Kegeloefeningen om direct voortijdige zaadlozingen tegen te gaan!

by Mark Meijers  - maart 5, 2013

3.8
(20)

De kegeloefening is een techniek die op het internet heel erg veel voorkomt. De oefening wordt vaak gepresenteerd als eenvoudige oplossing voor het overkomen van snel komen tijdens seks. Ik ben het ermee eens dat kegeloefeningen inderdaad problemen met vroegtijdige ejaculatie kunnen verbeteren. Maar de oefeningen zijn niet per se gemakkelijk in de uitvoering en het is ook niet zo dat het de enige manier is waarop dit probleem wordt opgelost.

Daarom duiken we in dit artikel in de ‘correcte uitvoering’ van kegeloefeningen of bekkenbodemspier training. En we kijken naar wat nog meer nodig is om dit probleem blijvend op te lossen.

Wat zijn kegeloefeningen

[pullquote align=”normal”]We weten dat de kegelspier zich tijdens het orgasme aan- en ontspant. Dit zorgt voor de golvende bewegingen die het sperma uitdrijven. [/pullquote]

De kegeloefening is het trainen van de spier die voor een groot deel verantwoordelijk is voor het orgasme van de man. Deze spier heet de bekkenbodemspier (in het Engels pubococcygeus muscle, afgekort: PC muscle). Vaak wordt deze echter de kegelspier genoemd. Het is mij niet geheel duidelijk of de kegelspier zo heet vanwege zijn vorm (die lijkt op een kegel) of vanwege de gynaecoloog Arnold Kegel, die de Kegeloefeningen voor het eerst beschreef.

Wat we wel weten, is dat deze kegelspier zich tijdens het orgasme aan- en ontspant. Dit zorgt voor de golvende bewegingen die het sperma uitdrijven.
De evolutionaire programmering van de man heeft ervoor gezorgd dat wij het orgasme, wanneer het eenmaal is ingezet, niet meer kunnen tegenhouden. De reden hiervoor is dat de kans op voortplanting van de soort wordt vergroot als wij gemakkelijk tot een ejaculatie komen.

Het nadeel is dat wij (mannen die last hebben van voortijdige zaadlozingen) moeite hebben met het herkennen van het punt waarop onze  PC spier aan het werk gaat en wij de controle verliezen. We noemen dit punt voor het gemak het ‘point of no return’.

De reden dat wij als man het precieze moment dat we ‘over het randje gaan’ niet goed kunnen tegenhouden en controleren, is omdat we van nature niet heel veel controle hebben over de kegelspier.

Om die reden kunnen wij mannen gebruik maken van kegeloefeningen. Hiermee vergroten we namelijk de controle en kunnen we de spier bewuster ontspannen en aanspannen op commando.

Hoe vind je de kegelspier?

De bekkenbodemspier is niet alleen de spier waarmee het orgasme wordt gecontroleerd. We gebruiken deze spier ook om onze urine in te houden. Als je ooit tijdens het plassen wel eens geprobeerd hebt te stoppen, dan weet je over welke spier ik het heb.

Ligging van de kegelspier voor kegeloefeningen

Wanneer je tijdens het plassen je urinestraal doorbreekt, dan span je automatisch de kegelspier aan. Deze manier van aanspannen (en daarna ontspannen) kun je natuurlijk ook uitvoeren zonder te plassen. Dit is hoe de kegeloefeningen in de basis werken.

Hoe gebruik je kegeloefeningen om het orgasme te controleren?

De kegeloefeningen worden helaas in de meeste gevallen compleet verkeerd uitgelegd!

Waarom?

Omdat deze in de eerste instantie werden ontwikkeld VOOR VROUWEN!

Kegeloefeningen werden ontwikkeld voor vrouwen!

Juist! Van origine is de kegeloefening een training om incontinentie bij vrouwen tegen te gaan. Zij spannen bij deze oefening dezelfde spier aan. Net als bij ons mannen is deze spier ook bij hen verantwoordelijk voor het tegenhouden van de urine.

Wanneer deze spier door middel van oefeningen sterker wordt, dan kunnen zij deze krachtiger aanspannen en met meer gemak het ontsnappen van urine tegengaan.

Bij mannen bestaat deze toepassing ook, maar bij ons mannen is er tevens de variant die bedoeld is voor het verbeteren van ejaculatie controle. En hier zit hem het grote verschil!

Om de ejaculatie controle te verbeteren, moeten wij mannen leren deze spier te ‘ontspannen‘. Om incontinentie tegen te gaan moet de spier juist ‘gespannen’ worden!

Helaas weten maar weinig mensen dit. En ik schrik er nog steeds van wanneer ik zie in Google hoeveel websites de oefeningen omschrijven die bedoeld zijn tegen incontinentie, en vervolgens propageren dat deze je voortijdige zaadlozingen op kunnen lossen.

Dat is dus niet waar! En om deze misvatting de wereld uit te helpen heb ik een korte reader geschreven waarin je de ‘correcte’ vorm van kegel oefeningen tegen te snel klaarkomen kunt lezen.

[stextbox id=”info”]Download hier gratis de reader: Correcte Kegeloefeningen[/stextbox]

Hieronder zal ik tevens enkele basis kegeloefeningen voor je omschrijven. Maar voordat ik dat doe, starten we met een goede oefenmethode zodat je het gewenste resultaat, een langer uithoudingsvermogen in bed, behaalt.

Hoe gebruik je kegeloefeningen tegen voortijdige ejaculaties?

De kegeloefeningen tegen voortijdige ejaculaties zijn erop gericht om je te leren de kegelspier (pubococcygeus) ontspannen te houden tijdens seks. Op die manier lukt het je lichaam niet om op automatische piloot klaar te komen, zonder dat wij hier bewust iets tegen kunnen doen.

Wanneer ons lichaam zich klaarmaakt om over dat bekende ‘point of no return’ heen te gaan, dan komt de kegelspier eerst op spanning te staan.
De aangespannen kegelspier geldt eigenlijk als een soort check die je lichaam af moet vinken voordat tot klaarkomen kan worden overgegaan.

Wanneer deze check is afgevinkt, kan het lichaam de ejaculatie in gang zetten. Wanneer wij de PC spier dus aangespannen houden tijdens seks, dan helpen we ons lichaam eigenlijk om sneller klaar te komen.

[thrive_highlight highlight=’default’ text=’light’]Hoe keren we dit proces nu om?[/thrive_highlight]

Dat doen we door juist bewust de kegelspier te leren ontspannen. Wanneer tijdens seks de kegelspier constant ontspannen blijft, dan is het voor het lichaam erg lastig om de stap te zetten om daadwerkelijk klaar te komen.

Let er dus op wanneer je de onderstaande kegeloefeningen gaat toepassen, je altijd de focus houdt op de ontspanning van de spier.

Kegeloefening nummer 1: Flexen

De eerste oefening waarin we gericht de bekkenbodem training uitvoeren noem ik ‘flexen’. Dit betekent letterlijk dat we het bewust spannen en ontspannen van de spier gaan oefenen.

Wanneer je hebt bepaald welke spier de kegelspier is (door net te doen alsof je je plas ophoudt), dan gaan we deze spier langzaam aanspannen en daarna ontspannen.

Dit doen we in een ritme van 2 (aanspannen en ontspannen).

Herhaal voor het ritme het woord Mississippi 3x in gedachte. Gedurende de eerste set van 3, houd je de spier aangespannen. Tijdens de volgende set van 3 houd je de spier ontspannen.

Dit herhaal je 20x en bouw je met de tijd op naar 50 herhalingen

Kegeloefening nummer 2: Stoten

In deze tweede oefening probeer je telkens zo krachtig mogelijk de kegelspier aan te spannen. Na het aanspannen neem je 4 seconden de tijd om de spier volledig tot ontspanning te laten komen.

Hierbij zul je duidelijk merken dat het ‘bewust ontspannen’ van de spier moeilijker is dan je in eerste instantie zou denken.

De spier heeft na aanspanning écht eventjes een momentje nodig om weer ontspannen te raken.

[stextbox id=”info”]Om die reden is het tijdens seks zo lastig om deze spier ontspannen te krijgen wanneer hij eenmaal aangespannen is geweest! Onthoud dit! Het kan je redden tijdens seks![/stextbox]

Kegeloefening nummer 3: Wisselen

Zoals ik bij de vorige oefening aangaf, duurt het in het begin eventjes voordat de spier weer ontspannen raakt na inspanning. Wanneer je een tijdje hebt geoefend en je wat meer controle hebt bemachtigd over het ontspannen van de spier, ga je deze in een rap tempo aan- en ontspannen achter elkaar.

Dit doe je in series van 20. In andere woorden, je spant de spier 20x snel achter elkaar aan, en ontspant hem telkens direct weer.

Kegel oefening video

Voor wat extra informatie en uitleg raad ik je aan deze video te bekijken over kegeloefeningen

[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’1′ hide_fullscreen=’1′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=HKNQx5EXHOU[/responsive_video]

 

De grootste fout die mannen maken bij kegeloefeningen

Wat ik met grote regelmaat fout zie gaan bij mannen die deze technieken aan elkaar omschrijven, is dat ze telkens weer de neiging hebben om de nadruk op het aanspannen van de spier te leggen in plaats van het ontspannen.

Neem het van me aan, ik houd me nu ruim 9,5 jaar bezig met het oplossen van vroegtijdige ejaculaties bij mannen, en kegeloefeningen kunnen hier écht een enorm positieve invloed op hebben, maar NIET als je focust op aanspannen!

Het is misschien niet vreemd dat deze fout gemaakt wordt. Wij mannen kennen het trainen van spieren voornamelijk als iets wat met grote gewichten in de sportschool wordt gedaan. Het gaat dan bijna altijd om het aanspannen en het uitoefenen van kracht met de spieren.

Ondanks het feit dat je de kegelspier moet aanspannen tijdens het uitvoeren van de kegeloefeningen, is dit nooit waar de nadruk ligt. De nadruk is ontspanning zodat we kunnen leren tijdens seks de spier ontspannen te houden.

Op die manier weerhouden we ons lichaam ervan om over het randje te schieten, en het point of no return over te gaan voordat wij en onze partner hier klaar voor zijn!

Wat kun je nog meer doen om je ejaculatiecontrole te verbeteren naast kegeloefeningen?

Wanneer mannen voor het eerst beginnen met het zoeken naar een oplossing tegen vroegtijdige ejaculaties, dan zijn trainingen voor de bekkenbodem vaak het eerste waarmee we in aanraking komen.

Dit is niet geheel onterecht. Het klopt dat pc-spier controle kan bijdragen aan je uithoudingsvermogen tussen de lakens, maar het is verre van de meest belangrijke techniek.

Veel belangrijker is het om de mentale ontwikkeling van het orgasme te leren kennen en manipuleren. Het is met deze mogelijkheid dat je als man échte controle kunt verwerven over je orgasme.

Ik deel voor het gemak het orgasme in in 4 fasen

De vier fasen van het orgasme

Fase 1: Initiële Opwinding

Dit is de fase waarin wij voor het eerst seksuele opwinding ervaren. Het is het moment dat de seksuele programmering van de man in werking wordt gesteld. En omdat ons lichaam er vanaf dit moment alles aan zal doen om de voortplanting te bewerkstelligen (lees, klaar te komen) zie ik dit onderdeel als het eerste gedeelte van het orgasme en tevens als het eerste moment dat wij ons uithoudingsvermogen kunnen beïnvloeden.

Fase 2: Willen- fase

De willen fase vindt plaats wanneer wij ons bewust zijn geworden van onze seksuele opwinding en we het orgasme bewust gaan verlangen. Soms is in deze fase de fysieke seksuele handeling (bijvoorbeeld penetratie) al begonnen, maar dat hoeft niet per se!

Fase 3: Checklist fase

De checklist fase. Tijdens deze fase maakt ons lichaam zich fysiek klaar voor ejaculatie. We hebben het al gehad over de bekkenbodem, of kegelspier, die zich probeert aan te spannen, maar er zijn nog meer fysieke onderdelen van het orgasme. Veel mannen merken bijvoorbeeld dat de huid rond het scrotum strak trekt, maar ook dat de ademhaling versnelt.

Het lichaam gaat in deze fase als het ware een checlist af van wat er nodig is om fysiek klaar te kunnen komen (ejaculeren). Zodra al deze punten zijn afgevinkt, kan het ejaculatieproces beginnen.

Fase 4: (pre) point of no return

Het point of no return zagen we eerder al voorbij komen. Het is het moment dat het lichaam over de rand gaat, het ejaculatie proces wordt in gang gezet en wij kunnen hier als mannen niets meer tegen doen.

Er zit echter een fractie van tijd, vlak voor dit point of no return waarop het lichaam ‘kan’ klaarkomen, maar het nog niet is gestart. Dit is het laatste moment waarop wij mannen controle kunnen uitoefenen voordat we de strijd verliezen en onze oer-programmering het roer overneemt en ons op een soort automatische piloot over de eindstreep trekt.

De fasen gebruiken tegen voortijdige zaadlozingen

Wanneer je tijdens seks of masturbatie heel goed bij jezelf oplet, dan kun je deze 4 fasen steeds beter leren onderscheiden. Het is een kwestie van oefenen en de tijd nemen. Benader seks zo langzaam mogelijk zodat je alle prikkels en sensaties goed leert kennen en herkennen.

Schets voor jezelf als het ware een mentale kaart of tijdlijn van het orgasme, zodat jij te allen tijden weet waar je bent ten opzichte van het point of no return. Zo leer je op den duur telkens een stapje terug te zetten, en de afstand tot de ejaculatie te bewaren. Dit is de essentie van ejaculatie controle. Deze vorm van controle maakt dat je van klaarkomen écht een keuze maakt.

De weg naar deze mate van controle is niet één-twee-drie bewandeld, maar ik help je er graag mee!

Daarom heb ik een speciale video opgenomen waarmee je een krachtige techniek leert die jou direct, vanavond al helpt bij het controleren van het klaarkomen. De techniek stelt je ertoe in staat het orgasme tot wel 30 minuten uit te stellen door één cruciaal punt te veranderen tijdens seks.

Heb jij zelf nog goede tips en adviezen over het gebruik van kegeloefeningen om het uithoudingsvermogen te vergroten? Of heb je misschien andere tips die je zou willen delen? Laat een reactie achter in de sectie onderaan de pagina. Ik hoor graag wat je ervan denkt!

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 3.8 / 5. Aantal stemmen: 20

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Wat als het omgekeerde voorkomt. Dat je problemen hebt met klaarkomen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in