijdens de eerste stappen naar de seks gaan de hersenen zich voorbereiden op actie. Zij maken het lichaam hier klaar voor, en rekenen erop dat deze inspanningen leiden tot een gevoel van geluk. Dat is immers één van de doelen van de seks.

Wanneer de seks echter routinematig afgewerkt wordt, en er geen hoogtepunten zijn op de ejaculatie van de man na, dan is de seks niet bevredigend. De hersenen gingen ervan uit dat het zou leiden tot een gevoel van geluk, en het leidt uiteindelijk tot een teleurstelling. Dat betekent dat de emotionele val nog veel dieper is. Het is niet alleen ‘slechte seks’, het is een fikse teleurstelling.

Die teleurstelling neem je mee naar de volgende keren, en wanneer deze seks ook elke keer slecht is, dan gaan de hersenen zichzelf beschermen. Wanneer je een handeling gaat doen die je normaal gesproken een gevoel van geluk geeft, dan houden de hersenen een slag om de arm. Ze gaan niet voluit, omdat ze rekening houden met een teleurstelling. Je breekt hierdoor je zelfvertrouwen af, en je wordt steeds minder blij van hoogtepunten in je leven.

Wat zijn de overige gevolgen?

Een slecht seksleven heeft echter nog veel meer nadelige gevolgen. Het eerste en meest belangrijke punt is dat je de basis van de relatie ondermijnt. Wanneer je geen goede seks kunt hebben met je partner, dan vallen steeds meer dingen weg. Goede gesprekken worden moeilijker, en alles dat met seks te maken heeft, wordt een moeilijk punt.

Wanneer jij je partner niet meer uit kunt dagen, en zij jou niet meer kan verleiden, dan valt nog een groot gedeelte van de relatie weg. Dit betekent tevens dat jij je gemakkelijker laat verleiden door andere vrouwen, en jouw partner zal eerder vallen voor de charmes van andere mannen. Vreemdgaan gebeurt niet alleen maar bij stellen met een slecht seksleven, maar onder de vreemdgangers zijn wel bijzonder veel mensen die niet meer aan hun trekken kunnen komen bij hun partner. De negatieve connotatie zorgt ervoor dat deze mensen het idee hebben dat zij beter op zoek kunnen gaan naar een ander voor de seks. De relatie blijven ze gewoon aanhouden omdat dat makkelijker is dan uit elkaar gaan, maar echt gezond is dat natuurlijk ook niet.

Hoe bouw je een slecht seksleven om?

bij een slecht seksleven kan de slaapkamer ombouwen helpenWanneer je al maanden of jaren in een slecht seksleven zit, dan wordt het geen makkelijke klus om de zeilen om te gooien. Dat je het besef hebt dat er iets moet gebeuren, is echter al een grote stap in de goede richting. De meeste mensen komen hier namelijk veel te laat achter, waardoor het bijzonder lastig is om in te grijpen.

Wat je goed in moet zien, is dat een slecht seksleven geassocieerd wordt met alles waar het seksleven plaats had. Dit betekent letterlijk dat je moet beginnen met het ombouwen van de slaapkamer. De plaats van het bed moet veranderd worden, en het is verstandig om andere meubels in de slaapkamer te zetten. Door alles rigoureus aan te pakken, creëer je de illusie van een nieuw begin.

Daar kom je er natuurlijk niet direct mee. Je moet ervoor zorgen dat je jouw partner mee kunt krijgen op het schip. Daarom is het verstandig om samen weg te gaan. Ga eens naar hotel in Berlijn, of boek een vlucht naar Parijs om daar lekker samen wat tijd door te brengen. Je hoeft hierbij niet in te zetten op seks. Geniet samen van een hapje en een drankje, en praat eens wat meer met elkaar. Je bent op zoek naar een nieuw begin, en door ergens heen te gaan samen waar jullie nog niet geweest zijn, kun je de band tussen jullie versterken. Kies zeker een plaats waarvan je de lokale taal niet spreekt.

Daarna is het belangrijk om kleine successen te gaan vieren. Een goed seksleven begint namelijk bij het terugvinden van het geluk in de seks. Dat kun je gemakkelijk voor elkaar krijgen door de eerste keren veel tijd te nemen voor de seks. Let erop dat je de dingen niet doet die je altijd standaard deed. Dat is je ook moeilijker gemaakt, want je kunt geen standaard routine afwerken in een slaapkamer die niet meer hetzelfde is.

Wil je het zekere voor het onzekere nemen, begin dan buiten de slaapkamer met de seks. Op die manier verras je je partner waardoor ze op een andere manier zal reageren, en jij meer vrijheid hebt om verder te gaan met nieuwe dingen en nieuwe manieren. Begin je buiten de slaapkamer, dan kun je nooit de standaard handelingen verrichten.

Op die manier kun je langzamerhand weer gaan bouwen aan een goed seksleven. Hoe meer je de sleur eruit kunt krijgen, hoe beter het uiteindelijk voor jou zal zijn, en voor je partner. Het is geen gemakkelijke weg, maar wanneer je een aantal dingen in de gaten houdt, kan het haast niet verkeerd gaan.

Wat moet je in de gaten houden?

Er zijn een aantal dingen die belangrijk zijn voor een goed seksleven. Allereerst moeten de partners elkaar veel aanraken buiten de slaapkamer. Knuffels, kussen en strelingen zijn een manier om een band te houden, en elkaar scherp te houden. Een ander punt waar je zeker op moet letten, is het feit dat er geen sleur mag ontstaan. Doe je een bepaalde handeling in de slaapkamer omdat je die handeling altijd doet, dan gaat er iets fout.

De handelingen die je tijdens de seks verricht, moeten niet van de automatische piloot komen. Ze moeten uit lust voortkomen, en de doelstelling je partner genot te bezorgen. Blijf innovatief, zoek naar nieuwe standjes en nieuwe technieken, koop desnoods wat speeltjes voor in de slaapkamer om extra variatie te kunnen brengen in de seks.

Wanneer je merkt dat jullie een vaste avond hebben voor de seks, dan moeten de alarmbellen afgaan. Dat is het eerste teken dat er slechte seks op komst is. Een slecht seksleven heeft namelijk nagenoeg altijd geplande seks, omdat slechte seks beter zou zijn dan geen seks. Wil je dit vermijden, zorg er dan altijd voor dat er geen vaste avond is. Sterker nog, verleid je partner eens op een zondagmorgen, of een zaterdagmiddag om de sleur er nog veel verder uit te krijgen!

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 4.5 / 5. Aantal stemmen: 4

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: