Hoe ontstaat vroegtijdige ejaculatie en wat kun je hiertegen doen?

4.5
(2)

hoe ontstaat vroegtijdige ejaculatie

Er zijn een aantal verschillende manieren waarop vroegtijdige ejaculatie bij mannen ontstaat. Zelf worstelde ik jarenlang met dit probleem voordat ik ontdekte wat wij mannen kunnen doen om controle over onze ejaculatie te verwerven. In de tussentijd ontdekte ik dat er twee vormen van vroegtijdige ejaculatie bestaan. Vooral de eerste vorm komt veel voor en het is dus niets vreemds als jij, net als ik vroeger, moeite hebt met het uitstellen van je ejaculatie tijdens seks.
Studies tonen aan dat gemiddeld een op de vijf mannen last heeft van dit probleem.

In dit artikel bespreken we hoe het voortijdig klaarkomen in de meeste gevallen ontstaat, zodat jij hiermee rekening kunt houden. Ik zal je ook vertellen hoe ik dit probleem zelf heb aangepakt en welke oplossingen ik door de jaren heen ontdekte die écht effectief zijn (lees verder om te ontdekken wat jij vandaag al kunt doen om langer door te gaan tijdens seks!).
Allereerst moet je er achter komen welke vorm van vroegtijdige ejaculatie voor je problemen verantwoordelijk is.

TIP: ik heb een video opgenomen met een tip waarmee je direct 30 minuten langer door kan gaan. Bekijk hem eerst.

Vroegtijdige ejaculatie vorm 1

De eerste is de meest voorkomende vorm van te snel klaarkomen. Die ontstaat door het hebben aangeleerd van verkeerde gewoontes tijdens de jaren van seksuele ontwikkeling van de man.
Wanneer wij als jonge jongens voor het eerst seksueel volwassen raken dan gebeuren er een aantal dingen:

  • We worden voor het eerst seksueel opgewonden
  • We krijgen voor het eerst een erectie
  • Er ontstaat seksuele drift (de drang om regelmatig seks te hebben en…jawel… klaar te komen!)

seksueel volwassen ontstaan van vroegtijdige ejaculatie

Het is dit derde punt wat zorgt voor wat ik noem een “problematische ontwikkeling” in je seksuele gewoontes.

Omdat we als jonge mannen al wel seksuele drift ervaren (we willen eigenlijk al seks) maar nog geen toegang hebben tot regelmatige daadwerkelijke seks met een partner, zoeken we ons heil in 99% van de gevallen in masturbatie.

Masturbatie en het vormen van een seksuele routine

Masturbatie is natuurlijk totaal iets anders dan echte seks. Bij masturbatie is er geen reden het orgasme uit te stellen. Het ‘klaarkomen’ is eigenlijk de enige reden dat we er überhaupt aan beginnen. We doen dit jaren achter elkaar regelmatig en we leren onszelf hiermee aan effectief en snel naar het orgasme toe te werken, zonder stil te staan bij de mogelijkheden om het orgasme juist aan banden te leggen, te controleren of uit te stellen.

Wanneer we echter de leeftijd bereiken waarop we wél voor het eerste seks kunnen hebben met een partner, is het voor ons een bijna onmogelijke taak om het orgasme uit te stellen. We hebben lang gefantaseerd over echte seks, dit maakt het allemaal nog eens extra prikkelend. De eerste seksuele ervaringen zijn hierdoor vaak niet zo positief.masturbatie seksuele routine en het ontstaan van vroegtijdige ejaculatie

Misschien kwam jijzelf net als ik, de eerste keren dat je seks had al binnen een mum van tijd klaar.
Het feit is dat bij de meeste mensen de eerste keer seks niet echt een enorm succes is. Hierdoor wordt een zaadje van angst voor de daarop volgende keren geplant.

We worden bang dat het de keer erop opnieuw fout zal gaan. De spanning stijgt en de prestatiedruk wordt groter. Door deze druk komen we nog gemakkelijk snel klaar en de jaren die hierop volgen ontwikkeld dit probleem zich door tot een inherent onderdeel van ons seksleven: Seks betekend voor ons te snel klaarkomen.

[stextbox id=”info” mode=”css”]Als jij pas net seksueel actief bent en wil weten hoe je het beste met je eerste keer kunt omgaan, lees dan dit artikel over de eerste keer seks voor mannen.[/stextbox]

TIP: Iedere man kan het overigens zonder veel moeite tot wel een half uur volhouden zonder klaar te komen. Hoe je dat doet leer je in deze video die ik speciaal voor je heb opgenomen.

Vroegtijdige ejaculatie vorm 2

De tweede vorm is een medische (of eigenlijk erfelijke) aandoening, deze wordt in medicijnenstudies ‘ejaculatio praecox’, of ‘levenslange premature ejaculatie (LPE)’ genoemd en dit is een wetenschappelijk aangetoonde aandoening waarbij er een onbalans is ontstaan in de stoffen die ons natuurlijke controle geven over het moment van ejaculatie.

invloed van serotonine op het ontstaan van vroegtijdige ejaculatie

[stextbox id=”info” mode=”css”]De hoofdrol bij dit probleem gaat naar de stof serotonine. Over de invloed van serotonine bij vroegtijdige ejaculatie heb ik een apart artikel geschreven.[/stextbox]

Wat belangrijk is om te weten, is dat deze stof een belangrijke rol speelt bij onze emoties, onze eetlust, het slaap-waak ritme en onze seksdrive.
De manier waarop serotonine onze ejaculatie controle beïnvloedt, heeft te maken met de hoeveelheid en de activiteit ervan in ons lichaam. Dit wordt bij mannen bepaald door de aanwezigheid van het gen 5-HTTLPR.

Dit gen heeft een aantal varianten en deze zijn grofweg in te delen in drie groepen.

  • Variant 1 (short – S): Waarbij het gen zorgt voor weinig, of verminderd actieve serotonine waardoor we minder controle over het orgasme hebben.
  • Variant 2 (short/long – SL): Het gen zorgt voor een gemiddelde serotonine aanmaak en activiteit. We hebben daardoor een redelijke controle, maar vroegtijdig klaarkomen kan voorkomen.
  • Variant 3 (long – L): Een bovengemiddelde aanmaak en activiteit van serotonine waardoor het klaarkomen gemakkelijker kan worden tegengehouden en er soms zelf sprake is van moeite met klaarkomen tijdens seks.

De meeste studies over de invloed van serotonine en het 5-httlpr gen, gaan over de relatie van deze stof tot het ontwikkelen van depressies en andere stoornissen, maar er is tevens uitgebreid onderzoek gedaan naar de invloed van het 5-httlpr gen op de gemiddelde ejaculatietijd (IELT) bij mannen. De conclusie is dat de hoeveelheid controle die wij als mannen op natuurlijke wijze over ons orgasme hebben aangetoond erfelijk is.

Hiermee wordt niet aangetoond dat de aanwezigheid van één van de vormen van het gen per sé betekend dat jij weinig ejaculatie controle hebt en altijd te snel zal klaarkomen, maar het geeft wel aan dat zoiets bestaat als ‘aanleg’ voor het gemakkelijker of moeilijker tegenhouden van de ejaculatie bestaat.

De aanwezigheid van het gen wat zorgt voor aanleg voor het te snel klaarkomen, betekend dat je waarschijnlijk gemakkelijker de verkeerde routine ontwikkeld die ik bij de eerste variant omschreef.

In de rest van dit artikel gaan we daarom in op de verschillende vormen van vroegtijdig klaarkomen die voor de foutieve routine wordt veroorzaakt en wat we hiertegen kunnen doen.

Drie verschillende gradaties van voortijdige zaadlozing

orgasme uitstellen soorten

Wanneer wij als mannen door de jaren heen een verkeerde foutieve seksuele routine hebben ontwikkeld dan ontstaat een steeds hardnekkigere variant van vroegtijdig klaarkomen. We bespreken de drie varianten die kunnen ontstaan hieronder.

Variant 1 : De lichte variant.

Af en toe komt de man klaar zonder dat hij zijn orgasme aan heeft voelen komen. Het overvalt ons, maar het gebeurt zeker niet altijd. Het orgasme uitstellen gaat ons moeilijk af en daardoor kan de penetratie (of masturbatie)  nooit langer duren dan enkele minuten. Dit is hoe structureel te snel klaarkomen ontstaat. Deze fase bevind zich soms in zijn geheel in de periode van ons leven waarin we nog nauwelijks of geen seksueel contact hebben, en we hebben daarom vaak zelf niet door dat er sprake is van een probleem.

Op dit moment ingrijpen, betekend vaak dat we de foutieve routine snel kunnen ombuigen en tot een langer uithoudingsvermogen in bed kunnen komen zonder al te veel moeite.

Update: Als je zelf blijvend je uithoudingsvermogen in bed zou willen verbeteren, bekijk dan mijn nieuwe videotip.

Variant 2 : De meer ontwikkelde variant.

Door het negeren van het ontstaan van de gewenning, is deze variant een zwaardere vorm dan de vorige gradatie. De routine is moeilijker terug te draaien, omdat deze verder ingesleten is in het seksleven. De controle over het orgasme kan teruggewonnen worden, maar er kan meer tijd nodig zijn. De meeste mannen met deze vorm zijn zich er niet van bewust dat zij kunnen leren langer door te gaan zonder problemen tijdens seks. Om die reden komen de meeste mannen nooit in actie. (Hopelijk realiseer jij je inmiddels dat je wel degelijk iets kunt doen!)

Variant 3 : De zwaarste vorm

Hier is de routine een probleem, maar spelen ook spanning en stress mee als oorzaak van problemen tijdens de seks. Daarom zal het trainen op het orgasme uitstellen in deze gevallen niet genoeg zijn. Beide oorzaken moeten aangepakt worden bij deze gradatie om ervoor te zorgen dat de mannen het orgasme weer onder controle kunnen krijgen.

Het trainen van het orgasme en het oplossen van de stressfactoren tezamen kan in sommige gevallen maanden duren voor het gewenste effect merkbaar is voor de man en zijn partner.

De zwaardere gradaties van de aangeleerde vorm door routine en gewenning worden door specialisten nogal eens verward met een medische aandoening.
Het probleem is dat medicatie in deze gevallen niet zal helpen. Het risico van de (onnodige) medicatie is dat de man afhankelijk kan worden van de medicijnen om normaal te kunnen functioneren.

Wat kun je doen tegen te snel klaarkomen?

Toen ik zelf ontdekt had dat mijn vroegtijdige ejaculatie was ontstaan door een foutieve seksuele routine, begon ik het veranderen van deze routine te trainen.

webresultaten vroegtijdige ejaculatie oplossing

 

Dit viel niet mee, want er is niet veel informatie over deze aanpak voor handen. Het kostte me vele maanden van vallen en opstaan en helaas heb ik ook een aantal keren dingen getraint die helemaal niet bleken te werken. Ik zat in deze tijd diep in mijn studie seksuologie gedoken en probeerde alles wat ik daarin tegenkwam.

Uiteindelijk wist ik de puzzelstukjes te verzamelen die er voor zorgde dat ik de eerste échte stap voorwaarts maakte. Ik ontdekte dat ons orgasme bestaat uit 4 fasen.

Deze fasen beginnen al heel vroeg tijdens seks (eigenlijk al zodra we opgewonden raken) en het uitoefenen van invloed op het orgasme, dient ook al veel eerder aan te vangen dan ik had gedacht.

Iedere fase van het orgasme bleek een soort ‘houvast momentjes’ te bevatten die ik kon toepassen om mijn orgasme voor me uit te schuiven en dit gedrag werd op termijn ‘normaal’ voor me. Ik ontwierp als het ware zelf een nieuwe gezonde seksuele routine die er voor zorgde dat ik nu zelf bepaal wanneer ik wel, en wanneer ik niet klaarkom!

De fasen van het orgasme leren herkennen

Ik onderscheid 4 onderdelen van het mannelijk orgasme. Deze ‘fasen van het orgasme’ heb ik door de jaren heen uitgewerkt zodat iedere man kan leren ze te herkennen.

Wat al snel bleek is dat we, als ongeduldige heren, vaak niet bereid zijn veel tijd en moeite te steken in het leren van een nieuwe eigenschap, als we niet eerst een concreet resultaat of vooruitgang kunnen zien.

Daarom raad ik in mijn eigen aanpak altijd eerst het gebruiken van mijn zogenaamde  korte termijn technieken aan.
Korte termijn technieken pas je toe tijdens één specifieke fase van het orgasme (de checklist fase, of fase nr 3). Met deze technieken kan iedere man, zonder oefening op eenvoudige wijze direct tot wel tientallen minuten aan zijn uithoudingsvermogen toevoegen.

Ik heb om je op weg te helpen mijn meest krachtige korte termijn techniek opgenomen in een gratis video. Hiermee kun je snel je eerste resultaat boeken.

Hieronder omschrijf ik kort de fasen van het orgasme zoals ik ze onderscheid in mijn aanpak.

fasen van het orgasme

Fase 1 – Initiële opwinding

De initiële opwinding fase start op het moment dat onze seksuele programmering aanvangt.
Deze programmering heeft als doel er voor te zorgen dat wij ons als soort voortplanten. Omdat het klaarkomen aan het einde van dit ‘seksprogramma’ het ultieme doel is, en cruciaal bij het voortplanten, schaar ik deze fase al onder het orgasme.

Fase 2 – Willen fase

De tweede fase van het orgasme die ik benoem, noem ik de ‘willen fase’. Dit is het moment dat wij ons zelf volledig bewust zijn van onze seksuele opwinding. We willen hier dan graag in verder en we gaan naar ons eigen orgasme verlangen. We gaan het klaarkomen ‘willen

Fase 3 – De Checklist fase

De checklist fase is de fase waarbij ons lichaam zich fysiek klaarmaakt voor de ejaculatie. Tijdens deze fase worden een aantal punten afgevinkt die het lichaam MOET doormaken om klaar te kunnen komen.

Stel je eens voor dat je nu binnen enkele seconden zou moeten ejaculeren. Dat is waarschijnlijk onmogelijk voor je. De reden hiervoor is dat je lichaam de benodigde punten niet heeft afgevinkt.
De verschillende puntjes in de checklist fase zijn heel erg bruikbaar bij het leren uitstellen van je orgasme, omdat je door het tegenhouden van het afvinken van de puntjes, het fysiek erg moeilijk maakt om tot een ejaculatie te komen.

Ik raad mannen die net beginnen met het leren controleren van hun orgasme altijd aan te startten met het stoppen van één of meerdere van de ‘checks’ in deze fase.
Om je hierbij op weg te helpen heb ik een speciale video opgenomen waarbij je een korte termijn techniek leert om direct je orgasme tegen te houden.

Fase 4 – Het point of no return

Deze fase is wat bekender. Dat komt omdat veel van ons mannen pas in deze fase begint met het proberen tegenhouden van de ejaculatie. Zoals je je nu zult realiseren is dat eigenlijk te laat. Toch zijn er een aantal dingen die je zelfs in deze laatste fase van het orgasme nog kunt doen. Het trainen van het afhouden van het point of no return is een belangrijk onderdeel van het leren controleren van je orgasme.

Het ontstaan en ontwikkelen van vroegtijdige ejaculatie tegengaan en leren je orgasme te stoppen

Zoals omschreven is het controleren van het orgasme iets wat bijna alle mannen met een klein beetje inzet kunnen leren. Het probleem is dat slechts weinig van ons dit doorhebben.

In mijn eigen geval duurde het jaren voordat ik er aan begon zelfs maar naar een oplossing te zoeken. Het voordeel wat we vandaag de dag hebben, is dat veel informatie beschikbaar is geworden via internet. Het nadeel tegelijk, is dat er zoveel tegenstrijdige informatie bestaat dat we vaak door de bomen het bos niet meer zien.

Mijn hoop is dat ik je kan helpen dit probleem op te lossen. Daar help ik al enkele jaren veel mannen mee.
De routine die je tijdens seks doorloopt is verantwoordelijk voor het vroegtijdige orgasme.

We hebben het gehad over hoe deze zich door gewenning heeft ontwikkeld. Nu jij je hiervan bewust bent geworden, kun jij hier actie tegen ondernemen.

Vervolgens zagen we wat de verschillende fasen van het orgasme zijn en liet ik je zien dat er binnen deze fasen, handvaten zijn waaraan je steun hebt bij het uitstellen van je orgasme.

Met de gratis video die ik voor je opnam kun je de eerste stap zetten. Ook raad ik je aan vanaf nu heel bewust te letten op de sensaties, prikkels en stapjes die je lichaam zet in de aanloop naar het orgasme. Leer je eigen routine kennen, en ontdek hoe jij zelf je ejaculatiecontrole kunt terugwinnen.

Als je een handje hulp nodig hebt, dan weet je me te vinden! Onthoud: Honderden mannen gingen je voor en ontdekte hoe ze hun orgasme kunnen besturen. Nu is het jouw beurt!

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 4.5 / 5. Aantal stemmen: 2

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Henk van der Molen zegt:Ik sluit me helemaal aan bij de voigre spreker’. Ik kwam helaas ook steeds te snel klaar en omdat mijn vrouw en ik het merk Orgalang wel vaker tegenkwamen op internet, heb ik het eens besteld en geprobeerd. Het hielp mij/ ons echt en we voelen ons hier allebei erg prettig onder.Gelukkig zijn er dus medicijnen die je met dit probleem kunnen helpen!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in