Het point of no return leren kennen

0
(0)

Het point of no return leren kennen

De term ‘point of no return’ staat voor het moment waarop het mannelijk orgasme in werking treedt en de man dit niet meer bewust kan tegenhouden.
In dit artikel wil ik niet alleen wat dieper ingaan op wat het ‘point of no return’ precies is (of liever wanneer het point of no return precies intreedt). Ik wil tevens een aantal simpele technieken met je delen die je kunt gebruiken om het point of no return voor te blijven en de controle over je orgasme te vergroten.

Voor veel mannen is klaarkomen iets wat tijdens seks niet altijd gelegen komt. De meeste mannen hebben niet echt controle over hun orgasme. Het ontbreken van deze controle en hierdoor te snel klaarkomen heeft in het grootste gedeelte van de gevallen te maken met het niet voelen aankomen van het point of no return.

Overigens kan elke man zonder al te veel moeite leren om zijn orgasme tot wel 30 minuten uit te stellen. Wil je leren hoe? Bekijk dan direct deze korte video.

Wat is het point of no return precies en wanneer vindt het plaats?

Het point of no return is de laatste fase van het mannelijk orgasme. Om het exacte moment waarop dit optreedt aan te wijzen, moeten we eerst het mannelijk orgasme in kaart brengen.

Ons orgasme is een evolutionair ontwikkeld mechanisme om het voortbestaan van onze soort zeker te stellen.
Het is door duizenden jaren van evolutie een zeer effectief proces. Het point of no return speelt in het succes van dit proces een cruciale rol. Het zorgt er in feite voor dat op het meest cruciale moment van seks (vanuit een evolutionair oogpunt), niets de daad kan onderbreken.
Het mannelijk brein wordt in feite afgeschermd van de buitenwereld zodat het niet kan worden afgeleid.

Seks en het orgasme moeten los van elkaar gezien worden. Seks is al gaande voordat het proces van het orgasme in werking treedt. Zodra dit echter wel gebeurd dan zijn de volgende fasen te definiëren:

Leer het point of no return kennen

  1. Verhoogde staat van seksuele opwinding (seksuele opwinding was voorheen reeds gaande, maar in mindere maten)
  2. Een verminderd tijdsbesef van de man
  3. Een verhoging van de hartslag en een zware ademhaling
  4. Het ‘rijzen’ van de testikels, de huid van het scrotum verstrakt.
  5. Het samentrekken van betrokken spiergroepen zoals billen, bovenbenen en/of buik
  6. Het op spanning komen van de bekkenbodemspier (de spier die uiteindelijk verantwoordelijk is voor de uitdrijving van sperma)
  7. Tintelingen bij stimulatie van de eikel en/of andere erogene en gevoelige zones.
  8. Een moment van complete afwezigheid. De zintuigen spelen slechts selecte informatie door aan de hersenen (zicht neemt drastisch af)
  9. Schokkende afwisseling van spanning en ontspanning van de bekkenbodemspier
  10. Uitdrijving van sperma door de urinebuis

Deze 9 fasen vinden kort na elkaar plaats, echter het point of no return deelt ze eigenlijk in tweeën.

De controleerbare fasen van het orgasme voor het point of no return

De controleerbare fasen zijn de voorgenoemde stappen die plaatsvinden voordat de tintelingen zoals genoemd bij punt 7 zo heftig worden dat ze stap 8 tot gevolg hebben.

Het is wanneer de tintelingen die herkenbaar zijn als onderdeel van het orgasme, zeer heftig worden, dat het point of no return heeft ingetreden.

Dit betekend echter niet dat het mannelijk orgasme pas intreed ten tijde van het point of no return.
Dit begint zodra de seksuele spanning tijdens seks een hoogtepunt bereikt, waardoor een aantal fysieke en mentale reacties op gang komen.

Het tijdsbesef van de man verandert. De meeste mannen hebben het gevoel dat zodra de eerste fase van het orgasme van start is gegaan, alles binnen de kortste keren voorbij is. Dit blijkt echter niet zo te zijn. Mannen gaan vaak nog minutenlang door voordat het point of no return is bereikt en de uitdrijving van sperma plaatsvindt.

Deze fase is controleerbaar. Hiermee bedoel ik dat wanneer we als man op dit punt zijn aangeland, we deze fase kunnen onderbreken door bijvoorbeeld te stoppen met de seksuele handeling, of door onszelf af te leiden. Ook het ritme van de handeling veranderen kan deze fase doorbreken. Het resultaat is dat de fasen van het orgasme opnieuw moeten worden doorlopen om bij dit punt aan te komen. De fasen na het point of no return zijn hierin verschillend, daarover later meer.

We gebruikte stap 2 als voorbeeld, maar ook stappen 3, 4, 5, 6 en 7 kunnen op vergelijkbare manieren worden doorbroken.

Dit betekent voor mannen die last hebben van premature ejaculatie, ofwel vroegtijdig klaarkomen, dat ze wat meer tijd hebben om door te gaan met een seksuele handeling.

Tip: Als je zelf blijvend je uithoudingsvermogen in bed zou willen verbeteren, bekijk dan mijn nieuwe videotip.

Het verliezen van controle na het point of no return

Wanneer we tussen stap 7 en 8 het point of no return voorbij gaan, dan is onze bewuste keuze om te stoppen niet langer aanwezig.

We kunnen niet kiezen om aan iets anders te denken, het ritme te veranderen of te stoppen. In ieder geval niet om het orgasme tegen te houden.
Na het point of no return worden de laatste stappen (7,8,9, 10) vervuld of we dit nu willen of niet.

Wat het point of no return zijn negatieve lading heeft bij sommige mannen, is het feit dat ze deze niet goed voelen aankomen.

De fasen zoals hierboven beschreven worden door de meeste mannen niet zo concreet en stapsgewijs gevoeld.
Dit is logisch, we vermaken ons immers met seks, en laten ons juist graag leiden door de prikkels van het moment.

Het nadeel is dat klaarkomen bij mannen in de meeste gevallen een (tijdelijk) einde aan de seks betekent.
Wanneer we ons als mannen compleet aan de prikkels en gevoelens overgeven, dan kan het voorkomen dat we het point of no return voorbij schieten zonder dat we hier zelf erg in hebben.

Dit heeft als vervelend resultaat dat we tijdens seks snel klaarkomen en daarna eventjes niet verder kunnen/willen gaan met seks.

Gebeurt dit regelmatig, dan kan dit een breuk in de (seksuele) relatie tot gevolg hebben. Als jij zelf problemen hebt met vroegtijdige ejaculaties, en je hebt het gevoel dat dit je relatie in gevaar brengt, bekijk dan snel mijn videotip en leer het minimaal 30 minuten volhouden.

Leer om je orgasme uit te stellen

De oplossing voor velen: het point of no return leren kennen

1 op de 5 mannen komt wel eens sneller klaar dan hij zou willen. Het is zeer uitzondelijk dat dit veroorzaakt wordt door een medische vorm van premature ejaculatie (al bestaat dit wel!).

Dit is dus niets vreemds, maar het kan wel erg vervelend zijn.
Om deze vorm van voortijdige ejaculatie tegen te gaan is het zaak om het point of no return te leren kennen.
We moeten het als man aan voelen komen zodat we er actie tegen kunnen ondernemen, voordat we die keuze niet langer hebben.

Gelukkig kan dit door het ontwikkelen van de juiste seksuele gewoontes en routines en met wat oefeningen vrij eenvoudig bereikt worden.

Wanneer je meer informatie wilt hebben over wat nog meer zou moeten doen om het orgasme langer uit te stellen, dan raad ik je mijn gratis video aan, die je direct kunt kijken om meer informatie te krijgen over premature ejaculatie en de oplossingen die wel werken.

 

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Hoe houd je haar aandacht vast tijdens een date?

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in