Hoe smaakt beffen, en is het vies?

4.9
(17)

Regelmatig krijg ik e-mailtjes van jonge mannen die voor het eerst de mogelijkheid of situatie zijn tegengekomen om een partner te beffen.

De onzekerheid over of dit wel of niet lekker is, is heel vaak minder egoïstisch dan deze in eerste instantie klinkt.

Het gaat er vaak helemaal niet om dat mannen niet willen beffen, of dat ze er veel moeite mee hebben dat er af en toe een onbekende smaak of geur langskomt. Het gaat er in veel grotere mate om dat wij als mannen voorbereid willen zijn, zodat we tijdens seks niet teleur stellen.

In dit artikel zal ik daarom proberen een licht te schijnen op wat je zoal kunt verwachten wanneer je een meisje beft.

Als je op zoek bent naar de beste tips en technieken voor tijdens het beffen dan verwijs ik je graag naar dit aansluitende artikel…

Hoe smaakt beffen?

Dat alle vrouwen verschillend zijn en dat ieder mensen lichaam dus ook in meerdere of mindere maten van de rest verschilt, dat is waarschijnlijk voor iedereen duidelijk.
Omdat dit je echter geen helder beeld geeft van wat je kunt verwachten, zal ik in de rest van dit artikel wat stelliger zijn. Bij voorbaat mijn excuses als ik hierbij het één en ander over één kam scheer.

Beffen heeft wel degelijk een smaakje. De vrouwelijke vulva, is een gevoelig lichaamsdeel. Het is een opening in haar lichaam, en zoals bij alle openingen in het lichaam, zijn er beschermingsmechanismen in werking die er voor zorgen dat er geen dingen naar binnen kunnen die er niet horen.

pH Waarde van de vagina

Eén van deze beschermingsmechanismen is haar natuurlijke PH-waarde, ofwel zuurtegraad.
De vaginale omgeving is van binnen wat zuurder dan de rest van haar lichaam. De reden hiervoor is dat ziektekiemen en schadelijke bacteriën in deze omgeving om die reden minder goed kunnen overleven.
Ze kunnen daardoor niet zo gemakkelijk haar lichaam binnendringen.

De pH-waarde in de vagina wordt in stand gehouden door de productie van melkzuur. De balans van de zuurtegraad regelt zichzelf bij een gezonde vrouw en ligt dan rond de 4 a 4,5. De vagina blijft hierdoor schoon.

De ene dame heeft een wat sterker afweer mechanisme dan de andere, en daardoor verschilt de zuurtegraad dus.
Tijdens het beffen kun je deze ietwat zurige smaak proeven.
De hygiëne van je partner kan hier echter veel invloed op hebben. Wast ze zich regelmatig tussen haar benen, en heeft ze dit recentelijk voor de seks ook gedaan dan zal de smaak minder sterk zijn.

Bij de vraag hoe smaakt beffen hoef jij je over deze zurige smaak geen zorgen te maken. Het is normaal en zelfs de meest schone dame kan tijdens het beffen wat zurig smaken.

Menstruatiebloed

smaak beffen menstruatiecup
Menstruatiecup van siliconen

De menstruatie bij de vrouw heeft als gevolg dat zij gedurende een periode tussen de 3 en 7 dagen tussen de 50 en 100ml bloed kan verliezen.
Dit bloed is afkomstig uit de baarmoeder, waar de verdikte wand, welke bedoeld was voor de innesteling van een embryo, wordt opgeruimd.
Dit is een gezonde, en normale cyclus waarbij het bloed voornamelijk in het begin van de menstruatieperiode vrijkomt,.

Beffen tijdens de menstruatie is geen probleem. Het is voor geen van beide partijen schadelijk, maar het is misschien niet altijd even plezierig voor de man.
De vaginale regio kan wat naar bloed smaken, en het is een natuurlijke menselijke reactie om hiervan misselijk te worden (de mens is evolutionair belast met een afkeer van het consumeren van bloed, dit is niets persoonlijks tegen de vrouw).

Er bestaan oplossingen om tijdens menstruatie toch gewoon seks te kunnen hebben. Een voorbeeld hiervan is de menstruatiecup of soft cup. Deze vangt het menstruatiebloed van binnen op.
Het voordeel ervan is dat de sterke smaak en geur van bloed niet naar buiten kan treden.
Seks, en zelfs beffen zijn hierdoor een stuk aangenamer.

[stextbox id=”info”]

Tip:

Tijdens de menstruatie verandert, onder invloed van de vrouwelijke geslachtshormonen, tijdelijk de zuurtegraag in de vagina. Deze wordt wat lager.

De meeste mannen trekken daarom onterecht de conclusie dat beffen tijdens de menstruatie uitgesloten is. Wanneer een vrouw een menstruatiecup gebruikt, dan is dit juist de periode waarin de kans op geurtjes en smaakjes het kleinst is!
[/stextbox]

Zweetgeurtjes tijdens het beffen

Hier ligt een wat gevoeliger punt.
Zweet is vlak nadat het geproduceerd is door ons lichaam zeer licht van geur. De meeste mensen vinden deze geur bij de partner eerder aantrekkelijk dan vies.
Het probleem van zweet tijdens het beffen, is dat wanneer het wat langer aanwezig is, de bacteriën hierin zich snel vermenigvuldigen, waardoor het sterker en minder lekker gaat ruiken.

Een zweterige onprettige geur bij de vagina, is echter zeer gemakkelijk door de dame in kwestie te verhelpen door te wassen met lauw water.

De smaak van aanwezig zweet tijdens het beffen is wat zout. Niet alle mannen hebben er een probleem mee. Onthoud ook dat een beetje zweet normaal is. Wij mannen zijn ook niet altijd 100% fris.

Wat kun je doen als je beffen vies vindt?

Het eerste wat ik vooral de minder ervaren mannen wil meegeven, is dat de lichaams geurtjes en smaakjes van onze partner, iets is waar we allemaal aan moeten wennen.
Mijn advies is om je hiervoor in te zetten, want als je niet bereid bent om je partner te beffen omdat je dit vies vindt, dan mis je één van de belangrijkste onderdelen van seks!

Niet alleen is beffen een ontzettend effectieve manier om vrouwen seksueel te laten genieten, het is voor veel vrouwen ook nog eens één van de weinige manieren waarop ze gemakkelijk tot een orgasme gebracht moeten worden.
Veel vrouwen omschrijven beffen als het fijnste gedeelte van seks! Maak hier gebruik van.

Daarbij is het goed beffen van een vrouw ongelooflijk leuk om te doen. Je deelt in haar plezier. Jij bent op dit moment de veroorzaker van haar extase en ze zal je hier dankbaar voor zijn.

Denk aan jezelf

Als jij het zelf orale bevrediging plezierig vindt, en je houdt er van als jouw partner je verwent met orale seks, bedenk je dan dat jouw lichaam ook gepaard gaat met de nodige geuren en smaken.
Wees volwassen tegenover elkaar, realiseer je dat je soms iets kan proeven of ruiken wat je niet had verwacht. Je hoeft nooit over je eigen grenzen heen te gaan als je dit niet wil, maar realiseer je ook dat goede seks bestaat uit geven en nemen. Als jij niet bereid bent te geven, verwacht dan ook niet dat je kunt nemen!

 

Houd rekening met haar gevoelens betreffende haar lichaam

Vrouwen zijn zeer zelfbewust, en wanneer jij tijdens beffen erg overduidelijk laat merken dat je de geur of smaak van haar vagina niet lekker of zelfs vies vindt, dan kun je haar hierdoor erg onzeker maken.

Vrouwen zijn hiervoor stukken gevoeliger dan mannen. Let dus goed op je manier van communiceren tijdens het beffen. Zorg er voor dat je niet te heftig reageert als iets je niet helemaal bevalt, spaar haar gevoelens. Je mag eventuele problemen altijd bespreekbaar maken, maar weet wie je tegenover je hebt en let op hoe je het brengt.

Het tegenovergestelde is minstens even belangrijk!

Wanneer jij merkt dat je meisje juist niet sterk smaakt of ruikt, of als jij juist van haar specifieke aroma geniet, laat haar dit dan juist weten! Complimenten op dit vlak hebben een even positieve werking, als de negatieve werking van kritiek!

 

 

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 4.9 / 5. Aantal stemmen: 17

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Prelox tegen een erectie stoornis

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in