afgelopen jaar

Ontdek hoe je langer seks hebt dankzij deze praktische oefeningen

Langer seks? Het kan met deze praktische oefeningen

Bijna elke man wil weten hoe hij langer seks kan hebben. Het kan variëren van een simpel verlangen om een beetje meer uithoudingsvermogen te hebben, zodat er meer plezier beleefd kan worden, tot een serieus issue dat een probleem vormt in de relatie.

De meerderheid van de mannen komt klaar terwijl de vrouw nog lang niet zover is. Gemiddeld kunnen mannen sneller en makkelijker klaarkomen dan vrouwen. Sommige mannen hebben zelfs last van premature ejaculatie, ze kunnen dan geen controle uitoefenen op het klaarkomen.

Niet alleen is de vrouw gefrustreerd omdat zij niet klaar is gekomen, maar ook kan de man zich slecht voelen omdat hij slechts 5 minuten van de seks kan genieten voordat de klus is geklaard.

In dit artikel leer je hoe wat je moet doen om langer seks te kunnen hebben, zodat jij en je partner meer kunnen genieten van elkaar.

TIP: ik heb een video opgenomen met een tip waarmee je direct 30 minuten langer door kan gaan. Bekijk hem eerst.

Premature ejaculatie: wat is het en waarom is het een probleem?

Het feit is dat premature ejaculatie niet iets is dat mannen willen of zelfs verwachten. Toch is het zo dat sommige gebeurtenissen tijdens de seks ervoor kunnen zorgen dat de man direct klaarkomt.

Het probleem met de oorzaken van premature ejaculatie is dat het zo simpel kan zijn als een overenthousiaste man die daardoor zichzelf niet in de hand heeft. Daarnaast zijn er ook meer wetenschappelijke oorzaken van premature ejaculatie, zoals hormonale onbalans, ziekte of bijwerkingen van bepaalde medicijnen. Zelfs als een man te moe is, depressief of angstig kan het probleem zich voordoen.

Zoals je ziet kan er meer aan de hand zijn dan enkel een extreem enthousiasme naar aanleiding van seks.

Waar de meeste mannen angstig van worden – en wat het stigma nog groter maakt – is gediagnosticeerd worden met deze aandoening. Laten we eens kijken naar mogelijke oplossingen tegen premature ejaculatie met als doel om langer seks te hebben.

Medicijnen om seks te kunnen hebben

Om aan de behoefte te voorzien van de man om zijn premature ejaculatie uit te stellen zijn er medicijnen op de markt die het orgasme uitstellen. Denk hierbij aan medicijnen als antidepressiva, zoals Clomipramine (Anafranil) en Paroxetine (Paxil). Van medicijnen tegen pijn, zoals Tramadol (Ultram), wordt ook gezegd dat zij de man helpen om langer door te gaan tijdens de daad.

Het gebeurt ook dat dokters zalfjes of gels voorschrijven, die voor de seks aangebracht dienen te worden. Hiermee worden de sensaties die je voelt verminderd. Je kunt ook condooms gebruiken met een speciaal glijmiddel die hetzelfde effect hebben.

Maar de kosten kunnen nogal oplopen. Dat is zorgwekkend voor sommige mannen: “Moet ik ZOVEEL  betalen om fatsoenlijke seks te kunnen hebben?!”

Psychologische effecten

Misschien nog erger dan het financiële plaatje zijn de psychologische effecten.

Als man wil je graag horen dat je goed bent tussen de lakens. Je wilt horen dat je een goede minnaar bent.

Maar, als je niet eens 5 minuten kunt volhouden en je vriendin niet kan plezieren, hoe kun je dit dan geloven?

Dit kan een flinke deuk in het ego van de man veroorzaken.

Het komt dan ook voor dat mannen die gediagnosticeerd zijn met premature ejaculatie hierdoor depressiever raken, wat de behandeling moeilijker maakt. Er zijn ook mannen die zich zo schamen, zoveel zelfvertrouwen verliezen en zich zoveel zorgen maken over de mogelijkheid dat ze hun vriendin kwijt raken, dat ze helemaal geen seks meer willen.

De man en seks: de drang naar langer

Vergis je niet, de drang om langer seks te hebben is niet slechts een ego-ding. Ik heb persoonlijk een relatie gezien die stuk ging vanwege het feit dat de vrouw nooit aan haar trekken kwam. Het ergste is misschien nog wel dat haar man hier ook niks aan deed.

Seks is een groot gedeelte van een relatie en geloof mij maar dat het verwaarlozen van de behoeften van je vrouw kan resulteren in vreemdgaan en beëindigde relaties.

Om je een specifieker voorbeeld te geven: Ik heb een vriendin die dit meemaakte. Omdat ze al geruime tijd niet door haar vriend was klaargekomen besloot ze om haar behoeften bij iemand anders te vervullen. Dat bleek een oudere man te zijn, die zij als meer ervaren en capabeler op het gebied van seks zag.

Wat zou jij doen als je erachter kwam dat je partner achter je rug om zou vreemdgaan omdat jij het niet lang volhoudt in bed?

Ejaculatie begrijpen en leren controleren

Wanneer de man de drang voelt om zijn sperma vrij te laten, en hij zijn seksuele climax bereikt, spreken we van de ejaculatie reflex.

Het gaat hier om een zenuwreflex: je brein voelt de drang om klaar te komen, stuurt een bericht naar de zenuwen in de penis, met als gevolg samentrekking van de doorgang in de penis (die begint bij de testikels en de urethra) zodat uiteindelijk het sperma vrijkomt en gepaard gaat met dat fantastische gevoel dat we een orgasme noemen.

Oké, ik wil niet te wetenschappelijk doen, maar dat is ongeveer hoe het in zijn werk gaat.

Ondanks dat we als mannen weten hoe fijn het orgasme is zijn we er niet altijd bewust van dat onze vrouw ook graag een orgasme beleeft. Hier steekt premature ejaculatie zijn kop op en komt de noodzaak tot het controleren van het orgasme in beeld.

Zoals Ian Kerner, seksualiteitscounselor, zegt: “Zij komt eerst, hij komt als tweede.”

Maar hoe doe je dat?

Hier volgen een aantal bewezen methodes om langer seks te hebben.

Ademhalingsoefeningen

Het kan niet misgaan met een diepe ademhalingsoefening. Als je wat meer vrije tijd te besteden hebt zou je ook yoga kunnen overwegen.

Zo niet, dan kun je door driemaal per dag ademhalingsoefeningen uit te voeren al een eerste stap zetten richting het controleren van je orgasme. De ademhalingsoefening is een vorm van meditatie en mindfulness.

Het is redelijk simpel: Adem in via je neus, houd je adem vast voor vijf seconden, adem vervolgens uit via je mond.

Doe dit regelmatig, zelfs voor en tijdens seks.

Dit stelt je in staat om angsten, stress en andere negatieve gedachten los te laten die anders voor premature ejaculatie kunnen zorgen. Je zorgen maken over te snel klaarkomen maakt het probleem alleen maar erger.

Meer in het heden leven is hier de oplossing voor.

TIP: ik heb een video opgenomen met een tip waarmee je direct 30 minuten langer door kan gaan. Bekijk hem eerst.

Doe het vaak

Oefening baart kunst.

Als je problemen hebt met te snel klaarkomen tijdens de seks is één oplossing om meer seks te hebben.

Je moet eraan gewend raken, dit doe je door herhaling.

Je raakt meer gewend aan je partner en dus meer op je gemak. Daarnaast ontdek je op deze manier ook wat je partner lekker vindt en waardoor zij gaat klaarkomen.

Je raakt beter bekend met de bijbehorende emoties en sensaties, dit helpt je om je orgasme mentaal gezien beter onder controle te krijgen.

Simpel gezegd: hoe minder seks je hebt, hoe groter de drang om klaar te komen en hoe lastiger het is om je orgasme uit te stellen.

Jezelf een handje helpen voor de seks

Voel je niet schuldig als je masturbeert voorafgaand aan seks. Nogmaals, hoe langer het geleden is sinds dat je klaarkwam, des te groter de noodzaak om klaar te komen en des te meer opgewonden je zult zijn tijdens de seks.

Dis is een bewezen techniek die vele mannen succesvol inzetten om hun premature ejaculatie te verslaan.

Wees gewaarschuwd: hoe ouder je wordt, hoe langer je nodig hebt voordat je weer kan klaarkomen. Dus als je deze techniek toepast, zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt om weer te herstellen zodat je daarna van de seks kan genieten.

Draag een condoom

Als je penis erg gevoelig is zal je merken dat de vagina van je vrouw onweerstaanbaar aanvoelt. Dit wetende kun je ervoor kiezen om een condoom te gebruiken. Hierdoor worden de sensaties, en dus de gevoeligheid van de penis, minder. Zoals ik al eerder schreef zijn er ook condooms met een speciaal glijmiddel dat verdovend werkt.

Wordt seks minder lekker door een condoom te gebruiken? Dat hoeft niet zo te zijn, wel kan het je helpen om langer seks te hebben en je partner te plezieren, zodat ook zij een orgasme bereikt.

Voer Kegel-oefeningen uit

Wat we tot dusver hebben besproken zijn korte termijn oplossingen. Je kan ook dieper naar de oorzaak gaan en één van de oplossingen proberen die langer resultaat zullen leveren.

Eén van deze oplossingen zijn Kegel-oefeningen.

Deze oefeningen verbeteren de gezondheid van je penis. Het start allemaal met het relaxen van de spieren in je penis, zodat bloed vrijuit kan bewegen. Als je deze oefeningen gaat doen, zorg dan dat je ontspannen bent.

De truc is vervolgens om de juiste spier te identificeren. Hiermee bedoel ik de penis spieren die aan de basis van de penis zitten. Met deze spier zorg je er ook voor dat je tijdens het urineren kan stoppen met urineren.

Het primaire doel van deze oefeningen is om je penis sterker te maken door deze spieren aan te spannen.

Ook hier geldt dat diep ademhalen behulpzaam is. Terwijl je de spieren aanspant ontspan je door je te focussen en op je ademhaling te letten. Adem langzaam uit en ontspan nu je penis spieren. Adem in en span de spieren weer aan. Zo gaat deze cyclus door.

Begin eenvoudig: herhaal deze cyclus ongeveer één minuut per dag en je zult al resultaat boeken. Je kan langer doorgaan als je daar comfortabel bij voelt. Het helpt ook als je kan ontspannen, zowel mentaal als fysiek.

Living on the edge?

Edging, ook wel bekend als de ‘Stop en Start’-methode, is een effectieve manier om je ejaculatie onder controle te krijgen.

De naam zegt het eigenlijk al: in plaats van je piek – je orgasme fase – te bereiken, stop je en houd je jezelf in zodat je niet klaarkomt.

Dit kun je ongeveer 15 tot 20 minuten per sessie volhouden voordat de drang om toch klaar te komen te groot wordt. Toch kan edging helpen om net wat langer door gaan, zodat ook je partner hopelijk kan genieten van een orgasme.

Je kunt bijvoorbeeld seks hebben met je partner, aanvoelen dat je bijna komt en dan even stoppen en haar oraal plezieren, voordat je weer verder gaat met waar jullie gebleven waren.

Als jij zelf problemen hebt met vroegtijdige ejaculaties, en je hebt het gevoel dat dit je relatie in gevaar brengt, bekijk dan snel mijn videotip en leer het minimaal 30 minuten volhouden.

Het draait allemaal om de Gevaren-driehoek

Je kent nu inmiddels een aantal methoden en technieken waarmee je langer kunt volhouden tijdens de seks. Het kan geen kwaad om verschillende dingen uit te proberen en te achterhalen wat voor jou het beste werkt.

Maar naar mijn menig is er geen snellere, meer betrouwbare manier om langer door te kunnen gaan tijdens de seks dan de ademhalingsoefeningen. Wil je een effectievere variant? Dan raad ik je de Gevaren-driehoek aan. Het klinkt misschien complex, maar dat is het niet.

  1. Beeld je een driehoek in.
  2. Focus je op één zijde van de driehoek en adem 3 seconden in. Nader je het einde van die zijde, ga dan door naar de volgende zijde van de driehoek.
  3. Adem nu gedurende 6 seconden uit terwijl je de andere twee zijdes van de driehoek visualiseert. Maak de driehoek als het ware compleet.
  4. Herhaal nu vanaf stap 1.

Het voordeel van deze en andere ademhalingsoefeningen is dat je ze altijd kan proberen. Houd dit in gedachten, want deze oefening kan je echt helpen!

TIP: Wist je dat er een klein, eenvoudig trucje bestaat waarmee iedere man het tot wel 30 minuten vol kan houden zonder vroegtijdig klaar te komen? Kijk snel verder!

Langer seks: de positieve effecten van langer volhouden

Geen korte seks-sessies meer voor jou. Dankzij deze technieken kun je het langer volhouden tijdens de seks en misschien zelfs je premature ejaculatie helemaal overwinnen. In het volgende gedeelte van dit artikel bespreken we de positieve effecten hiervan.

Je voelt je goed

Je gebruikt misschien deze technieken om je seksleven te verbeteren, omdat je jouw partner wilt plezieren. Maar daarnaast helpt het je ook om je zelfvertrouwen te vergroten en een goed gevoel te hebben over jezelf.

Eén van de mooiste positieve effecten is dat je zelfverzekerd het bed in kan met je partner, zij zal ongetwijfeld je toegenomen zelfvertrouwen zien en daar erg blij mee zijn.

Je behoudt je relatie

Nu je het langer vol kunt houden is het vrijwel zeker dat je partner daar ook van geniet. Doordat jullie samen langer kunnen genieten van elkaar zal zij waarschijnlijk meer klaarkomen dan voorheen. De angst om niet aan haar trekken te komen verdwijnt volledig.

Je bent een goede partner, jullie hebben geweldige seks en je partner zal daar van houden.

Je partner begrijpen tijdens seks

Het draait allemaal om dit principe: seks draait om twee mensen.

Elke goede man zou willen dat zijn vrouw tevreden is, toch? Dus het draait automatisch om de verlangens en behoeften van jullie beiden.

Wetende dat vrouwen er langer over doen om klaar te komen heb je nu geleerd over de technieken die je zelf kan inzetten om het langer vol te houden. Hopelijk lang genoeg zodat ook zij kan klaarkomen. Jij helpt haar daar uiteraard een handje mee.

Zoek naar een effectieve manier om het langer vol te houden en zorg dat je vrouw ook klaarkomt. Zorg voor mooie, geweldige momenten voor jullie beiden.

En wie weet… krijg jij daar weer wat voor terug ?

Orgasme onder controle

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: