7 jaar geleden

Ik kom te snel! Ken je het gevoel?

0
(0)

De gedachte “Ik kom te snel…”, en hoe je deze kunt verbannen

 

Het te snel klaarkomen bij mannen is een lastig probleem wat vaak de oorzaak is van een problematisch seksleven.
Het probleem is beter bekend als vroegtijdige ejaculatie en het kan om verschillende redenen de kop opsteken.

In dit artikel een korte uitleg over wat vroegtijdig klaarkomen precies is, over de gevolgen ervan en over wat je als man kunt doen om het op te lossen.

Update: iedere man kan leren om zijn orgasme tot wel 30 minuten uit te stellen. Wil je weten hoe? Kijk dan snel deze korte video.

Help!Ik kom te snel! Een evolutionair probleem?

Allereerst een korte uitleg over waarom wij mannen er naar neigen om snel tot een orgasme te komen.
In de oertijd was het voor de man niet zo gunstig om lang door te moeten gaan voor hij tot een orgasme kon komen. Het snel kunnen bevruchten van meerdere partners, vergrootte de overlevingskans van onze soort. Daarbij was de periode waarin een man seks had met een vrouw, een zeer kwetsbaar moment.
Andere jaloerse mannen zochten vaak ook naar een kans om een partner te bevruchten. Wanneer je als man eenmaal bezig was, had je niet je handen vrij om je rivalen bij jouw en je partner weg te houden.

De seksuele routine is functioneel, het duidelijke doel is de ejaculatie van de man, zodat de vrouw bevrucht kan worden.

Dit zorgde er door tienduizenden jaren van evolutie voor dat wij mannen echte kanjers werden in het klaarkomen.
Wanneer jij met je partner bezig bent en denkt ‘ik kom te snel!’ Is het eigenlijk je lichaam wat denken ‘mooi! Ik kom te snel klaar!’.

We hebben het nu over de algemene tendens die mannen hebben om vlot naar een orgasme toe te werken.

Helaas zijn er veel mannen (waartoe ik zelf ook behoorde) waarbij de gedachte ‘ik kom te snel klaar’ al optreedt als we nog maar net begonnen zijn met seks.
Soms worden we zo gevoelig dat er niets een sprake is van penetratie. In dit geval gaat het meestal om een vorm van gewenning.

Tip: Wie vaak last heeft van vroegtijdige zaadlozing herkent het gevoel van schaamte en wellicht frustratie. Wist je dat er een klein, eenvoudig trucje bestaat waarmee je jezelf deze schaamte kan besparen? Met deze tip kan iedere man het tot wel 30 minuten volhouden zonder vroegtijdig klaar te komen? Kijk snel verder!

Te snel klaarkomen door verkeerde seksuele routines

Een bekend probleem wat ik een aantal keer eerder in artikelen uiteen heb gezet, is de manier waarop wij mannen voor het eerst seksueel actief worden.
De meeste mannen worden tussen hun 13e en 15e levensjaar seksueel actief. Ze zijn dan in staat om klaar te komen en te ejaculeren.
Hiermee gaat ook gepaard dat voor het eerst een drang naar seks de kop op steekt. We beginnen daarom vaak als jonge mannen al vrij vroeg met masturberen.
Meestal duurt daadwerkelijke seks hierna nog jaren.

In deze tijd wennen wij ons aan om effectief en snel naar een orgasme toe te werken op een manier die voor ons het beste werkt.
We hoeven nooit rekening te houden met een partner, en er is geen enkele reden om het orgasme juist af te remmen.
We oefenen dit dus niet.

Wanneer nu jaren later (de meeste mannen hebben tussen hun 16e en 21e levensjaar voor het eerst seks met een partner) we met een partner het bed in duiken, dan verandert er plotseling veel op het speelveld.

Plotseling zijn de stimuli en prikkels vele malen heftiger. We zien haar lichaam, we voelen de aanraking van een ander, we horen proeven en ruiken honderden nieuwe dingen en voor we het weten kruipt de gedachte in je hoofd. ‘Ik kom te snel klaar!’

Wat voorheen een handige eigenschap voor ontlading was, is nu plotseling een probleem.

De ontwikkeling van vroegtijdige ejaculatie

De meeste mannen zijn in staat om door ervaring met seks, te leren hun orgasme een beetje tegen te houden. Maar iemand met een wat gevoeligere penis (en geloof me, ik was er één van!), of een levendige fantastie, kan met het tegenhouden van zijn orgasme flinke moeite hebben.

Wat nog vaker het geval is, is dat de eerste seksuele ervaringen van een man die snel klaarkomt negatief zijn, en daarbij ook nog eens de enige ervaring voor een lange tijd hieropvolgend.
Studies tonen aan dat bij veel jongeren de eerste en tweede keer seks soms wel 2 jaar uit elkaar liggen.

Wanneer de eerste keer seks bij ons dus niet goed gaat doordat we bijvoorbeeld wat te snel komen, dan drukt dit direct een stempel op seks als iets lastigs, iets waar we niet goed in zijn.

Dit idee suddert gedurende een lange periode voordat een nieuwe kans op seks (en dus oefening) zich voordoet. Nu is echter de druk plotseling veel hoger. We weten nu immers dat we hier niet goed in zijn en de angst om te falen maakt de boel alleen maar erger.

Door deze periode van weinig objectieve feedback en oefening manifesteert vroegtijdige ejaculatie zich op een manier die we vroegtijdige ejaculatie in de tweede graad noemen.

Hierbij is het niet langer alleen een kwestie van pech of een enkele uitschieter waarbij we te snel komen. Er is nu sprake van structureel te vroeg tot een orgasme komen wanneer dit (nog) niet gewenst is tijdens seks.

Update: Wanneer je meer informatie wilt hebben over wat nog meer zou moeten doen om het orgasme langer uit te stellen, dan raad ik je mijn gratis video aan, die je direct kunt kijken om meer informatie te krijgen over premature ejaculatie en de oplossingen die wel werken.

De gedachte ‘Ik kom te snel klaar’ weergalmt op veel vlakken

Veel mannen verdringen de twijfel die ontstaat door het te snel klaarkomen tijdens seks in het dagelijks leven.
Helaas is de bittere waarheid dat wij ons als man willen kunnen wanen in een alfa-rol. De alfa man is de man die in de natuur de sterkste is, die de vrouwtjes mag bevruchten en die over andere mannen de leiding heeft.

Een onderdeel van het profiel van de alfaman, is een positief zelfbeeld. Wij baseren ons zelfbeeld gedeeltelijk op ons seksuele kunnen.
Vooral op jongere leeftijd zijn mannen veel bezig met hun seksuele kunnen en vergelijken ze dit met andere mannen. Dit heeft te maken met het feit dat er op deze leeftijd vaak nog geen sprake is van vaste partners. Wij mannen weten dus dat wanneer we seks hebben met een vrouw, zij ons vergelijkt met haar eerdere partners om te besluiten of jij wel wat waard bent in bed.

Het is een vreemde gewaarwording dat dit alles weer samenhangt met onze onmacht over ons orgasme.

De gedachte ‘ik kom te snel klaar’ weergalmt op bijna alle vlakken in ons leven.

De invloed van goede seks

ik kom te snel klaar

Een man put zelfvertrouwen uit zijn seksuele vermogen

Een man die goede, langdurige seks kan hebben, en het gevoel heeft dat hij zijn vrouwelijke partner kan bevredigen, put hieruit veel zelfvertrouwen.
Dit zelfvertrouwen vertaald zich in lichaamstaal naar zowel vrouwen als andere mannen.

De reacties van beiden zijn hierop veel positiever als op een man die met zijn lichaamstaal communiceert dat hij juist weinig zelfvertrouwen heeft.

Ook tijdens seks zelf, is een vrouw vele malen meer aangetrokken tot een man die duidelijk weet (of denkt te weten) waar hij mee bezig is.

Goede seks is waar een man voor is ontwikkeld. Het is het meest krachtige basis instinct wat we hebben. Het is dus niet vreemd dat het zo veel invloed op ons welzijn heeft.

Vroegtijdige ejaculatie verbannen

Er zijn een aantal manieren om vroegtijdige ejaculatie aan te pakken. Dingen die ik heb geprobeerd en die zeker niet werken, zijn crèmes zoals emla crème of condooms met een verdovend middel. Het probleem hiervan is dat je als man de prikkels en signalen van het aankomende orgasme niet voelt aankomen. Het kan iets langer duren, maar vaak overvalt het orgasme je dan alsnog op een moment dat jij en je partner er nog niet klaar voor waren.

Voorafgaand aan het proces van ejaculeren, gaan een aantal lichamelijke stappen.

  1. We raken seksueel opgewonden

In deze fase is het lichaam op zoek naar een kans op voortplanting

  1. Het lichaam bereid zich voor op ejaculatie

    In deze fase trekt de huid van het scrotum zich strak rond de testikels en beginnen we steeds zwaarder te ademen. Het lichaam heeft zijn kans gezien om voort te planten

  2. De bekkenbodemspier komt op spanning te staan en de eikel van de penis gaat tintelen

    In deze fase komen we op de grens die we het ‘point of no return’ noemen. Het lichaam schakelt onze bewust aansturing uit, en gaat op een soort automatische piloot verder, zodat de kans op bevruchting niet bewust kan worden gemist. Dit herken je aan een spanning op de bekkenbodemspier of PC-spier en een tintelend gevoel aan de eikel.

De daadwerkelijke oplossing voor het te snel klaarkomen bij de man, en het voorgoed verbannen van de paniekgedachte ‘Help! Ik kom te snel klaar!’

help! Ik kom te snel klaar!

help! Ik kom te snel klaar!

is door deze fasen goed te leren kennen. Wanneer wij de prikkels en tintelingen die met het point of no return gepaard gaan leren aanvoelen, dan kunnen wij ingrijpen en onze stimulatie wat verminderen.
Met wat oefening kan dan meer controle over het orgasme verkregen worden.

Wanneer je meer informatie wilt hebben over te snel klaarkomen oplossen, kun je mijn video eens bekijken die ik gemaakt heb voor de bezoekers van mijn website. De video is gratis en alleen beschikbaar op mijn website.

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: