Hoe word je impotent en wat kun je er aan doen?

3.3
(3)

Wat is de oorzaak van impotentie?

Bij een man is het zelfbeeld sterk verbonden met zijn potentie. Mannen zien zichzelf graag als de leider binnen een relatie, en willen de rots zijn waar zijn partner op kan bouwen. Wanneer de potentie afneemt of wegvalt, ontstaan er meerdere problemen op mentaal en lichamelijk vlak. Maar hoe word je impotent? Waardoor ontstaat dit probleem?

Wat zijn nou eigenlijk de redenen achter jouw impotentie en wat zijn de oorzaken die je zelf aan kunt pakken? Vandaag ga ik eerst met je kijken naar wat impotentie precies is, om vervolgens de meest voorkomende oorzaken te bespreken, om daarna naar de aanpak te kijken die het mogelijk kan maken dat je weer potent kunt worden.

Wat is impotentie?

Een man die impotent is, is niet langer in staat om seks te hebben met zijn partner. Hij kan de penis namelijk niet meer stijf genoeg krijgen om de vagina van zijn partner te penetreren. Wanneer de penis niet stijf genoeg wordt, kan deze de vagina niet meer penetreren. Hier is namelijk een bepaalde stijfheid voor nodig, in feite druk je de penis tussen de wanden van de vagina door.

Wanneer de penis niet meer stijf genoeg kan worden, dan is dit onmogelijk. Elke poging wordt pijnlijk en op een gegeven moment moet je inzien dat je impotent geworden bent. Maar betekent dit dat je de rest van je leven impotent blijft? Om daar een antwoord op te kunnen geven, moeten we kijken naar de oorzaken voor de erectiestoornissen.

Hint: Als je meer zou willen weten over het effectief bestrijden van erectieproblemen. Volg dan de training…

Hoe word je impotent?

Er zijn verschillende redenen voor impotentie bij mannen. De meeste van de wat zijn de mentale oorzaken van impotentieoorzaken spelen zich echter tussen de oren van de man af. Dat klinkt misschien lastig, maar het is een groot voordeel, want dit betekent direct dat je veel van de oorzaken zelf aan kunt pakken. Wat zijn deze oorzaken zoal?

Een van de meest bekende voorbeelden is de man die last heeft van angsten en prestatiedruk. Deze twee kunnen gerust in één adem genoemd worden wanneer het over impotentie gaat, want ze zijn aan elkaar gerelateerd. De man weet dat hij zijn partner moet kunnen bevredigen tussen de lakens, maar merkt dat dit hem niet goed af gaat.

Vaak begint dit met een keer vrijen waarbij een probleem ontstaat. Tijdens het vrijen, merkt de man dat zijn penis hem in de steek laat. De erectie neemt af voordat het orgasme bereikt is, en na een periode van proberen moet de man constateren dat het niet langer mogelijk is om zijn partner te penetreren. De seks is afgelopen.

Ontstaan van impotentie

Wanneer je dit een keertje gebeurt, kun je je gemakkelijk verschuilen achter vermoeidheid, of een biertje teveel. Gebeurt het je echter met bepaalde regelmaat en blijft het probleem terugkomen, ook op de momenten dat je echt opgewonden bent, dan ontstaat er een weg richting impotentie. De angst en prestatiedruk gaan namelijk een grote rol meespelen op de achtergrond.

De volgende keren dat je seks gaat hebben met je partner, gaan je hersenen aan het werk. Zij herinneren zich de vorige keren dat je seks gehad hebt, en het resultaat van de inspanningen. Zij weten dat je de vorige keren gefaald hebt, en willen niet dat dit nogmaals gaat gebeuren. Jij wilt immers goed kunnen presteren ditmaal, om de vorige keren goed te maken.

Het gevolg is dat de erectiestoornissen erger gaan worden. Het gevoel van angst en stress is namelijk sterker in de hersenen vertegenwoordigd dan het gevoel van opwinding. De prikkels van de seks komen minder hard binnen, omdat deze geblokkeerd worden door de angst en de stress. Het gevolg is dat jouw erectie je in de steek laat.

In dezelfde lijn zijn nog meer oorzaken te vinden voor impotentie. Hierbij kun je denken aan iets dat we mentaal moeten verwerken, waardoor er ruimte is voor opwinding. Andere oorzaken voor de impotentie zijn depressies, faalangsten, een seksueel trauma of een slecht zelfbeeld.

Deze oorzaken kunnen stuk voor stuk uitgelegd worden op de manier zoals ik prestatiedruk en angst benaderd heb. Het zijn factoren die een grote rol spelen tijdens de seks, en die ervoor zorgen dat wij aan onszelf twijfelen, of zij zijn zo allesomvattend dat zij de hersenen zo druk houden dat de prikkels van de seks niet goed binnen kunnen komen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je geen erectie kunt houden die stijf genoeg is om jouw partner te penetreren.

Wat kun je hier aan doen?

Mocht jij willen ontdekken hoe je zelf erectieproblemen te lijf kunt gaan. Kijk dan hier

mentale oorzaken voor impotentie oplossenDe meest voor de hand liggende oplossing zijn de erectiepillen. Deze zorgen ervoor dat er meer bloed naar de penis kan komen, maar is dit wel een verstandige keuze? Zelf ben ik er geen voorstander van. Het is de weg van de minste weerstand, maar het is tegelijkertijd de duurste oplossing zonder dat je het probleem oplost.

Je pakt de oorzaak van het probleem niet aan. De oorzaak van de impotentie blijft gewoon voortbestaan, en de pillen zorgen er weliswaar voor dat je kunt presteren in bed, maar kun je op dat moment nog wel stellen dat jij de persoon bent die presteert in de slaapkamer? Hebben de pillen niet de presterende rol uit jouw handen genomen?

[stextbox id=”info” bcolor=”219adb”]Zit je er toch aan te denken om potentiemedicatie te proberen?  [/stextbox]

Het is veel beter om op zoek te gaan naar de oorzaak van het probleem. Hoe komt het dat je impotent geworden bent? Twijfel je sterk aan je inzet in de slaapkamer? Heb je het idee dat je niet goed genoeg bent? Of zijn er andere factoren die op de achtergrond meespelen waardoor je geen erectie kunt houden tijdens de seks met je partner?

Ontdek de oorzaak van impotentie

Door de oorzaak van de impotentie aan te pakken, is het mogelijk om de impotentie aan te pakken. Mannen die impotent geworden zijn, hebben het idee dat zij de rest van hun leven ook impotent zullen zijn. Wanneer je dat denkt, kom je nooit richting een oplossing. Pas wanneer je de ruimte maakt om jouw problemen aan te pakken, kun je op zoek gaan naar een werkende oplossing.

Wanneer je op zoek wilt naar een oplossing zonder dure pillen te moeten kopen om vervolgens te merken dat je afhankelijk geworden bent van deze pillen, dan heb ik een goede oplossing voor je. De methode ‘De Erectie Oplossing’ is volledig gewijd aan het probleem van de impotentie. Het is een module die bedoeld is om de mannen te helpen met het terugkrijgen van een stevige erectie, zodat je gewoon jouw partner weer kunt bevredigen tijdens de seks.

erectiestoornis oplossen

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 3.3 / 5. Aantal stemmen: 3

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Hoe kun jij als man de aandacht van vrouwen trekken en zelfverzekerder worden?

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Beste Mark Meijers,

  Ik heb een probleem om een erectie te krijgen of te houden, als ik samen ben met een vrouw en we staan op het punt om HET te doen.

  Ik krijg gewoon een ochtend erectie, masturbatie gaat ook prima, maar als ik met een vrouw in bed lig krijg ik hem niet hard genoeg OF….. ik hou het maar ff vol en als de vrouw opgewonden is, dan laat ‘hij’ het afweten.

  Wat kan ik daar het beste aan doen? (Ik heb Calis eens geprobeerd en hielp wel iets, maar niet genoeg om echte te penetreren. HOE kan ik een volledige erectie krijgen ?

  Met vriendelijke groet,
  Erik

 2. Beste Erik,
  Hartelijk dank voor je bericht. Het is in ieder geval goed te weten dat je erectieproblemen niet fysiek van aard zijn omdat je wel een ochtend erectie kunt krijgen.
  In bijna alle gevallen gaat het dan om een psychisch probleem. Dat klinkt heftig, maar het kan in kleine, nauwelijks merkbare dingen zitten.
  Het is in veel gevallen het ontbreken van mentale controle over je stress niveaus. Soms gaat het om faalangst of prestatiedruk. Dit soort zaken loslaten is echter niet altijd even gemakkelijk.
  Psychologen kunnen je hiermee helpen. Ik raad je ook aan dit Ebook te lezen. Daar ben je misschien ook mee geholpen.
  Ik wens je het allerbeste!
  Mark

 3. Hoi mark Meijers’

  Ik heb zeker al 20 jaar erectie problemen , ochtend erectie krijg ik soms wel , maar ik moet zoveel uit de kast trekken penis ring warmte enz om misschien een erectie te krijgen met een Vijagra neem maar een halve van 50 Mg lukt het wel voor een anderhalf uurtje , zou zo graag hebben dat het vanzelf ging maar weet niet hoe , ben nu 56 en heb al last van mijn 30 ste , zou een operatie een oplossing zijn ? Ben elke keer angstig om sex te hebben , zo van als het maar lukt , ben daarbij ook homo , dus wil wel van me zelf een goed resultaat voor de ander . hoop dat je advies kan geven
  Vriendelijke groet. Ger .

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in