Jullie libido verhogen op 13 manieren

by Mark Meijers  - december 11, 2015

0
(0)

13 manieren om libido te verhogenRond de 15% van de mannen en vrouwen geeft aan dat zij een te laag libido hebben. Zij zouden meer zin in seks willen hebben, maar het lukt hen niet om de lust te vinden om ook daadwerkelijk aan de slag te gaan. De oorzaken van een lager libido zijn divers, maar de manieren om dit aan te pakken ook.

Er zijn genoeg manieren om een hoger libido te krijgen. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Om je op weg te helpen, heb ik vijftien verschillende manieren onder elkaar gezet waarmee je jouw en haar libido een boost kunt geven. Op die manier komt de lust vanzelf weer terug, en wanneer je eenmaal bezig bent, wordt het libido vanzelf weer hoger. Tijd om te beginnen dus!

Libido verhogen? Ga weer op date

Kies elke week een bepaalde avond waarop jullie samen iets gaan doen buitenshuis. hoger libido ga eens samen wegDit hoeft niet direct een romantische date te zijn, want het gaat niet direct om de date zelf. Het gaat erom dat jullie samen iets gaan doen op een locatie die niet in huis ligt.

Je kunt dit werkelijk zo divers maken als je wilt. Je kunt een avond gaan bowlen, naar de bioscoop gaan, wat gaan drinken in de kroeg, of je kunt lekker uit eten gaan samen. Het gaat erom dat jullie samen iets leuks gaan doen in een vreemde omgeving, zodat er een sterkere band tussen jullie ontstaat, en de relatie beter wordt. Dat heeft namelijk ook met het libido te maken.

Kijk eens naar wat je precies slikt

We leven in een maatschappij waar veel mensen aan de medicijnen zitten. Het is normaal geworden om regelmatig wat te moeten slikken tegen bepaalde kwalen, maar veel van deze medicijnen remmen het libido. Wanneer je naar antidepressiva kijkt, zie je dat het libido van de mensen die dit slikken volledig wegzakt.

De medicijnen die je slikt, kunnen het libido sterk remmen. Soms is het goed om eens kritisch te kijken naar wat je precies inneemt en waarom. Wegen de voordelen wel echt op tegen de voordelen?

Verdeel de taken in huis

Wanneer jullie beide fulltime werken, dan is het vervelend wanneer je ’s avonds bij huis komt en alle taken nog op je ziet wachten. Het is verstandig om gewoon beiden aan de slag te gaan en de momenten te pakken die voorhanden zijn. Wanneer jullie samen het huis aan kant houden en de taken verdelen, blijft de balans tussen de partners bewaard.

Daarnaast heeft een opgeruimd huis grote voordelen voor het libido. Vooral vrouwen hebben moeite met opgewonden worden wanneer zij zien dat er nog uren werk ligt te wachten. Wanneer alles klaar en opgeruimd is, is er geen reden om niet opgewonden te kunnen worden.

Houd de slaapkamer leeg

hoger libido door de slaapkamer een slaapkamer te houdenHet is leuk als ouders om je kinderen in bed te laten liggen vlak voor het slapen, en wellicht moet de kat of hond ook nog even knuffelen voor het slapengaan. Dit zijn de kleine dingen die het libido om zeep kunnen helpen. Probeer deze factoren en actoren uit de slaapkamer te houden.

Doe de deur ’s avonds dicht en laat de slaapkamer gewoon jullie slaapkamer zijn. Dat houdt ook in dat dit de plek is waar jullie gewoon ongestoord intiem kunnen zijn. Zeker wanneer jullie ook afspreken dat mobiele telefoons niets te zoeken hebben in de slaapkamer, want deze stoorzenders zorgen ook voor een lager libido en een hoger level van stress.

Zet seks op de planning

Heel erg sexy is het niet, maar wanneer je seks op je takenlijst zet, wordt je regelmatig herinnerd aan het feit dat je seks zou moeten hebben. Jouw hersenen houden er rekening mee door ruimte op de planning te houden, maar tegelijkertijd zijn zij regelmatig bezig met het denken aan seks met jouw partner.

Dit zorgt ervoor dat er al een bepaalde mate van opwinding is voordat je jouw partner aan het einde van de dag ziet. En dat werkt zeker in het voordeel van jouw libido.

Gebruik glijmiddel

Een van de meest genoemde redenen voor een laag libido bij vrouwen, is pijn tijdens de seks. Wanneer een vrouw pijn ervaart tijdens de seks, dan is het niet aannemelijk dat ze snel opnieuw opgewonden zal worden. De link tussen pijn en seks wordt in de hersenen opgeslagen.

De reden dat veel vrouwen pijn hebben tijdens de seks, is droogte. De vagina maakt niet genoeg vocht aan om ervoor te kunnen zorgen dat er geen wrijving ontstaat. De man merkt hier weinig van, maar voor de vrouw is het tijdens de seks pijnlijk, en vaak na de seks nog erger. Dit kun je oplossen door glijmiddel te gebruiken.

Er zijn veel soorten glijmiddel, maar een goedkope variant zal er al voor zorgen dat jouw partner geen pijn meer heeft tijdens het vrijen. Dat zorgt ervoor dat haar libido weer hoger wordt, want de volgende keer wordt ze een stuk makkelijker opgewonden aangezien haar hersenen seks niet meer met pijn associëren.

Laat de stress varen

Stress is de nummer één reden waarom een libido daalt. Je bent druk in je hoofd, je lichaam is gespannen en met alle dingen die nog gedaan moeten worden, kun je geen ruimte maken voor opwinding. Je hersenen en lichaam staan er gewoon niet naar.

Gelukkig kun je stress van je af zetten. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Een aantal manieren zijn:

  • Een stuk gaan lopen met de hond
  • Iets gaan doen wat je echt heel erg leuk vindt om te doen
  • Massage
  • Een warm bad
  • Ademhalingsoefeningen

Verlaag je stress en verhoog je libido

Eet gezonder

Het libido heeft veel te maken met de status van jouw lichaam. Wanneer je alleen maar fastfood in je lichaam stopt, dan mag je niet verwachten dat jouw lichaam zonder haperen werkt. Eet daarom eens gezonder en let op wat je eet en drinkt. Vooral het drinken van veel water is belangrijk. Zo kan jouw lichaam het afval beter kwijt via de urine.

Wanneer je dit een week doet, merk je direct dat je een stuk beter in je vel zit. Je gaat ook merken dat je meer zin krijgt in seks. Jouw lichaam functioneert namelijk steeds meer zoals het zou moeten wanneer je het van de goede brandstoffen voorziet.

Bekijk je relatie eens

Er bestaat een kans dat jouw libido jouw relatie weerspiegelt. Wanneer je een matige relatie hebt, kun je niet constant zin hebben in seks. Heb je een slechte relatie die alleen maar om de seks draait, dan zakt het libido al snel weg wanneer het nieuwe er van af is.

Daarom is het goed om je relatie eens kritisch te bekijken. Is dit de persoon waar je mee verder wilt? En wil zij ook echt met jou verder?

Onderneem iets samen

Was het antwoord op de vorige vraag ‘ja’, dan is het tijd om samen iets te ondernemen. Begin eens samen aan een cursus, of een lange wandeling over ruig terrein. Wanneer jullie samen iets gaan doen wat de interesse heeft van beide partners, dan draagt dit sterk bij aan de band die jullie hebben. Dit zorgt op zijn beurt weer voor een hoger libido.

Sport meer

Deze tip sluit aan op het gezonde eten en het drinken van water. Sporten doet echter nog net even iets meer voor je. Door de inspanningen gaat je lichaam stoffen aanmaken die ook nodig zijn voor opwinding. Daarnaast heb je alle spieren goed losgemaakt en ga je steeds beter in je vel zitten.

Dat heeft een dubbel voordeel. Allereerst ben je beter in staat om seks te hebben. Je bent sportiever geworden, waardoor het leuker is om seks te hebben. Daarnaast is het leuker voor je partner om seks met je te hebben, want je bent ineens een sportieve en energieke minnaar geworden. Hoe meer je gaat sporten, hoe meer energie je er van zal krijgen!

Luister naar je lichaam

Ga eens rustig zitten en bedenk je eens waarom jouw lichaam geen zin heeft in seks. Wat is er aan de hand? Je hoeft niet direct aan ziektes te denken, vaak is overgewicht al een goede reden om een lager libido te hebben. Je vindt jezelf minder aantrekkelijk, en je bent steeds minder in staat om seks te hebben.

Roken kan ook een factor zijn. Het zorgt voor een verminderde gezondheid, maar wanneer je partner niet rookt, is het ook nog eens smerig. Het zijn kleine dingen die ervoor zorgen dat het libido afneemt, en wanneer je deze oorzaken kunt vinden, ben je goed op weg in de richting van een oplossing.

Doe het!

Meer seks voor een hoger libido

De laatste tip is de meest makkelijke. Door seks te hebben, krijg je een hoger libido. Plan voor jezelf minstens een avond in de week waarop je seks wilt hebben met je partner. Je merkt vanzelf dat je na de eerste week niet meer genoeg hebt aan eenmaal per week, omdat jullie libido de overhand weer neemt.

erectiestoornis oplossen

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Hoe kun je het beffen leuker maken voor jezelf?

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in