7 jaar geleden

Hoe werkt de uitdrijving?

0
(0)

Uitdrijving van het sperma is het proces waarbij het sperma via de penis uit de eikel ‘gedreven’ wordt. Om dit te kunnen doen, moeten de zaadleider peristaltische bewegingen maken. Wanneer het sperma langs de zaadblaasjes komt, wordt er basisch vocht aan de spermacellen toegevoegd. Dit zorgt voor een makkelijkere manier om zich voort te bewegen.

Denk je dat de uitdrijving altijd met een enorme kracht plaatsheeft? Dan heb je waarschijnlijk teveel porno gekeken. Bij de meeste mannen heeft het geen hoge snelheid. Dat is ook niet nodig om een vrouw te bevruchten, het sperma zwemt namelijk ongeveer twee millimeter per seconde en kan er 24 tot 48 uur over doen om het eitje te bereiken.

Na de uitdrijving volgt de refractaire periode. De geslachtsdelen van de man hebben deze tijd nodig om zich te herstellen. Zo kunnen ze zich klaarmaken voor de volgende ronde.

Bronmateriaal

https://nl.wikipedia.org/wiki/Ejaculatie

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: