afgelopen jaar

Hoe kom je minder snel klaar als man – 5 praktische methodes

Praktische methodes om als man minder snel klaar te komen

In dit artikel gaan we het hebben over hoe kom je minder snel kaar als man.

En laten we eerlijk zijn: dat is voor velen makkelijker gezegd dan gedaan. Waarschijnlijk heb je al wat onderzoek gedaan op het internet en misschien heb je zelfs als een goede strategie uitgekozen, zoals denken aan niet-sexy dingen terwijl je de liefde bedrijft.

Maar zodra het er echt op aan komt, je weet wel – in het heetst van de strijd – is het vaak lastig om vast te houden aan deze strategie. Het is vaak meer een race tegen de klok. Dit zorgt ervoor dat je niet van de seks kunt genieten én je komt alsnog binnen slechts een aantal minuten klaar.

Je hebt van alles geprobeerd, maar niks heeft blijvende resultaten opgeleverd.

Om ervoor te zorgen dat je minder snel klaar komt als man is er meer nodig dan wat snelle trucs. Het is tijd om maatregelen te nemen en écht stappen te zetten.

Dan heb ik het overigens niet over het slikken van medicijnen. Laten we eerst eens bekijken wat volgens sekstherapeuten de beste oplossingen zijn tegen premature ejaculatie. Want wellicht kom je al een heel eind als je jouw anti-premature ejaculatie strategie enigszins wijzigt.

We beginnen met de meest voorkomende suggesties, bespreken of deze werken en gaan dan door naar de meer drastische aanpak, waaronder medicijnen die de gevoeligheid van je je lichaam onderdrukken.

Hoe kom je minder snel klaar als man – De ouderwetse manier

Eén van de oudste trucjes om vroegtijdige ejaculatie uit te stellen is om aan iets te denken wat niet bepaald opwindend is tijdens de seks. Toch is het zo dat deze techniek niet helemaal waterdicht is, je penis reageert namelijk ook op fysieke strelingen, niet enkel op mentale beelden.

Toch zit er een kern van waarheid in deze aanpak: als je namelijk teveel wordt gestimuleerd door erotische afbeeldingen en geluiden, dan is de kans dat je sneller klaarkomt groter.

Versla premature ejaculatie op de ouderwetse manier

Dat is dan ook de reden dan sekstherapeuten aanraden om niet masturbeert terwijl je naar extreme porno beelden zit te kijken. In plaats daarvan is het beter om op de sensaties in je lichaam te letten.

Tegelijkertijd wordt het aangeraden om tijdens de seks een houding aan te nemen waar jij je prettig bij voelt. Als jij je comfortabel en op je gemak voelt is de kans groot dat je het langer kunt volhouden. Dat is wel zo prettig, voor jou en je partner.

Uit eerder onderzoek is gebleken dat door het gebruik van een condoom de sensaties in je penis afnemen. Een combinatie van een comfortabele houding en het dragen van een condoom kan je dus helpen om het langer vol te houden tussen de lakens.

Maar het belangrijkste thema is dat je vooral op je lichaam let om te identificeren en herkennen hoe jij je voelt. Op den duur ken je de signalen die vooraf gaan aan ejaculatie.

Uit ander onderzoek bleek dat regelmatiger seks hebben ook een praktische manier is om je uithoudingsvermogen te vergroten. De achterliggende reden is simpel: faalangst kun je het beste overwinnen door te doen. Als je meer gewend bent aan je partner en je voelt je op je gemak dan helpt dit enorm om je uithoudingsvermogen te vergroten.

Een andere, welbekende tip is om te masturberen voordat je seks hebt met je partner. Dit is overigens meer iets voor jongere mannen. Oudere mannen hebben namelijk een langere herstelperiode voordat zij weer kunnen ejaculeren. Als je eenmaal bent klaar gekomen is de kans groot dat je niet direct na 20 minuten weer ‘aan de slag’ kunt. Je moet deze tactiek du goed plannen om te voorkomen dat jouw partner teleurgesteld raakt.

Beheers het ritme

Seks draait eigenlijk om ritme – het gaat om een combinatie van stoten die beide partners naar een climax brengt. (Een kleine voetnoot: het is wel zo dat verreweg het merendeel van de vrouwen niet kan klaarkomen door enkel vaginale stimulatie. Vergeet daarom dus nooit de kracht van voorspel!)

Door jouw ritme te ontdekken – en dat van je partner – kun je samen, bijna synchroon, werken om je premature ejaculatie uit te stellen. Op EndlessMan.com vertelt trainer Bobby Chase dat je jouw orgasme als het ware kunt trainen. Je kunt ‘sterker’ worden en de neiging om klaar te komen onderdrukken.

Beheers je ritme en daarmee je controle over je orgasme

In essentie draagt het bij het verslaan van premature ejaculatie voor een groot deel om het minder gevoelig worden van aanraking. Het kan helpen om bewust te stoten, in plaats van simpelweg maar wat te doen, of nog erger, proberen om niet te stoten omdat je denkt het op die manier langer vol te kunnen houden. Juist die verkrampte, gespannen houding zorgt ervoor dat je de kans vergroot dat je als man sneller zult klaarkomen.

Dit is een beter aanpak: negen ondiepe stoten gevolgd door één diepe stoot. Dan weer negen ondiepe stoten et cetera. Op deze manier kun je oefenen met frictie en ontdekken wat voor jou – en je partner – prettig is. Overigens helpt het ook om te experimenteren met de diverse delen van de penis: sommige mannen kunnen langer doorgaan als zij minder frictie ervaren op de top van de penis.

Als je langs een sekstherapeut zou gaan zou hij of zij je waarschijnlijk de Start-Stop techniek aanraden. Zoals de naam al zegt komt het erop neer dat je tijdens de seks – maar overigens ook tijdens het masturberen – na een bepaald punt tijdelijk stopt. Als je als man deze timing onder de knie krijgt kun je steeds nèt stoppen voordat je klaar komt. Tijdens deze ‘stop’-periode kun je als man de tijd nemen om je partner te plezieren. Idealiter herhaal je dit starten en stoppen ruim vijftien minuten of meer, zodat je als man echt leert om je orgasme onder controle te krijgen. Zodra je wat meer ervaring hebt kun je natuurlijk gaan experimenteren met andere dingen, zoals de druk die uitgeoefend wordt, andere standjes en spierspanning.

Als je als man de ejaculatiesignalen niet herkent dan bereik je het zogeheten ‘point of no return’. Zoals de naam al zegt is er dan geen weg meer terug.

Om jouw point of no return te herkennen kun je een cijfer geven aan het gevoel van seksuele opwinding dat je hebt vlak voordat je klaarkomt. Als dat nummer een 9 is – en 10 is dan het moment dat je ejaculeert – dan doe je er goed aan om tijdens een 7 of 8 even te stoppen. Zodra je meer ervaring hebt kun je steeds iets langer doorgaan, totdat je zelfs nog kunt stoppen terwijl je enorm opgewonden bent.

Het idee alleen al om hierover te praten met je partner maakt je misschien ongemakkelijk. Toch kan het wel goed zijn voor jullie seksleven. Als je partner weet over je problemen – en dat je daarmee aan de slag gaat – kan ze je helpen. Zo kun je afspreken dat je bepaalde standjes vermijd, of dat je tijdens de seks communiceert. Ze kan je zelfs helpen met beoefenen van de Start-Stop methode.

Nadat je de Start-Stop methode enigszins onder de knie hebt kun je ook gaan proberen om, in plaats van te stoppen, simpelweg wat te vertragen. Zo blijven jij en je partner genieten van de seks terwijl je langzaam doorgaat.

Vroegtijdige ejaculatie en de kracht van Tantra

Twee oefeningen die dankzij Tantrische seks de wereld in zijn gebracht zijn ‘diep ademen’ en ‘kegel oefeningen’. De discipline van de Tantra start met ademhaling – om dieper en vollediger te ademen. De meeste mensen staan niet bewust stil bij hun ademhaling. Ze ademen oppervlakkig door hun mond. Volledig ademhalen gebeurt juist via de neus, waarbij enkele seconden de adem wordt ingehouden voordat volledig wordt uitgeblazen.

Stel het orgasme uit met Tantra

Dr. Christopher Asandar, M.D. legt uit dat diepe ademhaling het sympathisch zenuwstelsel kalmeert. Tevens wordt hierdoor het bloed voorzien van een rijke hoeveelheid zuurstof, dit helpt om stress te verminderen en om endorfine vrij te laten komen.

Wat veel mannen niet weten is dat zij hun orgasme kunnen uitstellen door hun ademhaling te controleren. Als een man namelijk zijn punt van orgasme nadert dan verstijft zijn lichaam en begint hij sneller en oppervlakkiger te ademen. Door spanning te verminderen, te relaxen en bewust langzaam en diep te ademen kun je het orgasme met wel enkele minuten uitstellen. Als je ontspannen bent wordt het moeilijker voor je om klaar te komen omdat er spanning nodig is om tot een orgasme te komen.

Daarnaast richt Tantra zich ook op het verminderen van het verlangen naar seks en  het orgasme in zijn algemeen. In plaats daarvan verschuift de focus naar het sensuele onderdeel van de liefde bedrijven: aanraken, strelen, kussen en masseren. Meesters van de Tantra zullen vaak hun studenten opdragen om gedurende een korte periode helemaal geen seks of orgasmes te hebben, terwijl ze enkel het lichaam van hun partner ontdekken. Door het elimineren van penetratie en orgasme als ‘doel’ is dit een effectieve manier om een betere minnaar te worden. Je vermindert hiermee ook het gevoel dat je wordt beoordeelt als man op enkel je uithoudingsvermogen. Lang door kunnen gaan is op zich namelijk helemaal geen teken van goede seks, er komt veel meer bij kijken.

Door te werken met massages en strelingen ervaren zowel jij als je partner een orgasme krachtiger en intenser. Met alleen penetratie kun je nooit ditzelfde orgasme ervaren.

Meditatie, een hoofdonderdeel van Tantra, moedigt de beoefenaars aan om meditatie te benutten om te ontspannen, focussen op het spirituele en om faalangsten los te laten. Volgens de Tantra wordt aangeraden om te mediteren op Hindoestaanse of Tantra-symbolen, maar jij en je partner zijn uiteraard vrij om te mediteren op alles waarvan je ontspannen raakt. Sommige mensen mediteren en beelden zich in dat zij kunnen vliegen. Anderen stellen zichzelf voor als zand dat langzaam wegglijdt waardoor zij helemaal opgaan in het geheel. Weer andere mensen mediteren en denken aan niks. Ze leven in het heden en ervaren het huidige moment vrij van zorgen.

Een andere Tantra traditie is “eye gazing”, wat inhoudt dat je elkaar diep in de ogen kijkt totdat je een soort trance ervaart. Het idee erachter is dat je alles om je heen loslaat en je enkel richt op je partner, om zowel emotioneel als spiritueel een betere band te vormen.

Eye gazing voor een betere band met je partner

Deze oefening is niet voor iedereen uiteraard. Je moet er voor open staan. Dus hoe kun je dan deze oefening gebruiken? Door hem toe te passen in de slaapkamer.

Waar het simpelweg op neer komt is dat je meditatie, en met name ademhaling, benut om ontspannen te blijven. Benut ook de kracht van aanraking om je partner te plezieren: kussen, strelen en masseren zijn effectieve manieren om een krachtiger orgasme op te wekken bij je partner.

Kegel-oefeningen als geheim wapen tegen te snel klaarkomen

Kegeloefeningen komen oorspronkelijk ook uit de traditie van Tantra. Met kegeloefeningen maak je jouw bekkenbodemspieren sterker door middel van het aanspannen van deze spieren.

Het zijn je bekkenbodemspieren die je voelt tijdens een ejaculatie. Probeer maar eens te stoppen tijdens het urineren, dan merk je om welke spieren het gaat.

Door regelmatig je bekkenbodemspieren aan te spannen kun je langzaam de kracht in deze spier opbouwen. De meeste mensen starten met het aanspannen van deze spieren voor ongeveer 10 seconden, dan laat je los en in totaal herhaal je het proces tien keer.

Het handige aan kegeloefeningen is dat je geen erectie hoeft te hebben om te trainen. Je kunt dus redelijk discreet gedurende de dag kegeloefeningen uitvoeren. Daarnaast is het natuurlijk helemaal een goed idee om kegeloefeningen uit te voeren tijdens masturberen. Via die manier leer je nog beter je lichaam kennen.

Je kan kegeloefeningen ook combineren met ademhalingsoefeningen:

  • Haal diep adem en trek je buik naar binnen.
  • Tegelijkertijd span je jouw bekkenbodemspieren aan.
  • Houd even je adem vast.
  • Adem nu uit door je mond en laat de spanning op je buik en bekkenbodemspieren los.

Deze techniek helpt je om dieper te ademen en tegelijkertijd oefen je met krachtigere bekkenbodemspieren.

Het laatste redmiddel: medicijnen om minder snel klaar te komen

Mannen die de gevoeligheid van hun penis direct willen verminderen grijpen vaak naar medicijnen. Veelal kiezen mannen voor medicijnen voordat ze zich echt verdiepen in de technieken die er beschikbaar zijn om het orgasme uit te stellen. Laat medicijnen dus een laatste redmiddel zijn, probeer eerst ademhalingsoefeningen en kegeloefeningen.

Versla vroegtijdige ejaculatie met behulp van professionals

Er zijn namelijk verschillende manieren om een vroegtijdig orgasme uit te stellen. Daarbij is het hoe dan ook belangrijk om open en eerlijk te communiceren met je partner. Blijf niet hangen in dezelfde routines die nu niet werken voor je. En bovenal, wees niet bang om hulp in te schakelen. Dat is vaak toch de beste manier om problemen met vroegtijdige ejaculatie voor eens en voor altijd op te lossen.

Orgasme onder controle

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: