Redenen voor een lang voorspel

5
(2)

Wat zijn de voordelen van een lang voorspel? Zoals je waarschijnlijk wel weet is de seksuele motor van de gemiddelde vrouw, een beetje minder snel warmgelopen dan die van de gemiddelde man. Het voorspel dient er voor om te zorgen dat zowel jij als je partner maximaal opgewonden zijn, voordat aan de serieuzere seksuele stappen begonnen wordt.

Veel van de serieuzere seksuele handelingen waarbij we als man met onze penis de vagina van de vrouw binnen gaan, zijn voor haar vlak na het aanvangen van seks nog helemaal niet plezierig. Wanneer het voorspel ontbreekt kan dit voor vrouwen een slecht begin van een nieuw seksueel avontuur betekenen.

Lang voorspel voor vrouwen

Wij mannen zijn echter direct klaar voor actie en het voorspel is voor ons optioneel. Wij verkiezen een leuk en lang voorspel voor aanvang van seks vaak om hele andere redenen dan vrouwen.
Voorspel is niet alleen goed om een vrouw in de stemming te brengen. Het is ook voor ons mannen in veel gevallen erg plezierig.

Voordelen van lang voorspel voor mannen

Bij een man zijn de voordelen van het voorspel voor de seks iets minder algemeen bekend. Wij hebben meer de naam dat we direct actie willen en zo snel mogelijk, zo groot mogelijke stappen willen maken tijdens een seksuele ervaring met een vrouw.

Natuurlijk hangt dit af van de stamina, leeftijd en seksuele ervaring van de man, maar in veel gevallen zijn we in ieder geval sneller klaar voor actie dan de vrouw.

Wat zijn dan voor ons zoal de voordelen van het toch wat langer laten voortduren van het voorspel.

Volledige erectie

Lang voorspel laat het bloed pompen

Tijdens seks heeft onze erectie er tijd voor nodig om zijn maximum te bereiken. De snelheid waarmee de penis zich met bloed vult is per man verschillend, en bij sommigen van ons gaat hier redelijk wat tijd overheen.

Heb je hier nog nooit eerder bij stil gestaan? Probeer er dan de volgende keer eens op te letten in wat voor staat je erectie is tijdens bijvoorbeeld de eerste vijf minuten en de laatste vijf minuten van seks. Je zult zeer zeker een verschil opmerken. Deze maximale stijfheid kan echter met een goed voorspel al direct bij aanvang van seks bereikt worden. Dit is niet alleen voordelig voor het zicht, maar maakt de penis tevens gevoeliger, wat in sommige gevallen seks plezieriger kan maken. Ook is de maximale hardheid weer plezieriger voor je partner bij het stimuleren van haar vagina.

Verhoogd libido

Hoe langer wij naar het moment van directe stimulatie en penetratie uitkijken, des te verder stijgt onze seksuele drang. Dit maakt het moment dat het echte werk aanvangt nog fijner. We bouwen als het ware extra veel seksuele spanning op en deze opgebouwde spanning, komt dan extra heftig tot uiting, met alle plezierige gevolgen van dien.

Seks in zijn geheel verlengen

Zoals je weet is een van de hoofdonderwerpen van deze website het onderwerp vroegtijdige ejaculatie ofwel het te snel klaarkomen bij mannen. Wanneer je moeite hebt met het uitstellen van je orgasme, dan kan het soms wel eens moeilijk zijn de seks voort te laten duren. Een flink uitgebreid lang voorspel is dan niet alleen goed om de seks van een wat degelijkere lengte te maken. Je kunt er hiermee ook nog eens voor zorgen, dat je partner al aan haar trekken is gekomen voordat jij klaar komt waardoor je dus beiden in alle gevallen intens kunt genieten van de seks.

Elkaar leren kennen

Lang voorspel om elkaars lichaam te ontdekken

Het direct beginnen met serieuzere seksuele handelingen zoals penetratie, maakt dat we als mannen vaak in een seksuele waas komen waarin we voornamelijk op instinct handelen. Het gaat op gevoel en omdat er vaak geen sprake meer is van letterlijke communicatie, weet je daardoor als man niet altijd goed of je partner evenveel geniet als jij.

Een uitgebreid voorspel moet je zien als een nog wat rustigere en gecontroleerde tijd tijdens seks waarop jij er achter kunt komen hoe je bij je partner de “juiste knoppen” kunt indrukken.

Houdt ze van tedere intieme seks, of is ze heel wat gewend? Heeft ze juist een wat hardere aanpak nodig om zelf tot een climax te komen of is er een bepaalde benadering waarvoor ze erg gevoelig is.

Misschien is er iets waar ze tijdens seks helemaal niet tegen kan.
Al dit soort signalen voeg jij toe aan je kennisbank en dit neem je mee naar het volgende hoofdstuk wanneer penetratie wel plaatsvind. Alleen nu weet jij veel beter hoe je met haar om moet gaan om haar in extase te brengen en optimaal te laten genieten.

Natuurlijk werk dit principe net zo goed andersom. Zij kan tijdens het voorspel ook ontdekken wat jouw favoriete manier van seks is. Wat jij het lekkerst vindt, en hoe jij het beste gestimuleerd kunt worden.
Het is voor haar ook belangrijk en leuk om jou te kunnen laten genieten, en dit vergeten wij in een bui van seksuele drift nog wel eens. Geef haar dus tijdens het voorspel ook de ruimte om met je te experimenteren. Vooral als je voor het eerst samen bent is het misschien geen gek idee veel te communiceren om haar te laten weten wat je lekker vindt.

Tip: Laat haar weten wat jij aan seks het allerlekkerst vindt tijdens het voorspel, zodat ze deze kennis later op je los kan laten!

Voordelen van voorspel voor vrouwen

Zoals gezegd is het meest voordehand liggende voordeel van een lang voorspel bij vrouwen, het feit dat ze vaak wat meer tijd nodig hebben om fysiek en mentaal klaar te zijn voor ‘de daad’.

Tijdens de eerste vlagen van opwinding kan het zijn dat een vrouw, net als een man wel zin krijgt in seks, maar er is wat meer nodig om haar hiertoe ook daadwerkelijk in staat te stellen.

Be a gentleman

lang voorspel als een gentleman

Deze eerste reden is misschien wat cliché, maar we leven in de 21e eeuw en er wordt van zowel mannen als vrouwen in de meeste situaties toch wel een enigszins beschaafde manier van aanpak verwacht wanneer het op seks aankomt.
Een van de grote voordelen van een rustige opbouw tijdens het voorspel, is dat jij als man laat zien dat je controle kunt uitoefenen over je lust. Je communiceert hiermee heel sterk aan een vrouw dat ze veel voor je betekend. Als ze immers niets zou betekenen, waarom zou jij je dan inhouden?

Daarbij is een langzame opbouw prikkelend voor beiden partijen, omdat ook zij haar lust wegens jou in bedwang houd. Op deze manier stijgt de spanning en is de seks die hierop volgt om die reden vaak extra plezierig.

Fysieke redenen

Wij mannen krijgen een erectie als we opgewonden raken, meer is er voor ons niet nodig om van start te kunnen gaan.

Bij vrouwen ligt dit anders. Voordat penetratie voor vrouwen plezierig is, moet het vochtigheidsgehalte in de vagina stijgen. De vagina wordt, naarmate een vrouw verder opgewonden raakt, steeds vochtiger. Dit gaat echter lang niet bij alle vrouwen even snel. Er is vaak aardig wat tijd voor nodig en er zijn dames die maar heel weinig vaginaal vocht produceren, hoe opgewonden ze ook raken.

Bij vrouwen vindt een proces plaats in de schaamstreek wanneer ze opgewonden raken, wat vergelijkbaar is met een erectie bij de man.
Er stroomt een grotere hoeveelheid bloed naar de vagina en de spieren er omheen spanning zich lichtjes aan. Tijdens dit proces worden de schaamlippen een stuk gevoeliger voor contact en pas als dit proces heeft plaatsgevonden, is seksuele stimulatie op die plaatsen voor een vrouw echt plezierig.

Begin jij dus te vroeg met een te ruige aanpak, dan loop je het risico het schip te laten stranden voor het de haven verlaten heeft.

De laatste fysieke reden om het voorspel langer voort te laten duren, is ontspanning. Het voorspel zorgt er voor dat een vrouw de tijd heeft aan je aanwezigheid te wennen. Vaak is het bij nieuwe seksuele relaties zo dat een vrouw wat tijd nodig heeft om zich volledig te kunnen laten gaan. Wanneer je deze tijd niet neemt en direct begint met bijvoorbeeld penetratie, dan heb je kans dat dit niet plezierig voor haar is, daarbij zal zij zelf moeite hebben om zich op jou te richten en je te laten genieten als ze nog niet de tijd heeft gehad zich goed te ontspannen.

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal stemmen: 2

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Impotentie: Wat is het en wat kun je doen?

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Ik ben 52 jaar, alleenstaande, momenteel zonder relatie. Onlangs vroeg een 18 jarige jongen aan mij of ik hem wilde ontmaagden. Hij heeft totaal geen seksuele ervaring, heeft nog nooit getongzoend. Bang vertelde hij dat hij mij ooit als eerste en enige naakte vrouw gezien toen ik een relatie had met zijn vader. Hij moet toen ongeveer 12 jaar geweest zijn.
  Wat moet ik doen ??? Doe ik er goed aan om daarop in te gaan, zijn eerste seksuele ervaring te delen met mij, hem te begeleiden als het ware …. of laat ik het hem zelf maar allemaal ontdekken met zijn leeftijdgenoten ?
  Graag doch dringend een antwoordje.

 2. Beste Anneke,
  Ondanks het feit dat alle mensen zich tot elkaar aangetrokken kunnen voelen, is het niet altijd wijs hierop in te gaan.
  Persoonlijk lijkt het mij onverstandig. Met 18 jaar oud razen de hormonen door het lichaam van deze desbetreffende jongen. De onzekerheid die hiermee gepaard gaat kan ervoor zorgen dat hij het idee heeft dat het tijd is voor hem om ontmaagd te worden. Hij maakt zich misschien zorgen over dat dit nog niet is gebeurd, terwijl het doodnormaal is dat jongens pas na bijvoorbeeld hun twintigste worden ontmaagd.

  Ik zou je afraden hierop in te gaan, ook vanwege jullie relatie van vroeger uit. Het lijkt me dat jullie situatie hierdoor eerder gecompliceerder zou raken dan zou verbeteren. Als je hem zou willen helpen, dan zou ik dit doen door advies en steun, je hebt immers de ervaring aan jouw kant.

  Hopelijk heb je iets aan dit antwoord.

  Mark

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in