Feiten en fabels over klaarkomen uitstellen

by Mark Meijers  - april 14, 2015

0
(0)

Wil jij leren hoe je het klaarkomen kunt uitstellen?

Te snel klaarkomen is op geen enkel moment prettig tijdens seks met een partner. Toch hebben veel mannen grote problemen met het timen van hun orgasme.
Waarschijnlijk herken je het onderstaande gevoel wel:

Je doet je uiterste best om het klaarkomen uit te stellen, maar het lukt maar niet.
Je gaat elke keer over het point of no return heen en vanaf dat moment ben je alle controle over het orgasme kwijt.
Je wordt direct buiten spel gezet en wat je ook doet, je ejaculatie is niet meer tegen te houden.

Mannen praten er niet graag over. Dat is misschien logisch, maar dit heeft het grote nadeel dat hierdoor kennis over het oplossen van dit probleem zich ook niet gemakkelijk verspreid.
Wat zijn nou de dingen die wel werken, wat werkt half en welke dingen hoef je niet eens te proberen?

TIP: ik heb een video opgenomen met een tip waarmee je direct 30 minuten langer door kan gaan. Bekijk hem eerst.

Waarom zou je het klaarkomen uitstellen?

Het is een beschamend probleem.
Wij mannen meten ons succes op seksueel gebied niet per se aan hoe lang we door kunnen gaan, maar we hebben wel graag het idee dat we onze partner seksueel weten te stimuleren en bevredigen.klaarkomen uitstellen beschamend
De vroegtijdige ejaculatie laat er geen twijfel over zijn dat ons dit vaak niet lukt. Het maakt ons onzeker en het brengt ons aan het twijfelen over ons eigen seksuele kunnen.

Deze gedachtes zijn niet geheel onterecht. Voor een vrouw is het niet bepaald een pretje dat wanneer de pret eenmaal goed en wel begonnen is, haar partner het structureel naar 3 minuten hijgend en puffend op moet geven.

Motivatie genoeg dus om het voortijdig ejaculeren op te lossen.

Waarom kom je te snel klaar?

Te snel klaarkomen staat ook wel bekend als ejaculatio praecox (of ante portas) en deze naam komt van de Romeinen.
Dat geeft wel aan dat het probleem van te snel klaarkomen niet echt nieuw is.
Het feit dat mannen gemakkelijk snel klaarkomen, is één van de redenen dat onze soort het zo goed doet op deze planeet.

Met veel dreiging in de natuur was het vroeger immers alleen maar handig wanneer de voortplanting zo snel mogelijk kon gebeuren.
Dat we door snel en effectief voortplanten nu misschien de leidende diersoort zijn is leuk, maar vandaag de dag is het in een relatie niet bepaald meer functioneel om snel tot een orgasme te komen.

Er zijn veel meer oorzaken gekoppeld aan het probleem van te snel klaarkomen, waaronder de verkapte vrouwenhaat van Sigmund Freud.
Deze ideeën zijn vandaag de dag achterhaald, maar laten zien dat er al jaren mensen op zoek zijn naar antwoorden over dit probleem.

Prestatiedrang, stress en angsten, zo hebben we ontdekt, zijn de grootste veroorzakers van premature ejaculatie.
Ook onregelmatige seks is één van de verzoorzakers.

Wil je werken aan jouw uithoudingsvermogen in bed? Bekijk dan nu mijn nieuwe video waarin ik je een eenvoudige tip geef die je dezelfde avond nog kan gebruiken om je orgasme succesvol mee uit te stellen.

Er bestaat een kleine groep mannen die last heeft van een vorm van overgevoeligheid in de eikel waardoor ze indirect lijden aan vroegtijdige ejaculaties.
Geen zorgen, hoe gevoelig jij ook denkt te zijn tijdens seks, deze groep maakt minder dan een honderste procent van de mannelijke wereldbevolking op.
De kans dat dit bij jou de reden is, is dus minimaal.

klaarkomen uitstellen routineBij de meeste mannen heeft de oorzaak van het te snel klaarkomen te maken met de routine die ze volgen tijdens seksuele opwinding. Deze routine brengt ze door gewenning heel snel in de buurt van het point of no return. Een moment waarna er weinig meer aan het klaarkomen te doen is.

Fabel: Alleen jongeren komen te snel klaar

Het klopt dat pubers over het algemeen wat gemakkelijker snel klaarkomen dan oudere mannen.
Dit heeft onder anderen te maken met de hormoonspiegels die tijdens de puberteit nog kunnen schommelen.
Ook hebben jonge mannen minder ervaring met het controleren van hun eigen lichaam, en het interpreteren van seksuele prikkels tijdens coïtus.

Oudere mannen worden niet zo zeer minder gevoelig, maar hebben meer ervaring met seks en hun eigen uithoudingsvermogen. Je leert gaandeweg waar je eigen grenzen liggen en het wordt hierdoor gemakkelijker om hier rekening mee te houden.

Toch zijn er veel mannen van boven de 35 die structureel te snel klaarkomen en er zijn vele jongeren die juist helemaal geen last van dit probleem hebben.te snel klaarkomen jongeren

De aangeleerde routine die ik eerder noemde heeft veel meer invloed dan leeftijd.

Een normale of een vroegtijdige ejaculatie?

Mannen zijn altijd al competitief ingesteld.
Het is niet iets dat we bewust sturen trouwens, het is de manier waarop ons brein werkt. We willen gewoon beter zijn dan het gemiddelde, in dit geval willen we het dus langer vol kunnen houden dan de gemiddelde man.

Maar wat is het gemiddelde en waar ligt de grens tussen een voortijdig en een normaal orgasme?

Daar is veel onderzoek naar gedaan en gemiddeld wordt er gezegd dat de gemiddelde vrijpartij 5,4 minuten zou moeten duren.
Wanneer je echter 30 jaar of jonger bent, dan ligt het gemiddelde iets hoger, terwijl 30 jaar en ouder er net even iets korter over mag doen.

Maar de onderzoeken zijn niet altijd even betrouwbaar.
Er worden te gemakkelijk conclusies getrokken.
Een studie in Amerika en Canada in 2008 toonde aan dat alles tussen de 3 en 7 minuten acceptabel is, tussen 7 en 13 minuten is ideaal en alles dat langer duurt, is te lang.

Uit dit onderzoek bleek dat minder dan 2 minuten volhouden gelijk zou staan aan een voortijdig orgasme, maar wacht heel even met rekenen…

Het gemiddelde is een verraderlijk iets.

Bijna niemand zit op het gemiddelde, ook niet in dit onderzoek.

Een groot aantal van de mannen kwam tijdens het onderzoek onder de twee minuten uit, maar aangezien sommige van de vrijpartijen heel veel langer duurden, is het gemiddelde hoger komen te liggen.

Feitelijk kun je hier dus helemaal geen conclusies uit trekken.

Een groot gedeelte van de mannen komt geregeld te vroeg klaar, maar het gemiddelde komt hoger te liggen door een kleine groep mannen die het orgasme heel lang kunnen tegenhouden of zelfs moeite hebben met klaarkomen.

Tip: wil je zelf je orgasme vanavond al kunnen uitstellen? In deze nieuwe video leg ik uit hoe je een simpele truc kan toepassen om je orgasme tot wel 30 minuten uit te stellen.

Fabel: Er is slechts één werkende manier om het probleem op te lossen

Omdat er meerdere oorzaken voor vroegtijdige ejaculatie zijn, zijn er ook verschillende aanpakken om het probleem tegen te gaan.

Routines

In het geval van de verkeerde routine die ik eerder benoemde, is het zaak opnieuw te leren de seksuele stappen te doorlopen en je bewuster te worden van alle signalen die het lichaam geeft die een naderend orgasme verraden.

EMLA crème

Het alternatief is het gebruik van een verdovend middel zoals EMLA crème.emla klaarkomen uitstellen
Zelf raad ik dit af, omdat dit middel niet alleen je eikel verdoofd, maar ook de zenuwen in de vagina, waardoor jullie beider plezier aangetast wordt.

Verdovende condooms

Verdovende crèmes zijn ook verkrijgbaar in condooms. Deze hebben echter nog steeds het nadeel dat voor jou een gedeelte van de fijne seksuele gevoelens ontbreken. Daar komt nog eens bij dat het orgasme voor een groot gedeelte door mentale processen teweeg wordt gebracht. Het verdovende middel werkt daarom vaak niet eens bij het tegenhouden van het orgasme.

Veel mannen winnen er hooguit enkele minuten mee.

De kegeloefening

De kegeloefening is oorspronkelijk ontwikkeld tegen incontinentie. Echter omdat de spier die de urine controleert, ook veel te maken heeft met het orgasme, kunnen kegeloefeningen een positief effect hebben.

Helaas werkt de traditionele kegeloefening niet tegen premature ejaculatie. Hiervoor moet je deze net op een andere manier benaderen. Daarover meer in mijn artikel over de kegeloefeningen.

Klaarkomen uitstellen door aan iets anders te denken

De meest gebruikte truc tijdens de seks om het klaarkomen uit te stellen, is waarschijnlijk door te denken aan iets dat helemaal niets te maken heeft met seks, zoals bakstenen.

baksteen klaarkomen uitstellenOp die manier raak je minder snel opgewonden en zou je het klaarkomen uit moeten kunnen stellen. Maar erg eenvoudig is deze truc niet.

Probeer maar eens aan iets anders dan seks te denken tijdens de seks. Dat is flink lastig. Wiskundige sommen zijn handig, want die schakelen alle gedachtes aan seks uit, en dat werkt vaak beter dan denken aan bakstenen. Reken dan bijvoorbeeld uit hoeveel bakstenen je nodig hebt om een kubus te maken van een kubieke meter.

Dit werkt in sommige gevallen, maar lang niet altijd. Wie op deze manier het klaarkomen uit wil stellen, die legt de focus namelijk verkeerd.

Je denkt dat jouw vroege orgasmes te maken hebben met de mate van opwinding, maar het ligt net even iets meer ingewikkeld dan dit.
Door je te richten op het uitstellen van het orgasme, geef je toe aan de angst dat je te snel klaar zal gaan komen. Een effectievere methode om je ejaculatie uit te stellen leg ik uit in deze video, bekijk hem eerst.

De angst is veel sterker dan de opwinding die je eerst nog voelde.

Jouw brein zal onthouden dat seks te maken heeft met angst.
Die koppeling heb je immers zelf gelegd, dus de volgende keer zullen je hersenen dat voor je doen. Op dat moment kun je wiskundige sommen proberen te gebruiken, maar erg gemakkelijk zal dat niet meer werken.

Knijptechniek en de startstop methode

Al met al is een orgasme niet veel meer dan een lichamelijke kettingreactie en wanneer je de schakels los kunt maken van elkaar, wordt het aansturen en controleren ervan een stuk eenvoudiger.

Dat is het hele idee achter de knijptechniek.
Wanneer je het orgasme aan voelt komen, neem je de eikel tussen wijsvinger en middelvinger om met je duim het bloed terug te drukken de schacht in.
Klaarkomen wordt zo fysiek onmogelijk.

Wat je ook kunt doen, is aan de huid rond het scrotum trekken.knijpen klaakomen uitstellen
Bij een orgasme wordt dit strakker gespannen, dus op die manier kun je de lichamelijke reactie tegenwerken. Je kunt ook je partner vragen te helpen, maar let hier wel mee op.

Zij kan niet voelen wat jij voelt, en kan je hierdoor ook per ongeluk net over het point of no return heen brengen.

De start-stop techniek van Masters en Johnson werkt net even iets anders.
Eigenlijk zegt de naam al precies wat er gaat gebeuren. Tijdens de seks stop je even tot de opwinding gezakt is, en dan kun je weer verder.
Op die manier kun je klaarkomen uitstellen.

Er zit een groot nadeel aan deze methodes.
Ze zijn alleen effectief wanneer je het point of no return goed aan kunt voelen komen. Ben je te laat, dan kun je het ejaculeren niet meer stoppen.

Daarnaast is het niet heel prettig voor jezelf en je partner wanneer je elke tien seconden moet stoppen om een trucje te doen.

In de methode ‘Orgasme Onder Controle’ leer ik je hoe je iedere fase van het orgasme kunt leren herkennen en verlengen, waardoor trucjes om het klaarkomen uit te stellen niet langer nodig zijn.

De kennis die je met deze methode verwerft stelt je er toe in staat om van klaarkomen een keuze te maken. In plaats van een vloek, wordt het orgasme weer heerlijk, en vindt het alleen nog plaats om het moment wat jij verkiest.

Kegeloefeningen om het orgasme uit te stellen

Het spannen van de bekkenbodemspier zorgt ervoor dat je urine op kunt houden, maar dit is tevens de spier die ervoor zorgt dat het sperma het lichaam kan verlaten.
In een ontspannen toestand van deze spier is het niet mogelijk om te ejaculeren.
Controle over deze spier krijgen, betekent direct controle over je orgasme kunnen krijgen.

De kegeloefening was eigenlijk bedoeld voor vrouwen, zodat zij hun urine op konden houden en makkelijker klaar konden komen in bed. Deze oefening bleek echter voor mannen ook geschikt om controle te leren krijgen over de bekkenbodemspier en daarmee het bepalende onderdeel van de fysieke reactie van het klaarkomen.

Het is de methode die wellicht het best werkt, maar waar je ook de meeste tijd voor nodig zal hebben.

Het is niet eenvoudig om de spier te vinden en daarnaast zal je de oefeningen onder de knie moeten kunnen krijgen.
Omdat dit veel discipline vergt, zijn veel mannen geneigd te zoeken naar een meer eenvoudige oplossing die sneller resultaten biedt.

Ik combineer in de methode ‘Orgasme Onder Controle’ een revolutionaire vorm van kegeloefeningen op een manier die je nog nooit eerder gehoord hebt.
Deze aanpak ik vele malen effectiever in het leren controleren van je orgasme, en je leert hem ook nog eens een stuk sneller.
Hint, aanspannen van je bekkenbodemspier (zoals in traditionele kegeloefeningen) werkt niet!

Fabel: De wonderzalf en de pillen die alle problemen oplossen

De meest gemakkelijke oplossing lijkt natuurlijk de medische oplossing.

Een zalfje en een pilletje en er komt geen training bij kijken.

Paroxetine is een voorbeeld.paroxetine klaarkomen uitstellen
Het is een pil die de aanmaak van serotonine reguleert en daarmee vertraagt het ook het proces van ejaculatie.
Let alleen wel op voordat je hier mee aan de slag gaat, want het is een antidepressivum en de bijwerkingen kunnen voor enorme problemen zorgen.

Daarnaast is er nog een probleem: Het gebruik van de pil is symptoombestrijding. Je pakt de oorzaak niet aan, alleen de gevolgen.

De zalfjes die op het internet aangeboden worden zorgen ervoor dat de penis minder gevoelig is en daardoor kun je het als man tijdelijk langer volhouden.
We noemden eerder al het negatieve gevolg dat de vagina ook plaatselijk verdoofd wordt en dan is het nog maar net de vraag hoe geweldig het is dat jij langer door kunt gaan terwijl zij helemaal niets voelt.

Daarbij moet de zalf een kwartier van tevoren aangebracht worden voor de seks kan beginnen. Spontaan vrijen is dan volledig uitgesloten.

Fabel: De vrouw komt klaar als de man lang volhoudt

Porno heeft ons een heel aantal fabels geleerd en éen van de fabels die problemen oplevert, is het sprookje dat de lengte van de penis en de duur van de seks bepalend zijn voor het klaar kunnen laten komen van een vrouw.
Dat klopt totaal niet.

Elke vrouw is anders en zal meer gevoelig zijn voor een bepaalde stimulatie. Ook kunnen lang niet alle vrouwen een orgasme krijgen door penetratie.
Zelfs al leer jij je orgasme eindeloos uitstellen. Dan heb je nog altijd de kans dat dit niets aan haar genot toevoegt.

Wil je jouw partner een verzadigd gevoel geven door goede seks, probeer haar dan eens oraal te bevredigen.
Beffen is voor veel vrouwen een stuk plezieriger dan penetratie en door goed beffen vergroot je de kans op een orgasme bij haar aanzienlijk.
Varieer ook vooral in de standjes die jullie tijdens de seks gebruiken.
Bepaalde standjes zullen fijner zijn voor jou, terwijl andere standjes haar weer meer stimuleren.

Tip: Heb je zelf problemen met vroegtijdige ejaculaties, en heb je het gevoel dat dit je relatie in gevaar brengt? Bekijk dan snel mijn videotip en leer het minimaal 30 minuten volhouden.

Doorbreek de cirkel om klaarkomen uitstellen succesvol te maken

Je zal eerst je orgasme moeten leren kennen voordat je kunt beginnen met het uitstellen ervan. Wanneer je het point of no return precies aan kunt voelen komen, pas dan kun je echt aan de slag gaan met de technieken.

Je kunt daarvoor het beste beginnen tijdens het masturberen.
Het doel is nu alleen niet jezelf te plezieren en naar een orgasme toe te werken, maar goed op te letten wat er precies gebeurt in je hoofd en met je lichaam.

Vooral wanneer het point of no return nadert is het belangrijk goed te weten hoe je lichaam reageert.
Je moet het moment precies kennen waarop stoppen zinloos is, zodat je de volgende keren van tevoren in kunt grijpen.

Hiervoor heb je wat geduld nodig en een lange adem.
Geef niet halverwege op, maar blijf doorgaan tot je het in de vingers hebt.
Het kan lastig zijn, maar het is zeker de moeite waard.

Je moet de cirkel doorbreken en de routine die je telkens te snel naar je climax brengt veranderen.

Omdat je bang bent te snel klaar te komen, werk je het in feite zelf in de hand.
Oefen één van de hiervoor genoemde tijdelijke oplossingen, zodat je één keer succesvol langer door kunt gaan en haar kunt verrassen.
Op dat moment doorbreek je de cirkel en valt er al een gedeelte van de spanning en negatieve gevoelens omtrend te snel klaarkomen weg.

Blijf altijd communiceren met je partner.
Wat vindt zij lekker, heeft zij ook moeite met het orgasme?

Hoe beter de communicatie en het vertrouwen is, hoe gemakkelijker de weg naar betere seks zal zijn.

Lees je eens in over beffen en alle andere technieken en mogelijkheden tijdens de seks. Vrijen is heel veel meer dan alleen penetratie en hoe meer je haar laat genieten, des te meer genot krijg je er voor terug.

Iedere man kan leren om zijn orgasme uit te stellen. Deze video leert je een truc waarmee je dezelfde avond je orgasme al kan uitstellen tot wel 30 minuten.

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

7 dingen die verraden dat ze goed is in bed

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in