4 jaar geleden

Waarom komt een vrouw makkelijk klaar door beffen?

5
(1)

Je partner een orgasme laten beleven is één van de mooiste dingen die je kunt doen in de slaapkamer. Het is tevens één van de dingen waar het meeste over geschreven is. Er zijn namelijk veel mannen die het maar moeilijk vinden om hun partner echt te verwennen. Daar komt ook het idee vandaan dat het vrouwelijk orgasme een mythe is.

Deze mannen maken doorgaans allemaal dezelfde fout. Zij proberen zo lang mogelijk door te gaan tijdens het penetreren, en zijn verrast wanneer zij merken dat hun partner geen orgasme gehad heeft. Ze zijn minstens twintig minuten aan het stoten geweest, is zelfs dat niet genoeg?

Het antwoord is nee. Een vrouw komt veel moeilijker klaar door penetratie dan door andere manieren van seks hebben. Door te beffen kun je een vrouw veel gemakkelijker klaar laten komen dan door penetratie. Hoe komt dit en hoe kun jij hier zelf zo goed mogelijk op inspelen?

Hoe werkt het orgasme van de vrouw?

Om te bekijken waarom een vrouw makkelijker klaar kan komen door orgasme-door-beffen-vrouwelijkhet beffen, moeten we een stapje terugdoen. We moeten immers eerst precies weten waardoor een vrouw klaar kan komen. Bij een man is dat exact bekend. Door het prikkelen van de eikel wordt een overdosis aan prikkels gevormd, waardoor de hersenen besluiten dat dit het punt is waarop de zaadlozing plaats moet hebben.

Bij een vrouw is het een stuk moeilijker. Niet eens alle vrouwen kunnen een orgasme hebben. Voor een vrouw werkt het ook met seksuele prikkels die op een gegeven moment leiden tot een hoogtepunt. Dit kan met ejaculaat gepaard gaan, maar in de meeste gevallen blijft het bij onregelmatig samentrekken van de spieren.

Om de seksuele prikkels te kunnen geven, moeten de erogene zones geprikkeld worden. Hoe meer opgewonden de vrouw is, hoe makkelijker het zal zijn om haar tot een orgasme te brengen. Je moet daarvoor echter wel op de plek zijn waar de meeste zenuwen zijn. Je wilt immers zoveel mogelijk prikkels teweeg brengen.

En dat is precies waarom de meeste vrouwen niet klaar kunnen komen door penetratie. Er zitten niet zoveel zenuwuiteinden diep in de vagina, en dat is wel het gedeelte dat je het meest stimuleert. Voor een vrouw kan het zeker prettig zijn, helemaal wanneer het niet schuurt en het tempo afgewisseld wordt, maar een orgasme is niet waarschijnlijk. Daarvoor bevind je je op de verkeerde plek.

Hoe laat je een vrouw klaarkomen?

Een vrouw kun je klaar laten komen door haar zoveel mogelijk seksuele prikkels te geven. De makkelijkste manier is beffen. De clitoris heeft veel zenuwuiteinden die samenkomen, en het gebied rond de schaamlippen is ook erg gevoelig voor stimulatie. Op die plek zou je de meeste aandacht moeten leggen tijdens het voorspel.

Door het beffen van je partner kun je haar tot ongekende hoogtes brengen, maar wat is er aan de hand wanneer dit ook niet genoeg is? Jouw techniek kan het af laten weten, maar de intieme vorm van seks gepaard met jouw zachte tong en lippen zouden toch een bonus moeten vormen. Het kan echter zo zijn dat jouw partner net iets meer nodig heeft.

Vrouwen die van zichzelf redelijk onzeker zijn, die hebben meer prikkels nodig om over de drempel te kunnen komen. Zij zijn te druk bezig in hun hoofd met hoe ze erbij liggen en welke geluiden ze maken. Daarom moet je op zoek naar een tweede regio die je kunt gebruiken. Doorgaans heb je twee opties in dit geval.

De eerste optie is de vaginamond. Hier bevinden zich veel zenuwen (dit kun je gebruiken tijdens het penetreren!) en door een vinger de vaginamond in te laten glijden, kun je de clitoris van binnenuit stimuleren. Dit geeft een flinke extra stimulans die er voor kan zorgen dat je jouw partner met zekerheid over de rand heen helpt, en haar een orgasme laat beleven.

De anus is ook een plek waar bijzonder veel zenuwen samenkomen. Door genoeg glijmiddel te gebruiken, zorg je ervoor dat het een prettige ervaring wordt, en geen bijzonder pijnlijke. Overleg dit wel van tevoren met je partner. Niet alle vrouwen zijn hiervan gediend en onaangekondigd je vinger in haar anus drukken, leidt tot heel veel, maar niet tot een orgasme.

Kan een vrouw niet klaarkomen door penetratie?

vrouw-geen-orgasme-penetratieHet verhaal wordt echter een stukje moeilijker, maar het is belangrijk om dit ook te weten. Naar schatting kan 10% van de vrouwen een orgasme beleven door penetratie zonder voorspel. Daarvoor moet je wel richting de navel stoten (om de G-spot te kunnen raken) of je moet vooral in de vaginamond actief zijn omdat hier zoveel zenuwen zitten.

Heb je haar echter een orgasme bezorgd door haar te beffen, dan veranderen de percentages sterk. Nadat zij een orgasme hebben beleefd tijdens het voorspel, kan meer dan de helft van de vrouwen een orgasme bereiken door penetratie. Hoe is dat mogelijk?

Wanneer je een vrouw bevredigt, stapelen de prikkels zich op. Ze wordt steeds meer opgewonden door alles wat je doet, en die opwinding moet een orgasme veroorzaken. Wanneer zij een orgasme gehad heeft, blijf de mate van opwinding hoog. Een vrouw is niet zoals een man die direct een aantal minuten nodig heeft om zich te herstellen.

Wanneer je na het voorspel verder gaat met het penetreren, dan is de mate van opwinding nog steeds hoog. Dit betekent dat zij minder nieuwe prikkels nodig zal hebben om opnieuw tot een orgasme te komen. Wat eerst dus geen mogelijkheid was, is nu ineens wel mogelijk geworden. Je kunt je partner klaar laten komen door haar te penetreren!

Daarbij moet je wel op blijven letten dat je de gevoelige zones blijft stimuleren met de penis. Het is namelijk wel de bedoeling dat de prikkels toe blijven nemen. Zodra deze verder afnemen, wordt de kans op succes weer kleiner.

Een vrouw klaar laten komen

Je kunt jouw partner het beste klaar laten komen door de plekken te stimuleren waar de meeste zenuwen samenkomen. Hier bereik je namelijk de meeste seksuele prikkels en dat zorgt voor succes tijdens de seks. Wanneer je haar eenmaal een orgasme bezorgd hebt tijdens het voorspel, wordt het veel makkelijker om haar vaker klaar te laten komen op dezelfde avond. De opwinding van een vrouw daalt namelijk veel minder snel dan de opwinding van een man.

Het is belangrijk om te weten wat jouw partner lekker vindt. Blijf daarom met haar communiceren en praten voor de seks. Tijdens de seks kun je letten op de kleine signalen die je van haar krijgt. Op welke manier is zij aan het ademen? Knijpt ze haar handen samen, of is ze zich eigenlijk gewoon aan het vervelen?

Op die manier kun je je laten sturen door je partner, en dat is een stuk fijner dan constant te moeten vragen of je het wel goed doet. Je kunt de opwinding van een vrouw heel snel laten dalen door ineens tegen haar te gaan praten, dus gebruik je tong vooral op een andere manier, en laat haar lekker genieten, want dat vergroot de kans op een orgasme natuurlijk aanzienlijk!

Orgasme onder controle

 

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: