Klaarkomen uitstellen en de rol van serotonine

0
(0)

De relatie tussen serotonine en klaarkomen uitstellen

In eerdere artikelen heb ik het gehad over het te snel klaarkomen tijdens seks en de rol die serotonine hierbij speelt.
Ook heb ik het gehad over de verschillende vormen van voortijdige orgasmes, de mogelijke medicatie en de gevolgen van de medicijnen en technieken om klaarkomen uitstellen succesvol te kunnen maken.

Ditmaal wil ik wat dieper op het onderwerp ingaan, door de rol van serotonine te behandelen op het moment dat je als man het orgasme zou willen tegenhouden.

In zeldzame gevallen ligt de oorzaak bij mannen die te snel klaarkomen bij de serotonine productie in de hersenen.
Dit stofje heeft niet alleen een grote rol tijdens de seks, het heeft ook invloed op het slaapritme en de eetlust. Hiernaast weten we dat deze stof nog vele andere lichamelijke processen beïnvloedt, we kennen ze alleen nog niet allemaal. In dit artikel zal ik mij beperken tot de relatie tussen de vroegtijdige ejaculatie en serotonine.

Tip: heb jij last van vroegtijdige ejaculaties? Bekijk dan eerst mijn video waarin ik je een effectieve tip geef om je orgasme uit te stellen.

Te vroeg klaarkomen en de rol die serotonine speelt

Wanneer je als man sneller een orgasme hebt dan je zou willen en het klaarkomen uitstellen niet lukt, dan betekent dit in feite dat je te weinig invloed kunt serotonineuitoefenen op de seksuele impulsen van je lichaam.
De mate van controle en de tijd tot het orgasme is per man mede bepaald door de activiteit en de hoeveelheid serotonine die hij produceert.

Dit wordt allemaal bepaald door één gen, het 5-HTTLPR gen, welke bij mannen in drie verschillende vormen voor kan komen.

  1. Deze vorm zorgt voor weinig controle; mannen die deze vorm hebben, hebben vaker last van voortijdige zaadlozingen dan andere mannen
  2. Deze vorm zorgt voor een matige controle over het orgasme. Voortijdige ejaculatie kan dus ook in deze groep geregeld voorkomen
  3. Deze vorm zorgt er juist voor dat klaarkomen lastig kan zijn voor de mannen. Dit is dus precies het tegenovergestelde probleem, maar deze variant komt het minste voor

Er is een manier om de serotonineaanmaak te beïnvloeden en dat is door het medicijn Paroxetine. Dit schrijven dokters dan ook vaak voor bij mannen die last hebben van chronische ejaculatio praecox, maar het is een heftig medicijn met vele bijwerkingen.

Van origine is het een antidepressivum en daardoor kunnen de bijwerkingen erger zijn dan een voortijdige zaadlozing.
Ik beschouw dit middel persoonlijk als een laatste redmiddel als al het andere geprobeerd is. De realiteit is dat een serotonine onbalans, zelden de oorzaak van de voortijdige ejaculaties is bij mannen.

Heeft het wel met serotonine te maken?

Het is lastig om te bepalen of de problemen tijdens de seks te maken hebben met serotonine, of dat er iets anders aan de hand is met de mannen die last hebben van voortijdige orgasmes.

In veruit de meeste gevallen is er bijvoorbeeld sprake van een verkeerde routine, een aangeleerd mechanisme, vaak door masturbatie, dat er voor kan zorgen datmasturberen klaarkomen uitstellen er gewerkt wordt richting een orgasme, in plaats van het voort laten duren van seks.

In ruim 80% van alle gevallen is het de routine die zorgt voor de problemen, en niet de serotonine. De ernst van het probleem blijft echter hetzelfde.

Werken richting het orgasme als bron van het probleem

Bij het masturberen is de seks alleen gericht op het zo snel mogelijk klaarkomen, en die routine zorgt er later voor dat het tegenhouden van de ejaculatie een probleem kan worden.

Tijdens de seks zonder partner wordt er gericht gewerkt richting een orgasme, en dat kan een groot probleem zijn wanneer er wel een partner in het spel is.

Die problemen zijn prima op te lossen zonder direct naar de medicijnen te grijpen, zoals de Paroxetine die ik al eerder in dit artikel noemde.

Het oplossen van de vroegtijdige ejaculatie begint bij het leren kennen van de fasen van het orgasme en het aanleren van een nieuwe seksuele routine.

Dit is niet ingewikkeld, maar kost vaak wat tijd.

Om vandaag al een eerste stap te zetten raad ik je aan om mijn nieuwe video te bekijken, hierin leg ik je uit hoe je op effectieve wijze vanavond al je orgasme tot wel 30 minuten kunt uitstellen!

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: