De invloed van impotentie op je relatie

2
(4)

De invloed van impotentie op je relatie

Impotentie is een groter probleem dan de meeste mensen denken. Het wordt een probleem genoemd dat een sterke relatie heeft met het ouder worden, maar dat verband is tegenwoordig helemaal niet meer zo vanzelfsprekend. Steeds meer jonge mannen hebben last van de invloed van impotentie en kunnen geen seks meer hebben met hun partner.

Daarom is er meer informatie nodig over dit probleem. Hoe is het mogelijk dat jonge mannen geen stijve penis meer kunnen krijgen, en wat zijn de gevolgen voor deze mannen? Wat is het effect van impotentie op je relatie en wat kun je zelf doen om de gevolgen van het probleem kleiner te maken voor je partner?

Update: Als je meer zou willen weten over het effectief bestrijden van erectieproblemen. Volg dan de training…

Impotentie beïnvloedt alle leeftijden

Voorheen werd regelmatig gesteld dat impotentie een probleem van impotentie en de gevolgen voor je partneroudere mannen was. Deze mannen konden door de ouderdom geen stevige erectie meer krijgen. Dat klonk logisch, maar tegenwoordig zien we dat het probleem verlegd is. Impotentie is een probleem geworden van mannen van alle leeftijden. Het zijn niet alleen de oudere mannen, ook de jonge mannen krijgen problemen met impotentie.

Dit heeft vooral te maken met stress en prestatiedruk. We leven in een maatschappij waarin je in feite altijd bereikbaar en beschikbaar moet zijn. Daarnaast is dit een maatschappij die zich sterk richt op de prestatie van het individu. Deze twee factoren leggen een flinke last op de schouders van de gemiddelde man. Hij moet presteren op alle vlakken en weet dat hij in de gaten gehouden wordt.

Wanneer je denkt dat seks een lichamelijke bezigheid is, dan maak je een grote fout. Zelfs voor een man begint de seks in de hersenen. De hersenen moeten het punt herkennen waarop de penis stijf zou moeten worden, en de hersenen moeten de prikkels in opwinding gaan vertalen, om de penis stijf te houden.

Wanneer er teveel stress en prestatiedruk is, dan zijn de hersenen druk met andere factoren. Zij missen de prikkels, of kunnen niet de ruimte vinden om opgewonden te worden omdat er simpelweg teveel speelt, en er nog teveel dingen zijn die moeten gebeuren. Daarnaast weten de mannen dat zij moeten presteren, ook in bed, en wanneer de kans op succes te klein is, dan vinden de hersenen dit niet eens het proberen waard.

Het gevolg voor de relatie

Impotentie is een vervelend probleem. Het zorgt ervoor dat je niet meer kunt vrijen met je partner, en het is ook nog eens een probleem dat je niet kunt verbergen. Het is niet iets dat je verborgen kunt houden voor je partner, zij gaat het merken. Het is daarom niet aan te raden om ermee door te blijven lopen totdat zij erover begint.

Wees een man en stap zelf naar je partner toe en leg het probleem uit. Vertel haar over de invloed van impotentie waardoor je de penis niet stijf genoeg kunt houden om haar te penetreren. Je hebt het idee dat je daar een flinke knieval voor moet maken, maar vergis je niet. Jouw partner zal het waarderen dat je eerlijk bent en direct naar haar toekomt met het probleem.

Wanneer je het probleem voor je houdt, in de ijdele hoop dat jouw partner niets merkt, ga je jouw gedrag aanpassen. Nu zijn er twee manieren bekend waarop mannen reageren in deze situatie. De eerst soort man laat zijn alfa rol vallen in het huis. Hij ziet zichzelf niet in staat om de leidende rol in de slaapkamer te vervullen, en laat daarmee steeds meer taken aan zijn partner vervallen. Dit is de man die zichzelf een slachtoffer vindt van de situatie en die vindt dat hij getroffen is door het probleem.

Blijf een alfamannetje

De andere soort man gaat overcompenseren. Dit zijn mannen die spontaan veel meer gaan doen in huis, die veel meer macho worden om zichzelf te bewijzen. Deze mannen gaan vaker naar de sportschool, of raken in gevechten verstrikt waarin ze zichzelf willen bewijzen. Dit zijn de mannen die hardop roepen dat zij geen probleem hebben. Zij willen op een andere manier de alfa rol gaan vervullen.

Beide opties zijn geen gezonde aanpak van het probleem. Sterker nog, wanneer je kiest voor deze aanpak, probeer je jezelf te veranderen in iemand anders, omdat je het probleem niet aan wilt pakken. Misschien denk je dat het probleem niet aan te pakken is, maar de kans is groter dat je je teveel schaamt om hulp in te schakelen.

Opmerking: Als je zelf kampt met de confrontatie van een uitblijvende of slappe erectie, start dan hier…

Beter voor je partner

Het is beter voor je partner wanneer je het onderwerp met haar aankaart. Vertel haar dat je erectieproblemen hebt en dat de impotentie een groot probleem is. Laat haar weten dat je inziet dat het voor haar ook een groot probleem is, en dat je er aan gaat werken, bijvoorbeeld door ‘De Erectie Oplossing’ in huis te halen zodat je aan het werk kunt met de problemen.

Verander je gedrag in huis niet. Jouw rol is namelijk niet veranderd. Het is bijzonder vervelend dat de penis niet mee wil werken, maar je kunt nog altijd seks hebben met je partner door de tijd voor haar te nemen. Verder verandert er natuurlijk weinig. Jouw zelfbeeld krijgt een flinke tik, maar is dat echt een reden om alles te laten vallen?

Op zoek naar een oplossing

Infografiek - De invloed van impotentie op je relatie

impotentie en de oplossing zoekenHet belangrijkste ligt echter op een ander punt. Uiteraard is de communicatie sleutel tot succes. Wil je dat de impotentie geen grip krijgt op je relatie, dan moet je zorgen dat jij en jouw partner op dezelfde lijn blijven zitten. Die lijn kan gemakkelijk gezet worden door op zoek te gaan naar een oplossing.

De dure erectiepillen zijn geen oplossing. Ze kunnen een goede tussenoplossing zijn wanneer je met een training begint, maar het is beter om direct op zoek te gaan naar de oorzaak. De reden achter jouw impotentie is namelijk waarschijnlijk een mentaal probleem. Het kan zijn dat je teveel prestatiedruk voelt, of een constante angst hebt om te falen in de slaapkamer. Beide elementen zorgen voor erectiestoornissen.

Om zelf je problemen met een uitblijvende of slappe erectie tegen te gaan zonder heftige erectiemiddelen volg je deze training

Door het probleem aan te pakken, vallen de invloeden van de impotentie op jouw relatie al snel mee. Het is namelijk niet zo dat impotente mannen de rest van hun leven impotent blijven. Het kost je misschien wat moeite om op zoek te gaan naar de oorzaken, en het opbiechten dat je een probleem hebt, maar wanneer je al hier gekomen bent op zoek naar informatie, dan is het een kleine stap om richting de oplossing te gaan werken.

De eerder genoemde module ‘De Erectie Oplossing’ kan je hier bij helpen. Hierbij raad ik je aan om de communicatie met je partner goed te houden. Allereerst omdat zij jou kan steunen bij het trainen in de richting van een oplossing, anderzijds omdat de communicatie tussen jou en jouw partner een onderdeel van het probleem kan zijn.

erectiestoornis oplossen

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 2 / 5. Aantal stemmen: 4

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: