7 jaar geleden

Hoger Libido? Bekijk deze tips

3
(2)

Tips voor een hoger libido voor jou, en voor je partner

Het libido is de term die we gebruiken voor de behoefte aan seksuele activiteit die een individu heeft. Het staat ook wel bekend als de sekslust, de mate waarin je opgewonden kunt worden, en het speelt een grote rol bij de hoeveelheid seks die plaatsvind in een relatie. Een laag libido bij één van de partners kan in een relatie voor problemen zorgen. Misschien heb je hiermee zelf ervaring? Om die reden kijken we in dit artikel naar manieren voor een hoger libido.

Vaak maak je zelf de keuzes die ervoor zorgen dat het libido daalt. Om dat tegen te gaan, is het verstandig om deze tips voor een hoger libido even door te lezen. Je ziet hier namelijk vooral de dingen in terug die je misschien wel zelf verkeerd doet, waardoor je libido lager uitvalt! De tips zijn zowel voor hem als voor haar, dus je kunt je partner op deze manier ook direct aan een hoger libido helpen.

Gezond eten en drinken

Het libido heeft veel te maken met wat je eet en drinkt. Wanneer je tips voor een hoger libido, eet gezondveel te veel eet, valt het libido weg. De reden hiervoor is dat het lichaam energie reserveert voor het verteer proces. Dit proces is zwaar (daardoor ervaren we de bekende after-dinner dip).

Hetzelfde geldt voor alcohol. Een glaasje kan ervoor zorgen dat de stemming er goed in zit, maar wanneer de derde fles wijn ook leeg gaat binnen een uurtje, dan is geen van de partner nog in staat om opgewonden te worden.

Het libido heeft veel te maken met het eten en drinken dat je tot je neemt op een dag. Wanneer je genoeg groenten en fruit eet, en veel van het ongezonde eten en drinken eens laat staan, dan functioneert het lichaam veel beter. Dat betekent dat het lichaam ook makkelijker in staat van opwinding kan komen, omdat alle functies in het lichaam goed werken.

Voorbeelden van dranken die je wel zou moeten drinken, zijn thee en water. Deze voeren het afval uit het lichaam sneller af, waardoor het lichaam beter werkt. Er gaat nu minder energie verloren in het afbreken en opslaan van deze stoffen. Deze energie wordt vervolgens beschikbaar voor “lust”, één van de belangrijkste onderdelen van een gezond libido.

Een koude douche

We hebben het idee dat seks en zin in seks veel te maken hebben met warmte. We hebben passie en hitte aan elkaar verbonden, maar het libido doet hier niet aan mee. Wanneer je het warm hebt, dan wordt het lichaam lomer. Je gaat langzamer bewegen en vaak wordt je ook bijzonder snel moe. Wil je het libido omhoog krijgen, dan moet je afkoelen.

Dat kan gemakkelijk door een frisse douche te nemen. Je merkt dat je vele malen scherper onder de douche vandaan komt, en omdat je lichaam weer scherp en actief is, heb je de mogelijkheid om iets te doen. Een gemakkelijke en snelle manier om een hoger libido te verkrijgen dus.

Spanning en sensatie

tips voor een hoger libido bouw meer spanning opHet libido heeft ook te maken met jouw perceptie van de seks. Wanneer de vorige keren seks allemaal tegenvielen, dan hebben de hersenen er weinig zin in. Zij weten dat de vorige keren teleurstellend waren, dus laten zij zich niet volop gaan in de richting van de opwinding. Het libido heeft dus te lijden onder het saaie seksleven.

Dit gebeurt bij veel stellen die al langere tijd samenzijn. Op een gegeven moment komt de sleur in het seksleven, en die sleur zorgt ervoor dat de seks schaars wordt. Het libido is overleden. Gelukkig zijn er manieren om het libido weer tot leven te brengen. Daarvoor heb je spanning en sensatie nodig.

Dit is de meest lastige oorzaak om aan te pakken. Het beste kun je beginnen met het veranderen van de slaapkamer. Wanneer de slaapkamer altijd hetzelfde geweest is, treedt de verveling toe in de slaapkamer. Zet het bed op een andere plaats, verf de muren en hang andere lampen op.

Daarnaast kun je eens beginnen met seks buiten de slaapkamer, of in ieder geval buiten de slaapkamer te beginnen. Op die manier is het al snel een stuk spannender, want je partner wordt verrast op deze manier.

Andere trucjes die je kunt gebruiken om het libido terug te winnen en de sleur uit de seks te halen, is het aanschaffen van een paar seksspeeltjes, of door eens rollenspel te proberen. Daar zijn verschillende voorbeelden van te vinden, maar de meest tot de verbeelding sprekende is wellicht wel de agent(e) en de crimineel. Daar kun je mooi de speeltjes bij gebruiken!

Sporten voor een hoger libido?

Een manier om het libido aan te jagen, is door te gaan sporten. Wanneer je de hele dag stilzit, is de kans klein dat je het lichaam lekker in beweging kunt krijgen in de slaapkamer. Zorg dat je meer beweegt. Fiets eens naar het werk, loop de trappen in plaats van het nemen van de lift, en zorg ervoor dat je je spieren flink moet gebruiken overdag.

We bespraken eerder al gezonde voeding als onderdeel van het verkrijgen van een hoger libido. Sporten is minstens net zo belangrijk. Regelmatig intensief bewegen zorgt voor een betere doorbloeding van je lichaam. Hierdoor worden verbrandingsprocessen in werking gezet die extra energie vrijmaken. Deze energie zou zonder beweging opgeslagen blijven. Als je op de juiste manier sport, krijg je dus meer energie in plaats van dat het je energie kost.

[stextbox id=”info”]Een overschot aan energie uit zich in bijna alle gevallen van een beter, gezonder en hoger libido![/stextbox]

Libido verhogende middelen?

Er zijn verschillende middelen op de markt waarmee je het libido kunt verhogen. Ginseng is daar het meest bekende van, maar je hebt deze middelen niet nodig. De vorige vier tips voor libido verhoging zijn namelijk genoeg om het libido weer in de goede richting te krijgen. Je hoeft dus geen tientallen euro’s uit te geven, want het werkt niet op die manier.

Wanneer je alsnog de hele dag stilzit, teveel eet en teveel drinkt, en de seks is nog steeds saai, dan heeft een pilletje ook geen effect. Het is beter om aan de slag te gaan met de oorzaken, zodat je een blijvend resultaat kunt merken dat een veel langere tijd aan kan houden. Op die manier weet je ook zeker dat je de oorzaken aangepakt hebt.

Werkt dit allemaal wel, maar wil je net even iets meer effect hebben, dan heb ik nog een afsluitende tip voor je.

Ruk je partner de kleren van het lijf, trek je eigen kleren uit en begin gewoon. Er zijn namelijk weinig dingen die het libido zo kunnen verhogen als gewoon regelmatig seks te hebben. Gebruik je daarnaast ook nog de tips voor een hoger libido, dan zal je de aankomende tijd zeker niets meer te klagen hebben.

erectiestoornis oplossen

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 3 / 5. Aantal stemmen: 2

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: