Invloed Van Serotonine Bij Vroegtijdige Zaadlozing

1.8
(5)

Wat doet serotonine en wat heeft het te maken met de vroegtijdige zaadlozing? In de voorgaande artikelen heb ik de verschillende vormen en gradaties van de vroegtijdige zaadlozing uiteengezet. In het artikel: Medicatie Tegen Premature Ejaculatie geef ik uitleg over waarvoor de medicatie tegen premature ejaculatie is bedoeld en hoe de werking hiervan is.

In dit artikel geef ik toelichting op de stof serotonine. Zoals je hebt kunnen lezen heeft serotonine veel te maken met de hoeveelheid controle die wij kunnen uitoefenen op ons orgasme. Mannen die last hebben van zogenaamde Ejaculatio Praecox, kunnen soms een verstoring hebben in de aanmaak van serotonine.

TIP: Aan de hand van deze video leer je één van mijn meest krachtige technieken tegen ejaculatio praecox

Heel vaak is de vroegtijdige zaadlozing dan niet het enige effect. Serotonine heeft namelijk invloed op heel veel meer dan alleen het orgasme.

Er wordt nog altijd volop onderzoek gedaan naar de precieze werking van serotonine. Maar wat we in ieder geval met zekerheid kunnen zeggen is dat het een rol speelt bij onder anderen emotie en seksuele drive. Ook onze slaap en eetlust staan onder invloed van serotonine.
Een verstoorde serotonine balans heeft vaak op meerdere van deze velden invloed.

Maar hoe beïnvloedt serotonine de vroegtijdige zaadlozing?

Serotonine en vooral de hoeveelheid en de activiteit er van, is gerelateerd aan hoe lang het duurt voor wij als man klaarkomen en of dit dus wel of niet in de categorie vroegtijdige zaadlozing valt.

Onderzoek heeft uitgewezen dat we een gen bezitten die de hoeveelheid en activiteit van onze serotonine bepaald. (voor de nieuwsgierigen onder ons, dit gen heet 5-HTTLPR). Het gen komt bij mannen in drie vormen voor.
Vorm 1 zorgt voor weinig controle waardoor deze groep mannen gevoelig is voor de vroegtijdige zaadlozingen.
Vorm 2 is een tussenvorm die gematigde controle over het orgasme realiseert. Mannen met dit gen kunnen nog steeds last hebben van een vroegtijdige zaadlozing.
Vorm 3 zorgt voor de meeste controle. Dit gen komt het minste voor en mannen met dit gen hebben vaak moeite met klaarkomen tijdens seks.

Omdat er medicatie bestaat om de serotonine aanmaak te reguleren, schrijven artsen dit vaak voor bij heftige vormen van ejaculatio praecox (de medische benaming van de aandoening).
Deze medicatie, genaamd Paroxetine is echter ontwikkeld als antidepressiemiddel en de bijwerkingen kunnen erg heftig zijn.
Het gebruik van dit middel tegen vroegtijdige zaadlozing is voor doktoren vaak een laatste redmiddel als niets anders schijnt te werken.

Oorzaken buiten serotonine

Helaas is het niet eenvoudig om te constateren of het te snel klaarkomen bij een man komt door een serotonine probleem of door de vaker voorkomende verkeerde routine welke tijdens de jeugd is aangeleerd.
Deze tweede vorm is veelvoorkomend (1 op de 5 mannen), en ondanks het feit dat deze vorm van vroegtijdige zaadlozing hardnekkig kan zijn, ligt de oorzaak er van niet bij de serotonine aanmaak en de balans hiervan.
De verkeerde routine heeft te maken met het feit dat mannen zich vanaf een jonge leeftijd aanwennen snel een orgasme te bewerkstelligen bij bijvoorbeeld masturbatie. Dit kan in het seksleven later problematisch worden als deze routine is ingesleten.
Echter mannen die zich er een periode voor inzetten om van de vroegtijdige zaadlozing af te komen met de hiervoor bestaande oefeningen zoals ik ze beschrijf in “Orgasme Onder Controle”, komen in 90% van de gevallen in enkele weken tijd van het probleem af.

Daarom is mijn advies om nooit aan de haal te gaan met medicatie voordat alle andere mogelijkheden zijn geprobeerd.

Middelen zoals Paroxetine kunnen een zeer verslavende werking hebben, en het proberen van een alternatief voordat u zich hieraan waagt kan de moeite waard zijn.

In plaats van medicatie kun je beginnen met bewezen zelfhulpmethodes, zoals de methode die ik uitleg in deze video. De methode is zo concreet en eenvoudig dat je vanavond al resultaat kunt hebben en je orgasme tot wel 30 minuten kan uitstellen!

[stextbox id=”info”]Wil jij je orgasme volledig onder controle krijgen?
Leer hoe je vandaag nog je orgasme met minimaal 30 minuten kunt uitstellen! Klik hier![/stextbox]

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 1.8 / 5. Aantal stemmen: 5

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Penis Grootte gemiddelden van Europa en de wereld

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Hey hallo

  Ik kom al mijn hele leven juist moeilijk klaar.
  Ik gebruik citalopram al 9 jaar.
  Stoppen met dit middel heeft daarop geen effect weet ik inmiddels.
  Graag ontvang ik meer info over mijn probleem.
  Tis vrij onbekend… Geen angst voor sex of intimiteit eerder snel verveeld omdat het lichamelijk gevoel er simpelweg niet meer is als de vrouw in de stemming komt. Vocht.
  Ontzettend veel geprobeerd.. Maar ja.
  Ik hoor graag van iemand iets.
  seksuoloyen psychologen die ken ik nu inmiddels wel… Zitten vast goed tussen (ook ontmoet) alleen staat een oplossing voor mij blijkbaar nergens in een boekje 🙂
  Alvast veel dank!

 2. Beste Bart,

  Ik weet niet of ik je iets nieuws kan vertellen. In ieder geval neig ik er direct naar mijn pijlen te richten op de citalopram (zoals ook ongetwijfeld de seksuologen die je bezocht hebt).
  Dit is een Serotonineheropnameremmer (SSRI) en serotonine is zoals je hebt kunnen lezen van grote invloed op het gemak waarmee we klaarkomen.

  Je verteld dat stoppen niet hielp, hoe lang ben je gestopt? Het kan namelijk veel tijd kosten voordat de situatie na het gebruik van een dergelijk middel weer de oude is.

  Ik hoor het graag
  Mark

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in