Eerste hulp bij erectieproblemen

5
(2)

Verschillende soorten erectieproblemen
Het is iets wat heel veel mannen overkomt. In de meeste gevallen wanneer we wat ouder worden, maar soms ook al op vroegere leeftijd. Ongeveer 18% van de mannen in Nederland vanaf 18 jaar heeft te maken met een vorm van erectieproblemen

UPDATE: Als je zelf kampt met de confrontatie van een uitblijvende of slappe erectie, start dan hier…

Erectieproblemen, in de meeste situaties zijn het bekende problemen welke ons weerhouden van het kunnen krijgen van een erectie.

Er zijn een drietal oorzaken welke in veruit de meeste gevallen verantwoordelijk zijn voor erectieproblemen:

Erectieproblemen vanwege aderverkalking of andere hart- en vaatziekten

doorbloeding erectieproblemen
erectieproblemen vanwege hart en vaatziekten

Problemen met de doorbloeding kunnen er voor zorgen dat de penis zich niet voldoende kan vullen met bloed om tot een (volledige) erectie te komen.

Erectieproblemen vanwege een fysieke aandoening of ziekte

In sommige gevallen heeft een man een aandoening die hem er fysiek van weerhoud tot een erectie te komen. Een priapisme is hiervan een voorbeeld.

fysieke erectieproblemen
fysieke erectieproblemen

Erectieproblemen vanwege psychische of mentale blokkades

Veel vaker is de oorzaak van erectieproblemen psychologisch. Tijdens het proces wat door seksuele opwinding in werking wordt gezet, gaat er dan iets mis. De prikkel die er voor moet zorgen dat onze penis groter wordt, ontbreekt dan.

mentale erectieproblemen
Mentale erectieproblemen

In dit artikel richten we ons op de mentale oorzaken van erectieproblemen en bijbehorende bekende oplossingen.

Er zijn weinig dingen zo confronterend en storend als het moment dat tijdens seks je erectie niet opkomt of niet voldoende hard wordt. Leer wat jij hieraan kunt doen.

De rol van onze gedachten bij erectieproblemen

De erectie is een fysieke, of lichamelijke seksuele reactie op stimuli.
Deze seksuele prikkels hebben echter in eerste instantie hun uitwerking in onze hersenen. Deze sturen op hun beurt de erectie en seksuele handelingen aan.
Om er achter te komen waar de mentale of psychologische problemen, welke voor erectieproblemen zorgen precies ontstaan, is het belangrijk te begrijpen wat zich afspeelt in ons brein tijdens seksuele opwinding.

Tijdens seks wordt het meest rationele gedeelte van ons brein minder actief. We gaan tijdens seks eigenlijk wat meer terug naar onze basis.
Ons rationele vermogen en de hogere functies die ons onderscheiden van de dieren, zijn eigenlijk de jongste onderdelen van ons brein.

Wanneer je de onderstaande video van een MRI scan van het menselijk brein bekijkt, dan zie je duidelijk dan het is opgebouwd in lagen.

Deze afbeelding laat dit nog duidelijker zien

erectieproblemen reptielenbrein

De buitenste groene laag, is het jongste gedeelte van ons brein, de prefrontale cortex. Dit is een zeer gecompliceerd gedeelte van ons brein wat verantwoordelijk is voor meer geavanceerde kanten van de mens.

De rode, binnenste laag, is het oudst. Er wordt wel eens naar gerefereerd als het ‘reptielenbrein’.

Dit brein werkt vele malen eenvoudiger. Het zorgt voor de meest basale impulsen van de mens. We hebben het dan over onze drang tot overleven en voortplanten.
Het is dit gedeelte van het brein wat verantwoordelijk is voor angst, voor agressie, maar ook voor seksualiteit.

Rationaliteit aan de kant

We worden zoals gezegd tijdens seks minder rationeel. Het reptielen brein krijgt een grotere rol, en we handelen wat meer dan gebruikelijk op ons instinctieve gevoel.

Misschien heb je wel eens gehoord van de uitspraak ‘Ik ging er helemaal in op’, of ‘ik wist niet meer wat ik deed’.

Dit zijn uitspraken die je je waarschijnlijk ook in seksuele situaties goed kunt voorstellen.

Het zijn typische uitspraken van gevallen waarin ons reptielenbrein actief is geweest en we onze dierlijke kant wat meer lieten leiden.

Zoals je begrijpt is seks één van de sterkste behoeften van een mens. Het is een drang die het voortbestaan van onze soort moet garanderen.
De processen die hiermee gepaard gaan, en door ons reptielenbrein in werking worden gezet, gaan wanneer we seksueel opgewonden raken bijna vanzelf.

In het geval van een gezonde man betekend dit dat onder andere de volgende lichamelijke reacties plaatsvinden:

  • Verhoogde hartslag
  • Verhoogde bloeddruk
  • Een erectie
  • Versnelde ademhaling
  • Gespannen bekkenbodemspier

Hoe ontstaan erectieproblemen

We hebben gezien dat de erectie één van de lichamelijke reacties is, welke door ons reptielenbrein worden geactiveerd tijdens seksuele opwinding.
Maar wat gebeurt er nu in het geval van erectieproblemen zoals erectiele dysfunctie of impotentie?

In sommige gevallen zijn erectieproblemen het effect van een probleem met de hormoonhuishouding.
Er is een hormoon nodig in de bloedbaan wat er voor zorgt dat het enzym PDE5 geremd wordt zodat de penis zich kan vullen met bloed.

Wanneer een man echter fysiek helemaal in orde is, en er toch sprake is van erectieproblemen, dan heeft dit er vaak mee te maken dat het reptielenbrein bij deze man niet wordt ingeschakeld tijdens seksuele activiteit.

Het terciaire brein, de frontale cortex blijft actief en ons rationele vermogen zit de activering van de fysieke processen in de weg.

Vaak zijn het psychische blokkades die er voor zorgen dat de seksuele stimulering, de gedachtestroom van de man niet kunnen overstemmen.
Het zijn gedachtes of emoties die dusdanig sterk aanwezig zijn, dat de man moeite heeft de prioriteit in zijn hoofd te verleggen naar wat in het heden afspeelt.

Tijdens seks kan dit nadelige gevolgen hebben. Niet alleen kunnen mannen die op deze manier geblokkeerd zijn geraakt afstandelijk overkomen op hun partner.
Ze kunnen ook moeite hebben met het leveren van seksuele prestaties. Erectieproblemen zoals erectiele dysfunctie zijn een voorbeeld, maar in sommige gevallen uit een psychische blokkade zich op een andere manier. Bijvoorbeeld als premature ejaculatie of juist het onvermogen om tot een orgasme te komen.

Psychische en mentale blokkades die dit resultaat hebben, kunnen op verschillende manieren ontstaan. De meest voorkomende zijn echter, blokkades door gewenning aan een bepaalde gedachtestroom of trauma’s.

Om je te helpen dit soort problemen die een uitblijvende of slappe erectie veroorzaken op te lossen, heb ik deze training voor je ontwikkeld. Hiermee werk je direct aan het effectief verhelpen van erectieproblemen.

Erectieproblemen ontstaan door emotionele blokkades oplossen

De psychische blokkades zoals we ze hiervoor bespraken, zijn er in verschillende gradaties.

Voor de wat minder ernstige gevallen is soms gewoonweg wat tijd nodig. De man moet zich kunnen herpakken en met de tijd verdwijnt de mentale problematiek naar de achtergrond.
Hierdoor wordt tijdens seksuele stimulatie, het reptielenbrein weer actief zoals dit hoort en wint de man zijn vermogen tot het krijgen van een erectie terug doordat het PDE5 enzym opnieuw wordt onderdrukt waardoor de erectie kan plaatsvinden.

De ernstigere gevallen, vaak het gevolg van psychische trauma’s, lossen zichzelf niet altijd zo gemakkelijk op.

De gedachtestroom van mannen kunnen door trauma’s continue malen over gebeurtenissen uit het verleden.
In het geval van erectieproblemen komt het vaak voor dat de trauma’s juist seksueel van aard zijn. Het komt regelmatig voor dat mannen vanwege een slechte seksuele ervaring met een erectiestoornis achterblijven. Soms kan dit zich pas jaren later manifesteren, waardoor de oorzaak moeilijk te achterhalen is.

Het oplossen van erectieproblemen van deze aard ligt in essentie bij het verwerken van de traumatische ervaringen. Dit betekend voor sommige mannen dat zij opnieuw moeten wennen aan seks met een partner en zichzelf moeten leren om andere, nieuwe seksuele gedachtestromen te ontwikkelen.

In de gratis training die ik speciaal over dit onderwerp ontwikkelde, is dit één van de onderdelen waarop we nadruk leggen.
Ik ontwikkelde de methode over de afgelopen jaren om mannen die kampen met verschillende vormen van erectieproblemen houvast te bieden te helpen om tot een oplossing te komen.

Aan de hand van deze training leer je stap voor stap waarmee je de meest voorkomende vormen van erectieproblemen zelfstandig kunt leren herkennen en oplossen.

In het geval van impotentie door mentale problemen, werken we structureel aan het veranderen van de seksuele gedachtestromen welke de erectie kunnen blokkeren. Op deze manier winnen we de erectie op een gezonde en natuurlijke manier terug zonder risicovolle erectiepillen of beschamende doktersbezoeken.

erectiestoornis oplossen

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal stemmen: 2

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in