6 jaar geleden

4 manieren om je libido een handje te helpen

0
(0)

Een hoger libido voor hem en haar dankzij deze 4 manieren

Een laag libido is funest voor een goed seksleven. Wanneer je een keer geen zin hebt in seks, dan kunnen er tal van factoren meespelen die ervoor zorgen dat je gewoon geen zin hebt. Dat geldt voor zowel mannen als vrouwen en het is zinloos om daar veel aandacht aan te besteden. Op die manier creëer je een probleem dat er niet is.

Maar wanneer je langere tijd geen zin kunt maken in seks, en je merkt dat jouw libido erg laag is, of het libido van je partner ligt rond het vriespunt, dan is het de hoogste tijd om eens te zoeken naar goede oplossingen om het libido weer omhoog te krijgen. Alle sekstips ter wereld zullen je niet helpen wanneer je geen zin kunt krijgen in seks, of wanneer je partner totaal geen zin heeft om te vrijen.

Om je op weg te helpen heb ik vier manieren op een rij gezet waarmee je het libido kunt verhogen. Alle tips die te maken hebben met zeevruchten en chocolade heb ik erbuiten gelaten: Wat je met het eten wilt doen, dat is volledig aan jou, maar ik weet dat deze manieren een groter effect kunnen hebben op de langere termijn, en dat is waar je op in zou moeten zetten.

Neem meer tijd

Meer tijd nemen is een bijzonder goed begin om het libido op te krikken. libido verhogenMeer tijd voor jezelf, maar ook meer tijd voor je partner. Stress en drukte zijn namelijk slecht voor jouw libido. Wanneer je alle tijd inzet voor het werk en vrienden, dan houd je geen ruimte in je hersenen en schema over om de dingen te doen die belangrijk zijn voor jou, of voor je partner.

Plan daarom minstens een avond in de week in om dingen te doen die jij zelf graag wilt doen. Misschien wil je graag spelletjes spelen op een PlayStation, spelletjes spelen op Facebook, of misschien wil je dat grote project in de schuur wel eens afmaken in die ene avond per week.

Vervolgens plan je een andere avond om iets met je partner te gaan doen. Ook dat kan van alles zijn, zolang het maar met twee personen is. Je kunt samen gaan bowlen, uit eten gaan, een wandeling maken, of misschien eens gezellig naar de bioscoop. Op die manier versterk je de band tussen jullie samen, zonder dat er andere mensen bij nodig zijn. Dat zorgt voor meer interesse in elkaar, en dat zal bijdragen aan jouw en haar libido.

Eenmaal per dag sporten

Je libido heeft niet alleen te maken met wat je doet, het heeft ook veel te maken met wat je niet doet. Wanneer je niet sport, of altijd de auto pakt, dan missen er op een gegeven moment bepaalde stoffen in je lichaam die noodzakelijk zijn voor een goed libido. Je maakt het jezelf onmogelijk om opgewonden te worden.

Daarom is het aan te raden om minstens eenmaal per dag te gaan sporten. Dat kan viermaal de trap op en af lopen zijn, een stuk fietsen, hout hakken voor de winter, of de bekende sportscholen bij jou in de buurt. Door regelmatig te gaan sporten, bevorder je de bloedsomloop in jouw lichaam en je maakt stoffen aan die zorgen voor een gevoel van opwinding.

Daarnaast kan het nooit kwaad om eens goed met je lichaam bezig te gaan. Grote kans dat je partner het ook kan waarderen wanneer je je in het zweet werkt voor haar (en stiekem voor je libido natuurlijk). Wil je een groter effect hebben op het libido van jou en je partner, dan is het aan te raden om samen eens flink te gaan zweten.

Doorbreek de routine

[stextbox id=”info”]Libido heeft ook veel te maken met de manier waarop je seks ervaart.[/stextbox]

Nu wil ik niet direct zeggen dat je een slecht seksleven hebt, maar het is aangetoond dat de meeste mensen met een laag libido een slecht seksleven hebben. Op die manier is het ook niet vreemd dat je weinig zin heb in seks, want feitelijk heb je weinig om naar uit te kijken wanneer je uit de kleren gaat.

Doorbreek daarom de routine eens volledig. Plan de aankomende twee weken helemaal geen seks in, en masturbatie is ook uit den boze. Je wilt een nieuwe routine opzetten en daarvoor moet je met een schone lei beginnen. Wanneer je dat gedaan hebt, kun je eens op zoek gaan naar manieren om de seks beter te maken met een nieuwe routine. Een aantal punten die je kunt overwegen om het beter te maken zijn:

  • Begin eens niet in de slaapkamer, maar erbuiten
  • Wind haar overdag al op, dat werkt ook opwindend voor jou
  • Kijk eens naar seksspeeltjes, rollenspel en andere mogelijkheden in de slaapkamer
  • Zorg ervoor dat je niet altijd ’s avond seks hebt. Trek haar overdag eens mee naar de slaapkamer voor een spontane beurt
  • Zet in op het vrouwelijk orgasme. Zo heeft zij wat om naar uit te kijken, en voor jou is het heel bevredigend om haar het laken te zien verscheuren
  • Gooi de slaapkamer om. Verzet de meubels, schilder de muren en koop een nieuwe kast

Ga eens helemaal weg samen

libido verhogenDe meeste mensen die een hoog libido gehad hebben, maar die merken dat het libido steeds verder daalt, die hebben problemen met het grote aantal verplichtingen dat op hun af komt elke dag. Dat lijkt heel erg normaal, maar het is dodelijk voor je libido. Om zin te hebben in seks, moet de mogelijkheid bestaan om alles even stop te zetten. Zeker wanneer je goede seks wilt hebben, moet je voor 100 procent betrokken zijn bij datgene dat je met je partner doet.

Nu is het niet mogelijk om de wereld buiten te sluiten. Je kunt je telefoon uitzetten en de deur op slot draaien, maar daarmee ben je er natuurlijk nog niet. Daarom is het wellicht handiger om gewoon eens helemaal weg te gaan samen. Dat hoeft helemaal niet heel ver weg te zijn, zolang de mensen maar niet weten waar jullie zijn en jullie niet de mogelijkheid hebben om te voldoen aan de verplichtingen die de dagen erna moeten gebeuren.

Het meest bekende voorbeeld is een weekendje Parijs. Je kunt echter net zo goed een hutje op de hei huren. Het gaat er alleen maar om dat jullie weg zijn uit de omgeving die stress met zich meebrengt. Op die manier geef je jouw en haar libido ook de kans om weer aan te groeien, iets dat niet kan wanneer je je op laat slokken.

Een beter libido op vier manieren

Aan de hand van deze vier manieren kun je het libido in de goede richting helpen. Het is verstandig om zelf even goed op te letten welke van de manieren het beste voor jou werkt, aan de hand van die informatie kun je namelijk op zoek gaan naar extra methoden die passen bij de manier die jouw libido omhoog geholpen heeft, of het libido van je partner.

Wat je in ieder geval op geen enkel moment moet doen, is accepteren dat je libido verdwenen is en aannemen dat je het maar zal moeten doen met de nieuwe situatie die ontstaan is. Op die manier gooi je je eigen glazen in, want zo kan het natuurlijk nooit beter worden. Wanneer geen van de vier manieren werkt die hier beschreven staan, kan het verstandig zijn om een therapeut te raadplegen, om te kijken of er geen andere problemen zijn die roet in jouw seksleven gooien.

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: