Masturberen: Hoe snel klaarkomen te snel klaarkomen wordt

0
(0)

Van snel klaarkomen naar te snel klaarkomen

Mannen die te snel klaarkomen, hebben een overduidelijk probleem in bed. Zij zijn niet in staat hun partner tevreden te houden, maar dat is slechts een onderdeel van het probleem. Wat vaak vergeten wordt, is dat de mannen zelf ook nauwelijks kunnen genieten van de seks. Zij zijn meer bezig met het probleem van te snel klaarkomen dan dat zij ook daadwerkelijk kunnen genieten van de seks. Het gevolg: Het libido stort in elkaar.

Vandaag wil ik het eens niet over de verschillende mogelijke oplossingen hebben. Ik wil juist wat meer aandacht besteden aan de oorzaak van het probleem, omdat de oorzaak van het probleem het begin van de oplossing is. Zoals je al aan de titel hebt kunnen zien, ligt één van de oorzaken besloten binnen het masturberen. Wat heeft snel klaarkomen te maken met te snel klaarkomen?

Update: Ik heb een nieuwer, actueler artikel over overmatig masturberen geschreven. Ik raad je aan daarmee te beginnen als je je zorgen maakt over je eigen masturbatie gedrag.

Als je zelf blijvend je uithoudingsvermogen in bed wil verbeteren, bekijk dan mijn nieuwe videotip.

Op jonge leeftijd: Rijp voor de seks, maar geen partner

Wanneer je op jonge leeftijd klaar bent om seks te hebben, te snel klaarkomen leeftijdbetekent dit dat heel jouw lichaam in staat is om geslachtsgemeenschap te hebben. Je bent in staat om je voort te planten. Het probleem is dat je daarvoor geen partner hebt, en dat de wetten het niet toestaan dat je op zo’n jonge leeftijd al seks hebt met iemand.

Dat is een probleem. Zodra jouw lichaam klaar is om geslachtsgemeenschap te hebben, ontwikkel je namelijk ook de drang om klaar te komen. Het is een natuurlijke beweging: Je lichaam en geslachtsorgaan is klaar om te doen waar het voor bedoeld is, maar het gebeurt niet. Dat klopt niet. Het is onnatuurlijk.

Om jezelf van de drang af te helpen, kun je kiezen voor zelfbevrediging. Door te masturberen kun je naar een orgasme werken om zo de druk van de ketel af te halen. Op die manier kun je er weer een tijdje tegenaan, tot de druk weer te hoog wordt en je aan niets anders kunt denken dan seks. Niets mis mee, maar dan moet je het niet op de verkeerde manier doen, want dan creëer je een heel groot probleem.

Haastige spoed

Wanneer je gaat masturberen, is dat een stiekeme actie. Je vertelt niet iedereen dat je gaat masturberen, het is een beschamende en stiekeme handeling. Ondanks het feit dat iedereen het doet, hoeft niet iedereen het te weten. Het gevolg is dat je haast maakt tijdens het masturberen. Er is geen reden om het uit te stellen, je wilt alleen maar de opluchting van het orgasme hebben. Je hebt wel heel veel redenen om snel klaar te willen komen. Hoe sneller het gaat, hoe kleiner de kans is dat je betrapt wordt.

[stextbox id=”info”]Ongewild help je hiermee het probleem van te snel klaarkomen ontstaan. Je ontwikkelt het probleem in feite zelf.[/stextbox]

Je hersenen gaan voor jou denken. Zij merken dat je een bepaalde handeling zeer regelmatig doet, en zij herkennen het doel van de handeling. Je wilt zo snel mogelijk naar een orgasme toe, dus gaan je hersenen je daarbij helpen. Anders gezegd: Je traint je hersenen en lichaam zo goed dat je binnen de kortste keren snel klaar kunt komen.

Dat is geweldig wanneer je alleen maar uit bent op een zo spoedig orgasme. Zodra er echter een partner bij komt kijken, heb je een probleem. Nu is jouw orgasme niet meer het enige doel van de seks. Je wilt haar ook laten genieten en bewijzen dat je een echte kerel bent en dat je het lang vol kunt houden in bed. Dankzij de verkeerd aangeleerde routine ben je hier echter niet toe in staat. Te snel klaarkomen was een goed iets, maar nu is het een probleem geworden dat tussen jou en je partner in is komen te staan.

Als jij zelf problemen hebt met vroegtijdige ejaculaties, en je hebt het gevoel dat dit je relatie in gevaar brengt, bekijk dan snel mijn videotip en leer het minimaal 30 minuten volhouden.

Niet altijd direct zichtbaar

In de meeste gevallen is het niet direct merkbaar bij je eerste partner. Er zijn veel mannen die pas jaren later echt problemen krijgen met het uitstellen van het orgasme. Zij hebben in de tussentijd gewoon kunnen functioneren tijdens de seks, maar merken nu ineens dat te snel klaarkomen normaal geworden is. Het probleem is van passief overgegaan naar een actief probleem.

Dat heeft vaak te maken met stress en angst. Deze twee oorzaken worden vaak als directe oorzaak van het probleem van te snel klaarkomen aangeduid, maar dat is niet de goede benadering. Zij zijn niet de oorzaak van het probleem, zij zijn meestal de trigger die het probleem actief gemaakt hebben.

Of het direct zichtbaar is tijdens de seks met je partner of op latere leeftijd pas openbaar wordt, is overigens bijzaak. De oorzaak van het probleem blijft hetzelfde. Het hoeft niet eens altijd met masturberen op jonge leeftijd te maken te hebben. Wanneer je nu nog regelmatig met je mobieltje naar de wc gaat, of langer opblijft om te masturberen met porno, kun je alsnog het probleem ontwikkelen.

Een progressief probleem

Het grootste probleem met te snel klaarkomen is dat mannen het probleem vaak aan de kant schuiven als een tijdelijk probleem. Het is iets dat wel weer bijtrekt, denken de mannen. Dat is echter niet waar. Het probleem van premature ejaculatie kan met lichtelijk overdrijven zelfs een progressief probleem genoemd worden. Het probleem ontwikkelt zichzelf en wordt alleen maar erger wanneer je er niets tegen doet.

Dat heeft alles te maken met de angst en de stress die ik eerder al noemde in dit artikel. Je hebt een verkeerde routine opgebouwd door te snel te masturberen, waardoor je hersenen en lichaam het idee hebben dat het orgasme het doel van de seks is. Dat is je uitgangspunt. Omdat je te snel klaarkomt, ben je bang dat je niet kunt presteren in bed.

Je hebt letterlijk angst wanneer je begint te vrijen met je partner. Je bent gericht op het te snel klaarkomen en je wilt niet dat het weer zal gebeuren, zodat jij je partner ditmaal wel tevreden kunt houden tijdens de seks. Deze angst en stress maken het probleem actiever en zorgen er alleen maar voor dat je nog sneller klaar gaat komen. Op dat moment heb je alle factoren tegen je.

Op een gegeven moment merk je dat je geen zin meer hebt in seks. Je hersenen en lichaam hebben op dat moment de hoop letterlijk opgegeven. Heb je ooit gemerkt dat het niet mogelijk is om je ergens voor in te zetten wanneer je zeker weet dat het geen succes kan hebben, omdat het niet mogelijk is? Je hersenen en lichaam doen hetzelfde, ook wanneer je hier zelf geen directe aanleiding toe geeft.

Je hersenen merken op dat alle seks tot een teleurstelling geleden heeft, en dat dit grote problemen met zich meebrengt voor jou. Om je uit de problemen te houden, schakelen de hersenen en je lichaam de factoren uit die een risico kunnen vormen. Dat betekent dat je geen seks meer kunt hebben, behalve met je hand omdat die seks wel altijd een succes geweest is.

Wat kun je hieraan doen?

Nu de oorzaken van te snel klaarkomen duidelijk zijn, is het veel makkelijker om te zien welke van de oplossingen wel zouden kunnen werken. De pilletjes werken bijvoorbeeld niet. Het is een routine die je op natuurlijke manier ontwikkeld hebt, dus het grijpen naar medicijnen is onlogisch. Je moet ervoor zorgen dat jouw lichaam en jouw hersenen leren dat het doel van de seks een heel ander doel is dan alleen zo snel mogelijk klaar te komen. Dat kun je doen door een bepaalde manier van de start stopmethode.

De start stopmethode

te snel klaarkomen startstop methodeEen goede manier om ervoor te zorgen dat het probleem zich niet verder ontwikkelt, is de start stopmethode. Niet die methode waarbij je constant moet stoppen tijdens de seks, om de opwinding te laten zakken, maar een methode waarbij er niet gepenetreerd wordt.

Je kunt deze manier op twee manieren gebruiken. Je kunt de methode zelf doen, maar je kunt er ook een spel van maken samen met je partner wanneer zij jou wil helpen bij het zoeken naar een oplossing tegen het probleem van te snel klaarkomen. Voor de eenvoud werk ik hier alleen de eerste manier uit, de manier waarbij je zelf aan de slag gaat.

Wanneer te snel klaarkomen jouw probleem is dankzij het masturberen, dan is masturberen ook de oplossing. Neem een wekker mee en zet die op vijftien minuten. Vervolgens sla je de hand aan jezelf, maar de mag niet klaarkomen voor de wekker gegaan is. Elke keer wanneer je op het randje komt, onthoud je sterk hoe dit voelt en je laat het gevoel weer afzakken.

Hier bereik je twee afzonderlijke doelen mee. Ten eerste leer je het point of no return kennen, en ten tweede leer je jouw lichaam dat het orgasme niet het enige doel is van de seks. Deze twee punten helpen je bij het vinden van een echte oplossing.

Videotips tegen te snel klaarkomen

Al zo’n 10 jaar help ik mannen bij het oplossen van problemen met vroegtijdige ejaculatie. Ik heb zelf jarenlang met dit probleem rondgelopen en nadat ik zelf tot een oplossing kwam heb ik me toegelegd op het helpen van andere mannen. De oplossing vereist wat geduld en oefening, maar steeds vaker vraagt men mij juist om mijn korte termijn technieken te delen.
Ik ben van mening dat het waardevoller is om je controleprobleem bij de kern aan te pakken, maar om je toch alvast op weg te helpen heb ik een video voor je opgenomen waarin ik mijn meest krachtige ‘geheime korte termijn techniek’ met je deel.

Mijn hoop is dat je hiermee het verschil kunt maken in de slaapkamer, en dat je gaat inzien hoe waardevol het is om dit probleem permanent op te lossen. Je kunt de video bekijken door op de onderstaande banner te klikken

Orgasme onder controle

 

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Het klaarkomen uitstellen met deze 5 manieren

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in