3 jaar geleden

Wat heeft een massage te maken met te snel klaarkomen?

Kun je te snel klaarkomen oplossen met een massage?

Er zijn weinig problemen die zo slecht kunnen zijn voor jouw seksleven als te snel klaarkomen. Het gebrek aan controle over je eigen ejaculatie zorgt er telkens weer voor dat zowel jij als jouw partner teleurgesteld wordt, en dat betekent dat het einde van de seks allerminst bevredigend kan zijn.

Daarom moet je op zoek gaan naar een oplossing. Er zijn veel manieren om te snel klaarkomen te verhelpen, maar vandaag wil ik de aandacht eens richten op een volledig andere aanpak dan de al vaker besproken knijptechnieken, en het maken van rekensommen. Wat is het nut van een massage met het oog op premature ejaculatie, en hoe kan het dat dit voor veel mannen werkt?

De aanjagers van te snel klaarkomen

Te snel klaarkomen heeft doorgaans een oorzaak in het verleden, waarbij een te snel klaarkomen en het effect van een massage op de stressverkeerde manier van masturberen geleid heeft tot het opbouwen van een verkeerde routine. In de meeste gevallen merk je dit niet direct bij de eerste partner waar je seks mee hebt. Er kunnen jaren verstrijken voordat je de gevolgen van de verkeerde routine gaat merken, en er problemen mee krijgt.

TIP: Om je snel op weg te helpen naar een seksleven zonder vroegtijdige ejaculatie deel ik graag deze video met je. Hierin leg ik je een effectieve methode uit, die je dezelfde avond nog kan toepassen.

Er zijn namelijk triggers nodig om het probleem actueel te maken. Deze worden ook wel ‘aanjagers’ genoemd, omdat zij ervoor zorgen dat het probleem dat verscholen lag, ineens naar de voorgrond kan komen om te zorgen voor echte problemen. Deze aanjagers kunnen uit verschillende hoeken komen, maar een aantal van de triggers zijn erkend door de experts.

Een van deze triggers van te snel klaarkomen is angst. Door bang te zijn voor een voortijdig orgasme, richt je alles in de hersenen en het lichaam op het voortijdige orgasme. Door de angst zijn je hersenen daarnaast veel te druk om het point of no return te herkennen, en dat zorgt ervoor dat je het orgasme niet uit kunt stellen. Daar komt nog eens bij dat je er al vanuit gaat dat je gaat falen, waardoor je hersenen niet honderd procent hun best zullen gaan doen. Dat is immers zonde van de energie.

Een andere trigger is stress. Mannen die lange tijd gebukt gaan onder de gevolgen van stress, die hebben een spierspanning die gemiddeld vijftien procent hoger ligt dan mannen die geen last hebben van stress. Aangezien het verhogen van de spierspanning één van de eerste stappen richting de ejaculatie is, hebben de mannen met stress direct al een achterstand. Uiteraard zijn de hersenen ook hier veel te druk om de subtiele signalen van het lichaam op te pakken; ook hier gaat het point of no return verloren in de maalstroom van gedachten.

Een laatste trigger die ik hier nog wil noemen, is het gebrek aan zelfvertrouwen. Wanneer je constant faalt tijdens de seks, dan loop je constant tegen een muur op. Je stelt jezelf teleur, en aan je partner kun je ook goed merken dat zij eigenlijk niet tevreden is over jouw inspanningen. Haar vorige vriendje was ongetwijfeld een stuk beter in bed dan jij nu bent. Dat gebrek aan zelfvertrouwen zorgt er steeds vaker voor dat je nog sneller klaar gaat komen, omdat je bang bent dat je niet goed genoeg bent voor je partner. En feitelijk is dat geen verkeerde gedachte. Als jij zelf problemen hebt met vroegtijdige ejaculaties, en je hebt het gevoel dat dit je relatie in gevaar brengt, bekijk dan snel mijn videotip en leer het minimaal 30 minuten volhouden.

Het nut van de massage

Ik schreef al dat er veel manieren en trucjes zijn om het orgasme uit te stellen, het effect van een massage bij te snel klaarkomenmaar ditmaal wil ik ingaan op het nut van de massage bij te snel klaarkomen. Daarbij maakt het technisch gezien niet zoveel uit of jij jouw partner masseert, of jouw partner jou een massage geeft. Beide manieren hebben namelijk een wenselijk effect op jouw probleem.

Wanneer jouw partner jou een massage geeft (of je aanklopt bij een masseur), dan vallen een heel aantal triggers van je schouders af. Door het kneden van de huid en de spieren die eronder zitten, wordt de spierspanning aanzienlijk verlaagd. Het lichaam kan de afvalstoffen veel beter kwijt, en daardoor functioneert het lichaam beter als systeem. De verlaagde spierspanning en de rust in het lichaam zorgen ervoor dat je de achterstand verliest. Je bent net zo ontspannen als de gemiddelde man.

Het lijkt misschien verrassend, maar na het lezen van dit artikel valt ook de angst weg als trigger. Je hebt namelijk veel meer zelfvertrouwen en vertrouwen in een goed einde, omdat je weet dat een massage een bevorderende werking heeft in de strijd tegen het te snel klaarkomen. Daardoor vrees je een voortijdig orgasme een stuk minder, want je weet dat je stappen gezet hebt om tot een beter resultaat te komen.

De verlaagde spierspanning, de betere werking van het lichaam en het wegvallen van een groot deel van de angst zorgt ervoor dat het orgasme uitstellen ineens vele malen makkelijker wordt. Maar hoe kan dit andersom ook werken?

Wanneer jij jouw partner masseert

De andere kant op werkt deze manier ook, maar de redenen daarvoor zijn net even iets anders. Wanneer jij de tijd neemt om je partner een uitgebreide massage te geven, dan zijn er een aantal factoren die in jouw voordeel gaan werken.

Allereerst neem je uitgebreid de tijd om je partner iets te geven waar ze heel erg van kan genieten. Dat betekent dat jouw schuldgevoel tegenover je partner een stuk minder wordt, waarmee de prestatiedruk ook lager komt te liggen. Jouw partner heeft immers al genoten, dus is de angst voor een voortijdig orgasme minder groot. Dit zorgt ervoor dat je minder angst hebt, en minder angst betekent dat het te snel klaarkomen veel minder kans krijgt.

Daarnaast is dit natuurlijk goed voor je zelfvertrouwen. Je bent duidelijk niet zo goed in de seks zelf, omdat je het orgasme niet uit kunt stellen. Door iets te doen waar je wel goed in bent, krijg je meer vertrouwen in een goede afloop, en dat draagt bij aan de kans op een succesvol verloop van de seks.

Is het zo dat je eigenlijk niet goed weet hoe je je partner masseren moet, dan kun je twee dingen doen. Je kunt op zoek gaan naar informatie over het masseren. Het internet staat vol met Zweedse massages en de bekende hot stone massage, waarmee je nauwelijks de fout in kunt gaan. Er is veel informatie beschikbaar, en wanneer je de stenen voor een hot stone massage koopt, zit daar een gebruiksaanwijzing bij waarmee je direct aan de slag kunt.

Je kunt ook letten op de reacties van je partner. Wanneer zij over het bed heen kronkelt tijdens de massage, dan doe je iets verkeerd. Ze probeert bepaalde spieren te ontzien en dat betekent dat je haar pijn doet. Stel haar tijdens de massage een aantal vragen op een zachte en lieflijke toon. Duurt het lang voordat ze antwoordt en komen er onverstaanbare klanken uit haar mond, dan is ze volledig ontspannen en heb je goed werk geleverd.

Hoe goed werkt deze aanpak in de realiteit?

Een goede massage is uiteraard nooit verkeerd. Het lichamelijk contact is goed voor je relatie, en daarnaast is het altijd goed om eens uitgebreid de tijd te nemen voor je partner zonder dat daar direct seks bij moet komen kijken. Het heeft daarnaast ook nog eens bijzondere voordelen voor mannen die kampen met te snel klaarkomen.

Een volledige oplossing is dit uiteraard niet en het is belangrijk om dit te benadrukken. Door het geven of ontvangen van een lange massage, pak je alleen de triggers aan die het probleem van de premature ejaculatie actueel gemaakt hebben. De eigenlijke oorzaak van het te snel klaarkomen blijft gewoon bestaan, want daar doe je immers helemaal niets aan. Om tot een echte oplossing te kunnen komen, moet je ook de oorzaak aanpakken en leren omgaan met je eigen lichaam, en je orgasmes.

Omdat ik mij al jaren specialiseer in het oplossen van vroegtijdige ejaculaties bij mannen, heb ik een aantal cruciale inzichten die ik graag met je wil delen zodat jij, als je met dit probleem rondloopt, kunt beginnen met het oplossen ervan.

Ik heb daarom een speciale video opgenomen met mijn meest krachtige tips waarmee jij direct, vanavond al, minimaal 30 minuten langer door kunt gaan tijdens seks.

Bekijk de video nu hier!

Orgasme onder controle

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: