Zijn er homeopathische middelen effectief tegen voortijdige ejaculatie?

2
(5)

Er is bijzonder veel geschreven over voortijdige ejaculatie, de gevolgen ervan, de methoden om het te bestrijden en welke middelen je echt wel en echt niet moet kopen. Daardoor kun je door de bomen het bos niet meer zien, en is het lastig om te bepalen welke van de middelen nou echt goed werken, en welke niet meer dan troep zijn. In het geval van homeopathische middelen is het extra lastig omdat hierbij vaak tastbaar bewijs van de werkzaamheid ontbreekt.

Vandaag wil ik eens dieper ingaan op de werking van homeopathische middelen. Daarbij laat ik de verkooppraatjes van de fabrikanten even achterwege, zij zijn immers alleen op de omzet uit. Veel mensen wijten het effect van de pillen aan het placebo effect van het middel, maar laten het daar vervolgens bij. Omdat dit net een stukje verder gaat en gebruikt kan worden als manier om voortijdige ejaculatie tegen te gaan, is het handig om er toch iets meer over te weten te komen.

Waarom zouden homeopathische middelen niet moeten werken?

Het probleem van de voortijdige ejaculatie is een natuurlijk probleem. hoe werken homeopathische middelen tegen voortijdige ejaculatieHet heeft vaak te maken met het aanleren van een verkeerde routine die vervolgens moeilijk te doorbreken is. Heb je als jonge man veel gemasturbeerd omdat jij rijp was voor de seks, maar het wettelijk nog niet toegestaan en niet wenselijk was om seks te hebben, dan moest je wel de hand aan jezelf slaan. Tijdens het masturberen heb je waarschijnlijk altijd haast gemaakt. Het is een stiekeme bezigheid met maar één doel.

Je hersenen hebben dat doel naar voren gehaald, omdat zij denken dat het succes van de seks ligt in het zo spoedig krijgen van een orgasme. Waarom zouden homeopathische middelen daartegen kunnen helpen? De enige reden zou kunnen liggen in de samenstelling van de pillen, maar daarin ligt het antwoord niet. Er zijn geen stoffen aanwezig in deze producten die te maken hebben met het voortijdige orgasme namelijk.

De werking van de pillen ligt dan ook niet in de samenstelling van de homeopathische middelen. De werking ligt in het geloof dat de mensen in de middelen hebben en daarom wordt dit het placebo effect genoemd. Er is alleen sprake van een werkend effect wanneer je daar sterk in gelooft. Maar hoe zit dat dan precies? Waarom werken de middelen alleen wanneer je gelooft dat de homeopathische middelen tegen voortijdige ejaculatie werken?

Het placebo effect uitgelegd

Het placebo effect heeft te maken met één van de symptomen van voortijdige ejaculatie, welke direct ook een aanleiding kan zijn van het probleem zelf. Het gaat hier om de angst en de stress die direct te maken heeft met het hebben van seks.

Het probleem van premature ejaculatie is namelijk een progressief probleem te noemen. Wanneer je meerdere malen last had van een voortijdig orgasme, dan is de kans groot dat je bang bent voor de volgende keer dat je seks gaat hebben. De vorige keren gingen niet goed, dus is de kans groot dat het ditmaal ook niet succesvol zal zijn. Omdat je al bang bent dat het verkeerd kan gaan, is de kans vele malen groter dat het ook een teleurstelling zal gaan worden. Je werkt de voortijdige ejaculatie hiermee in de hand. Wanneer je stress ervaart vanwege de prestatiedruk, wordt het nog eens erger. Op dat moment is je spierspanning hoger, ben je druk in je hoofd en gaat het gegarandeerd mis.

Als je homeopathische middelen gebruikt om het te snel klaarkomen tegen te gaan, gebeurt er iets waar je eigenlijk niet vanuit gaat op het moment dat je de middelen aanschaft. Er zijn geen werkende bestandsdelen, maar dat maakt niet uit.

[stextbox id=”info”]Het gaat namelijk om het geloof, en dat is waar het woord placebo effect vandaan komt.[/stextbox]

Wanneer een groep mensen een probleem heeft, kan een onderzoeker de helft van de mensen een echte pil geven, en de andere helft krijgt een placebo. Dat is vaak een kalkpilletje, waar niets inzit dat een effect heeft op de klacht. Toch zullen er in deze groep ook mensen zitten die geholpen zijn door het gebruik van de pil, omdat zij erin geloven dat zij een werkend medicijn gevonden hebben.

Het placebo effect bij voortijdige ejaculatie

placebo effect bij homeopathische middelen tegen voortijdige ejaculatieBij mannen die last hebben van voortijdige ejaculatie is het effect nog veel groter dan bij een gemiddelde groep waarbij getest wordt. De angst en de stress worden namelijk een stuk minder door het geloof in het pilletje dat ingenomen wordt. Daardoor zijn er mensen die erin geloven dat de homeopathische middelen een groot effect hebben op het uitstellen van het orgasme.

Dat betekent niet dat je direct naar de winkel moet gaan, of online de middelen op moet gaan zoeken. Het is beter om er even bij stil te staan wat nu echt de werking van de middelen is. Het gaat namelijk alleen maar om het geloof dat het gaat lukken, en daar zijn veel goedkopere manieren voor. Ga je geloven in de homeopathische middelen tegen voortijdige orgasmes, dan ben je duur uit op de langere termijn. Zonder de middelen kun je immers niet presteren.

Je kunt er ook zelf voor zorgen dat het geloof in je eigen kunnen een stuk groter wordt. Je moet daarvoor de negatieve gedachtes vervangen door positieve geluiden die je meer vertrouwen geven tijdens het hebben van seks. In plaats van constant tegen jezelf te zeggen dat je het niet lang vol kunt houden, kun je jezelf ook positief helpen door elke extra tien seconden positief te benaderen.

Hoe meer angst je hebt voor een voortijdige ejaculatie, hoe groter de kans wordt dat dit ook echt gaat gebeuren. Heb je dan een placebo-effect nodig om het orgasme uit te stellen? Nee, er zijn veel betere manieren die een stuk beter kunnen helpen, en die veel goedkoper zijn.

De betere manieren van aanpak

Wanneer je ervoor kiest om de problemen van de voortijdige ejaculatie aan te pakken door de homeopathische middelen, dan ga je een weg in die veel geld kost. Je wordt afhankelijk van je geloof in de pillen, waardoor je deze altijd nodig hebt om te kunnen presteren in bed. Succes ga je toeschrijven aan de pillen, en niet aan je eigen kunnen. Daardoor heb je geen oplossing gevonden, je hebt juist een nieuw probleem gevonden.

Het is daarom beter om een training te doorlopen zoals Orgasme Onder Controle. Deze training is erop gebaseerd dat jij uiteindelijk zelf in staat bent om het orgasme uit te stellen zonder hulpmiddelen die constant geld blijven kosten, omdat je er afhankelijk van geworden bent.

Dat is belangrijk. Het uitgangspunt van een goede oplossing is dat er geen nieuwe problemen komen. Door een training te doen en zelf weer heer en meester over je eigen orgasme te worden, kun je het probleem van de voortijdige ejaculatie voorgoed vaarwel zeggen, omdat je op een gegeven moment weer het geloof in jezelf terug zal vinden.

Videotip tegen voortijdige ejaculatie

Ik heb een aantal van mijn meest krachtige ‘korte termijn tips’ opgenomen in een speciale video.

Hiermee kun je direct leren hoe je vandaag al je orgasme tot wel 30 minuten kunt uitstellen.
Mijn hoop is dat je hiermee je eerste stap richting het oplossen van voortijdige ejaculatie kunt zetten. De technieken zijn het resultaat van de afgelopen 10 jaar waarin ik meerdere duizenden mannen hielp bij het oplossen van premature ejaculatie.

Bekijk de video nu

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 2 / 5. Aantal stemmen: 5

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: